Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Uyku problemi

C3nK

Öne çıkan mesajlar

Cok sacma sapan bir uyku sorunum var. mesela gece 6 7 e kadar oturuorum yattimmi 13 15 saat gibi bi uyuma sorunum var arkadaslarim normal 8 9 saat uyudumu uykusunu alip cok rahat kendileri kalkarlar ben ole kalktimmi etrafta sersem sersem dolasiom nedendir anlamadim illa 12 13 saat uyudummu uykumu alabiliorum. saat 4.30 olmus hala uyku tutmadi dolasiom sitelerde nese ben kacim yarin 10.30da kalkmam lzm nasi kalkacam bilmiorum :D

[ Mesaj 02 Mayıs 2007, Çarşamba - 04:35 tarihinde, C3nK tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Bunun sebebi gece uykusunun asla gündüz uykusu ile kıyaslanmamasıdır.Bilimsel deneylerde mevcut araştırabilirsiniz bir grup üstünde aynı saat aralığında gündüz uyuyan sağlıklı insanların gece uyuyanlara nazaran dağa bitkin olduğu gözlenmiştir.Ayrıca bilgisayarcı insanın bir inşaat işçisinden her zaman daha yorgun olduğuda kanıtlanmış sebep olarakta beyin fonksiyonlarının extra işlem yapması/yorulması gösterilmiş (ti)...
Sosyal ağlarda paylaş

Yaw bende de buna benzer bi sorun var ayrı bi topic açmak istemedim.

Geceleri uyumak istemiyorum, sabah erken kalkıp işe gitmem gerekiyor olmasına rağmen. Yani ben bunu biraz işe gitmeyi istememe bağlıyorum ama o kadar feci durumdayım ki sürekli erteliyorum şimdi yatarım bi yarım saat daha tkaılayım yatarım fln derken saat 4 fln oluyo 3 saatlik uyku ile kalkıyorum ...

Gün yetmiyo yani bana kısacası..
Sosyal ağlarda paylaş

Bende de var aynı sorun ama çözdüm biraz . 4 saatten fazla uyumuyorum öyle durumlarda , 4 saati geçersem REM den çıkıyosun ondan sonra uyanmak çok daha zor oluyo . Ben de erken kalkacağım zaman hiç zorlamıyorum kendimi gece istediğim saatte yatıyorum 4 saat uyuycam diye ayarlayıp , daha vücut mayışmadığı için 4 saatte tık diye kalkıyorum .
Sosyal ağlarda paylaş

Yaw bundan 3 sene önce fln gazete de okumuştu yine böyle bilim cart curt başlığı altında. Bir ilaç yapmışlar, onu içiyomuşun sonra 2 saat uyuyomuşsun 8 saat uyku hissi veriyomuş ama haftada en fazla 3 kere kullanabiliyomuşsun fln. Ama işte 3 yıl önce ilaç daha piyasaya sunulmadı fln diyodu. Bir bilgisi olan var mı ??
Sosyal ağlarda paylaş

Geçen sene boyunca Xaenin'in yöntemi uyguladım ben de, aynen dediği gibi olduğundan ben de tık diye diriliyordum, bünye de alışınca çiçek gibi oldu valla.
Bu sene bir dönem 11-3 arası uyuyordum, bu aralar saçma sapan iyice. Mesela 8'de yattım bu akşam, 11'de kalktım, bu mesajı yazdıktan sonra yatıcam (hoş yatıyorum şu an zaten eha), 3 gibi geri kalkıcam.
11-3'e geri çekmem falan lazım =)
Çok temiz yöntem valla, gerektiği zaman hayat kurtarıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...