Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

23 Nisan Kuran okuma yarışması

Apache

Öne çıkan mesajlar

23 nisan etkinlikleri kapsamında yapılacak yarışmada dünyanın dört bir yanından gelen öğrencilere Türkçeye çevrilmiş kuranı kerim okutturulmaya çalışılacak. Dilleri dönmeyen zavallılar bir tribün dolusu adam tarafından barnaklan (parmak ile) işaret edilip dalga geçilecek..

Yapılan açıklamada projeksiyonla Kıble yönünde duvara yanstılacak latin harflerdeki Kuran-ı Kerim sayfalarının okunması sırasında çocukların engelli koşu, horon, hulahup çevirme, kulplu beygir gibi farklı disiplinlerde yarışacağı ve bu gösterinin önümüzdeki 19mayıs'ta da tekrarlanacağı belirtildi.

Rus yarışmacı Sasha Kriztovskiles bu yarışmaya deli gibi hazırlandığını namaz sürelerini ezbere bildiğini ve trambolin üzerinde kıbleyi kaçırmadan namaz kılabildiğini belirtti. Yarışmadan önce abdest alacağını da belirten Rus yarışmacının sorduğu "yarışmadan önce etil alkol veya amonyak koklamam abdesti bozar mı?" sorusuna deneyimli muhabirimiz cevap veremedi. Ayrıca Yaşar Nuri Hoca ile telefon bağlantısının kurulamaması sonucu bu soru cevapsız kaldı... Geçen sene Hindistanda yapılan "genç hindular şiş geçirme dayanıklılık yarışmasında" da birici olan Sasha Kriztovskiles bu yarışmada da başarılı olacağını tekrar tekrar belirtti

das-aAa haber ajansı, Ankara.

Sosyal ağlarda paylaş

Tamam işte benim anlatmaya çalıştığım şey bu.
Din bu ülkeyi bağdaştıran en önemli unsur.Devlet kendini bu şekilde ayakta tutabilecektir.Kaçınılmazdır.
Dinsiz bir toplum veya dinleri yargılayan bir toplum ütopyadır.
Arkadaşlar demiş ya ona hitaben
Devleti ayakta tutan en önemli unsurdur Din.Öyle bir coğrafyadayız ki her dine eşit yaklaşmamız imkansız.
%90 nın Müslüman
Girmeye çalıştığın birlik ait olduğun coğrafyanın %90 ı Hristiyan
ve %90 ı müslüman olan böyle bir toplum İslam dünyasında eşi benzeri yakını bile yok.

Dela nın dediği gibi , halk cahil 70 milyonluk ülkede 3 milyonluk gazete okunuyor.
Ne adamlarla karşılaştım tayyipten başka kimseyi tanımıyor siyasette.
Bu halkı dine dayalı bi politik hareketle ancak bir arada tutabilirsin.
Ülkede 3 tane hristiyan için olan biten dönen oyunları hepiniz görüyorsunuz.
Düşünün bu ülkede %30-40 lık bir diğer din mensupları olduğunu ?
İç savaş çıkar.

Azınlıklarla en çok başı belada olan ülke biziz.
Siz hala din derslerinin eşit verilmesinden yanasınız.

Ya hristiyanlık verilecek bu şekilde ya müslümanlık ya musevilik

ama dinler öğretilirken muhakkak o ülke hangi din mensubu olması isteniyorsa o daha ağır basacak şekilde öğretilecek.
Dayatılacak.

başka yolu yok bunun aksi takdirde kaos ortamı doğar.
Sosyal ağlarda paylaş

1- din kötü birşey midir?
2-ulusal egemenlik ve çocuk bayramıyla Kur'an okuma yarışması arasında bir bağlantı kuramadım?
3-böyle birşey olacaksa din ve devlet işleri birbirine girmiş sayılır mı? sayılırsa neden?

+ Kur'an'ı Kerim ile veya İslam Dini ile dalga geçmeyiniz... inanca saygılı olmayı öğreniniz...

[ Mesaj 19 Nisan 2007, Perşembe - 21:21 tarihinde, by_hacker_warwas tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

hekir arkadasim, daha fazla cevap atmayacaktim ama baktim ki sen daha once girdigin tartismalardan da sadece laf cambazligini ogrenmissin.

din kotudur diyen yok, din ahlak kurallari ve cesitli tapinma yontemlerinin olusturdugu butundur, kisi ile tapindigi tanri arasinda kaldigi surece veya ayni amacla ama sadece bu amacla toplanan topluluk icinde kaldigi surece zararsizdir.

din kotudur, cunku orta cagdan beri somuru araci olmustur, tarihe bak bunu yapanlarin ayni seyleri bugun de makyajlayip tekrar yaptigini gor. dinci ile dindar kavramlari arasindaki farki irdele, hayatin degissin biraz.

@blackchaos, sen birazini anlamis birazini da anlamamissin abi bi daha oku istersen. dinle toplum birarada tutulmaya calisilirsa, din cobanin masasi olursa toplum ustunde sonu ic savas olur dedim. herkes gayrimuslim olsun da demiyorum ordan atlayan olursa.
Sosyal ağlarda paylaş

@Dela farklı şeylerden bahsediyoruz. Ben din eğitiminden bahsediyorum. Arkadaşlar din eğitiminin eşit şekilde öğretilmesini savunuyor.
Hristiyanlık adına müslüman bir ülkede bir konu daha fazla öğretmek büyük sonuçlara yol açar.
Çünkü bu ülke müslüman olarak kalmalıdır.
(bu kısmı yeni farkettim) tabi ki maşa olmamalı.Dediğin gibi tarikatların liderliğini getirir.Tıpkı İran da olduğu gibi Irakta olduğu gibi...
Ama şu anda Akp hükümetinin elinde bir maşa oldu ne yazık ki.
Sosyal ağlarda paylaş

Soruşturma açılması? Pek emin değilim o kadar ileri gidilip gidilmemesi konusunda bir gereklilik varmı ? Ancak kesinlikle etik bir davranış değil. Kınıyorum. Daha etrafındakileri tam olarak kavrayamayan çocukları kendi siyasi oyunları için alet edilmesi kesinlikle etiğe sığmayan bir davranış.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...