Stifler Mesaj tarihi: Nisan 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2007 yarın matematikten dönem ödevini vermem gerekiyor ve nette hiç bulamadım bunlar ilgili birşey şimdiden yardımlarınız için cok teşekkür ediyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Werewolf Mesaj tarihi: Nisan 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2007 Ahah son güne dönem ödevi. Geçmiş olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Netcafe Mesaj tarihi: Nisan 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2007 bende power pointe sigara hakkinda sunum yapicam sgr icen biri olarak sigarayi birakin diyicem ( sunum yarin bisi hazirlamadim daha :D ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Nisan 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2007 Ya şimdi çok detaya inemiycem, hem günlük hayatla bi ilgisi var mı pek bilmem de; limit olmadan integraldi, türevdi yalan. Örnek veriym: Kütle merkezi bulmak için integral alınır. Örneğin m kütleli bi cismi dm kütleli sonsuz sayıda küçük parçaya bölüyosun. Her parçanın konum vektörüyle kütlesini çarpıp topluyosun. r1 konumundaki dm, r2 konumundaki dm, vs vs diye sonsuza kadar gidiyo. Bunu normal yolla toplayıp bulmak imkansız olduğu için limitini alıyosun. Bu toplamın limitini alma işlemi de zaten integral. İntegral ve türev olmadan da mühendislik yalan olunca, limit hayatın önemli bi parçası haline geliyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theghosthand Mesaj tarihi: Nisan 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2007 netcafe şanslısın hadi sana kıyak geçeyim o zaman bizim okulda göğüs hastalıklarında tunçalp hocanın slaytları var. http://www.ctf.edu.tr/ctfabd/pdf/366/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Stifler Mesaj tarihi: Nisan 18, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2007 abiley ablalay yusuf yusuf durumları. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Netcafe Mesaj tarihi: Nisan 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2007 allah senden razi olsun allah ne muradin varsa versin allah tutugunu altin etsin allah gönlüne göre versin....( dvm ederim istersen :D ) özet : çok teşekkür ederim :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Stifler Mesaj tarihi: Nisan 18, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2007 ya yabancı bi kaynak bulsam yetcek... direk copy paste yapcam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laraken Mesaj tarihi: Nisan 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2007 x * 7 = pilot limit x -->rakı nası günlük hayatta anlamadım ben. [ Mesaj 19 Nisan 2007, Perşembe - 00:57 tarihinde, Laraken tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Stifler Mesaj tarihi: Nisan 18, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2007 yani bu limit neye yarar abi niçin kullanılır. nerde kullanılır. ne zaman niçin 1q431*-09541*34-1234155r-------------------------------------- Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laraken Mesaj tarihi: Nisan 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2007 calculus tan başka hiç bi yerde kullanmadım yahu. -abi 2 ekmek bi süt ne kadar? +olum sonsuz çıkıyor bu? -bi l'hospital yapıver sana zahmet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Stifler Mesaj tarihi: Nisan 18, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2007 abi calculusun türevin filan da günlük hayatta nasıl kullanıldıgını neye yaradıgını bulsanız olur... ben bulamadım birtürlü copy pastte yapamıyorum bu yüzden Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laraken Mesaj tarihi: Nisan 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2007 aklıma hiç gelmiyor valla kusura bakma. küfür olarak kullansak? türevini aldığımın ..... gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Stifler Mesaj tarihi: Nisan 18, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2007 nette de yok of Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
robinson Mesaj tarihi: Nisan 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2007 limit gerçek hayatta her yerde kullanılıyor. Bizim anlamlar yüklediğimiz sayıların hepsi birer limit değer aslında. mesela 1 tam bir değil. biz onun limitini alarak 1 yapıyoruz yada bire yakın diyoruz. Örneğin arabahız göstergelerinde o anda yaptığın hız gösterilmez limiti gösterilir. Çünkü ufacık da olsa arada oynamalar vardır ve biz hızı görürken aslında limitini görmüş oluruz. Bu ufacık bir örnek yani aslında baktığımızda hayat limitlerden oluşmakta. Bu tarz örnekler çıkarabilirsen o dönem ödevi biter. yoksa netten bulman cidden zor. bu arada limitin gerçek hayattaki kullanımının bazı yönleri direk felsefeye kaçar yani bana zırvalamış eşşek donu gevşek demeyin :) [ Mesaj 19 Nisan 2007, Perşembe - 01:17 tarihinde, robinson tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hydebeach Mesaj tarihi: Nisan 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2007 gecmıs olsun Hayat Lİmİte Benzer, HAYAT İNİŞ VE ÇIKIŞLARDAN İBARETTİR hayat limite benzer çünkü insan yaşamını sürdürürken hayatında iniş ve çıkışlar görür, bazı insanlar istediği şeylere hayatları boyu ulaşamazlar,bazıları tam ulaşmak üzereyken kendilerini kaybederler ama çok az insan istediği noktaya ulaşır ve istediği noktaya ulaşmış insanın çok azı mutludur ve çoğuda mutsuzdur.çünkü her zaman için ulaşmış olduğu nokta hayal ettiğinden çok farklıdır ama istediği noktaya gelirken harcadığı çabaları,çileleri,mutlukları ve umutları istediği noktadan çok değerlidir. limitle hayatın benzer olan tarafı ise şudur.limitte; belirli bir noktaya göre limit alınır ve limite sağdan ve soldan yaklaşılır limite sağdan yaklaşırken sayının değeri düşer,soldan yaklaşırken sayının değeri artar istenen noktaya limit alınıca ya sağdan ve soldan limiti eşit olmaz ve limiti olmaz ya limiti belirsiz olur ya limiti tanımsız olur yada limiti sonsuz olur çok az bir ihtimalle limiti bir sayı olur işte buda çok azinsanın isediği noktaya ulaştığında mutlu olduğu durumdur. [ Mesaj 19 Nisan 2007, Perşembe - 01:48 tarihinde, hydebeach tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Nisan 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2007 yarin mezuniyet tezi vermem gerekiyo, googledan bisey bulamadim, yardim plx. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mADmaXimus Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 kimse dememis ben diyim bari... limit insanin kendine yakisani giymesidir heheheh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 /banip madmaximus limiti bilmem de karmaşık sayılar animasyonlarda kullanılıyor..o da benim 2 sene önce aldığım dönem ödevimdi yapsaydım keşke nasıl olduğunu anlatırdım şimdi..ahh ahh =( [ Mesaj 19 Nisan 2007, Perşembe - 08:56 tarihinde, CthuLhu tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 Emlak işinde eğer idealist biriysen emlağın arsasını limit türev kullanarak bulabilirsin. Ama yıllardır kullanan görmedim :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SoulCube Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 Push it to the limit! limiiiiiiiiiiiittt Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 Limitin gerçek hayatta uygulaması deyince hep verilen örnek; her adımı bir öncekinin yarısı uzunluk olacak bir şekilde adım atan bir elemanın asla belirli bir mesafeye varamayacak olması. Adamın 1 metre uzunluğunda bir yerin ilk adımda yarım metresini aldığını düşün. Yarısını ala ala 1 metreye ulaşması mümkün değil. Biz bunu hafifçe yuvarlayıp "limiti bir aldım babo!" diyoruz yanılmıyorsam. Verdiğim bu örneğin gerçek hayatla ne kadar ilişkili olduğuda şüphelidir esasen.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar