Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Lost Room

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
3 bolumluk bir mini dizi, bolumler 1.5 ar saat.
Science-Fiction Channel hazirlamis, haliyle bilim kurgu ve gunumuzde geciyor, guzel bi konusu var vs.
Izlemediyseniz oneririm izlemenizi. Cabuk bitiyo zaten.
Mesaj tarihi:
bence çok zekice yazılmış ve oyuncular pek iyi olmasa da güzel kotarılmış bi mini dizi. sanki bi iki sezonluk dizi çıkarmış bu malzemeden yani.
Mesaj tarihi:
seyrettim, yorumlayayım.
spoiler içerebilir.

hikaye falan güzel, konu güzel, klasik bir "kızımı bulmam gerekli" olayı da var, ama rahatsız olmadım çok fazla.

müzik kullanımı, görsel efektler falan güzeldi de, olay örgüsü ve senaryo içinde şöyle bir sorun vardı. sir'in bahsettiği olaya da bağlanıyor zaten bu. Olaylar falan açıklanırken, ağırlıklı olarak dizinin toplam süresinin 5 saat 15 dakika gibi bir şey olması yüzünden, çok yüzeysel geçişler yapıldı. "Bunu bunu yapman lazım" geldiğinde "okey" ile geçişlerin yapılması falan, ya da bir şey açıklanırken "bu da böyle yapıyor" tarzı tek cümlelik açıklamaların kullanılmasını falan örnekleyebilirim. Bunların falan açıklanması (ki bir noktada heroesdaki özel güçlere sahip insanların güçlerinin ortaya çıkmalarının uzun sürmesi gibi düşünebiliriz.) çok kısa olduğu için, hem birkaç sezonluk malzeme gitmiş hissi veriyor, hem de çok yüzeysel geçişler yapılmış oluyor.

Onun dışında seyirciyi aptal yerine koymamasını da sevdim açıkçası, yani süre kısıtlamasının da etkisi vardır bunda; ama yapılan her şeyi göze sokmak yerine direkt sonucuna atlanması falan, boşlukların seyirciye bırakılması falan fena olmamış. Asıl olay kurgusu dışındaki şeyler de bolca açık bırakıldı, iyi mi oldu bilmiyorum açıkçası.

Velhasıl, şaheser değil ama seyredilesi bir mini-dizi olmuş, tavsiye ederim.
Mesaj tarihi:
izlenebilir dizi, ilk bölümünü izledim, heyecan üst düzeyde deildi ama güzel
birazda hemen bitmesin diye ağırdan alıyorum
üstüne daybreak izlenir bunun ama o da 13 bölüm çekilip bitmiş
  • 1 ay sonra ...
Mesaj tarihi:
şimd ibitirdim
buram buram Stephen King kokuyor, yazarlar kim bilmesem S.Kingdir kesin derdim...
keşke 10-12 bölüm halinde yapsalarmış ana senaryo bitsede ucu cok acık kaldı pek cok şeyin.küre darlıgından olaylar takıt takır işliyor falan
cok sevdim ama
  • 1 ay sonra ...
Mesaj tarihi:
bugün bitirdim, güzel dizi. kahramanlı dizilerden farkı özellikler kişilerde değil de eşyalarda :P gerçi eşyaları pek farklı amaçlarla kullanmıyorlar yoğun olarak :) neyse saçma bi giriş oldu :D
sonunu pek beğenmedim, 3-5 kişinin sonunda ne olduğunu anlayamadım. biraz daha uzun tutulsa güzel olurmuş bence. 5 bölüm falan olsaymış mesela.
  • 1 ay sonra ...
  • 2 ay sonra ...
  • 6 ay sonra ...
Mesaj tarihi:
sonu olmasada tadında bırakmak diye buna diyorlar herhalde, lost gibi ver gizemi ver sırrı hiçbirşey açıklama yıllarca yapmıyorlar en azından. 6 saat verdik arkadaş biz sırrı hadi şimdi gidin bitti işte deniliyor.

güzel dizi izlenir yani :)
Mesaj tarihi:
Abi saçma ama yani bir hikayeyi anlatmak için giriyorsun sonra farklı bir yerde bitiriyorsun. Yüzüklerin efendisinde HelmsDeep ten sonra hikayeyi bitirmek gibi. Hikaye yüzük üzerine kurulu yüzüğün olayı bağlıyor. Bunda oda üzerine kurulu ama kız hikayeyi bitiriyor. Yarıda kalmış diziden ne farkı oldu şimdi?
Mesaj tarihi:
Devemı çekilse belki başka karakterlerle. Ama zaten sixfeetunder deki adama illaki bağlanır konu adama olan spoilerli içierkten dolayı =)
Her object e 1bölüm ayırıp 20-40 dk dan epey bir bölüm çıkabilir.
Mesaj tarihi:
Ben de izledim ve gerçekten süper bi mini diziydi. Sevmediğim bikaç yanı var.
Mesela bariz mantık hataları vardı bikaç tane. Şimdi tam hatırlamıyorum da, çok barizdi yani. Sonra bi de mesela ucu açık bırakılan şeyler oldu (bkz spo). Bi de dizinin, kısa olsun diye bi anda ve ana konuya yönelik hiçbi katkısı olmadan bitirilmesi var ki, o konuya hiç girmiyorum bile.

Tabii mini dizi olunca bunlar kaçınılmaz. Tüm bunlara rağmen efsane bi dizi. İzlemeyen mutlaka izlesin.

Sünepe dedektifin bi yerden sora mesih olması ve bi daha da gözükmemesi mesela.

Mesaj tarihi:
Enginar said:
su thread e mesaj atiyorsunuz her ay. bende her ay ulan acaba yeni bölüm falanmi cikiyor diye atliyorum. :(

Mühocum olcak o kadar. Ama hikaye çok ucu açık kaldı yani devamı gelir gibisinden açık kaldı.

Sen onu boşverde sen niye aoac ta yoksun. Özel mesajdan devam lütfen ^^
  • Yeni Oluştur...