Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Lost Room

Penthesilea

Öne çıkan mesajlar

seyrettim, yorumlayayım.
spoiler içerebilir.

hikaye falan güzel, konu güzel, klasik bir "kızımı bulmam gerekli" olayı da var, ama rahatsız olmadım çok fazla.

müzik kullanımı, görsel efektler falan güzeldi de, olay örgüsü ve senaryo içinde şöyle bir sorun vardı. sir'in bahsettiği olaya da bağlanıyor zaten bu. Olaylar falan açıklanırken, ağırlıklı olarak dizinin toplam süresinin 5 saat 15 dakika gibi bir şey olması yüzünden, çok yüzeysel geçişler yapıldı. "Bunu bunu yapman lazım" geldiğinde "okey" ile geçişlerin yapılması falan, ya da bir şey açıklanırken "bu da böyle yapıyor" tarzı tek cümlelik açıklamaların kullanılmasını falan örnekleyebilirim. Bunların falan açıklanması (ki bir noktada heroesdaki özel güçlere sahip insanların güçlerinin ortaya çıkmalarının uzun sürmesi gibi düşünebiliriz.) çok kısa olduğu için, hem birkaç sezonluk malzeme gitmiş hissi veriyor, hem de çok yüzeysel geçişler yapılmış oluyor.

Onun dışında seyirciyi aptal yerine koymamasını da sevdim açıkçası, yani süre kısıtlamasının da etkisi vardır bunda; ama yapılan her şeyi göze sokmak yerine direkt sonucuna atlanması falan, boşlukların seyirciye bırakılması falan fena olmamış. Asıl olay kurgusu dışındaki şeyler de bolca açık bırakıldı, iyi mi oldu bilmiyorum açıkçası.

Velhasıl, şaheser değil ama seyredilesi bir mini-dizi olmuş, tavsiye ederim.
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
  • 1 ay sonra ...
bugün bitirdim, güzel dizi. kahramanlı dizilerden farkı özellikler kişilerde değil de eşyalarda :P gerçi eşyaları pek farklı amaçlarla kullanmıyorlar yoğun olarak :) neyse saçma bi giriş oldu :D
sonunu pek beğenmedim, 3-5 kişinin sonunda ne olduğunu anlayamadım. biraz daha uzun tutulsa güzel olurmuş bence. 5 bölüm falan olsaymış mesela.
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
  • 2 ay sonra ...
  • 6 ay sonra ...
Abi saçma ama yani bir hikayeyi anlatmak için giriyorsun sonra farklı bir yerde bitiriyorsun. Yüzüklerin efendisinde HelmsDeep ten sonra hikayeyi bitirmek gibi. Hikaye yüzük üzerine kurulu yüzüğün olayı bağlıyor. Bunda oda üzerine kurulu ama kız hikayeyi bitiriyor. Yarıda kalmış diziden ne farkı oldu şimdi?
Sosyal ağlarda paylaş

Ben de izledim ve gerçekten süper bi mini diziydi. Sevmediğim bikaç yanı var.
Mesela bariz mantık hataları vardı bikaç tane. Şimdi tam hatırlamıyorum da, çok barizdi yani. Sonra bi de mesela ucu açık bırakılan şeyler oldu (bkz spo). Bi de dizinin, kısa olsun diye bi anda ve ana konuya yönelik hiçbi katkısı olmadan bitirilmesi var ki, o konuya hiç girmiyorum bile.

Tabii mini dizi olunca bunlar kaçınılmaz. Tüm bunlara rağmen efsane bi dizi. İzlemeyen mutlaka izlesin.

Sünepe dedektifin bi yerden sora mesih olması ve bi daha da gözükmemesi mesela.

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...