Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kaç kişiyiz?

trapt

Öne çıkan mesajlar

Arkadaşlar daha önceden açıldıysa kusura bakmayın
14 Nisan Yürüyüşüne katılamayan ve tepkisini en azından burdan belli etmek isteyen arkadaşlar için www.kackisiyiz.com sitesi açılmıştır..

ps:Yapılan saldırılar yüzünden site sayacı birçok kez sıfırlardı..Gereği umarım yapılır..

[ Mesaj 17 Nisan 2007, Salı - 02:21 tarihinde, trapt tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Alahm o saldırı yapanların.
Misafir kalmayın. Sizde destekde bulunun.

Söz'ü zaten açıklamakda.
"SİTEMİZE GİREN HER BİR KİŞİ , BAZILARINA NE KADAR GÜÇLÜ OLDUĞUMUZU GÖSTERECEKTİR!!!"

[spo]
ATATÜRK'ÜN

BURSA NUTKU

Şubat 1933'te Bursa Ulucami'de toplanan 100 kadar irticacı camilerde Türkçe ezan okunmasına karşı bir ayaklanma girişiminde bulunurlar. Ayaklanma kısa sürede bastırılır. Atatürk Bursa'ya gider. Çekirge yolu üzerinde bulunan bir köşkte akşam yemeği yenildiği sırasında bir kişi Atatürk'e ayaklanmayla ilgili olarak şöyle diyecek olur: "Bursa gençliği olayı hemen bastıracaktı, fakat zabıta ve adliyeye olan güveninden ötürü... " Atatürk hemen konuşmakta olan kişinin sözünü keser ve aşağıdaki konuşmayı yapar:

Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir. Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.

Polis gelecek, asıl suçluları bırakıp, suçlu diye onu yakalayacaktır. Genç, "Polis henüz devrim ve cumhuriyetin polisi değildir" diye düşünecek, ama hiç bir zaman yalvarmayacaktır. Mahkeme onu yargılayacaktır. Yine düşünecek, "demek adalet örgütünü de düzeltmek, yönetim biçimine göre düzenlemek gerek"

Onu hapse atacaklar. Yasal yollarla karşı çıkışlarda bulunmakla birlikte bana, başbakana ve meclise telgraflar yağdırıp, haksız ve suçsuz olduğu için salıverilmesine çalışılmasını, kayrılmasını istemeyecek. Diyecek ki, "ben inanç ve kanaatimin gereğini yaptım. Araya girişimde ve eylemimde haklıyım. Eğer buraya haksız olarak gelmişsem, bu haksızlığı ortaya koyan neden ve etkenleri düzeltmek de benim görevimdir."

İşte benim anladığım Türk Genci ve Türk Gençliği!

Mustafa Kemal Atatürk
Bursa, 5 Şubat 1933[/spo]
Sosyal ağlarda paylaş

Vay be, internetten kaç kişinin girdiğini sayıp bu kadar Cumhuriyet yanlısı bu kadar Atatürkçü var diyeceklermiş öyle mi ? Tekrar vay be öyleyse ...

Siz gerçekten inanıyor musunuz böyle birşeyin herhangi bir şeyin ölçütü olacağına.

Diyelim ki götürdüm adresi msn'den tayyibe yazdım. tayyip girdi baktı, bir Atatürkçü daha mı eklenmiş olacak oraya ? Dahası hadi ben modemi resetledim ya da verdim programa 3-5bin proxy üzerinden açtım siteyi. Üç beş bin kişi mi sayılacağım ?

Saçmalığın daniskası bu site. Böyle ölçüt falan olmaz. Elin gerzeğini şeriatçısını götleriyle güldürürsünüz ancak.

Bunu yapacağına çık anket yap güzel kardeşim. Al yanına SPSS ile istatistik analizi yapabilecek, anket değerlendirebilecek bir üniversite öğrencisi gör sonuçları. Git sponsor bul kendine telefonla ulaş insanlara. Sana yardımcı olsunlar.

Bu haliyle ego tatmininden başka birşey gibi görünmüyor oradaki sayı. Google reklamları eksik sadece ...
Sosyal ağlarda paylaş

home alone dan bir replik..

anne babaya sorar.. "saydın mı çocukları kaç kişiyiz?"

tabi sayı eksik çıkar ve her nasıl oluyorsa hep Macaulay Culkin'i unuturlar ve manyak sadist macaulay gelen hırsızlara (kötü adamlara) kendi icatları ile 1001 türlü işkence yapar.. Macaulay Culkin'in canlandırdığı karakterin Chemical'dan esinlenildiği söylenmişti film ilk çıktığı yıllarda..

ha internet sitesi mi dediniz.. film kadar çocukça be.. bak valla. sayının önemi yok, o geçersiz bir sayım. önemli olan sandıktan çıkacak olan sayı/sayım. Milletin ne boş vakti var, orada Atatürk'e oy ver, şurada en güzel ülke Türkiye diye oy ver, diğer tarafta kendi tuttuğun partiye oy bas. Manipülatörlük bu! Verdiğiniz oylar reel yaşamı değiştirecek bir Matirikis etkisine sahip değilse, gereksiz bir tavır sergiliyor ve mouse tuşuna tıklıyarak sadece kalori yakıyorsunuz demektir...

Home Alone güzel bi filmdir.. çocukken çok eğlenmiştim acaba macaulay culkin'e ne oldu? Oy falan versek geri döner mi dersiniz? cevabınız evetse EVET yazıp 3499'a hayırsa cehenneme kadar yolun var dostum tamam mı? yazıp 4967'a yollayın.. ya da yollamayın siz bilirsiniz.. ben sıkıldım ve bu yazı o sebeple şimdi bitecek.. bitmesini istiyorsanız. BITSIN yazıp 2454'e devam etsin diyorsanız DEVAM yazıp 5521'a yolllayın bütün hatlardan 2.59YTL ücret çekilecektir.

~FİN~
Sosyal ağlarda paylaş

Zopik'e katılıyorum... Türk milleti neden böyle herşeyi hemen internette bi site açıp oraya taşımakta bu kadar istekli anlamış değilim...
yeri değil ama bir de youtube videolarının altındaki yurdum insanının yorumlarını okuyunca (aslında yorum da değil onlar bariz küfür) utanıyorum ya.. malmıyız neyiz anlamadım gitti..
Sosyal ağlarda paylaş

en son ne zaman siyasi anlamda (kendi görüşleriniz çerçevesinde) örgütlü bir tepki verdiniz?

samimi bir soru. amacım üste çıkmaya çalışmak falan değil. zaten buraya sorunun cevabını yazmanızı bile istemiyorum aslında...

counter saçma, kesinlikle saçma. ama ne biliyim... ota boka olduğumuz yerden dil uzatır olduk sanki? bana mı öyle geliyor?
Sosyal ağlarda paylaş

said:
ehehe

sanal tepkiler toplumu..
sanal sazanlar topluluğu
yapaylaştırılmış zeka grubu

olma yolunda tam gaz ilerlerken, yahu tepki senin neyine

diyesim var..

teknolojiyi kıçından kullanmak bu olsa gerek

dasaa'ya katılıyorum.

14 nisan mitingi düzenlenecek diye haykırdık etrafta, cumhuriyeti seven herkes gelsin dedik.
insanlar kılını kıpırdatmaya üşendi.
"ne uğraşacam bab o ye" diyenler bile oldu.

eğer gerçekten ülkenizi önemsiyorsanız, toplu gösterilere katılır ve sesinizi çıkartırsınız.
ne yazık ki böyle internet sitelerde counter arttırarak hiç bir şey değişmiyor.
bakın mesela 14 nisan mitingi, televizyonlarda gösterilmese bile gazetelerde büyük yankı uyandırdı.

said:
en son ne zaman siyasi anlamda (kendi görüşleriniz çerçevesinde) örgütlü bir tepki verdiniz?

samimi bir soru. amacım üste çıkmaya çalışmak falan değil. zaten buraya sorunun cevabını yazmanızı bile istemiyorum aslında...

counter saçma, kesinlikle saçma. ama ne biliyim... ota boka olduğumuz yerden dil uzatır olduk sanki? bana mı öyle geliyor?

14 nisan mitingi.

evet 14 nisan mitingi.
çoğu kişi otobüs/tren parası bile vermeye üşenirken, kıbrıs'tan fahiş fiyatla uçağa binip geldim ben ankara'ya

bakın mesela alyanslarını satıp gelen bayanlar da olmuş.
almanya'dan gelenler de olmuş.
toplum bir birliktelik sunmalı.
ayrıca umarım benzer tepki sandıklara da yansır.

ancak şu counter'a ilgi gösterenlerin oy vermeye bile gitmeyeceğinden korkuyorum.

[ Mesaj 18 Nisan 2007, Çarşamba - 00:24 tarihinde, Bone tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

zopik demiş ki:
said:

Saçmalığın daniskası bu site. Böyle ölçüt falan olmaz.
...
Bu haliyle ego tatmininden başka birşey gibi görünmüyor oradaki sayı.

tespit doğru, ama siyasette kitlelerin ego tatmini de önemli bir etken olabiliyor.

insanlar belli bir parti ya da fikir etrafında birleşildiğini -kendi çevrelerinde bile olsa- hissettiklerinde o tarafa daha bir yakın durabiliyorlar mesela. bu da bir nevi kartopu etkisi yaratıyor. pazarlamacıların viral dedikleri konu..

o bakımdan, böyle şeylerin önemini çok da küçümsememek lazım. başka konular yanında ufak kalabilir ama her oyun değerli olduğu bir seçim döneminde (son anketler 4 parti diyor), buradan tatmin sağlayacak bir kitle varsa, bu işin arkasında derli toplu bir mantık da vardır.

..derim ben.
Sosyal ağlarda paylaş

bone, ben o soruyu düşündürmek adına sormuştum... pek tabii 14 nisan mitingine katılmış olan bir çok kişi çıkabilirdi. bunun da farkındaydım sorarken...

doğrudan soruma böyle bir cevap vermenin bir anlamı yok aslında... ajitasyon yapmaya ise hiç ama hiç gerek yok. muhtemelen sorumun arkasındakini görememişsin. türkiye'de sivil örgütlenme yok denecek kadar az. ben buna işaret etmiştim. siyasi örgütlülük sadece miting yaparak sesini duyurmak da değildir, devamlı çıkın ortaya miting yapına getirmiyorum da durumu...

belki saçma ama böyle şeylere patavatsızca dil uzatmak doğru değil. daha yeşermemiş bir bilincin kalp atışları gibidir bunlar. tasvip etmiyorsanız, doğru yolu göstermeye çalışın biraz da. "eleştiri" diyemiyorum yaptığınıza bu haliyle. taktığım nokta bu.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
bi çok şeyin sadece msn iletileriyle kınandığı bi ülke de yaşıyoruz ne yazık ki :)

bence bunu buraya yazacak adamın 3-5 tane sosyal derneğe üye olması, toplantılarına düzenli gidiyor olması lazım.

ki o ya da bu şekilde bir bilinç oluşturmaya çalışan mesajlara muhalefet olmaya çalışan "ya internetten birşey olmaz ekieki plekplek" tarzı yorumların düşünülmeden yazılmış ve tamamen gereksiz olduğunu düşünüyorum. sosyal bilinç, sanal ya da reel olduğundan farksız olarak yavaş gelişir. eğer insanları somut varlıklarıyla bir yere getiremiyorsanız, oldukları yerden soyut varlıklarıyla destek olmalarını sağlayabilirsiniz. buna teknik, popüler ya da herhangi başka bir argümanla itiraz etmek, sosyal bilinç oluşturma düşüncesinin temeline ihanet etmektir.

ve lütfen ortada bir Atatürkçü Düşünce Derneği yokmuş da somut varlıklarıyla destek vermek isteyenler aciz kalıyormuş gibi konuşmayın, davranmayın. bu dernek neredeyse yirmi yıldır faaliyet gösteriyor ve isteyen gidip istediği zaman üye olabilir. bu internet sitesinin ya da başka birşeyin bu derneğin faaliyetlerine hiçbir zararı olamayacağı gibi bence sayısız artısı oacaktır.

yine bizim geliştirdiğimiz eğitim sistemi yüzünden üye olmanın değerinin ve getirdiklerinin farkında olmayan gençlerin sanal ortamda böyle bir konu ile aşina olmasına muhalefet olmak, laf cambazlığından ve "ya ben de birşey söyleyeyim" demekten farklı değildir. ve yine ironik bir şekilde bunu söyleyenler bu düşünceyi tasvip eden ama farkında olmadan köstek olanlardır.

lütfen düşüncelerinizi bir ve sıfırlara dökerken akılcıl olunuz.
Sosyal ağlarda paylaş

öncelikle belirteyim benim yazdığım mesajın bu threadle alakası yok sanal ortam da yapılan eylemlerden bahsedildiği icin yazdım. konuya döneyim;
hiç bi derneğe üye değilim. toplantilarina falanda katılmıyorum haliyle. en son yürüyüşe katıldım ama ankaralı olduğum icin katıldım sehir dışında olsamda gitmezdim muhtemelen. benim vurgulamak istediğim olayı son dönemdeki rte nın basbakan olması durumunu örnek göstererek aciklayayayim. bi thread aciliyor gayet masum duygularla, gayette haklı olarak zira forumuz amacı bu (sadece pati icin gecerli değil bu durum). oraya hergören vicdanını rahatlatmak icin ya da bilemediğim baska nedenlerden ötürü "tepkimizi koyalim" "laikliğimizi koruyalim" mesajlari atiyor. birisi dürüstlük gösterip o gün işim var gelemeyeceğim dese herkes üstüne atlar laikliğimiz herşeyde değerli değilmi diyerek. belki de haklılar ama bulusma düzenleyecez beraber gidelim denilse belkide msj atan 350 kişiden sadece 30 u gelir 30 kişinin hakikaten işi olsa diyelim 60 tane hakikaten tepkisini göstermek isteyen olur.

klavyesi olan yazıyor, ülkem icin gözüm kapalı ölürüm, amerikayı boykot edelim, lüks yaşamasakta olur, irağa girelim bende geleyim bilmemne. buna hakkaten inanan bunu samimi yazan kaçkişi var bilmenin imkanı yok.

ırağın işgali sırasında savaş karşıtları msn iletilerine şimdi hatırlayamadığım bi slogan falan yazıp protesto etmek istiyorlar (bunlar hakikaten meydanlarda savas karşıtı protesto yapan adamlarda). yine hakikaten masum ve belkide yerinde bi tepki bir avuc insanın yapmak istediği. ama zamanla bu tepki sadece cevresine tepkili görünmek isteyen, "karizma" yapmak isteyen ya da vicdanini rahatlatmak isteyen insanlar tarafindan kullanılıyor. internet ortaminda icra edilen eylemlerin, yazılan sözlerin vs nin bi bağlayıcılığı yok.

yarın akp ciler bi site acsartecumhurbaskanioley.com diye. counterindada 200 bin sayısı olsa nolucak. yok akp ciler macro yapmış, varoşlardan atap toplayıp internet cafelere otobüs kaldırdılar falan denecek. kimse demeyecekki valla helal olsun böyle olmasını isteyen cok büyük bi cogunluk var, zatende denmemesi lazım cunku sanal ortamda yapılan tepkilerin bi bağlayıcılığı olamaz.

biraz uzun oldu dahada yazardım aslındada abartmayayım sonuca geleyim :). ben kimseyi görüşlerinden dolayı yargılamam. tepkisiz ol, siyasi olma, tehlikenin farkında olma önemli değil. hatta internet sitesi ac tepkini koy canımı ye. ama yaptığın milliyetcilik, atatürkcülük sadece msn de, forumlar da kalıcaksa yapma lütfen.

p.s: kimseyi kastetmiyorum bu arada genel olarak konusuyorum. aramızdaki bi cok kişi hakikaten yürekten tepki koyuyordur onlara diycek birşey yok, eğiliyorum önlerinde :).
Sosyal ağlarda paylaş

pehh... yakında reklam koymaya çalışır birde bir saçmalık var.

Statcounter'da ki açıklama "kişi başına 1 artar, refresh yapılınca artmaz diye hede hödö"

Ulan gecenin dördünde her refresh yaptığımda 20şer 20şer stat artıyor. Yahu o saatte kaç kişi online? Hepsinin ayrı kişiler olduğunu düşünürsek buda her saniye en az 5 ayrı kişinin siteye girdiği anlamına geliyor. SAÇMAA...
Sosyal ağlarda paylaş

vaktim yok çok yazmıycam ama anlarsınız zati:

site açarsın, sağlam kanıtların vardır, onun üzerine konuşursun.. (ok.)

site açarsın, üye olun fikir teatisi yapalm dersin ve bir sonuca bağlarsın düşünceyi (ok.)

site açarsın ve bu sitenin toplum üzerinde bir etkisi, bilinmişliği vardır. fikirlerini beyan eder ve bi kitle oluşturursun (ok.)

_________
site açarsın siktiri boktan bi counter koyarsın, kafasına göre sayı artıyordur.. bi de bu saçmalığa kılıf bulursun... millet inanır gibi yapar.. "baak çok kişiyiz!" veya msn'ye not düşersin -niyeyse, ne tepkisi ise-

yahu boş işler bunlar.. dur bi de parantez içi yorumu yapalım (bi gidin yahu..)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...