Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bonecrusher "andıçı"


Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Dün, 14 Nisan, benim için çok güzel ve önemli bir gündü.
Neredeyse başbakanın tırnak kesmeine kadar her anını canlı yayınlayan medyaya rağmen, birçok kişinin 35 binden az diye iddia ettiği, ama 1 milyona yaklaşabilen sayıda insanın toparlanıp tek ses tek yürek olduğu bir gündü.
Kavga gürültü, terrörist eylemler felan da olmadı. İnsanlar orada resmen bayram havası yaşadı, çoğu kişi çimlerin üstüne oturup piknik benzeri sahneler yaşattı.
22-23 yaşındayım, ne yazık ki çok gerileri göremedim, ancak o zamanları gören kişiler bile halkın böyle bir tepki gösterdiğini söylememektedir. Ve bu 22 yılda gördüğüm en güzel olaydır benim için.

Meraklandım, dün yaşananları medya ne ölçüde yansıttı.
Nokta dergisi gazete yazarlarını "asker yanlısı - asker karşıtı" diye ayırmıştı,
Başbakanlık da "hükümet yanlısı, hümüket karşıtı" diye ayırmıştı.
Ben de diyorum ki, "genelkurmay, cumhurbaşkanı ve halkın bu tepkilerine" olumlu ve olumsuz bakan kişileri ayırayım.
Andıç yapmak bu sıralar moda oldu, ben de bu modaya uyayım dedim.
Gittim bulabildiğim tüm gazeteleri aldım, dizdim ve sırayla okumaya başladım.
Bazı yazarlar tarafsız konulara değinmiş, bazıları magazin anlatmış.
Buna rağmen, genelkurmay başkanının ve sezerin açıklamalarını, 14 nisan mitingini iyi bulan ve kötü bulan kişilerin olduğunu farkedebiliyorsunuz.
Hatta bazı gazeteler, 3. sayfada görmeye alıştığımız acı kaza haberini, mitingi gölgelemek amacıyla kullandığı da dikkat çekiyor. Elbette miting haberini küçük tutmadan da bu kaza haberini baş sayfaya koyanlar var, ancak miting haberini kaldırıp sürmanşet olarak kazadan bahseden de olmuş.

Ayrıca eklemek isterim, ben bu yazarların hepsinin geçmişini bilirim demiyorum, MHP'ci, CHP'ci, DYP'ci diye de ayırmıyorum. Sadece 15 Nisan yazılarını okuduktan sonra benim gözlemime göre yorumladıklarım üzerine konuşuyorum.

Neyse efendim, bu uzun girişimden sonra andıçımı vereyim.






Gazeteler

İyi
Cumhuriyet, Güneş, Posta, Tercüman, Vatan, Yeniçağ, Takvim

Kötü
Hürriyet, Sabah, Yeni Şafak, Radikal, Milliyet, Zaman, Dokuz Sütun, Türkiye






Yazarlar

İyi
Bekir Coşkun (Hürriyet), Emin Çölaşan (Hürriyet), Oktay Ekşi (Hürriyet), Rahmi Turan (Hürriyet), Yaşar Sökmensüer (Hürriyet), Yılmaz Özdil (Sabah), Muharrem Sarıkaya (Sabah), Oktay Akbal (Cumhuriyet), İlhan Selçuk (Cumhuriyet), Hikmet Bila (Cumhuriyet), Ali Sirmen (Cumhuriyet), Hikmet Çetinkaya (Cumhuriyet), Serdar Kızık (Cumhuriyet), Orhan Bursalı (Cumhuriyet), Cüneyt Arcayürek (Cumhuriyet), Mustafa Balbay (Cumhuriyet), Öztin Akgüç (Cumhuriyet), Oktay Ekinci (Cumhuriyet), Deniz Som (Cumhuriyet), Rıza Zelyut (Güneş), Murat Yetkin (Radikal), Hakkı Devrim (Radikal), Yazgülü Aldoğan (Posta), Hasan Pulur (Milliyet), Güngör Uras (Milliyet), Osman Ulagay (Milliyet), Ercan Akyol (Milliyet), Melih Aşık (Milliyet), Fikret Bila (Milliyet), Serpil Çevikcan (Milliyet), Abbas Güçlü (Milliyet), Derya Sazak (Milliyet), Esfender Korkmaz (Tercüman), Ufuk Söylemez (Tercüman), Mehmet Ayan (Tercüman), Sırrı Yüksel Cebeci (Tercüman), Behiç Kılıç (Tercüman), Güngel Mengi (Vatan), Ruhat Mengi (Vatan), Necati Doğru (Vatan), Mustafa Mutlu (Vatan), Can Ataklı (Vatan), Mine G. Kırıkkanat (Vatan), Altemur Kılıç (Yeniçağ), Mehmet Gül (Yeniçağ), Serap Besimoğlu (Yeniçağ), Hakkı Yalçın (Takvim), İlker Sarıer (Takvim)

Kötü
Ahmet Hakan (Hürriyet), Ertuğrul Özkök (Hürriyet), Cüneyt Ülsever (Hürriyet), Enis Berberoğlu (Hürriyet), Salih Memecan (Sabah), Ergun Babahan (Sabah), Mehmet Barlas (Sabah), Emre Aköz (Sabah), Mahmut Övür (Sabah), Umur Talu (Sabah), Fatih Altaylı (Sabah), Erdal Şafak (Sabah), Muharrem Sarıkaya (Sabah), Aslı Aydıntaşbaş (Sabah), Yavuz Donat (Sabah), Nuran Yıldız (Sabah), Hayrettin Karaman (Yeni Şafak), Kürşat Bumin (Yeni Şafak), Abdullah Muradoğlu (Yeni Şafak), Hüseyin Hatemi (Yeni Şafak), Fehmi Koru (Yeni Şafak), Mehmet Gündem (Yeni Şafak), İsmet Berkan (Radikal), H. Gökhan Özgün (Radikal), Hasan Celal Güzel (Radikal), Murat Belge (Radikal), Rauf Tamer (Posta), Çetin Altan (Milliyet), Hasan Cemal (Milliyet), Bülent Korucu (Zaman), Mustafa Ünal (Zaman), Mümtaz'er Türköne (Zaman), Mehmet Ali Özbüdun (Türkiye), İsmail Kapan (Türkiye)






Özetle:
Son birkaç günde bayağı olay yaşandı,
Bunlar basında hem iyi hem de kötü olarak karşılandı.
Mesaj tarihi:
Hürriyet'in en önemli yazarları iyi klasmanında. ama genel yayın yönetmeni kötü olduğu için sanırım genel haberlerden Hürriyet kötü gösterilmiş sanırım.

ama postanın genel yayın yönetmenini de iyi'lere yazsaydın keşke malum gazete iyi diyosan o da biraz takdiri haketmiş. diğerlerine bakamadım çok fazla var gözüme çarpan o


onun dışında enteresan

[ Mesaj 16 Nisan 2007, Pazartesi - 03:56 tarihinde, elaidi tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
evrenin sırlarını çoktan çözmüştüm zaten ben.
şimdi bu tip şeylerle uğraşıyorum.
gazetelerin tüm yazılarını teker teker okudum. spor bölümleri hariç.
Mesaj tarihi:
erdal afakı kötüden iyiye alalım =).
Genelde olaylara objektif ve farklı açıdan bakan bir adam,
ayrıca kesinlikle eriatçı olmadığınıda biliyorum =).
- oğlu arkadaşım ordan biliyorum -
ama tabi yazıyı okumadım, belki bireysel çıkar için yapmıştır
Mesaj tarihi:
sabah gazetesinden gerçekten nefret ettim dün. gazeteyi açmamla kocaman trafik kazasını görmem bir oldu. altında ufak bir reklam gibi yazılmış miting. bu yapılan ayıptır.güya tarafsız gazete. sen gazete olarak o görüşü temsil etmiyor olabilirsin ama o görüşe sahip insanlar için o olayı manşetten verme zorunluluğun var. bugüne kadar hiç bir trafik kazasının manşetten girdiğini görmedim. bu ayıptır, bu şerefsizliktir. tarafsız diyip hükümetin köpeği olmaktır bu.

yok arkadaş artık sadece cumhuriyet alıyorum eve.
belki normal gazetelerin iki katı fiyata belki yarı kalınlığında, ama en azından taraflılığını bağıra bağıra anlatıyor ve biz de onların arkasındayız. bu vatan satılık değil.
Mesaj tarihi:
said:
sabah gazetesinden gerçekten nefret ettim dün. gazeteyi açmamla kocaman trafik kazasını görmem bir oldu. altında ufak bir reklam gibi yazılmış miting. bu yapılan ayıptır.güya tarafsız gazete. sen gazete olarak o görüşü temsil etmiyor olabilirsin ama o görüşe sahip insanlar için o olayı manşetten verme zorunluluğun var. bugüne kadar hiç bir trafik kazasının manşetten girdiğini görmedim. bu ayıptır, bu şerefsizliktir. tarafsız diyip hükümetin köpeği olmaktır bu.

yok arkadaş artık sadece cumhuriyet alıyorum eve.
belki normal gazetelerin iki katı fiyata belki yarı kalınlığında, ama en azından taraflılığını bağıra bağıra anlatıyor ve biz de onların arkasındayız. bu vatan satılık değil.

ne yazık ki birçok gazetenin bu numarayı çekmesi beni çok üzdü.
eminim 14 nisan mitingi olmasa bu kazayı önemsemiyeceklerdi bile.
bu kaza ile miting yok sayılmaya çalışıldı, aynı zamanda böyle acı bir olay böyle saçma bir işe alet edildi.
iki ucu boklu değnek derler ya hani, aşşağı tükürsen sakal, yukarı tükürsen bıyık. işte öyle bir şey.

ama elbette bazı gazeteler manşette mitinge yer ayırırken, anasayfada önemli bir yere kaza haberini de sundular.
yani mitingi çöpe atmadan kaza haberini vermek imkansız değilmiş.
Mesaj tarihi:
iyi ben de İzmir'liyim de kimsenin ağladığı yok. doğrudur acı bir olay. ama kendi düşen ağlamaz diye bir laf var. sen git otur 40 kişilik otobüse 65 kişi sonra "ah gitti vah gitti".

doğrudur ölüm hiç hoş bir şey değil. benim okulumda okuyormuş ölen kızlardan biri. ailesi ve kardeşleri de varmış. herkesin başı sağolsun.

ama dediğim gibi trajik bir 3. sayfa trafik kazasından öteye gidebilecek bir olay değil.

bugün taksim meydanında 30 kişi kendini assa bile gazetede manşet olmaz.

bugün TV'yi açın, ne kazayla ilgili ne de mitingle ilgili hiç bir haber yok. ne yorumu, ne tekrarı. yok. neden? çünkü hükümet öyle istiyor.
Mesaj tarihi:
hissizleşmek gibi bir başlık da açabilirdim ya neyse:

dün (ve önceki gün sanırım) bu kazanın haberi vardı işte her yerde.. öyle hissizleşmişim ki (kardeşim de öyle) dialog direk şu idi:

dasaaa-:noolmuş..
kardeş dasaaa+:kaza olmuş
-hadi yaa.. sonuç?
+bi sürü çocuk olmüş
-bak sen.. hatalı sollama mı?
+hıhı bi de overload yapmışlar
-ha?
+çok çocuk bindirmişler, anneler çocukları kucaklarına falan almışlar.. 33ölü var
-e yuh.. kaç kişi binmişler ki
+63
-o ha lan!
+ben de ööle dedim
-başka kanallarda ne var..
+du bakalm..

eveet efenim.. artık bu tür haberlere karşı duyarsızlaşmış durumdayım(z) iplemiyorum hiç..

diğer olay (miting) çok daha önemli bir haber idi.. ama üstüne fazla gidilmedi diyelim.. Dur ya.. bu sabah'a falan tmsf el koymuştu bir anda ortaya çıkan bi belge ile di mi.. bak sen allahın işine.. tesadüfün böylesi!
Mesaj tarihi:
benim kazada yakın bir arkadaşım öldü, bu benim için çok önemli bir olay tabii ki tüm ölenlerin yakınları için de böyle. ancak 14 nisan bu kazadan çok daha önemliydi ülkemiz için. ama herkes kazayı kullanarak bunu unutturdu şimdi herkes kazadan bahsediyor öteki unutuldu bile.
  • 2 hafta sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...