Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

1 Mayıs Olayları

ZaugnaKhaldun

Öne çıkan mesajlar

• Genel Yönetici
İnsanları ideolojileriyle yargılamamak lazım(faşizm gibi bir seyi uygulamadıkları sürece). Anarşizm genel ahlak kurallarını reddeder , genek ahlak kurallarına saplanmamalıyız öyleyse(faşizm insanlığı reddeder , o ayrı konu).

[ Mesaj 01 Mayıs 2007, Salı - 12:52 tarihinde, GERGE tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Apache kimse PKK bayragi sallandiranlar ozgurce taksimde volta vursun demiyo,yanlis anliyosun sanirim.

Bu provakatorlere bilerek izin verildigini dusnuyorum ki bahane ciksin,isciler de bastirilsin.Yoksa yillardir 100-200 provakatoru alandan uzak tutamicak kadar aciz mi devlet? Hersene bunlar geliyo,iki bayrak bi slogan,5 dk sonra her taraf biber gazi ,cop...
Sosyal ağlarda paylaş

Aralarinda provoke edici falan yok hic 1 mayisa katildinmi? hep ilk polis saldiriyor provoke edici polistir.

Bu arada dunya haber sitelerini gezdim bizden baska polisin 1 mayis gosterisine mudahele ettigi memleket yok hayirli ugurlu olsun, 1 mayisa dahi tahammulu olmayan yoneticilerimiz bu sene 1 2 milyar dolarcik daha fazla ayirir yurtdisi tanitima bir iki rus kizina bikini giydirip akdenizin serin sularina daldirip bir reklam filmi daha cekerler bu ayipta kapanir.

[ Mesaj 01 Mayıs 2007, Salı - 13:07 tarihinde, ombakkombak tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Bu PKK lilara da ayri bir kil oluyorum zaten her gunumuzu pic ediyorlar dunya emekci kadinlar gunune gelirler, 1 mayis a gelirler, sol goruslu her protesto eylemine gelirler, once diger gostericilerle kavga ederler sonra da polisle. Bir cekin gidin be kardesim solcu degilsiniz borsey degilsiniz bir sefer de bayramimizi pic etmeyin ya
Sosyal ağlarda paylaş

Nedir bu işçi bayramından çektiğimiz? Bunun bir bayram olması gerekirken insanlar orda burda toplanıp silahlı gösteriler yapmak istiyorsa polis yakalar tabi. Ayrıca pkk bayraklarının yerinde türk bayrağı da olması gerekirdi. Tamam polisin işe karışması doğru. Ama şiddet göstermesi gerekir miydi? Uyarı olması gerekmez miydi en azından ilk?
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Ben her hangi bir solcu gösterisine gitmedim hiç , gitmem de ; ben anarşistim diyip de sonra devletçi bir ideolojinin gösterisine katılanları da anlamıyorum. Öyle insanlar (ki onlar anarşist falan değiller , anarşizmin ne olduğunu bile bilmiyorlar) bizim toplum tarafından terörist olarak mimlenmemizi sağlıyor.

Anarşizmin gerçekten ne demek olduğunu bilmeyenlerin saldırısına uğrayıp duruyorum. Ben de sıkıldım artık.
Sosyal ağlarda paylaş

disk kendi mücadelesini veriyor,
polis kendi mücadelesini veriyor.
arada zarar gören halk oluyor.

hani ülkenin bölünmesini engellemek, rejimini korumak, bir nevi halkın sesi olmak için basın açıklaması yapmış orduya karşı hakaret edilmişti ya:
"şeriat istenmiyor olabilir ama orduyu da istemiyoruz" felan diye.
çıksınlar aynı şeyi disk'e de söylesinler.

bu disk'e de ayrıca kılım zaten.
14 nisan mitingine "darbe çağrısı provokatör eylem" diyip katılmamışlardı.
şimdi görüyoruz nasıl cicili bicili eylem hazırladıklarını.
Sosyal ağlarda paylaş

Orduya karsiyiz dogrudur. Darbe cagrisi yapanlarada karsiyiz. Ne postal ne takunya diyebilmek lazim.

Bu takunyali takimini basimiza asker sarmadimi.Iste size ornekleri:

1-1971 ihtilalinde solda TIP sagda Erbakan`in MNP si kapatildi. TIP in anasi aglatildi solcu gencler asildi. MNP liler serbest kaldi ertesi yil partilerini kurdular 1973 secimlerine girdiler ertesi yil iktidar oldular.
2-Yesil kusak projesi kapsaminda ABD ile birlik olup solcularin karsisina gerici fasistleri cikardilar.
3-1980 darbesinden sonra Erbakan`in adami Ozal`a parti kurdurdular. O da Tayyip gibi ilericiyim ayagina kadrolasti da kadrolasti. Turbanlilari hocalari tepemize cikardilar.
4-Gunyedoguda PKK nin karsisina Hizbullahi cikarttilar. Sonra kendilerinin kurdurduklari orgute karsi operasyon yapmak zorunda kaldilar.
12 eylulde bu hacilari basimiza asker sardi simdi fazla guclenince agliyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
devlet taksimde eylem yasak demis

miting icin meydani gostermis

iyi olmus az bile dovmusler

Dünyanın birçok ülkesinde resmi bayram ilan edilen 1 mayıs,ülkemizde nedense faşist duygular içindekiler için bir korku olarak algılanıyor,demokratik haklar ne zamandan beri yasaklandı bu ülkede?az bile dövmüşler lafını yadırgadım,umarım birgün o coplar sana kalkmaz..

[ Mesaj 01 Mayıs 2007, Salı - 15:10 tarihinde, A-R-E-S tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

işin aslı öyle değil.

1 mayıs tüm dünyada işçilere armağan edilmiş tek bir gün iken türkiyede ilk başta bu hak verilmiş,sonra ellerinden alınmıştır.
bununla yetinmeyip 30 yıl önce 36 tane işçinin kanınıda akıtmıştır.

'gerçek' işçi topluluğu arkadaşlarını anmak istiyor demokratik haklarını kullanarak ve bunu yapmalarıda gerekiyor.istanbul valiliği hiç bir gerekçe sunmadan reddediyor gösteriyi.

herkes konuşsun sen sus olmaz.

ancak aralarında (belki resmi birilerinin görevlendirdiği) provokatörler var ve bunları dakikasında sindirmeleri lazım,işte onuda yapmıyorlar sonra ulus-devlet karşıtı hainlerin mitingi oluyor.

yoksa işçiler seslerini çıkartmalı.
Sosyal ağlarda paylaş

Hepimiz biliyoruz 1 mayısta pkkya ses çıkarılmadığını adamlar apo bilmemne diye bağırıp sağı solu yıkıyor.Demokratik hakkın için sana yer ayırmışlar olay çıkmasın diye.Ama sen illede taksim olacak dersen bu provokasyondur.Bu olay çıkararak kendini duyurmaktır , insanları korkutmak, sindirmektir.
Sosyal ağlarda paylaş

Dünyanın o birçok ülkesindeki insanlar, gösteri ya da eylemlerini devletin çizdiği kurallar çerçevesinde yapıyorlar da ondan bir problem çıkmıyor. Yoksa en merkezi yerde yapsın bakalım, trafiği felç etsin, bak noluyor o zaman o gelişmiş ülkede.

1 Mayıs, artık polislerin bayramı oldu. Onlar için, stres atma günü. Bunu bu hale, işçiler getirdi, şimdi kına yaksınlar.

Ayrıca PKK bayrağı açmak, APO lehine slogan atmak ne demektir. Böyle adamlarla aynı safta yer alanlara da gerekli işlemler yapılmalıdır. Polisi taktir ediyorum...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...