Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

1 Mayıs Olayları

ZaugnaKhaldun

Öne çıkan mesajlar

77 taksim olaylarının 30. yıldönümünde DİSK'in bu yılki mitingi Taksim Meydanı'nda düzenleyeceği biliniyordu zaten. Bu zamana kadar verilmeyen izin bu sene de verilmedi Valilik tarafından, yine de mitingi yapma konusunda kararlı olduğunu gösterdi Disk. Bugün, beklenebileceği üzere, patladı olaylar.

- İçine edilen trafik diğer başlıkta da tartışılıyor zaten, İstanbul'un pek çok yerinde trafik ciddi anlamda felç şu anda.

- Taksim'de eylem yapmak için Dolmabahçe çevresinde toplanmaya çalışan pek çok göstericiye, orada bulunan insanlara polis müdahale etti. Gaz bombaları, coplarla saldırılar falan derken oldukça karıştı ortalık. Ki şu noktada belirtmek gerek, sadece göstericiler değil, civarda bulunan insanlar da coplandılar.

- Valilik'in yaptığı açıklamaya göre de şu ana kadar 100den fazla kişi göz altına alındı. Bunların ne kadarı gösterici, ne kadarı sivil bilinmiyor tabi.

- Kadıköy civarında ise bir problem yok diye biliyorum.

Hayır çok belliydi böyle bir şey olacağı da, iki taraftan birisinin sağduyulu davranması gerekiyordu. Eğer insanlar Dolmabahçe civarında toplanmaya başladıkları anda şiddet uygulanmaya başlanıyorsa, daha mantıklı hiçbir yola başvurmadan şiddet tercih ediliyorsa bu anlayışın ciddi anlamda sorgulanması gerekir. Doğrudur, göstericiler başka şekilde durdurulamazdı belki; ama şiddet?
Sosyal ağlarda paylaş

dolmabahce civarında ateş acılmış

vurulan insanlar var, ağır yaralı diye örendim ben detaylarını bilmiyorum

Arkdasların bi kısmı döndü dolma bahceden, bu tarafa doğru gelebilmişler anca oda kacarak, sahil yolundan karaköyü dğru yürüyomuş insanlar buyuk bi kısmı zaten sadece işlerine gidiyor.

Panzerler zaten hazır bekliyormuş, kalbalık biraz artınca herhangi bi uyarı olmadan polis biber gazı ve panzerlerle girişmiş ve toplamış.

meydana yaklaşmak bile mümkün değil şu anda.

hiç bi kanalda haber yapmıyo olanları en ufak görüntü bile yok cıkmıyo. heryerde basın yasağı var.

[ Mesaj 01 Mayıs 2007, Salı - 10:40 tarihinde, Cuce tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Oha kim ateş açmış? İstanbul'da hayatı durdurdular güvenlik önlemleri yüzünden hala birileri adam vurabiliyosa o valinin oturdugu koltugu ben...

Dolmabahçe'de İnönü stadı civarında Taksim'e yürümek isteyen sendikalılar sanırım gözaltına alınmış 100 e yakın.
Sosyal ağlarda paylaş

mimar sinan üniversitesine gitmek icin yola ciktim, tarabyadan besiktaş minibüsüne bindim. korkunç bir trafik vardı.

neyse geldim bi şekilde beşiktaşa, minibüsten indim, büfeden sigara alıcaktım (köprünün altındaki büfe, dershanelerin orada). büfenin hemen yanında 30-40 tane karakol polisi yerleşmeye calisiyordu, para üstünü beklerken onları serediyordum.

aldım sigaramı ışıklardan karşıya geçip yürüyerek gitmeyi planlamıştım kabataşa, ışıkların orada beklerden bi baktım insanlar yukarı doğru koşturmaya başladı, bi baktım arkalarından çevik kuvvet kovalio sağa sola biber gazı sıkarak (beşiktaş vapur iskelesinden yildiza doğru oluyor kovalamaca). adamlar gazı sıktıktan sonra 5sn geçmeden herkes ağlamaya başladı. burnum boğazım her yerim biber doldu. bu da yetmezmiş gibi sağda solda sıkıştırdıklarını copluyorlardı.

bari dedim yukardan dolanarak gidiyim, yürümeye başladım, oradan da başka bi çevik kuvvet elindeki gaz tabancasını katlamış (çelik silah kücük bazukaya benziyor) bi kaç gencin kafasına vura vura kovaliyor.

karşıya geçicektim polis aldı götürdü uzaklaştırdı, arkada milleti dövüolardı dibimde.

ne oldu peki, yapmam gereken proje üzerinde çalışamadım, okula gidemedim, eve döndüm, boşu boşuna sabahın köründe kalktım, boşuna para harcadım, boşuna trafikte bekledim, boşuna ağzıma gözüme biber gazı kaçtı...

1 mayıs işçi bayramı kutlu olsun
(ne biçim ülke burası a.k.)
Sosyal ağlarda paylaş

O polislerin coplarini alip annelerine dogru bi dondurucen ki gorucekler.adami kizdiriyolar.

Devlet yillardir halkina iskence etmektedir.Gerek AB ye gerek ABD ye hizmet telasi icinde olan hukumet ve isbirlikcileri halki gormezden gelip,dikta yonetimlerinde bile gorunmeyen bir baski uyguluyorlar.Hemen her hakkimizi elimizden aliyorlar.Artik sandikta sacma sapan partilere oy verip kendimizi sattirmak yerine , sandikta tepkimizi koyup halki icin calisanlari basa getirmek zorundayiz
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Türkiye'de her zaman 1 Mayıs kızıl görünmüştür zaten ; kıt akıllı devletimiz de kızıl kendilerinde kanı çağrıştırdığından olsa gerek önüne geleni kanatmıştır ; yoldan geçen adam olsun , heyecanlı genç sosyalist olsun , kendi halinde ya da saldırgan anarşist olsun , devletten hakkını isteyen işçi olsun...

[ Mesaj 01 Mayıs 2007, Salı - 11:59 tarihinde, GERGE tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Butun dunyada işçi bayramı olarak kabul edilen bi gün her yere resmi tatil olan bi gün türkiyede bu akdar kanlı geciyor sadece.

hiç bi uyarı olmadan göz altılar gaz bombaları coplamalar..

Polis o kadar gaz kullandıkı tophaneye inince yanıyo insanların gözleri.

Bu insanların hakkı 30 yıl önce katledilen dostlarını anmak, izin verilmemesi sucun kendisi.
Sosyal ağlarda paylaş

ayrıca şunuda belirtmek isterim orada ki 'gerçek' işçilerin demokratik hakkıdır eylem yapmak.

avrupada hatta kıbrısta bile 1 mayıslar ulusal tatil olupta şenlik havasında işçi bayramları kutlanırken bizde devamlı 'demokrasi istiyoruz' diyen akp hükümeti demokrasiyi sadece kendilerine istediklerinide ortaya koymuştur bugün itibariyle.

ne kadar inkar edilsede geldiğimiz durum holding devletidir.
Sosyal ağlarda paylaş

lol ölsün hepsi

anarsızm iki koldan geliyor.birincisi ütopik bos beles gencler,ikincisi yuzde52 gibi fasonik grupların saldırıları.

benim canımı sıkan tek mevzu V gibi super bir karakteri kullanmaları.yoksa izliyorum,komikler hehe.

[ Mesaj 01 Mayıs 2007, Salı - 12:44 tarihinde, Apache tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Bilip bilmeden konusma be, kendinizden olmayan gebersin zaten baska birsey bilmiyorsunuz. Bu ulke milliyetci dincilerin eline kalsa yarin diktatorluk kurarlar ertesi gun abd kafaniza bombayi yagdirir gorursunuz gununuzu. Bizi koruyan kahraman ordumuz degil demokratik laik rejimdir, bu ulke demokratik oldugu icin bize saldirmaya bahaneleri yoktur. Iran gibi olmak istiyorsunuz? onlar bile kendilerinden olmayana saygi gosteriyor: Ermeniler icki icebiliyor Yahudiler milli bayramlarini kutlayabiliyor sizde Ahmedinecat kadar akil yok
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...