Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Genelkurmay Başkanı ORG.Yaşar Büyükanıt'ın Basın Toplantısı

Misafir Guest

Öne çıkan mesajlar

Buyukanit cok guzel konustu tam yerli yerinde soylenmesi gerekenelri soyledi gene

sans eseri kendisiyle tanisma imkanim olmustu yazin genelkurmay baskani olmadan once, cok ozenle secip soylenmesi gerekeni soyluyor adamin yapisi o

ha apolitik genclik takiliyor "darbe geriyi goturuo bizi bohuuuu" modunda
acin tarafsiz bi kaynaktan 60 darbesini okuyun
60 darbesinde turkiye belkide dunyadaki en demokratik anayasalardan birine kavusmustu
80 darbesi ve ondan once muhtira sie tamamen amerikan ve sagci gudumlu oldugu icin ulkeyi geriye goturdu, 60 da gelen ve demirel tarafindan aprca pincik edilen anayasanin yerine bugun kullanimda olan baskici anayasa geldi

askeri darbelerin milleti nereye goturdugu yapan kisilerin karakteriyle ilgilidir
1919 da Ataturk tarafindan baslanan ihtilal hariekti yurdu kurtardi ve yepyeni bir cumhuriyet kurdu devrimlerle ulkeyi cagdas medeniyetler seviyesine yukseltti
sonra demokrat kenk ler geldi ve babalarinin ciftligi gibi yonetmeye basladilar ulkeyi, devrimlere karsi gorus belittiler ve iktidarda kalmak icin her turlu karanlik isi cevirdiler
olmadi 60 ihtilalinde gittiler ve gelen yeni anayasa bu ulekde demokrasiyi ilerletti ama 80 de gelen cunta ataturcuyuz biz imaji altinda resmen turkiyede sol u bicti, sagcilara dokunmadan nerdeyse butun solcularin anasini aglatti mr evren
Ataturkcuyum dedi zorunlu din dersleri getirdi TDK yi kapatti vs vs

ha bide guney amerikan usulu darbeler var orda darbeyle gelen asker 20 sene gitmiyor en az
Sosyal ağlarda paylaş

o konuyada öyle bir açıklık getireyim.
Darbeyi yapıp yönetime gelen iyi niyetli insanlar sayesinde 20 yıl surmedı bızde hiçbiri.
60 darbesi, aslında devrim bile sayılabilecek bir darbe, ama bu tür değişimleri halk hemen kaldıramaz hazmedemez.Birden yüklenirsen Demirelin dediği gibi O ceket bol gelir o halka.
80 darbeside ceketin bol gelmesinin,politik liderlere bile bol gelmesinin,ekonomik hataların sonucudur
Ki 23 anayasasına denk bir sertlikte hazırlanmıştır.
Zaten ülke ağırdan ağırdan 60 taki anayasaya dönmeye doğru gidiyor, ama yavaş yavaş hazmede hazmede.

Lütfen arkadaşlar, ordan burdan duyma " darbe bizi 10 yıl gerı goturdu" söylemlerini sarfetmeyelim.
Kaynak istiyorsanız,
Eric zurhcer, Feroz ahmad gayet iyidir.Ingılızcelerini okuyun tabiki 1. el olsun.
Sosyal ağlarda paylaş

e ona bakilirsa cumhuriyet ve devrimler icinde herkez ayni tezi ortaya suruyordu
devrim degil evrimle gelissin diyorlardi
o zaman cumhuriyeti rafa kaldirip bi 20 sene halifeyemi birakicaktik milelt alissin diye?

80 darbesi CIA gudumlu gerici bir darbedir
benzer darbeler soguk savas doneminde cogu ulkede olmustur
gunah kecisi ise 60 anayasasi yapilmistir
darbenin yapilabilmesi icin gereken zemini hazirliyanda yabanci istihbarat orgutleridir
Sosyal ağlarda paylaş

Kürdistan bir ütopya.
Barzani yi anlamıyorum ben.İç savaş var.Ayrıca ülkenin 4 bir yanı işgal altında ve neye dayanarak böyle açıklamalar yapabiliyor anlamıyorum.
Amerika nın ittirdiği sanırım doğru.
Felaket koparsa barzani ye kopar.Bu ülke 7den 70e savaşacak güçte.
Ya neye karşı dayanabilir merak ediyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

CIA dürtmüştür belki, belki orduyu desteklemiştir.
günde 120 insan oluyormuş 78-80 arası.
Zaten asker gelicem demiş uyarmış, Hükümetin umrunda bile olmamış.

Imf anlaşmasından sonra fabrikalar greve girincede kopmuş olay.Göz göre göre olmuş yani komplo teorisi kurmaya gerek yok.
Anadoluya demokrasinin gelmesi 1880 lerde filan başlıyor.
30 yıllık gelişme sonucunda Cumhuriyeti hazmedebiliyor halk.Aslında onda bile hazmedemiyor bir sürü olay çıkıyor sonuçta.
60 darbesi ise 1 yılda nerdeyse tamamen herşeyi değiştiriyor.
80 nin hazırlayıcısı kesinlikle 60
Sosyal ağlarda paylaş

amerikanın dürttüğü garanti, ancak gerçek olan birşey var amerika bizle barzaniyi karşı karşıya getirmek istiyor.

biz kuzey ırak'a girdiğimiz anda amerika ben görmedim duymadımları oynayacak.

biz de zorunluluktan yapmış olsak da amerikaya yardım etmiş olcaz hadi bakalım
Sosyal ağlarda paylaş

amerikanın bri bildiği var birşeyler için uğraşıyor ama olay nedir anlamıyorum. ya da aklımın sınırları yetmiyor.

ya arkadaş ya destek verirsin temizlersin bu mereti buradan, ya da sen temizlemiyorsan gelip biz temizleriz. hadi diyelim ikisini de istemiyorsun. kürdistanın oluşması senin işine geliyor, bu bölgedeki diğer ülkelerin buna izin vereceğine nasıl inanabiliyorsun. hadi hepsini geçtim, böl parçala yönet yapmak için bi de iran a girdin. ırak ve afganistandaki başarızlıklarını nasıl unuttun?

kürdistanı kurdun, büyüttün Türkiyenin yarısını(!) aldın diyelim. bu bölgedeki yeni maşanı buldun. bu adamlar ne yapabilir ki sana? asker desen yok, siyasi düzen desen yok, iki eliyle bi haltı düzeltemeyen adamlar.

sırf girip çıkmak için de ülke kurulmaz be kardeşim.
Sosyal ağlarda paylaş

yaa simdi darbeyi savunun bir duruma nasil geldiniz onu anlamiyorum..

60 darbesi icin darbe degil devrim diyebilicek cureti nasil aliyorsunuz kendinizde?

60 darbesi oldugunda kac yasindaydiniz ananiz babaniz kac yasindaydi o zaman yasanan olaylari biliyormusunuz?
Butun bu olaylarin zemininin taa 60 darbesine dayandigini her bozuklugu darbe ile duzeltmeye calisip dahada bok oldugunu gormuyormusunuz..

Onceden soylendigi gibi bu dincilerin ulkeyi sarmasinda 80 darbesinin rolunu gormuyormusunuz..

Klise 10 yil geriye goturur laflarindan kurtulun diyorsunuzda sadece laf olsun entel takilayim birsey biliyormusum gibi dursun diye konusmayin burda..
Sosyal ağlarda paylaş

Konuya donersek.. Canli izleyemedim ama genel olarak begendim acikcasi biraz daha sert bir konusma bekliyordum.. Yani uyardi laf soktu fln diyorsunuzda ben pek birsey cikarmadim orda..

Bi cumhurbaskani kriterlerini saymis ee onu herkes sayiyor zaten RTE de kendini o kriterlerin icinde gosterdigi icin..

Ama mesela simdi konusulan adaylar uygunmuya cevabi patlatsaydi super olurdu ama o cevap ile heralde kiyamet kopardi.. Borsa fln batardi sanirim.
Sosyal ağlarda paylaş

babam darbe sirasinda subaydi, cunta yonetimindeki 3 kisi ise aile dostumuz
yettimi?

60 darbesinin neden ve nasil yapildigini, neye akrsi yapildigini ve ulkeyi 60 darbesine goturen olayalrin turkiyeyi bu haline soktugunu ve getirilen pisligin bu gun hala temizlenemedigini bilmeden burda gazeteelrden gunluk tekrar edilen bilgilerle gelmeyin

60 darbesi ile 80 darbesi taban tabana zittir
biri elden giden demokrasiyi ve bagimsizligi korumak icin digeri ise disardan fabrike edilen olaylari kullanarak 60 oncesi ortami geri getirmek icin yapilmistir

laik demokrasiyi kullanarak iktidara gelip onu yikmaya calisan bir karsi devrim hariektinden bahsediyoruz
1923 un rovansini almaya calisanlar var
gelsierek degismekle cozulmuyor bu tip problemler
Sosyal ağlarda paylaş

Benim babamda genelde iskence eden tarafta degilde edilen tarafta oldugu icin heralde bakis acimiz degisik..

Ama bana 60 darbesinin dogru bir yaklasim oldugunu soylerseniz bunu seninle sabaha kadar tartisirim.. Sabaha kadarda her postumda birkez daha hakli cikarim..

En basitinden basarili oldumu? hayir olmadi.. Ulkeye ne cikar sagladi? Hicbirsey.. Aksina sagladigi desteksiz (sozde) ozgurlukler ile daha kaotik bir duruma surukledi..

Ondan sonra 71 sonra 82 ki bunun hakli bir olay oldugunu tartismak istiyorsan ben yapamam kusura bakma..

60 darbesine millet neden iyi gozle bakiyor cunku digerlerine gore yinede daha az kan dokulmus daha az olay cikmis..
+ o zamanlardaki yayin kuruluslari tv radyo fln cok yaygin degildi.. 82 darbesinde sansure ragmen olaylar duyuluyor biliniyordu..
Ama burda onemli olan kan dokulmus olmasi.. bir ulkenin basbakaninin iyi kotu bir sekilde idam edilmis olmasi (Simdi cikip RTE yi idam etseler yine ayni tepkiyi veririm) demokrasiye mudahaleye vs vs vs..

En azindan 82 de oldugu gibi --Esitlik olsun diye bir sagdan bir soldan asiyorduk diyen bir adam basta degildi..

Eger darbe degil devrim olsaydi sonucta birseyler degisirdi ulkede ama ben degisen birsey gormuyorum siz goruyormusunuz bilmiyorum..

[ Mesaj 13 Nisan 2007, Cuma - 01:28 tarihinde, gellidus tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

işkence edilen taraf?
Günde 100 adam öldüren taraf diyorsun sanırım
veya
Anayasanın kendisine sağladığı güçle sadece koltuğundan olmamak için karşı tarafa resmen gaddarlık yapan tarafı diyorsun sanırım.
Olay tartışmak değil, tartışılcak bişey yok zaten ortada olmuş yaşanmış eyler var.
Ailelerinizden duydugunuz eyler ayrı, onlar onların yaşadıkları babama soruyorum anlatmıyor mesela.

Her zaman için en doğru ey bilimsel kaynakdan faydalanmaktır.Buda türkiye tarihi alanında yazılmış kabul edilmiş makalelerdir.Tarafsız, doğru yorum yapıldığında yorum yapıyorum diye bas bas bağıran, asla çarpıtmayan kaynaklar.Tavsiye ederim yani
Sosyal ağlarda paylaş

Gunde 100 adam oldurme hangi tarafsiz kaynakta yaziyormus bende bilmek isterim..

ikinci bir konu iskence edilen tarafta oldugu icin darbelere karsiyim deseydim sanirim daha iyi anlasilicaktim.. 60 degil 71 ve 82 yi kastediyordum ben..

Ama 60 ada karsiyim.. Adnan Menderesin idam edilmesinede karsiyim..Deniz Gezmis, Huseyin Inan vede Yusuf aslan in idam edilmesinede karsiyim.. Kendi ellerimde oldurebilecegim bir adam olan RTE nin idam edilmesinede karsi olacagim gibi.. Demokrasi boyle saglanmaz.. Kusura bakmayin herhangi bir darbenin mantikli olucak olmasi benim 22 yillik hayatimda bildigim ogrendigim gordugum her turlu fikire dusunceye harekete ters geliyor..

Diger yandan bakarsak bu adam (RTE) halkin belli cogunlugunun oyunu almis simdi herkes agliyor halkin %65 i onu istemiyor diye peki oy kullanmayan tepkili duyarli vatandaslar secilecek hukumetin cumhurbaskanini sececegini bilmiyorlarmiydi.. Benim tepkim buna iste bilincsiz sekilde tepki veren insanlara.. Orda kultur seviyesi entellektuel seviyesi bilgi seviyesi yuksek insanlar daha cok sol kesim olmak uzere oy vermediler.. Ama bu tepkiyi verirken kafalarini kullanmiyor insanlar.. Simdide adami en dogal hakki olan cumhurbaskani secilme hakkini kullanmasin diye korkutmaya calisiyor.. Ama o tepkili kesim biraz daha duyarli yada belki biraz daha akilli olsaydi bugun bunu yapmaya mecbur olmazdik.. Ulke boyle bir kaotik ortama girmezdi..

P.S: Nedense sozlukte herseyi bir karalama kampanyasi var hicbirseyi begenmeme yaklasik 1.5-2 yil once basladi ve yayilarak buyudu.. Ilginctir sasirarak izlemekteyiz
Sosyal ağlarda paylaş

The second Turkish Republic

Military guardians - Feroz Ahmad

(78-80 arası sayı aslında 120, yuvarladım 100 e )

Bide, bırak ordakiler yazsınlar =)
Kaç kişi ekşiyi ciddiye alıyor ki?

[ Mesaj 13 Nisan 2007, Cuma - 02:27 tarihinde, Suark tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

eksisozluk eskiden cok guzel bir yerdi, surekli birseyler katiyordu insanlara.

Simdi dunyada kimsenin ciddiye almadigi, kendini bir halt sanan bos tiplerin yuvasi oldu. Herseyi ama hersey elestirmekten baska hicbir ozellikleri yok, kendinleri gibi bos ama bir halt sanan okan bayilganlariyla mutlu mutlu takiliyorlar. Halbuki gercekten guzel basarili, hatta ileride bir sivil toplum orgutu olabilecek bir olusumdu simdi sadece ezikler diyari oldu. Bu arada ciddi sekilde pkk ve kurt milliyetciligi sempatizanlarinin takildigi bir alanda halini aldi.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...