Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Black Hawk Down:Kara Şahin Düştü

mondain

Öne çıkan mesajlar

yoo ben er ryan'ı 5 gladiator'ude 15 kereye yakin izlemisimdir..

hicde boku cikmadi yani izlemesini bilince..
ne o kanunmu bi kere izlenir tadinda birakilirmis..
PEH :P[hline]
Jesus came down from Heaven to earth
The People said it was a virgin birth
Sosyal ağlarda paylaş

sizce hangisi daha gerçekçi bi askerin botta midesinin buLanIp kusmasImI yoksa bir askerin bacağIna isabet eden bi kurşun sonrasI atar damarInIn kopmasIyLa doktorun zor şartLarda vücudun içine eLini sokup damarI aramasImI?[hline]Sometimes I feel like I don't have a partner.
Sometimes I feel like my only friend is the city I live in "The City of Angels": Lonely as I am, together we cry.
Sosyal ağlarda paylaş

Sahsen bu filmden bekledigimi bulabildigimi soyleyemem. Saving Private Ryan ile de pek karsilastirma yapmayacagim cunku onun da oyle savas filmleri tarihinde cok onemli bir yeri oldugu dusuncesinde degilim. HEr zaman gercek hikaye filmler cok iyi cekilmese bile beni etkilemistir ama yine de gercek hikaye diye o filme cok iyi bir oy vermemi gerektirmez. Black Hawk Down filmi mutemadiyen kursun saymani bekleyen hatta yakin zoomlarla kursunlari sayabilmen icin sana asiri zaman birakarak gereksiz zoomlara girismis, ilk yarida abartilacak derecede cok fazla savas sahneleriyle insani seyrederken yoran ses efekleriyle de (tabii ki bu efeklerin kotulugunden degil catisma sahnelerinin fazlaligindan) adami sagir eedecek noktya getiren ozde hic bir anafikir goremedigim, insanlarin psikolojileri konusunda nerdeyse hic derinlige girmeyip yuzeyden bakan ve maalesef rattigi savas sahnelerinde ufak bir iki detay disinda beni hic etkileyemeyen bir film. Seyredilebilirligi acisindan fena olmasada da cok zor cekimlerin altindan basariyla kalkmis olsa da sinema dilini cok iyi kullanamadigini dusunuyorum. Oscara nasil aday oldugunu dusunuyorum da hala maalesef bulamadim.
Benim bu filme oyum orta olurdu. Savas filmlerinden gercekten hoslanmiyorsaniz yani bir bakima en sevdiginiz film turu savas filmleri degilse bence pek kaale almayin derim.[hline]Biligsizke bilgi kılıncı yagı.
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 yıl sonra ...
Oba En sevdiğim film (: divx ini vcd si vs her püsürü var (:
Çok gerçekçi yapılmış belgesel türüdne bişey izlemiştim yabanc kanalda film le nerdeyse herşeyi aynı yani mekan ama Sonuçta Konu Somali de geçiyor ama Filistinde çekilmiş bir bölümü[hline]Freeware.WeB.Tr
IpAdresimNe.Com
Matrix Code System
Komiter Gosudarstvennoi Bezopasnosti
Sosyal ağlarda paylaş

heh dresq tesadüfe bak ben de ilk dün izledim ve bu başlığı yukarı çekilmiş görünce şaştım bir an.. :)

güzel ifade etmişsin filmin temasını ancak ben yine de zayıf buldum. bana yeterli gelmedi "askerde sadece yanındakini düşünürsün" mesajı. onca çatışma sahnesinin sonunda buna geliniyor ama esas havada kalıyor, her birtek amerikan askerinin hayatı dünyaya bedel fakat somalililer ordu ordu ölüyor fakat fps oyununda vurduğun botlar kadar değerleri yok. yıl 2003 olmuş, sen halen savaş filminde bir rambo mantığına dayandırıyorsan (ki ilk kan savaş filmi olarak vaktine göre gayet iyi mesaj verir, savaşın insanı yaşamdan nasıl soyutladığını çok iyi işler) o film hafif kalır.

aksiyon müthiş, bayıldım zaten ridley scott'tan bu beklenir ama dayandırdıkları kitap çok abukmuş ki sayısız kere "oha be yuh artık" dedim. yüzlerce somalili isabet ettiremiyor ne rpg ne mermi ama amerikalılar asla ıskalamıyor. tamam eğitim olayı filan anladık da herifler damlarda, rastgele sıksan bile kesin birilerini vurursun. tom sizemore'un humvee'si zaten eleğe döndü ancak sıyrık aldı. (ölmeden bitirebildiğine şaştım, ille ölüyor o adam her filmde :) ) sonra bir diğer adam ikiye ayrılmış bağırsakları dışarıda, "kızlarıma iyi olduğumu söyleyin" diyor. oha be kardeşim, çüş be kardeşim. ortadan ikiye ayrılan insan kızını mı düşünebilir yahu. öte tarafta adamın bacağına kurşun geldi yeri göğü inletiyor atardamarı koptu diye, bu herifin vücudunun yarısı yok öyle konuşuyor. ben bu kadar abuk bir sahneyi cüneyt arkın filmlerinde bile görmedim. rpg'ler ille kuruğunu sıyırıyor filan helikopterlerin hiç girmiyorum bile..[hline]Sam'i bu Gatling Gun'a çıkardığınızda katliam yapabileceksiniz.
Level, Ağustos 2001
Sosyal ağlarda paylaş

dresquin çok güzel yazmış.

bir de filme giderken şöyle düşünenler var:
"bana karakterlerin hepsinin düşüncelerini, hayat hikayelerini, ne yaptıklarını, ne içtiklerini, ne yediklerini, en ince detaya kadar anlatmaları lazım."

belki bu yüzden er ryan bu kadar sevildi. Ben sahşen hiç sevmedim. Çok abuk subk karma karışık bir film geldi.

Ama 3 Kings, Black Hawk Down, Enemy at the Gates filmlerini çok sevdim. Ha, bir de bu filmleri seven çok az kimse var, nefret eden ise çok fazla. Kesin bende bir anormallik var...[hline]fizban:
forza tayvan malı chipsetler
Sosyal ağlarda paylaş

enemy at the gates'i seyretmedim de cidden kötüydü 3 kings, savaş filmi olarak nitelendirilebilirse (aksiyona daha çok benziyordu) gördüğüm en kötü savaş filmlerinden biriydi. black hawk down en azından aksiyon bakımından gayet iyi hazırlanmış ama yönetmeni ridley scott olmasaymış o da mümkün olmazmış herhalde..

bonecrusher karakterlerin en ince ayrıntısına kadar verilmesiyle ilgili değil sorun ama hikaye anlatımında 100 tane birbirinden neredeyse ayırt edilemeyen adamı gösterip de izleyicinin duygusal bağlanmasını sağlayamazsın. o kadar adam öldü hiçbirine üzülemedim çünkü bilmiyorum ki nasıl biridir, bir yakınlık hissedemiyorum. tv'de haberlerde "şu çatışmada şu kadar asker öldü" denince ne kadar üzülebilirseniz o kadar üzülebilirsiniz burada da. karakterini tanıyabildiğim ve aklımda yer eden şunlar oldu: tom sizemore'un ve josh harnett'ın karakterleriyle sağır olan asker ve yüzbaşı mı ne vardı kel hani taklidi yapılan. diğerlerinin bacağı koptu, ikiye ayrıldılar filan da rpg ile parçalanan figüran zenciye üzüldüğümden fazla üzülmedim.. demek ki bir eksik var..[hline]Sam'i bu Gatling Gun'a çıkardığınızda katliam yapabileceksiniz.
Level, Ağustos 2001
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...