Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Anime: Naruto Shippuuden (Mangadan spoiler vermek yasaktır) #1

Luriel

Öne çıkan mesajlar

Serinin konusu zaten sevilmeyen ezik velet Naruto nun güçlenip kendini kabul ettirmek için uğraşması. Yani Naruto nun başlarda vasat bir ninja olmasını yadırgamamak lazım. Tabi serinin çizerinin Sasuke yi Naruto dan daha fazla sevdiği ortada. Bu da bayağı sinir bozucu.
Ama evet, yan karakterlerin bazıları ana karakterlerden daha iyi bu seride.

Filler denilen de şey işte asıl hikayede(mangada) olmayan ama anime mangaya yetişmesin diye uzatmaya yönelik çıkan bölümler. Bir anime bölümü tek seferde 2-3 manga bölümünü kapsadığından olaylar çok daha hızlı ilerliyo ama ikisinin de haftada 1 çıkması gerekiyo. Animenin mangayı geçmemesi gerektiğinden de animeye gereksiz bölümler ekliyolar biraz süre geçsin de manga arayı biraz daha açsın diye. Farketmişsindir elbet, hikaye ilerler ilerler olaylar bir örgü içerisinde gelişir, sonra pat! Naruto alakasız bir şekilde gider bi köylüye yardım etmeye koşar 20 bölüm onunla uğraşır. Ha, hepsi kötü değil arada güzel fillerlar da olabiliyo, ben filler ayırt etmeksizin hepsini izlemiştim mesela ama ana hikayenin bölünüp durması bayıyo biraz.
Sosyal ağlarda paylaş

zaten naruto'nun özellikle ilk sezonunun bu kadar tutmasının en önemli sebeplerinden biri yan karakterlerin üzerine bu kadar düşülüyor olması. shippuuden'de de devam ediyor bu durum ama ilk sezondaki kadar kapsamlı değil.

klasik bir dizi ya da anime'den farklı olarak, naruto'da ilk bölümden ya da ilk bölümlerden bir güçlenme, op'lik görülmüyor. bunun yerine bölüm bölüm güçlenen, buna rağmen hala kimi dövüşleyi kaybedebilen, ama guts duygusunun seyirciye damardan verildiği bir ana karakter görüyoruz. ben bu yüzden hala naruto'yu en sevdiğim karakter olarak görüyorum. izleyeni gerçekten etkileyen bir yapıya sahip. özellikle ilk sezonda liseli zamanlarımızın da etkisiyle motto yapardık her bir yaptığını/söylediğini eheh.

sasuke'nin güçlü olması ve kishimoto'nun sasuke'nin üzerine bu kadar düşmesi seriyi daha ilginç ve heyecanlı kılıyor aslında. ne olursa olsun naruto sasuke'nin ağzını kıracak bir yerde, benim de içimin yağları eriyecek.
Sosyal ağlarda paylaş

Naruto zaten çok eğlenceli karakter. Tepkileri çok tatlı =)

Şimdi 3. sezonda Naruto'nun üstüne düşmeye başladılar hafiften. Benim bir sorum vardı;

Kesis

Yeni hocası olan kesis muhur acma diye muhure vurdu Naruto'nun. Eğer muhur açılmış olsaydı şeytan ortaya çıkması gerekmiyor muydu? Yada bu adam tam olarak ne yaptı orda? Muhurun neyini degistirdi.

Sosyal ağlarda paylaş

Buddha said:

Naruto zaten çok eğlenceli karakter. Tepkileri çok tatlı =)

Şimdi 3. sezonda Naruto'nun üstüne düşmeye başladılar hafiften. Benim bir sorum vardı;

Kesis

Yeni hocası olan kesis muhur acma diye muhure vurdu Naruto'nun. Eğer muhur açılmış olsaydı şeytan ortaya çıkması gerekmiyor muydu? Yada bu adam tam olarak ne yaptı orda? Muhurun neyini degistirdi.

ben hatırladım. naruto ile jiraiya'nın dere kenarında yaptıkları antrenmandan bahsediyorsun anladığım kadarıyla.

daha önceki bölümlerde orochimaru, yanlış hatırlamıyorsam chuunin sınavları sırasında naruto'nun mühürü üzerine bir seal yapıyor. bu da kyuubi'nin chakrasının ortaya çıkmasını engelliyor kısmi derecede, bunun yanında naruto'nun chakrasını düzgün kullanamamasına da sebep oluyor. jiraiya'nın orada kullandığı seal, orochimaru'nun bu sealını çözmek amaçlı.

teknik de şudur hatta,

http://naruto.wikia.com/wiki/Five_Elements_Unseal
Sosyal ağlarda paylaş

Abi sen isimlere neden bu kadar takıyorsun. Yani bu dizilerdeki animelerdeki karakter isimleri aklımda kalmıyor geçen de söyledim. Nie buna hep böyle tepki veriyorsun anlamış değilim. Kusura bakma adabıyla izliyemiyorum. Ama izlerken o isimler geçince hangisi oldugunu biliyorum. Oda bana yetiyor. Forumda sizi yoruyorsam dolaylı anlatarak kusura bakmayın.

Keşiş dediğim ; Jiraiya (İlk çıktığında ben keişim diye tanıtıyor kendini Naruto'ya ordan anlaşılır diye keşiş dedim. Yada 3. sezondaki eğitmeninden de anlaşılır.)
Şeytan; 9 kuyruklu iblis tilki. (Bunuda zaten Naruto'nun muhuru dememden gayet anlaşılıyor).

Anladıktan sonra ne fark eder. Neden takıyorsun bunlara bu kadar anlamıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Mortis said:

türkçe altyazının kurbanı

Evet keşiş diye bişey yoktur orda belki altyazı yanlış. Ama 3. sezon Naruto'nun mühürü falanda tahmini kolaylaştırır diye düşünmüştüm.

-Deno- said:

ben hatırladım. naruto ile jiraiya'nın dere kenarında yaptıkları antrenmandan bahsediyorsun anladığım kadarıyla.

daha önceki bölümlerde orochimaru, yanlış hatırlamıyorsam chuunin sınavları sırasında naruto'nun mühürü üzerine bir seal yapıyor. bu da kyuubi'nin chakrasının ortaya çıkmasını engelliyor kısmi derecede, bunun yanında naruto'nun chakrasını düzgün kullanamamasına da sebep oluyor. jiraiya'nın orada kullandığı seal, orochimaru'nun bu sealını çözmek amaçlı.

teknik de şudur hatta,

http://naruto.wikia.com/wiki/Five_Elements_Unseal

Mortis haklı altyazı kötü orda mühüre bişeyler yaparken cümleler saçma sapandı. Söylediğin gibi değildi.
Sosyal ağlarda paylaş

ShadowFury said:

Serinin konusu zaten sevilmeyen ezik velet Naruto nun güçlenip kendini kabul ettirmek için uğraşması.

shadowfury'nin dediğine katılıyorum.

"NİYE NARUTO BİR DRİZZT DEĞİL! İZLEMİYCEM SIRF O NEDENLE!"
diye bir bakış açısıyla bakmak yanlış.
animede bolca güzel savaş sahnesi, dram, eğlence felan var.
onlara bakarak izlemeniz gerekiyor.

tabii naruto-sasuke işine girersek,
sasukenin plot armor'a sahip olması dizinin en çok eleştirilen kısmı. manganın yazarı sasukeyi "narutonun arch enemy'si" gibi göstermeye çalıştıkça pompaladıkça pompalıyor karakteri.

tabii dizinin esas unsuru bu olmadığı için biraz gözardı ederseniz daha keyif alırsınız.
Sosyal ağlarda paylaş

Buddha said:

Evet keşiş diye bişey yoktur orda belki altyazı yanlış. Ama 3. sezon Naruto'nun mühürü falanda tahmini kolaylaştırır diye düşünmüştüm.

ingilizce izlesen keşke herkes gibi, türkçe çeviriler çok salak olabiliyor.

jiraiya'dan bahsediyorsun büyük ihtimalle,

adam pervy sage (ero sennin) veya toad sage (gama sennin) diye geçiyor.
sage, bilge/ermiş demek.

bazı çevirilerde perverted hermit olarak geçtiğini de gördüm. muhtemelen o yüzden "keşiş" diye çevirmişlerdir.
keşiş'in karşılığı monk.
hermit'in diğer karşılığı inzivaya çekilmiş, topluluktan kaçan kimse anlamına geliyor, jiraiya'nın böyle bir durumu yok.

ingilizce altyazıda sage diye yazınca bu kadar karışık olmuyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...