Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Lösemi

Cthulhu

Öne çıkan mesajlar

nedir ne değildir anlatabilir mi birileri?
En yakın arkadaşlarımdan birinin hastanede bu hastalık yüzünden bir kaç gündür yattığını öğrendim bugün..babası ilaç tedavisine başladıklarını eğer bu tedaviye cevap verirse ancak görebileceğimizi falan söyledi..nedir bu illet?
Sosyal ağlarda paylaş

ilaç tedavisi ne oluyor peki?ilik nakline gerek kalmadan çözülemiyor mu bu iş?ayrıca kemoterapi miydi bu kansere uygulanan ondan yapılıyor mu?ilik nakli kesin çözüm mü?ilik uyuşması ne kadar zor bir olasılık taşıyor?bir sürü soru ve küfür var aklımda soruları kendime soruyorum ama bilmiyorum küfretmekten başka bir şety de gelmiyor elimden..
Sosyal ağlarda paylaş

lösemi bi kanser türü..kan hücrelerinin kanseri..ortaya çıkış ve ilerleme hızına bağlı olarak isimlendiriliyor..İki özelliğe göre gruplanırlar: İlki hastalığın gelişmesi ve ilerlemesindeki hız. İkincisi de löseminin hangi kan hücresinden ortaya çıktığı.
Löseminin ortaya çıkış ve ilerleme hızına bağlı olarak "akut lösemi" ve "kronik lösemi" tanımları kullanılır. Akut lösemide anormal hücreler genellikle olgunlaşmamış durumdadır ve sahip oldukları görevleri yerine getiremez. Anormal hücre sayısı hızla artar ve hastalık ilerler. Kronik lösemide de olgunlaşmamış hücreler bulunmaktadır ama lösemili hücrelerin çoğu olgunlaşmıştır ve normal işlevlerinin bir bölümünü yerine getirirler. Hücre sayısındaki artış ve hastalığın ilerleme hızı akut lösemiye göre daha yavaştır.
Çok zor bir tedavi dönemi var ama sonuncunda başarıya ulaşılabiliyormuş..bi kaç tedavi yöntemi;

Lösemisi olan hastaların büyük bir çoğunluğu ilaç tedavisine ('kemoterapi') alınır. Bazılarına ayrıca radyoterapi ve/veya kemik iliği transplantasyonu veya immunoterapi uygulanır. Bazı durumlarda dalağın alınması (splenektomi) da tedavinin bir parçası olabilmektedir.

Birde moral olarak hastayı hep destekleyici ve güçlendirici bir ortamda tutmak gerekiyormuş..eğer teşhiş erken konulursa tedavide o kadar etkili oluyormuş..

geçmiş olsun...üzücü bir olay..
Sosyal ağlarda paylaş

evet..çok sevdiğim bi küçüğünde aynı hastalığın pençesini düştüğünü öğrenmiştim geçen sene..daha 3.5 yaşında ama erken teşhis sayesinde tedavi baya yararlı olmuş..haberlerini alıyorum..ne kadar doğru bilmiyorum ama sanırım tedaviye rağmen tamamen geçirilebilen bi hastalık değilmiş..cennaro(küçüğün babası) babama doktorların "40 yaşına kadar yaşayabilecek" dediğini söylemiş..ama hastalığın türünü bilmediğimden bi yorum yapamıyorum..

edit:anlatım bozukluğu..

[ Mesaj 05 Nisan 2007, Perşembe - 12:13 tarihinde, -alatariel- tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

hastalığın hangi durumda olduğunu falan ben de bilmiyorum ancak teşhisin koyulmasını sağlayan olay,dişten olunan ameliyat sonrası dişte kan pıhtılaşması ve bunun dikkat çekmesi.kemoterapi sonuna kadar bizlerle görüştürülmeyecekmiş..peki moral vs durumları nasıl olacak ki?
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...