Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

14 Nisan 2007 Anıtkabir Yuruyusu..

gellidus

Öne çıkan mesajlar

Universiteler şu an AKP ve MHP olarak 2ye bölündü o yüzden CHPden fazla bile oy alabilir MHP. Yani dinciler ve milliyetçiler havasında olay. CHP ise Baykal saolsun şimdiden muhalefeti kabullendi.

[ Mesaj 13 Nisan 2007, Cuma - 12:12 tarihinde, Absolut tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

ben dyp'nin de barajı geçeceğini düşünüyorum.

4 partili bir meclis bekliyorum açıkçası.

chp 2. parti olacak diye düşünüyorum açıkçası oy oranında artış bekliyorum, koalisyon yoluyla iktidar olabilir. ama bakıp göreceğiz. önümüzdeki aylarda neler olacağı seçimi baya bi etkileyecek zaten
Sosyal ağlarda paylaş

Dsp-Shp birlesme asamasinda belki oy oranlari kucuk gibi gorebilirsiniz ama solda birlik beraberlik cagrisi yapan tek olusum bunlar.. Nasil Tayyip 14 nisan icin korku dolu tepkiliyse Baykal da bu olusum icin korkulu..

Yani olasi bir Dsp-Shp olayinda akli basinda ve tepkili sol kesimin oylari buraya gider Chp korkunc bir dusus yasar bunlar firlar.. Acikcasi Zeki Sezerde gayet akli basinda bir adam yakisir yani..
Soyle dusunun gecen secimde %25 lik bir kesim oy kullanmamis bunlarinda cogu sol kesim neden? 1. tepkililer 2. chp yi istedikleri parti olarak gormuyorlar

Bunun disinda ben Dyp yi pek dusunmuyorum Mehmet Agar cok sessiz kaliyor.. Ama Anap Erkan Mumcu gerek grup toplantilarinda (gerci gruplari kalmadi artik ama) gerek basin aciklamalarinda gercekten saglam aciklamalar yapiyor.

MHP dede cok bir yukselme olmaz diye dusunuyorum.. Ama baraji gecerler diye dusunuyorum..

Akp nin oy kaybedecegi cok acik hemde bence saglam oy kaybedicekler.. yani %15-20 lik bir kayip bekliyorum ben kimse memnun degil onlardan para yiyenler haric..
Sosyal ağlarda paylaş

Ya bana gorede mhp baraji asar ama 2. parti olmasi zor gibi gozukuyor..

Yani Devlet Bahcelide size gore biraz fazla pasif kalmiyormu? sadece 2-3 anlamsiz konuda fikir belirtiyor o kadar miting flnda yapmiyor gerci belki yapiyordur gazeteler o kadar yanli haber yapiyorki yapiyordurda biz bilmiyoruzdur belki..
Sosyal ağlarda paylaş

mhp zaten devlet bahçeli'nin hede hödölerinden değil yükseltilmeye çalışılan sözde milliyetçilik olan ülkücülük akımına gönül veren(!) amcamların ve bu amcamların gayet de devleti kurtarabileceğine inanan başka amcamlarımın sayesinde girecek meclise..2.parti olur mu?sanmıyorum..bence sıralama akp chp mhp olacak..
Sosyal ağlarda paylaş

yav siz beni dinleyin dsp-shp ortakligi buyuk ortaklik

Potansiyel oykari sayayim :)

Chp den kopanlar
Chp den kopmak isteyen fakat alternatif bulamayanlar..
Akp den kopan daha aydin kesim
gecen secimde oy vermeyen tepkili kesim..

sunlari topladiginiz zaman %20 ve yukarisi gibi bir rakam cikiyor benim gozumde.. Tabi boyle bir birliktelik daha kesinlesmedi ama bence olucak..

(aydin kesim derken oy verenlere yobaz demiyorum.. Sadece Akp ye mantik cercevesinde oy veren kesimi kastediyorum..)

[ Mesaj 13 Nisan 2007, Cuma - 13:29 tarihinde, gellidus tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Bence secim zamani anketlere guvenmemek lazim.. Misal Akp genclerin %55 nin oyunu aliyormus aranizda bu ankete katilan oldumu.. Burda 100 gencten hangi 55 i akp ye oy verdi yada sokakta karsimiza cikan 110 gencten tamami akp yemi oy vericek :P

Gazetelerde tv lerde bu kadar sansur varken anketlerdede olmasi buyuk olasilik..

Ayrica dsp-shp ortakligi chp den oy alir.. Cunku chp nin akp den tek farki benimsedigi ideoloji yoksa koltuk sevdasi yardakcilik vs vs bakimindan pek farki yok.. MEsela halkin ozledigi bekledigi solda birlik olayina destek vermemelerini baska nasil aciklanabilirki..

Halbuki shp-chp-dsp birlikteligi nasil bir etki yaratir siz dusunun..
Sosyal ağlarda paylaş

benim tercihim dsp ye olur açıkçası ama vereeğim oyda bu tercihim değil, akpyi düşürmede hangi partiye daha çok oy gerekiosa ona veririm. şimdi dspye oy verip de hem dsp hem chp 9% da kalacaksa ne anlamı var? ki chp çok büyük ihtimallde dsp-shp den yüksek oy alacak. böyle bir durumda da chpyi aşağıya çekecek oy vermek bence doğru değil
Sosyal ağlarda paylaş

DSP - SHP birlesmesi yarardan cok zarar getirir.
SHP falafos oldu zaten artik, birlese bolune amipe dondu, Murat Karayalcin'in yapmasi gereken CHP'ye katilip partiyi guclendirmek olmaliydi, gitti solu bolmeye calisti.
Gercek SHP kadrosu su an CHP'nin altinda zaten, SHP - CHP birlesmesinden beri partilerinde duruyorlar.
Ben su anki SHP'yi eski SHP'nin devami olarak goremiyorum yani.

DSP - SHP birlesmesi biraz olsun Turkiye'yi dusunuyorsa, birlestikten sonra CHP altina katilmali bence, en azindan bu secim icin. Yoksa yine solda oy bolunecek baska bi bok olmucak.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...