DoGMeaT Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 ampülüde halk yaktı. secmenlerin oy vermeyen %28 i yaktı. bi rezillikten diğerine koştukarlında meydanlara cıkmayan alk yaktı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cemad Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 halkın bir şansı daha var işte. tayyip cumhurbaşkanı olsa bile akp iktidar olmazsa 7 yıl duraklama yaşarız fazla geriye gitmeyiz. önümüzdeki seçimlerde insanlar hala oy atmazsa, hala barajı geçemeyeceği kesin partilere oy atarsa; akpden şikayetçi olanlar hala akpnin en ciddi rakibine oy atmazsa zaten adamlar ne istiyorlarsa yapsınlar artık. akpden şikayetçi olan 75% seçmen varsa(akp seçmenlerin 25%inin oyunu aldığını varsayarsak), ezici bir şekilde akpnin seçilmemesi lazım ama sanmıyorum, 14nisan mitingi şaşırtıcıydı okadar bilinçli insanın çıkması... ancak seçimlerde böyle bir bilinç olur mu? tahmin etmiyorum. yine birsürü kişi oy kullanmaz. bir sürü kişi barajı geçemeyecek partilere oy verir. ve yine partiler birleşmez, oylar bölünür ve boşa gider. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Dinci ideoloji tek partide birleşitken laik ideoloji birçok farklı ideolojiye ayrılıyor. Dolayısıyla AKP aslında azınlıkta olan grubun oylarını topluyor ve başa geliyor. Halk AKP'yi istemedi. %51 oy almış olsalar doğru olur ama değil. İdeolojilerinin tek birpartide birleşmesi sebebiyle buradalar, onları isteyenler Fatih'te ya dabir başka adıyla "Little Iran"da oturan tipler. Bir de gerçeği göremeyip de iyi bir yönetim olacağına inanarak oy atanlar var. Ama AKP azınlık partisidir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cemad Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 dyp ve anap birleşiyor mesela. bu harika bir başlangıç bence. dsp ve chp birleşir mi? baykal varken zor. ama birleşirlerse umut var mı? fazlasıyla Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 DYP ve ANAP'ın toplam oyları yetmez ampulü söndürmeye. CHP ve bir başka partinin birleşmesi şart Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cemad Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 (dyp+anap)+(chp+dsp) işte başka yolu yok bu denklemden 1 eksik bile olsa yetmez. çünkü yine birsürü boş oy atılcak yine bir sürü gereksiz oy atılcak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paspatur Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 dyp ve anap birleşiyor mu? buda nerden çıktı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Mevcut yönetimden memnun değilsen ütopik oy kullanmayacaksın, aldığı oy sayısı 10000 olmayan partiye oy atacağına gel ampulü söndürmeye katkıda bulun. Oy kullanmayanlara zaten laflarım var da söylemek istemiyorum. Ampulü yakan onlar. Kötünün iyisine oy at ki, kötünün kötüsü gelmesin başa. Alla allaaa... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cemad Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 paspatur gazetede okumuştum ne kadar ciddi bilemiyorum tabi. dp yani demokrat parti adı altında birleşilcekmiş. inşallah balon değildir yani ne diyeyim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paspatur Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 umarım birleşirler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cemad Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Taha Akyol'un haberiydi milliyette googledan arayınca şunu buldum http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=80131 başka kaynaklar da vardır internette de pek aramadım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 cemad,gereksiz oy diye bir şey yok,insanlar inandıkları insanlara vermeliler oylarını,herkes senin gibi düşündükçe o inanılan insanlar asla meclise giremez,daima "kötünün iysi" ile yetninmek zorudna kalırız.demokrasi "kaka VS cok kaka" moduna girince,demokrasi kalmaz. belki bu secimde az oy alırlar o az inanılan insanlar,ama bir sornakinde biraz daha,braizdaha,ve sonra belki birşeyler değişir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Bu gidişle o zamana kadar değişen şey rejim olacak.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 evet.bu gidişle öle. tü kaka geldi,tu kakaya oy vereimde tü kaka gitsin,hooop,bi allak oldu ülke,5 yıl sora yine tü kaka başa,hoop yine tu kaka başa,hoop.aferin. bişielrin dğeişmesi için siz ne yapırsonuzki,aynı adamlar ülkeyi 50 yıldır aynı yalanarla yöentiyor,ayrıca qqcuların hepsinin kaçı ankaradaydı onu meerak ediyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 18 yaşında olmadığım için oy kullanamıyorum, 1 sene kaldı. Kullanabilsem de ampulün söndürülmesine bir yardımım dokunsa keşke. Ayrıca okulum sebebiyle Ankara'da değildim. Bu hafta 10 tane sınavım var çünkü. Bir daha olursa, ki gerekebilir, o zaman gideceğim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 RTE miting icin bi avuc ayaktakimi benzetmesi yaptiktan sonra liradan attigimiz sifirlara benziyorlar metrekare hesaplari yok daha demis kendisini tebrik ediyoruz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gellidus Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 ya metrekare hesaplamasi yaptigin takdirde o rakam biraz 1.5milyonun ustunde fln cikar boylede carpitilmaz aslinda elemanin teki kasicak yapicakta Hatta google earth ten ben ugrasirim diyen varsa metrekare basina 4 kisi dusuyor yukardan goruntu alip oyle hesapliyorlar.. yani hesaplama iste kabataslak yapin plani ben soyle bir dusundugum takdirde 1 milyon kisiyi rahat buluyorum.. Yani 100 bin rakami fln heralde benim miting alanindan gecerken afedersiniz anlaminda dokundugum kisi sayisidir.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 mitingler yapıldıktan sonra polisler bütün görüntüleri inceler ve olası katılımcı sayısını gazetelere vs onlar dağatırlar, benim bildiğim bu şekilde işliyor sayı olayı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ExhaulteD Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 said: elaidi Emri bil maruf nehyi anil munker: iyiliği emredip, kötülükten sakındırmak adamın bildigiyle nasıl çelişio? Emri bil maruf nehyi anil munker yani iyiligi emredip, kotulukten sakindirmak hakkinda biraz arastirma yapmis olsan anlardin. Musluman birey toplumda iyiligi emredip kotulukten sakindirmakla sorumludur. Bu cumledeki iyilik ve kotuluk kuranda belirtilmistir. Yani islamda bireyin toplum uzerinde sorumlulugu vardir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 saadet partisinin mi ne başkanı vardı. hah o çıkıp konuşmuş. "biz 750 bin kişilik meydanda miting yaptık, bunlar 15 bin kişilik meydanda yaptılar, sıkıysa aynı mitingi bizim meydanda yapsınlar" gibi birşeyler saçmalamış. önemli olan meydanın genişliği değil, meydanın anlam ve önemi. tandoğan meydanı, anıtkabir'in önündedir. tandoğan meydanından anıtkabir'e yürümek için aslanlı yol vardır. işte halk burda toplanmıştır. sadece 15binlik meydanda değil. anıtkabir'in önü, aslanlı yol, tandoğan meydanı, ve hipodrom'dan tandoğan meydanına giden yollar tıklım tıkış'tı. vakit, yeni şafak gibi gazeteler 30bin-75bin felan diyor, ancak polis telsizinde "insan kalabalığı kontrol noktalarından taştığı için, kordonun genişletildiği ve sayının 500bin olarak hesaplandığı" söylenmiş. anıtkabir'i ise 370bin kişi ziyaret ettiği söyleniyor. ancak oraya gelen her insan 1 milyona yakın kişinin toplanmış olduğunu söyleyebilir. çünkü bırakın metrekareye 3 kişi düşmesini, 5 kişi bile düşebilecek bir kalabalık mevcuttu. ha, 2.5 milyon diyenler biraz uçuyor, o ayrı mesele :) yine de öyle 35bin gibi basit rakamlar yoktu orda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jaan Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 off az önce uzun bir post yazmıştım gönder dediğim de hata verdi. Adminler benden iyi küfür yedi :D (hele kel olanı daha fazla yedi :P ) konuya dönersek, miting iyidi hoştu da bir şeyi unutuyoruz. Bu adamları 4.5 sene önce kendimiz ülkenin başına getirdik. nasıl başa geldiler. 25+ seçime katılan parti, 28% oy kullanmayan kesim ve 10% luk baraj sayesinde. Öümüzdeki seçimlerde de bazı kişiler "BEN" değil "BİZ" demeyi öğrenmezse gene akp seçimden 1. parti olarak çıkacaktır. 2002 seçimlerinden önce bir laf vardı "bir profesörün oyu ile bir çiftçinin oyu aynı mı olmalı?" diye. ilk bakışta çok aşağılayıcı bir cümle gibi görülebiliri ama şuna benziyor. benim oyum ile , ölünce oy verdiği parti sebebiyle cennette arsa sahibi olacağına inana bir insanın oyu aynı mı sayılmalı? Karl Marx ın şööyle bir sözü var "Din, halkların afyonudur" başka bir söze gerek yok sanırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 e orasi oyle tabi stalinde sey demis serbest secimler iyidir hostur, sonuclari oy verenler degil oyu sayanalr belirler :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Exhaulted nerden neyi çıkardın sen imdi , kendi yorumunu kattın hani beynimizi kullanmıyorduk? Ayrıca Hala anlayamadım, o cumle bize iyiliği ve doğruyu yapmayı öğütlüyor Bunu dini yaymakla alakası ne? Ayrıca hangi iyi hangi doğru? Nasıl karar vereceğimiz de varmı o cümlede Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ExhaulteD Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 said: Suark Exhaulted nerden neyi çıkardın sen imdi , kendi yorumunu kattın hani beynimizi kullanmıyorduk? Beynimizi kullanmiyoruz dedigimi hatirlamiyorum ben ki bu mumkun degil ??? said: Suark Ayrıca Hala anlayamadım, o cumle bize iyiliği ve doğruyu yapmayı öğütlüyor Bunu dini yaymakla alakası ne? Baskalarina Iyiligi emretmek, ve kotulugu sakindirmak seklinde yazsam anlasilir herhalde.Biraz arastir herseyin cevabini benden bekleme said: Suark Ayrıca hangi iyi hangi doğru? Nasıl karar vereceğimiz de varmı o cümlede said: Exhaulted Musluman birey toplumda iyiligi emredip kotulukten sakindirmakla sorumludur. Bu cumledeki iyilik ve kotuluk kuranda belirtilmistir. demisim bir onceki mesajimda. [ Mesaj 18 Nisan 2007, Çarşamba - 02:07 tarihinde, ExhaulteD tarafından güncellenmiştir ] [ Mesaj 18 Nisan 2007, Çarşamba - 02:07 tarihinde, ExhaulteD tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Exhaulted'ın yaptığı şey diğer gerizekalı dincilerin yaptığıyla aynı. Yazanları kendilerince inanılmaz anlamalara doğru çekiyorlar, esnetiyorlar. İyilik kötülük lafını direk müslümanlığı yaygınlaştıra çekmek gibi. İşte aşırı dinciler bunun gibilerin beynini yıkayarak bu noktaya getiriyor. Çok net açıklamaların sanki altında inanılmaz derin manalar barındırıyormuş gibi paranoyak bir yorumlama getiriyorlar. Halkımızda düşünmeye eğilimli olmadığı için bunları sorgulamadan özümsüyor. Ortalığa gelişmemiş bir toplum çıkıyor. Ayrı olarak dahada bireysel olan fikrimi söyleyeyim: Kendisine sunulan şeyleri sorgulamayan (herhangi bir dine körü körüne inananı buna dahil ederim) akıllı bir birey değildir. Dinlerdeki mantıksızlıklara yukarda bahsettiğim yöntemlerle anlamsız doğrular uydururlar. Bunlarada inanırlar. Böylece bir adım ileri gidemezler, kendilerini geliştiremezler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar