Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

14 Nisan 2007 Anıtkabir Yuruyusu..

gellidus

Öne çıkan mesajlar

Ha!? Müslümanlık laikliğe uygun olmaz olur mu yahu? hangi çağda yaşıyoruz, laikliğe uygun olmayan din mi varmış? Gayet tabii laikliğe en oturacak din İslam'dır.. Din neden devleti yönetsin ki? Herkes kendi namazını kılar, orucunu tutar, zekatını verir, haccına gider... Başörtüsü kendi yorumu ve tercihidir, benim yorumuma göre şu anki türban kullanımı Kur'an'a göre şart değildir, ha ama devlet dairelerinde kullanımı açılsa da benim açımdan farketmez, -türbanı bir simge, sembol olarak kullananlara kılım ayrıca onu da belirteyim, şahsi görüşümdür-..

Daha ne laikliği istiyorsunuz? İlla cumhurbaşkanının üstünde tarikat lideri 8 tane molla mı oturmalı? Devlet heryere Kur'an kursu mu açmalı? Neresi laikliğe uygun değil bunun? Dinini yaşayan insandır, devlet değil..
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Madem laiksin insanların dini seni neden rahatsız ediyor Cemad?

Sana ne? Ne kaybediyorsun huun'un müslüman olduğu, michael'in hristiyan, moshe'nin yahudi olduğunu bilince ne değişiyor hayatında?

ben de bunu diyorum bana ne senin dininden şova mova dökemezsin devlet-kurum işlerinde bukadar basit
Sosyal ağlarda paylaş

=) ordakı belkıde tek duzgun konusan oydu ya.
Baykal çıksa 2 laf etse gaz verse fena mı olurdu

Bazen cten ce syan edıyorum,
Neden dün orda Rauf Denktaş gibi konuşabilen
Şerefsiz ahmet kaya gibi türkü söyleyen birileri yoktu
- edip akbayram bir yere kadar -
Bu kadar mı korkuyor insanlar ya akp den?
1950-60 arasına donduk resmen
Sosyal ağlarda paylaş

said:
DorukHa!? Müslümanlık laikliğe uygun olmaz olur mu yahu? hangi çağda yaşıyoruz, laikliğe uygun olmayan din mi varmış? Gayet tabii laikliğe en oturacak din İslam'dır.. Din neden devleti yönetsin ki? Herkes kendi namazını kılar, orucunu tutar, zekatını verir, haccına gider... Başörtüsü kendi yorumu ve tercihidir, benim yorumuma göre şu anki türban kullanımı Kur'an'a göre şart değildir, ha ama devlet dairelerinde kullanımı açılsa da benim açımdan farketmez, -türbanı bir simge, sembol olarak kullananlara kılım ayrıca onu da belirteyim, şahsi görüşümdür-..

Daha ne laikliği istiyorsunuz? İlla cumhurbaşkanının üstünde tarikat lideri 8 tane molla mı oturmalı? Devlet heryere Kur'an kursu mu açmalı? Neresi laikliğe uygun değil bunun? Dinini yaşayan insandır, devlet değil..

Allahin kelami yukarda yazili oku istersen
Sosyal ağlarda paylaş

ozaman her turlu sıctık desene

Uysak dünyada yanıcaz
uymasak cehennemde.

şaka bir yana, Allah'ın kelamı yukarda türkçe yazıyor.
Basit bir kitabın türkçe çevirisi bile bir sürü anlam kaybolmasına yol açıyorken,
nasılda türkçeye çevrilmiş bir Kur'an a göre yorum yapabiliyorsun ki?
Tabi arapça öğrenmemek bizim suçumuz,
hakkaten 4.dil olarak arapça almak lazım. Gerçi kompleks bir kitabı anlayabilmek için kafadan 8-9 yıl eğitim almak lazım.
pff
Sosyal ağlarda paylaş

Allah'ın kelamı kişiseldir, kimseyi zorla buna uymak mecburiyetinde bırakamayız. Devlet dinsiz yürür, dinini inancını isteyen yaşar kendince.

İnsanları zorla silahla devletle dine uydurmaya çalışma devri ortaçağda kaldı, o zaman yaparlardı Araplar Türklere, Türkler balkanlara... Gerçi yine en hoşgörülü Türklerdi diğer ülkelere bakıldığında.
Sosyal ağlarda paylaş

allahın kelamı orda yazıyo olabilir, exhalted,

da şöle bi sorun var kuzum Allahın Kelamı muslimanları ilgilendiriyor, laik bi devlet olarak Turkiye musliman değil dolayısıyla Türkiyeyi ilgilendirmiyor.

Allah orada demişki senın yasan benım, başkasının sözüne itibar verme. Türkiyede yaşıyan bir türkiye vatandaşı olarak, Allah'ın kuralları uyarken türkiyenınde kurallarına uyarsan kimse sana karşı cıkmaz, ama sen cıkıpta başka insanları islamiyet altında yaşatmaya calışırsan sen Allah'a karşı cıkmış olursun keza, din inanç, kulla yaradan arasındadır, sen karışamazsın.

[ Mesaj 16 Nisan 2007, Pazartesi - 00:46 tarihinde, Cuce tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

konu dın vs laıklık degıl. o tarafa cekmeyın zıra bazılarınız baskalarının hassasıyetlerını anlayacak olgunluga sahıp degıl ve hos olmayan sekılde konusabılıyor bu konuda.

mıtıng de ısteyınce sesımızın cıktıgını gosterdıgı ıcın cok hos olmus ama bıraz gec ve gereksız oldu. 5 senedır o serıat getırcek denılenler bu ulkeyı yonetıyolar. c.baskanlıgı zaten tayyıpın ıstemedıgı bı pozısyon bu mıtıng sadece ona prım kazandırcak mazlum oldum hesabı. genel secım oncesı de bı k.ırak harekatı oylar gene eskı sevıyeye gelıcek.

o mıtınge gıdenler bence tayyıbı, akp yı degıl baykalı elestırmelılerdı zıra o oldukca akp rakıpsız malesef.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...