Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yeni Ultima Online Serverleri

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
said:
yok mu rp yapılan bir sunucu

Var Molto. Söylüyorum ya işte yıllardır. Elan Realms var. Hani şu açılan rp serverlarından bile daha kaliteli rp yapılan. =)

Ayrıca bir üstteki (şu nickini yazamadığım) arkadaşa da şunu söyleyeyim. Bir ayar değil de bir bilgilendirme sadece. Nemesis veya jonq her nasıl biliyorsanız kendisini, O bu konuda en çok övünme hakkı olan kişilerden birisi. Adam övünebilir çünkü yapıyor ve yaptığı işin gerçekten hakkını da veriyor.

[ Mesaj 24 Nisan 2007, Salı - 18:43 tarihinde, Silmarwen tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
endor nedir nasıl bişeydir bilemiycem ama oturduğunuz yerden karalamak bu kadar kolay değil.. ya bu işleri hiç bilmiyosunuz yada çekemiyosunuz derim ben size..

araştırma gereği bile duymadım ama heralde bi yabancı sharddır bu endor.. ve öyle saçma salak iddialarla geliyosunuzki ben bu yabancı serverın mullarını ve scriptlerini bi şekilde almışım gibi bi hava yaratıyosunuz..

yinede aramıycam bu endor nedir diye eğer çok benzettiyseniz bulun sslerini koyun burdaki arkadaşlar karşılaştırır ama dediğim gibi ben kötü niyetli olduğunuzdan eminim buyrun koyun o shard ın sslerini karşılaştıralım
Mesaj tarihi:
@pozitiff

olur gençsin daha yapacaksın sinir yok sakin .. ne demiş ünlü düşünür gaffur ;anladın sen onu..

bu arada fokghus uo!

[ Mesaj 24 Nisan 2007, Salı - 21:35 tarihinde, Black_Lupin tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
arkadaşım yanlış anladın karalamak gibi bir durum söz konusu değil.benim bu işi bilip bilmediğimde önemli değil.ben sadece ss lerde gözüken yapı ve heykel çizimlerinin endor shardına ait olduğunu ve ordan aldığını belirtmen gerektiğini söyledim.Sen hala ki hayır onları oturdum ben çizdim diyosan lafım yok sadece güler geçerim.

Endor nedir dersen.Orta dünyayı uo içinde başarılı şekilde canlandırmış, çok güzel işler yapmış ve ayrıca dünya üzerinde çok tutulan bir serverdır.
Arama motoruna Endor Uo gibi bişey yazarsan ilk sırada görebilirsin.Girip baktığında kullanmış olduğun tüm çizimlerinde onlara ait olduğunu ztn göreceksin.Eğer siteyi bulamazsan pm den ben sana linki verebilirim sevgili kardeşim...

Tekrarlıyorum.Amacım seni kesinlikle karalamak değil.Sadece başkalarının birşeylerini kullanıyorsan bunları söylemen gerektiğiydi.
Mesaj tarihi:
1. si binalar çok kullanılan uo architect programıyla beraber standart olarak gelen binalardır. öğrenin.

2. si heykeller neredeyse tüm uo-desktop sitelerinde bulunan sıradan şeylerdir bulmasında herhangi zorluk yok. benimde her heykelin altına bunu www.bilmemneuo-desktop.com.ru/heykeller/ adresinden indirdim arkadaşlar deme gibi bi zorunluluğumda yok. ki dikkat edersen ben orda dragon çizdim heykel çizdim photoshopta el emeği göz nuru filan ayaklarınada yatmıyorum.

3. sü scriptler tanıdık geldi demişsin ; e çüş artık uzaydan sistem getiricek halim yok , aklıma gelen sistemi yazıyorum ki sslerde görebileceğin sistemler level ve socket sisteminden ibaret, tüm level ve socket sistemi kullanan shardlara hırsızlaaar püü allah belanızı versin diyemiyceğimiz çok açık.

bide başkasının yaptıklarıyla prim yapmak kolay gibilerinden bi laf etmişinki yorum bile yapamıyorum.
ben daha ne yapiyim kuzum? öyle basit görüşlü insanlarsınızki ben inat edip level sistemi kullanmasam socket sistemi kullanmasam diğer shardlarda hiç kullanılmayan garip garip sistemler bile uydurup yazsam çok açıkki sen yine burda gelip " ee tabi origin ultima online ı yaptı sende başkalarının emekleriyle burda hava atıyosun sıkıysa kendi oyununu yaz " filan dersin.

neyse fazla uzatmiyim black_lupin sanada cevap yazmıyorum çocuğum kumunda oynamaya devam et küreğin filan kırılırsada haber ver alırım ben sana.

* yaradana sığınır *
Mesaj tarihi:
insan gibi sana laf söyleyende hata ...
kuyruğuna basılmış kedi gibi sıçradın biran anlayamıyorum.
sadece görüşümü yazdım ben.sunucu açıcam diyosun ya açınca çok eleştriler alıcaksın o yüzden biraz daha kapsamlı düşünmeyi öğrenmelisin.en ufak bir eleştride böle yaparsan keçileri kaçırırsın.buda sana benden bi nasihat olsun...
ben bişey demedim sen duymadın sayalım.
neyse kal sağlıcakla kardeşim.
hayatında başarılar ...
Mesaj tarihi:
Hiheyt yetti be kuruyom oyunu. Arqas'ı bekliyodum, yaza anca gelir dedim, öyle de olcak gibi. Hem zaten yaza kadar khalad'ı beklerim Arqas için.
Elan Realms'e üye oluyorum şimdi. Oyun da kuruluyo asfjkdsf

Edit: Utterable'ın davetiyesiyle üye olmuşum zamanında asfsdfdfs

[ Mesaj 25 Nisan 2007, Çarşamba - 13:20 tarihinde, Kojiroh tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
Silmarwen elan realmsa zaten bakmıştım ama anlaığım kadarıyla rol yapmaya dayalı bir sunucu olmaktan ziyade oyuncuların içinde rol yaparak oynayan bir kesim var. Yanlış mı anlamışım?

[ Mesaj 25 Nisan 2007, Çarşamba - 20:12 tarihinde, Molto tarafından güncellenmiştir ]

[ Mesaj 25 Nisan 2007, Çarşamba - 20:12 tarihinde, Molto tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
Nasıl anladığını anlayamadım tam olarak açıkçası. Daha doğrusu ne istediğini/beklediğini anlayamadım. Şöyle sorayım.

Elan Realms'ı roleplay yapma zorunluluğu olan, hikaye/özgeçmiş/ıvırzıvır yazarak kayıt olunan veya karakter açılan, roleplay yapmayanların uzaklaştırıldığı bir yer mi zannediyordun? Veya hazır bir sistemi konu alarak (bkz.: Orta Dünya {Middle Earth}) o sistem üzerindeki hikayeyi devam ettiren veya o sisteme bağımlı kalan bir yer mi zannediyordun?

Elan Realms'ı ben anlatayım isterseniz. Her yönüyle. Oyuncusundan tutun geçmişine ve kitlesine kadar. Veya sistemlerinden tutun hikayesine, roleplayine kadar.

Elan Realms topraklarında Roleplay: Elan Realms'ın kendine özgü bir hikayesi vardır. Greenleaf'ın (aka. afro) hikayesine dayalı olarak ilerler. Olaylar orada vuku bulur, quest oradan ilerler. Elan Realms topraklarında başka sunucularda quest olarak isimlendirilen dakika başı olan brit köprü baskınları, cove şehir baskınları, British-Blackthrone kavgaları yoktur. Elan Realms'ta quest mantığı bilinen masaüstü oyunlarındakine benzer. İpuçları, hikayeler, efsaneler, kişiler, olaylar ve niceleri bir questi yönlendirir. Main questler birbirleri ile bağlantılıdırlar. Ve çoğu serverdaki gibi questwriter (veya her kimse) kişinin aklındaki yolda ilerlemez. "Bir anahtar dünya üzerinde olur ve bulunması gerekir. Önemlidir questin gidişatına göre. Lâkin bu anahtar kötü kişiler tarafından ele geçirilir ve yok edilir." Bu durumda Elan Realms hikayesi oradan devam eder. Anahtarın kaybolduğu yerden. Başka bir giriş yolu veya bir kurtarma yolu bulunabilirse iyilik tarafından, denenir. Olmazsa olmaz. Elan Realms, questin ve Roleplayin hakkını verir. Sevenlere ve ilgilenenlere bu zevki yaşatır.

Elan Realms kitlesi: Elan Realms kitlesi (eski tayfa) genellikle yaşı-başı itibariyle akıllı uslu kişilerdir. Genellikle görülen erkek oyuncu kitlesi yoktur. Bayan oyunculara da rastlanılabilinir. Kaldı ki Elan Realms seviyesi ve kalitesi itibariyle de bu bayan oyuncu kitlesini de sunucuda taşıyabilir. Gerek küfür olayının minimal seviyede olması, gerek diğer oyunculara saygı mevhumunun gelişmiş olması sebebiyle her kitleye hitap edebilecek seviyede, kaliteli bir Ultima Online sunucusu olma şerefini yıllardır taşımaktadır. Oyuncular liseli/üniversiteli gençlerin dışında, çalışan, çoluk çocuk sahibi olan abilerimiz/ablalarımızdan da oluşmaktadır. Bu da tahmin edilebileceği gibi sunucunun seviyesinin korunmasında/yükselmesinde önemli bir faktördür. Genellikle ununu eleyip, eleğini asmış kişilerdir.

Elan Realms Yetkili Kadrosu: Diğer bazı sunucuların yetkili kadrosundan çok farklıdırlar. Kesinlikle ama kesinlikle "Biz kralız, asarız, keseriz. Biz böyle istedik böyle olacak." gibisinden yorumlarda bulunacak kişiler değillerdir. Kaldı ki daha çok oyuncuların sorunlarını uzun uzadıya dinler/okurlar ve bunun sonucunda da onların daha rahat/güzel bir ortamda oyun imkanına sahip olabilmeleri için ellerinden gelen her şeyi yaparlar. Dışarıdan bakıldığında forumlardaki yetkili kişilerin attığı mesajların azınlığı onların konularla veya sorunlarla ilgilenmediğini göstermez. Onlar, bir sorunu düzeltmeye başladıklarında o sorun hallolana kadar kimseye ne ümit verirler ne de beklenti içerisinde bırakırlar. Sorunu düzeltirler ve ondan sonra haber verirler. Kendi özel yaşantıları ve oyun ortamını kesinlikle birbirine karıştırmaz ve aksine birbirinden uzak tutmaya dikkat ederler. Kendi aralarında bulunan yardımlaşma da başka yerlerde görülemeyecek seviyede ileri düzeydedir. Yönetim kadrosundaki bir elemanın okulundaki derslerinin kötüye gitmesi durumunda -o kişinin iyiliği için- onu kadrodan uzaklaştırma yoluna bile giderler ki bu da onların kendi benimsedikleri felsefeyi, oyun ortamı ile gerçek yaşamı birbirinden ayrı tutmayı öğretmeye çalışmalarındaki en büyük etkendir. Ayrıca her türlü konuda bilgi sahibi olmaları, gerek gündem olsun, gerek teknoloji olsun, gerekse sosyal yaşam olsun her zaman kendilerini bilinçli tutarlar. Ve örnek olurlar. Yaşları, konumları veya terbiyeleri nedeniyle kesinlikle yanlış bir harekette bulunmazlar. Hırsızlık, küfürbazlık, ahlaksızlık, provokatörlük onlara göre yanlıştır ve gerektiği zamanlarda kendi sınırları dahilindeki kişilere bu yanlışlarını gidermelerine çalışır, olmaz ise cezalandırırlar.

Umarım Elan Realms hakkındaki düşüncelerinizi biraz olsun değiştirmiş/düzeltmiş/arttırmış bir yazı olmuştur. Vaktim olmadığı için maalesef henüz sadece bu kadar yazabiliyorum. Bu arada staff ile ilgili yazdıklarımda yalakalık veya yavşaklık olarak algılanmasın. Vakti zamanında (Elan Realms vol.2) yönetim kadrosunda bulunmamı bir kenara atalım her birisi ayrı ayrı saygı ve sevgi duyduğum ağabeylerimdir.

Sezer Çöloğlu
(aka. Spilas Flambard)
Mesaj tarihi:
yarı doğru diyelim molto =)

Hakkaten güzel eğlenceli biryer elan.
Sıkıcı - kızmayın valla - modası geçmiş,
yozlaşmış bir oyunu bu kadar yükseğe taşıyabiliyor. Windows kurdum onun için düşün işte.
Mesaj tarihi:
http://www.nachtlord.com/

Diye bir adres yolladı az önce msn'imden biri, Mayıs'ta açılacak bir servermış. Forumuna şimdi üye oldum (daha aktivasyonu bile yapmadım). Server nasıl olur, ne var ne yok bilmiyorum ama site girişine bayıldım açıkçası :) Ayrıca daha açılmadan forumu gayet aktif görünüyor. İyi olacağa benziyor.. Forumları araştırıp biraz daha bilgilendiğimde yazarım server hakkında birşeyler.

edit:
Makina özellikleri:
Pentium 4, 3.2 GHz
2 GB DDRII RAM,
160 GB Harddrive,
10 Mbps port hızı,
Sınırsız bant genişliği.

10 Mayısa kadar açılacağı söylenmiş.

[ Mesaj 28 Nisan 2007, Cumartesi - 17:21 tarihinde, xaty tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
ben de kendi serverımın reklamını yapmıyorum, ama yapılmasını isterdim olsaydı. fakat durum şu ki arkadaş server sormuş ve yardımcı olmaya çalışıyorum.
Mesaj tarihi:
OHAAAAAAAAAAAAA!!!!! Cidden oha ya. Hırsızlığın bu kadarını gerçekten görmemiştim varya. Bu kadarına hiç rastlamamıştım. Bu adamlar hangi hakla tutup kendi yapmışlar gibi kullanmışlar ya o siteyi?

Hafızası kuvvetli olanlar bilir. En iyi site seçilmişti kendisi. Hatta. fubon'un sitesidir yani o. Her şeyiyle. Ne hakla tutup oynamışlar üzerinde anlamadım ya.

OHa diyorum...
Mesaj tarihi:
said:
Makina özellikleri:
Pentium 4, 3.2 GHz
2 GB DDRII RAM,
160 GB Harddrive,
10 Mbps port hızı,
Sınırsız bant genişliği.

heh,benim pc den kötüymü$ ana makinaları.
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...