Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yuzde 52

bLackcha0s

Öne çıkan mesajlar

madem inandılları bir dava var o zaman greenpeace in yaptıklarını yapsınlar.

fiziksel zarar vermeden mali zarara yönelik.

mesela GP italyanın radyo aktif atıklarını sahillere yığmasını protesto etti ve tankerin önünün yüzlerce sandalla kesti

ya da bir ceo nun yüzüne pasta attı

ya da nükleer santrallerin bacalarına tırmandılar ve afiş aştılar

ama kimsenin yüzüen koş taşşağı atıp salonalrda sis bombası atmadılar.

kariyer gününde yapılan sözde direnişin nasıl yapılacağını bile bilmeyen bir grup ilkel insnadan başka bir şey olduklarını düşünmüyorum.

bir şeyler yapılacaksa "aslanlar nasıl da yapmışlar afferim" dedirtmeli "oha hayvanlık bu" dedirtmemeli

iş manifesto yazmakla bitmiyor yapılan eylemin niteliğinde bitiyor. yarın öbürgün bir GP eylemi olsa yine koşa koşa gideceğim ama gelip de "%52 nin eylemi var abi koş!" deseler "bi s.ktirsinler" diyeceğim

ileride onalr hakkıdna fikrim değişir mi değişir ama böyle giderlerse değişmeyecek

kim eylemler vardır imnsanı haklı olsa bile jhaksız çıkaran. işte bu da onalrdan biriydi.direk sempati kaybıdır. hatırlayın 11 eylül de bir direnişin kanlı eylemiydi amerikanın yaptıklarına bir protestoydu ama sonucunda kimse eylemin neden yapıldığıyla değil nelerin yapıldığıyla ilgilendi.

düşünün, düşünün ve anlatın

direniş ortalığı karıştırmak değil, (insanların dogmalarını yıkıp) kafaları karıştırmaktır.
Sosyal ağlarda paylaş

benim okulumdada bu kariyer günlerinin afişleri vardı ve okulun solcu grubu hepsini parçaladı üzerlerini karaladı vs.
sonuçta ellerine ne geçti? kendileri bolca antipati kazandılar ve insanların dikkatını afişlere çektiler. protesto mantıklı yapıldığında çok işe yarayabilir ancak reklamın iyisi kötüsü yoktur mantaığıyla kariyer günlerine yardım ediyorlar farkında olmadan bence.
Sosyal ağlarda paylaş

Herkes bir ideolojiyi destekliyor mecburen.
Bu yüzden kimse ideolojileri iyi veya kötü diye ayıramaz;
Böyle ergenliği geçmemiş çocuk esprileriylede kimseye zarar gelmez o kadından başka.
Gerçekten üzüldüm ya kadına, Bir yakınım olsaydı diye düşünüyorum nasıl kahrolurdum..Düşün ablana,annene böyle birşey yapıyorlar.
%52 grubuda birilerinin maşası, onlardan bir ideolojiye hizmet ediyorlar. imdi onlara karşı olanları kalkıp onların yakınlarına 52 tane yapay vajina atması ne kadar mantıklı?
Sosyal ağlarda paylaş

Eninde sonunda o en idealist bile zike zike bi patronun altına girip çalışacak veya patron olucak. Bundan ötesi yok :) Dürüst devlet memurluğu ile aç kalır bunu henüz bilmiyor :)

[ Mesaj 03 Nisan 2007, Salı - 10:16 tarihinde, Absolut tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Koc icin Kole ticareti yapiyor soylemide yanlis birsey bence.Turkiye sartlarinda cok iyi calisma imkani sunuyor Koc Holding.
Gerek isci sinifi gerekse muhendis vs kisma cok iyi imkanlar sagliyor.Tabi hak ettiklerini alamiyor ama Turkiye de calisicaksan Koc ta calismak en iyi secimlerden biridir herhalde.

Sitede hukumet adina protesto yaptiklarina dikkat etmedim oyle bir eylemleri var mi acaba? Cunku site ismini yuzde 52 lik kisimdan yani bunun icinde secmen sayisinida tutarak aliyor.

[ Mesaj 03 Nisan 2007, Salı - 10:48 tarihinde, bLackcha0s tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

@apache

said:
yağmurlu bir havanın altında yürürken tchaikovsky - 1812 overture dinlemeyipte ne için mücadele verdiklerini anlamayan kişiler yorumlamasınlar mevzuyu

Rusların Fransızlara karşı kazandığı zaferi anlatan bi şarkı seni nasıl gaza getiriyoda bişeyleri değiştirmeni sağlıyo açıklar mısın?

eğer savaşları anlatan şarkılar sende birşeyleri değiştirmek için mücadele verme isteği uyandırıyorsa daha tanıdık bir eser de var, adı da mehter marşı. bide yağmurlu bir havanın altında yürürken mehteran - mehter marşı dinlesen neleeeeer olacak kim bilir?

[ Mesaj 03 Nisan 2007, Salı - 12:12 tarihinde, Aket-Atum tarafından güncellenmiştir ]

[ Mesaj 03 Nisan 2007, Salı - 12:15 tarihinde, Aket-Atum tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

@blackchaos

ilk mesajında

said:
eylemleri cok hos.Ozellikle en son Koc Holding in kariyer gunlerinde yaptiklari eylemler

demişsin, yani KOÇ a karşı olan bir eyleme sözle de olsa destek vererek KOÇa karşı olduğun imasını çıkartmışsın (bence)

ama son sayfada

said:
Koc icin Kole ticareti yapiyor soylemide yanlis birsey bence.Turkiye sartlarinda cok iyi calisma imkani sunuyor Koc Holding.
Gerek isci sinifi gerekse muhendis vs kisma cok iyi imkanlar sagliyor.Tabi hak ettiklerini alamiyor ama Turkiye de calisicaksan Koc ta calismak en iyi secimlerden biridir herhalde.

diyerek bence ilk değinle tezata düşmüşsün, yada ben yanlış anlamışım
Sosyal ağlarda paylaş

Son zamanlarda (bu hafta diyelim) duyduğum en ilginç sözlerden biri gelmiş Apache'den (en ilginci i. melih gökçek'in aaa-aa diyen emin çölaşan'a çocuk gibi beee demesiydi bu hafta)

sivil inisiyatif iyidir elbet. sonuçta bir şeyler yapmalıyız demekle olmaz. bir şeyler yapmak lazım. Ama gerek okullardaki sol/sağ gruplaşmalar gerekse bu gibi olaylar ruhtan ve hedeften yoksun sadece yönelme ve eylem kısmına odaklanmış kişisel tatmin heyecanları gibi geliyor bana.

Ha "bunların hepsi koç gibi şirketlerde çalışmak istiyordur var ya.. 10000ytl maaş verecez sana desen domalırlar bile" demek de yanlış. Kabul etmeyecek olanları da boldur. Zati olay o değil. Olay eylem.. hmm nası anlatsam ki şimdi.. Türkiye'nin içi boş olmasıyla ve gerekli devrimleri çok hızlı geçmek zorunda kalması ile alakalı bir "zamanı yaşayamamışlık" sonucu sanırım bu fos görüntü.. hah buldum..

Küresel ısınmaya karşı eylem yapalım,
-Yapalm usta..
Bu hafta televizyon, bilgisayar yok
-Süper usta..

işte bu sadece kişisel tatmine yönelik bir harekettir masturbasyondur sadece.. aynı şekilde dur koç'un tanıtımını basalım da aynı ayak.. Daha akıllıca bir şeyler yapan birilerinin çıkması dileğiyle

[ Mesaj 03 Nisan 2007, Salı - 12:24 tarihinde, dasaaa tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Rusların Fransızlara karşı kazandığı zaferi anlatan bi şarkı seni nasıl gaza getiriyoda bişeyleri değiştirmeni sağlıyo açıklar mısın?

eheuhe düz mantığın gözünü seveyim.sitelerini biraz incele ya direk ne olmuş,ne bitmiş fişleme.rusların fransızlara kazandığı zaferde söz yoktur,her kesime ilham verebilir.

said:
eğer savaşları anlatan şarkılar sende birşeyleri değiştirmek için mücadele verme isteği uyandırıyorsa daha tanıdık bir eser de var, adı da mehter marşı. bide yağmurlu bir havanın altında yürürken mehteran - mehter marşı dinlesen neleeeeer olacak kim bilir?

ben pek sevmem,sen dinleyebilirsin mehter marşını.esprinede gülmedim.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
O kadin orada KOC adina bulunuyorsa, KOC adina ovguleri alirken siritiyorsa, KOC'a yapilan bir eylemde de hedef olmasi son derece dogal.

ya sinan bi git çay koy.

hsbc bankasının bombalanmasında ölenlere yazık olmadı dimi? insanlar orda hsbc bankası adına çalışıyordu nede olsa. hsbc nin yatırdığı maaşları harcarken iyiydi. hsbc'e yapılan bir eylemde de hedef olmaları son derece doğal.
ama mantıklı insan karşı çıkarak der ki;
na.doğal. onlar sadece kendilerine sunulan iş imkanını hayatlarını sürdürebilmek için değerlendiriyorlardı.
eylem var eylem var. eylem yaparken insanlığını unutmadan medeni şekilde eylem yapmak en güzeli.

[ Mesaj 03 Nisan 2007, Salı - 13:12 tarihinde, geffen tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Ehehe bu adamlar anarsist degil ki bi kere anarsist olsalardi gider koc'u bombalar ya da oldururlerdi ama bir yerleri yemez tabii.

Tamam belki verdigim ornek biraz asiri oldu ve anarsizm'in bir suru degisik ideolojisi var hatta milliyetci**-anarsizm gibi ucuk anarsist ideolojiler bile var fakat gordugum kadariyla bu adamlar bombos hayatlarinda sadece kendilerine bir deger bicmek icin gidip boyle mal mal eylem yapiyorlar zaten V for Vendetta izleyip gaza gelen adamlardan ne hayir gelir ki. Her neyse kadina gercekten yazik olmus boyle aptal eylemleri kiniyorum

**(Vatan sever anlaminda kullanmiyorum burada bildiginiz fasist milliyetciligi)

[ Mesaj 03 Nisan 2007, Salı - 13:20 tarihinde, Sylian tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
eheuhe düz mantığın gözünü seveyim.sitelerini biraz incele ya direk ne olmuş,ne bitmiş fişleme.rusların fransızlara kazandığı zaferde söz yoktur,her kesime ilham verebilir.

önceki postlarıma bakmış olsaydın siteyi inceledğimi de farkederdin. vet belki derinlemesine incelemedim ama daha girişte "%52 KOÇLA TAŞAK GEÇTİ" yazan bir siteyide kusura bakma fazla incelemem.

(bence)sırf V for Vendetta'da çaldığı için farketmişsin şarkıyı, orada farklı bri şarkı olsa bu sefer onu yağmurlu bir havada dinleyecektin ve kendince gaza gelecektin.
Sosyal ağlarda paylaş

Alper hayat riskler tasiyor. Ve bu riskleri de yaptigin eylemlerle azaltip cogaltabiliyorsun. Eger Ziraat Bankasi'na eylem yapilma ihtimali ile Hsbc'ye yapilma ihtimali esit degilse ve sen Hsbc'de ozgur iradenle calismissan % olarak dusuk de olsa bir risk almissin demektir. Demiyorum ki `Hak ettiler. Oh ne guzel patladilar.`. Alakasi yok soyledigimin bunla.

Koc tassagi dediginiz sey pastadan farkli degil. GP pasta firlatinca Ceo'ya ne guzel eylem oluyor da Koc tassagi firlatilinca olmuyor mu? Koc tassagi patlayici madde mi?
Sosyal ağlarda paylaş

bi grup cevreci genc shell ceo'sunun evini basip slogan atiyolardi bi videoda, evinin ustune katil, serefsiz, itoglu it gibi pankartlar asip bagirip cagiriyorlardi.

sonra ceo amcam esiyle cikti kapiya, bi muhabbete girdi, cimlerde cay icip top oynadilar sonra.

ondan ranged attack yapmis 52% genclik.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
cikolatali pasta atmak ile koc tassagi atmak arasindaki buyuk farklar neler?

Sanki el bombasi attilar

sana pasta atılsa ne yapardın koç taşağı atılsa ne yapardın?

ya arkadaşlar allahaşkına bi insan bi insana koç taşağı atma hakkını kendinde nasıl ve nerden buluyor olabilir?

lan ayıp denen bişey var
Sosyal ağlarda paylaş

eylemin anarşist doğası hoşuma gitti benim.
ayrıca apolitik ve koyun olmakla suçlanan gençlerin ses yükseltip ama öyle ama böyle bir eylemle tavır koyması da hoşuma gitti.
ha, koç taşağı atmazsın da dalak atarsın, bir poşet dolusu bok atarsın filan, bunlar bir sonraki aşama.
siz (diycem kusura bakmayın, genç dolu burası, absocum sen kenara çekil :P) ses yükseltin de, öyle de yükseltiiin, böyle de yükseltin...
Sosyal ağlarda paylaş

hsbc'de çalışan adam işe başlamadan önce risk almış diyelim.
farzedelim bunu da düşünmüş diyelim ''eylem yapılabilir bu bankaya çünkü yabancı bir banka. bankanın kapısına siyah bir çelenk bırakmak, camlarına yumurta atmak bunlar normal eylemlerdir. ama
bir gün hesap yaparken örümcek kafalıların pislik beyinleriyle ürettiği nedenlerle gübre yüklü, bomba haline getirilmiş bir kamyon tarafından vücudunun onlarca parçaya ayrılması ne bir risktir ne de bir eylem. bunun adı düpedüz terördür ve paticikte yazılması yasaklanan bazı kelimelerdir -küfür-.

hadi başka bir örnek daha vereyim.
çeçenler rusyada okul bastılar dimi? aileleri ''biz rusuz. çeçenler düşmanımız biz bunları okula gönderiyoruz çeçenler okulu basar bizim çocuklarımızı daha rus veya çeçen nedir bilmeyen çocuklarımızı öldürür'' diye risk almışlar diyelim . hayattaki küçücük risklerden biri size göre. bu ne risktir ne de eylem bu da yukarda söylediğim gibi terördür. adamı haklı olduğu yerde haksız konumuna düşürür.
şimdi ben bir şey yazmışım zaten..
'eylem var eylem var. eylem yaparken insanlığını unutmadan medeni şekilde eylem yapmak en güzeli'

ben bomba atmakla pasta atmak bir demedim. ama bir bayana pasta atmak gibi koç taşaa atmak da aynı be kanka. da demiyorum, diyemiyorum.
sırf ses getirmek için, ilgi çekmek için böyle iğrenç bir eylem yapmışlar, özentiler ve yitik insanlar diyorum.

eylemde eylemci güçsüz taraf olursa o eylem zararsızdır, olması gereken gibidir ve başarılı bir eylemdir.
ama sen gidip de küçük bir salona toplanmış onlarca kişiyi dehşete düşürüp, hayvan gibi anırıp slogan atıp üstüne üstlük de koç taşakları atarsan şov amaçlı sen eylemci değilsindir artık. protestocu da değilsin.
-protestisci?
-belki.

[ Mesaj 03 Nisan 2007, Salı - 15:10 tarihinde, geffen tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Bunlar hep kıskançlıktan oluyor :)
İşi gücü olmayan gençler ona buna taşak atıyor işte.

neyi kıskanıyorlar?

burada konuşanların yarısı daha manifestolarını bile okumadı anladığım kadarıyla.

kıskanç olan birisi manifestolarında belirttiği gibi gerontokrasiye karşı olmaz,direk kabul eder.

ms3,II

Gerontokrasi (yaşlı-egemenliği) için genç, insan değildir insan adayıdır, henüz yaşken iktidar ve iktidar ilişkilerinde eğdirilmeli, eğitilmeli, terbiye edilip değişik acılarla yoğrularak, soslanarak okullara, hapishanelere, kışlalara, parti kollarına, şirketlere, çirkeflere doldurulmalı. İnsanlıktan çıkınca vaftiz edilip ihtiyaç kadarı kapitalizmin muhtelif işlerine koşulmalı. Bu yaşken eğilmiş çocuk ve gençlik ormanları sistemin her yangınında Nazi kamplarındaki gibi ateşe atılmalı. Arkasından da sahte ağıtlar yakılmalı. Her çeşit iktidar ve iktidar ilişkisi içinde üzerinde en çok ortaklaşılan yönetim biçimi olan gerontokrasi sisteminde, çocukların, gençlerin kanı gençlik iksiri gibi içiliyor. Ey vatan-millet teraneli popüler kültür saldırılarının her 19 Mayıs;ında sporlanıp dans eden, çevik ahlaklı, derslerine çalışan, uslu geleceksizleri! Şimdi uyursanız bir daha uyanamayabilirsiniz!

[ Mesaj 03 Nisan 2007, Salı - 15:09 tarihinde, Apache tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

onlara bir , manifestolarına iki

"burada konuşan insalar daha onların manifestolarını bile okumadı bıd bıdı bıdı" ne okuyacam onları manifestosunu, diyorum ya siteye girdim ilk karşıma çıkan şey yetti bana.

[ Mesaj 03 Nisan 2007, Salı - 15:14 tarihinde, Aket-Atum tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Keşke o eylemi yapan GENCin 10 sene sonra ki halini görebilsek yani ne yapıcak acaba biri bana anlatır mı? Koç değil de Boç da çalışcak. Eylem yapsın tabi ama karşısındakinin de insan olduğunu unutmadan yapsın. Bu tip eylemlerin tek sonucu bir sonraki seminerde daha iyi güvenlik olur o kadar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...