Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yuzde 52

bLackcha0s

Öne çıkan mesajlar

Gecen gun tv makinesinde okan bayulgen soylemisti adresi unuttum simdi sozlukte gordum.
Soyle bi goz attimda bircok konuda haklilar.
Ilginc olan ise yüzde 52 de türkiyede ki 26 yaş altı nüfusun genel nüfusa oranı site adini burdan aliyor.

surdan giriliyor www.yuzde52.org

eylemleri cok hos.Ozellikle en son Koc Holding in kariyer gunlerinde yaptiklari eylemler.

Internete acmadim.Siteyi tartismak degil. Yuzde 52 yi tartismak icin.

grup orgut herneyse V for Vendetta dan cok etkilenmis olsa gerekler ki Eylemlerini Guy Fawkes maskeleriyle yapiyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

siyasi bi oluşumları yok diye biliyorum ben.Site içinde gruplar var.Beyazıt Meydanını Güzelleştirme Derneği,Gerçekleri Söylemekten Tırsanlar Klübü falan gibi.İlerisi için parti gibi falan bi oluşum göstermeyi düşünmüyorlar.1-2 ay önce nokta dergisinin bir sayısında kapak konusuydular
Sosyal ağlarda paylaş

"zalimlere karşı hayal gücü el ele"

sloganlarından da belli yaptıklarından da, sahnedeki kadına bağıran çekingen ses gibi.

bu grupdan bir cacık çıkmaz keza ginaly nin dediği gibi yarın iş bulmaya sıra geldiğinde koç sabancı gibi holdinglerin kapısını eşeleyecek olan kişilerin önünde bunlar gelir.

direnişin bir sistemi vardır ama o sistemi henüz çözümleyememişler
Sosyal ağlarda paylaş

ekşide gereğinden fazla eleştirildiler, onu kabul edebilirim; ama yaptıkları işin çok da akıllı bir tarafı yok açıkçası.

yani tamam, güzel bir şekilde baltaladın koçun sunumunu, ellerine sağlık da,

ne kazandırdı, cidden.

- o salonda bulunan insanları bu şekilde aşağılamaktan öte yanına çekmeye çalışmalısın, 2 gün sonra aynı salonda p&g geldiğinde bu insanlar yine gidecek oraya, daha dikkatli olacaklar sadece. Sana karşı da nefret besleyecekler, ek olaraktan.

- koçtur vs. dir yine gelecek, bu sefer güvenlik önlemleri de olacak, ikinci bir eylemini yaparken çok daha sıkıntı yaşayacaksın.

- yanına adam çekmek desen, 3-5 insan gelecek; ama daha fazla insanın antipatisini kazanacaksın, bu da var. Koç olayı gibi bir şeyin okulumda yaşanmasına üzüldüm mesela ben, adamlara sıcak baksam da mantıklarını ve eylem yollarını yanlış buldum, "keşke yapmasalarmış" a kadar vardırıyordum olayı.

Şu temel şeyi anlamamakta ısrar ediyor bu tarz sol kesimler. Sisteme karşı eylemler yaparak sistemi yıkamazsın. Öyle olsaydı senden önce nice insanlar yapardı bunu. Sistemin tam ortasında olarak, oradan delikler açarak yapabilirsin bunu belki. O da belki zaten; ama çıkıp bu tarz eylemler yapmaktan daha mantıklıdır o da.

Ayağında adidasla taksimde gazete dağıtmaya da benzer bir şey bu, çünkü bu eylemi yapan 20 (ya da 25) kişinin en az 10u yine böyle bir firmaya iş başvurusu yapacak mezun olunca, takım elbiseyi giyip iş görüşmesine gidecek.

-------------------------------

Okula oldukça geç bir saatte gitmeyi karar verdiğim tek günde de eylem yapmaya karar veren zihniyeti de kınıyorum buradan, olay seyredecektik ne güzel. Ehah.
Sosyal ağlarda paylaş

Şunu izleyin komik
Koç Holding'e koç bilmemnesi ile eylem yapmışlar
http://www.youtube.com/watch?v=AQCliv7MBok
Tabi bilemiyorum haklılar mı haksızlar mı,nedirler kimdirler falan ama gülünç :)

[ Mesaj 01 Nisan 2007, Pazar - 22:19 tarihinde, Sensible tarafından güncellenmiştir ]

[ Mesaj 01 Nisan 2007, Pazar - 22:32 tarihinde, Sensible tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

bence bir firma hakkında "asalak" gibi bir söz kullanmak ne kadar doğru tartışılır. haklı bile olsalar (pek okumadım ama haksızdırlar diye düşünüyorum) bu lafı diyen biri benim gözümde haksız duruma düşür. Yaptıkları çok doğru birşeymiş gibi, övüne övüne yazmışlar birde. Ayrıca, sizden mesajlar kısmında sadece diledikleri mseajları koymuşlar. Mesaj için adamlara mail atmanız gerekiyormuş ve onlarda koyuyormuş. Ama işin ilginç yanı, sadece övgü mesajları var!!!...
Sosyal ağlarda paylaş

- greenpeace kötü hepten, petrol firmaları besliyor onları!!11 gerzek onlar, aptal aptal. yalan hepsi.

- gomünüstler de militan!! üniversitede dayak yiyip yiyip dağılıyorlar zaten... adam değil serseri bunlar.

- %52 mal.. bunlar ileride kapütalüst firmalara .öt bile verirler ne diyosun sen, şimdi böyle olduğuna bakmayın..

- yok "hepimiz ermeniyiz" demişler. koyun bunlar, düşman besliyor salaklar da farkında değiller.

- bu kadar embesil yazıyı yazan racta yandan yemiş zaten... ona laf bile söylemiyorum burdan...

vay anasını beee...
Sosyal ağlarda paylaş

Ordaki kadına yapılanı bir daha düşündüm de,terbiyesizlik bu ya
Sen ne hakla bilmediğin bir kadına gidip herkesin ortasında "koç ta..ğı" dersin? Benim eşim falan olsa orada da dese öyle biri öldürürüm onu.
Eylem yapmak başka,terbiyesizlik ahlaksazlık başka.
Bunların amacı dikkat çekmek,ahlaksızca eğlenmek. Ciddi bi halt değil. Bir avuç sorunlu gerzek
Sosyal ağlarda paylaş

bunlar yansa üzerlerine işemem ha. anarşizm ortamından sıkılmışım zaten okul müdürüne kızan anarşist takılıyor. ne olursa olsun, milliyetçi falan da değilimdir, ama bu adamlar sözde ermeni soykırımı savunan insanlardır, karizmatik cümleleri yutmamayı öğreneli çok oldum. ülkücü dayağı da yedim ben ama, bu adamları ülkücülerle birlikte dövebilirim.
Sosyal ağlarda paylaş

2 film izledik 2 bira içtik hadi gaza gelelim tayfası mı bunlar?
anlayamadım ben koç'un sunumunu neden baltalıyorsun ki?
gerçi ülkede bu kadar salak adam varken bunların olması normal. ha bu arada okan bayülgenin bunlara destek vermesini (programı falan izlemedim, ilk mesaja bakarak) hiç yadırgamadım.

[ Mesaj 02 Nisan 2007, Pazartesi - 00:49 tarihinde, taz tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

çünkü onlar karizmatik. çünkü onlar düşünebiliyor ama biz(benim gibiler) gerizekalıyız. dövüş klübü izleseler ne yaparlardı acaba? neyse şimdi bi karizmatik çıkar hani nerde der, direk vereyim ben ayarı,

Genç Polat Alemdar devşirmelerini “vur-yakalan” suikastlarında öne atıp bu işten kurtulamazsınız. Bu toprakların %52’si, elinizdeki kanı görüyor, katil iktidarlar! 92 yıldır ellerinizi kaplayan Ermeni kardeşlerimizin kanı ile cinayet şebekesi devletinizin derinliklerine saklanamayacaksınız, Veli Küçük’lü-büyüklü çetelerinizle bu topraklar insanının hayatlarına daha fazla saldırmanıza izin vermeyeceğiz.

http://www.yuzde52.org/eylem.php civarından alınmıştır
Sosyal ağlarda paylaş

Bence yaraticilik sahane, amac guzel.. Sonucta burada tartisiyorsunuz, televizyona cikiyorlar.. Araclar onemli degil amaclar onemlidir..

Eksisozlukde iki guzel noktaya deginmisler.. O kadin orada Koc'u temsil ediyor ve saldiri kadina degil Koc'a yapiliyor. Ikincisi bunlar anarsist grup, herkes bizi sevsin ve desteklesin diye bi gayeleri olmaz, ki "light" bi anarsistlik bunlarin ki.. Orayi burayi yakip yiksalar tepkiniz ne olurdu acaba. O cocuk istese cokda guzel kadina isabet ettirebilirdi. Ha bunlari sevmedim diyebilirsiniz, ama anarsist bir gruba neden anarsistler denilmez..

Peki sormazlar mi adama, ticaretten uzak kalmasi gereken bas kurumlardan biri, egitim kurumunda nasil kariyer gunleri duzenleniyor? Kimse cikip buna tepki gostermiyor.. Universite'nin icinde kariyer gunleri olur mu hic?
Sosyal ağlarda paylaş

@nedanko

benim bildiğim neredeyse her üniversitede kariyer günleri var. koç da bir firma olarak katılması doğal. O konuşmacının yerinde kendini hayal et. Kadın kim bilir ne kadar üzülmüştür. Açıkcası, kadının yerinde ben olsaydım, attığı şeyi havada yakalayıp, sonra da çocuğun yanına gidip ona yedirirdim. Üstelik o çocuk yaptığı hareketin, kendi üniversitesinin ismini zedelediğinin ve kendi sicilinin zedelediğinin, dolayısıyla gelecekte kendisinin ve arkadaşlarının iyi bir iş bulma şansını azalttığının farkında değil...
Sosyal ağlarda paylaş

Ben eylemin yapilisinin dogrulugu yanlisligi ustunde degilim, onu ekleyeyim, ama amac guzel.
Her universitede olmasi dogru mu sence? Birileri ceplerini dolduruyor. Misal senin sirketin olsa 100 kisi calistir istersen, istersen 500 kisi calistir, git de ki ben duzenlicem bak izin veriyorlar mi? Universiteyi ticarethane olarak kullaniyorlar, birileride ceplerini dolduruyor..

Butun sirketler orada konferans vermek ister, zira Turkiye'nin en guzel beyinlerini yetistiren kurumlardan biri. Ama parayi basan verir..

Disarda yapsinlar, okulda degil.. Eylem cuk diye oturmus o acidan..

Eylemlerde uzulen taraf tabii ki olacak, sonucta birseyi protesto ediyorsun. Ama kadina yapilmis bir hareket degil iste o, o ayrinti var..

Bu cocuklar karizma icin bu isi yapmaz. Bir cok ogrenci ogrenciligini yakti bu tip eylemlerle. Ama bu bir ofkedir, ulkenin durumu malum, bir yerden bir sekilde patliyor. Yani ulkenin durumuna bakinca bir yerleri yakip yikmamalari iyi diyorum. Bir sure sonra insanda patliyor..

Sunu cok rahat derim ki, bizim ulkenin durumu bir Avrupa ulkesinde olsaydi, cok daha fazla anarsist insanlar gorurduk.

[ Mesaj 02 Nisan 2007, Pazartesi - 01:18 tarihinde, nedanko tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...