Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İstanbul Online - Kıyamet Vakti

Dev

Öne çıkan mesajlar

Ben de Türk oyun camiasının üniforması haline gelen 'İptal' damgasını yediklerinden emindim. İyi ki yanılmışım. Gerçi oyunu henüz oynamadım ve çok da ümitli değilim ama yine de oyunun tamamlanıyor olduğunu görmek güzel.

Zaten bildiğim kadarıyla Mynet ülkemiz şartlarında hatırı sayılır bir rakam tahsis etmişti bütçe olarak. Dolayısıyla o parayı batırmaktansa en kötü oyunu bile piyasaya sürerler. Nasılsa biz Türk oyun yapımcılarına destek olmak için gider orjinalini satın alırız, değil mi?
Sosyal ağlarda paylaş

Oyunun fan sitesinde bir anket var. Oyun paralı olursa oynar mısınız diye.. %80 falan hayır demişti.

Ama şu anda sunucularda kaç kişi var bilmiyorum.. oyun felaket dolu. Hele giriş ekranında bütün ekran yüzlerce noob karakter dolu oluyor zor yürünüyor lagdan.
Sosyal ağlarda paylaş

wow la gw ile karşılaştırmak mümkün değil zaten ama oyun türk oyunu görüntüler fena değil kodan daha güzel hatta bence kontroller bence iyi değil ses desen koymasalar daha iyi bazı yerlerde ama oyun daha betada ve bence ilerde güzel bir oyun olabilir ve umarımda olur
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 ay sonra ...
Abi bugün bir deneyeyim oynayayım dedim de...

BU NE BEEE!

anam anam anam...
ben bu kadar da kötü beklemiyordum oyunu. rofl.
WoW'dan sonra oynayınca tüm estetik duygum bozuldu bir an...

WASD tuşları çalışmıyor. İlla tıklayarak gideceksin. Tıklayarak giderken etraftan aggroları topluyorsun ananı ağlatıyor aggrolar.
O değil de, daha lvl 1'de ne aggrosu be. Pasif yaratık olur.

Ayarlar neden bu kadar kısıtlı?
Neden oyunda müzik yok?
Neden grafik ayarlarını optimize edemiyorum?
Neden WASD tuşlarını kullanamıyorum?
Kılıç ne zaman alabiliyoruz oyunda?
Quest verecek NPC'leri nasıl ayırt edecez?
Neden interface bu kadar dandik? Bir font mu değiştirememişler?
Sosyal ağlarda paylaş

1. Oyun dandik. rip-off's rip-off's rip-off gibi bişi oyun.

2. Adminler dandik.

3. Oyuncular dandik.

4. MMOG degil. MMLOG, Massive Multiplayer LAGGER Online Game.

5. Adminler ve oyuncular dahada dandik.

6. Arayüz kötü.

7. Grafikler kötü.

8. Konu kötü.

9. Oynanabilirlik kötü.

10. Sesler vasat.

11. Müzik yok.

12. Dandikliginden beklenmeyecek aşırılıkta cpu yiyor (daha ziyade s**iyor)

13. Loot toplamak işkence.

14. wsad saçmalıgına deyinmiorum bile.

Yetmez mi yoksa daha yazayım mı?

PS: Dark_Soul bana bu oyunu yapana "ekip" kadar kişi ver, 1/4 sürede 16 kat daha ii oyun yapmazsam ibneyim, taocuyum, hatta melih gökçegin çocuguyum.

[ Mesaj 10 Ağustos 2007, Cuma - 23:11 tarihinde, Bleda tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Bu İKV (ne bu zaten kısaltmasında iş yok ne bu boyle KVK gibi) miçinde aynı şeyleri söylemişti yapan adam huun, o yüzden umutlanmamak gerek.

ps: birde dünyada oyun pazarı gelişmiş ülkelerde, önce single, sonra single ve multi, ardından sırf multi ve en sonunda mmo gibi ilerleyen bir gelişme varken biz ne diye direk mmo aşamasına geçeriz oda bilinmez. daha single oyun yapamayan adam mmo yu nasıl düzgün yapsın?

[ Mesaj 12 Ağustos 2007, Pazar - 14:44 tarihinde, Bleda tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Yok öyle bir gelişim lol. Teknoloji ne imkan sağlıyorsa ona göre evrimleşmiştir oyunlar. Sene nerdeyse olmuş 2008, istenilen türde yapılır.

Oyun oynamaya vakti olmayan adamlar oyun yapınca malesef olmuyor. Bu oyunu oynamadım, öyle midir bilmiyorum ama açıkçası ekran görüntüleri öyle gözüküyor.
Sosyal ağlarda paylaş

arcane yanılıyorsun kanımca ama neyse. Böyle bir gelişimin olmadıgını varsayalım, bir insan daha singleplayer bir oyunu düzgün yapamazken (tabi ortaya çıkışından beri mmo oynayıp, aciapte ii bir hayal gücü ve bunu uygulamaya dökebilecek aşmış imkanları varsa o ayrı), nasıl bir multiplayer, nasıl bir mmoyu düzgün yapabilir?
Sosyal ağlarda paylaş

Single ile multi arasındaki fark oyun yazılımı, teknoloji ve oyun anlayışı, bunların gelişmesiyle multi ortaya çıktı. Controller, split screen vesaire. Hotseatten öte multi haliyle teknoloji farkı, direct connect, modem, LAN. Online play ve MMO'da yine teknoloji farkı, internet, voice comm vesaire. Tabii ki her aşamada oyun anlayışının gelişmesinden ötürü duyulan ihtiyacı karşılayan bir evrim söz konusu. Buyur buradan varsay.

Teknik kısımların üstesinden gelindiği sürece single'ı tasarlayan adam multiyi de tasarlar, mmosunu da döşer. Sorun şurada ki işin sadece teknik kısmından çakan adam oyunu tasarlarsa o oyun olmaz. MMO'nun kompleksliği her açıdan işin zirvesi tabii ama teoride teknik hadiseleri kenara atınca gerisi pamuk helva gibi. Ben bunların oyuncu sayısının gelişimiyle alakasını göremiyorum zira bu klasik gitarla başla, öğrenince elektroya geçersin gibi bir hadise değil.

İyi yapmayan şahısların yapacağı single da kötü olacaktır, mmo da. Bu konudaki oyun meclisten dışarı tabii, oynamadım, kimse alınmasın :)
Sosyal ağlarda paylaş

iyide single oyun yapmak mmorpg yamaya gore cok daha zordur
singleda searyo olsun playtesting olsun npc olsun denge olsun bin urlu hesabi warken
mmorpgde koyarsin 3 5 tane class
nerf shaman dendi mi shamani nerflersin
bu event zor dendi mi eventi kolaylastirirsin
ne senaryo n bisiye gerek wa
yaz girise
orlar ve insannar 10000 senedir savasmaktaydi savasin son gunleri en kanli gecen gunnerdi
koy 3 5 demon 2 3 magical
al sana super mmorpg
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...