spompas Mesaj tarihi: Mart 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2007 ATATÜRK İLKELERİ Atatürk ilkeleri, altı ana başlık altında toplanabilir: Cumhuriyetçilik: Atatürk devrimleri siyasi nitelik taşır. Çok uluslu bir İmparatorluktan ulus devlete geçiş gerçekleştirilmiş ve böylece modern Türkiye'nin ulusal kimliği oluşturulmuştur. Bu kimliğin oluşmasında, kul nitelikli insanların yurttaş-birey niteliği kazanması önemli bir noktadır. Atatürk bunun yolunu, kısaca halkın kendi kendisini idaresi, yani demokrasi demek olan Cumhuriyet’te görmüştür. Halkçılık: Gerek içeriği gerekse hedefleri açısından bakıldığında, Cumhuriyet Devrimi ayrıca bir sosyal devrim niteliği de taşır. Başta İsviçre Medeni Kanunu olmak üzere, Batı kanunlarının Türkiye'de uygulamaya konulmasıyla birlikte kadınların statüsünde köklü değişiklikler olmuş, 1934 yılında kabul edilen bir kanun ile kadınlar seçme ve seçilme hakkını almışlardır. Atatürk çeşitli ortamlarda, Türkiye'nin gerçek yöneticilerinin köylüler olduğunu söylemiştir. Aslında bu durum Türkiye için bir gerçek olmaktan çok bir hedef niteliğindedir. Halkçılık ilkesi sınıf ayrıcalıklarına ve sınıf farklılıklarına karşı olmak ve hiçbir bireyin, ailenin, sınıfın veya organizasyonun diğerlerinin daha üzerinde olmasını kabul etmemek demektir. Halkçılık, Türk vatandaşlığı olarak ifade edilen bir fikre dayanır. Gurur ile birleşen vatandaşlık fikri, halkın daha fazla çalışması için gerekli psikolojik teşviki sağlar, birlik fikrinin ve ulusal bir kimliğin kazanılmasına yardımcı olur. Laiklik: Laiklik yalnızca devlet ve dinin birbirinden ayrılması anlamına gelmez ayrıca eğitim, kültür ve yasama alanlarının da dinden bağımsız olması anlamını taşır. Laiklik, devletin dini düşünce ve dini kuruluşların etkisinden bağımsız olması, ve genel olarak düşünce özgürlüğü anlamına gelmektedir. Devrimlerin birçoğu laikliği gerçekleştirmek amacıyla yapılmış ve diğerleri ise laikliğe ulaşılmış olması sayesinde gerçekleştirilebilmiştir. Laiklik ilkesi akılcı ve dini siyasetin dışında tutan bir ilkedir. Osmanlı döneminde matbaanın geciktirilmesinde olduğu gibi dinin yenilikler karşısında nasıl tutucu bir silah haline geldiğini yaşamış olan Türkiye Cumhuriyeti kurucuları açısından dinin din dışı sivil yapı üzerinde yaratabileceği baskıları önlemenin bir aracıdır. Devrimcilik: Atatürk'ün ortaya koyduğu en önemli ilkelerden birisi de devrimciliktir. Bu ilkenin anlamı Türkiye'nin devrimler yaparak geleneksel kuruluşlarını modern kuruluşlarla değiştirmiş olmasıdır. Geleneksel kavramların bir kenara itilip modern kavramların benimsenmesi demektir. Devrimcilik ilkesi, yapılmış olan devrimlerin tanınıp kabul edilmelerinin çok ötesine geçmiştir. Milliyetçilik: Cumhuriyet devrimi ayrıca milliyetçi bir devrimdir. Bu milliyetçilik ırkçı bir yapıda değildir; yurtseverlikle sınırlıdır. Bu devrimin amacı, Türkiye Cumhuriyetinin bağımsızlığının korunması ve ayrıca Cumhuriyetin siyasal yönden gelişmesidir. Bu milliyetçilik, tüm diğer ulusların bağımsızlık haklarına saygılıdır; sosyal içeriklidir; yalnızca anti - emperyalist olmayıp, aynı zamanda gerek hanedan yönetimine, gerekse herhangi bir sınıfın Türk toplumunu yönetmesine de karşıdır ve nihayet bu milliyetçilik Türk devletinin vatanı ve halkı ile bölünmez bir bütün olduğu ilkesine inanmaktadır. Devletçilik: Mustafa Kemal Atatürk yapmış olduğu açıklamalarda ve politikalarında Türkiye'nin bir bütün olarak modernizasyonunun ekonomik ve teknolojik gelişmeye önemli ölçüde bağlı olduğunu ifade etmiştir. Bu bağlamda, devletçilik ilkesini de devletin, ülkenin genel ekonomik faaliyetlerinin düzenlenmesi ve özel sektörün girmek istemediği veya yetersiz kaldığı ya da ulusal çıkarların gerekli kıldığı alanlara girmesi anlamında yorumlamaktadır. Ancak, devletçilik ilkesinin uygulanmasında, devlet yalnızca ekonomik faaliyetlerin temel kaynağını teşkil etmemiş, aynı zamanda ülkenin büyük sanayi kuruluşlarının da sahibi olmuştur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Darqainu Mesaj tarihi: Mart 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2007 yazını okumadım topic'e verdiğin isim de hoşuma gitmedi parantez içindeki kısım falan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Elan_Morin Mesaj tarihi: Mart 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2007 dogru duzgun okuyup anlamadan cocukca davranarak ''Tek Suclu Ataturk'tur'' topic'indeki gercek icerigi anlamadan sacma sapan dusunerek bu topici acman komik...hele diger topicte attigin post ise ayri bi olay.Kendini daha fazla rezil etme,dogru duzgun o topicteki yaziyi oku ondan sonra o yaziyi yazan yazara ettigin hakareti bi güzel yut ve bi daha sadece topicin basligina bakip salak sacma topicler acip,postlar atma. (salak sacma topicler acip derken ilkelere tabiki bi laf etmiyorum,topic'ini acma amacina ve nasi bi baslik sectigine deginiyorum.) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moriQ Mesaj tarihi: Mart 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2007 Elan_Morin +1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pyro Mesaj tarihi: Mart 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2007 güzel yazma ve konu$ma veriliyordu ilkokulda hatta lisede bile,niye okudugunu anlama dersi verilmiyor lol. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Neiloth- Mesaj tarihi: Mart 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2007 hehe +1 pyro :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
independent Mesaj tarihi: Mart 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2007 @pyro: Çok iyi hatırlıyorum ilkokulda konuların sonlarında Okuduğumuzu anlayalım bölümü olurdu :) Arkada$ bu derslere girmemi$ heralde. [ Mesaj 10 March 2007, Saturday - 20:21 tarihinde, independent tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pyro Mesaj tarihi: Mart 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2007 dersin ismi hep komik gelirdi ondan aklımda kalmı$ o,digerine dair en ufak bir fikrim yok eheh [ Mesaj 10 March 2007, Saturday - 20:24 tarihinde, Pyro tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moriQ Mesaj tarihi: Mart 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2007 tamam üstüne gitmeyin arkadaşın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tuor_annare Mesaj tarihi: Mart 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2007 ehuehue yuh yaw:D:Dbilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak böle bişi heralde.kardeşim önce bi okusana adam gibi yazıyı cık cık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nefr Mesaj tarihi: Mart 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2007 spompa; hadi diyelim yazıyı okumaya üşendin, hadi okudun anlamadın, veya yazarın adını da hiç duymadın, olabilir kafan karışıktır falan, -fazla bu kadarı da ama yine de- "okuduğunu anlamak" üzerine uzun uzun yazmayacağım sana herşeye rağmen. ancak çok rica ederim biraz sakin yav, forum burası. gaza gelmeden önce en azından doğru anladığımızdan emin olalım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mille Mesaj tarihi: Mart 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2007 Ayrıca madem o kadar Atatürkçüsün Atatürkün ilkelerinide c/p yapmasaydın be canım kendi ellerinle çaba sarfederek yazsaydın ne güzel olurdu dimi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Mart 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2007 Ben Lise sondayım öss'ye hazırlanıyorum,öss'de Türkçe 1 bölümünde 25 paragraf sorusu var.Paragraf sorusu nedir ? okuduğunu anlama ve buna göre yorum yapma.Peki bunun temeli ne zaman atılıyor ? İlk okuldan başlar,tüm eğitim hayatın boyunca devam eder,ÖSS'yi kazanıp üniversiteye girme şansının %50'si buradan geçer. Ben buradan şunu çıkarıyorum;bu arkadaş lise terk magandalardan ya da hayatı boyunca not ortalaması 2'nin üzerine çıkmamış bir öğrenci. Doğaldır bunlar yani anlamaması vs. uğraşmayın arkadaşlar her çeşit insan bulunuyor Dünya'da edit: istek gelmedi ama rahat edemedim :D edit edit edit [ Mesaj 10 March 2007, Saturday - 21:59 tarihinde, DarKRideR tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BoaCh Mesaj tarihi: Mart 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2007 ülkücü tiplerden diyerek ne demeye çalıştıııını çözemedim ??? bence seninde çok bilgili kültürlü bi kişilik olmadığın belli...kawga ederken saçma sapan konuşan adamları bütün bi ülkücülüğe mal etmişsin sanırım...ya ülkücülüğün ne olduğunu bilmeden sadece konuşuyosun...yada ben senin söylemek istediğini yanlış anladım...bi ihtimal daha warki oda senin anlatamamış olman.... eğer ben yanlış anladıysam kusuruma bkma ve yok say bu yazıyı edit: devrik cümle :p [ Mesaj 10 March 2007, Saturday - 21:22 tarihinde, BoaCh tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Mart 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2007 Gözümde 2 tip ülkücü vardır benim,biri gerçekten ülkesini seven ama bunun için hayvanlık yapmayacak kadar bilgili ve kültürlü kişiler,madalyonun diğer tarafında ise okullarda arka yapmak için ülkücü takılan ve okulu bitirdikten sonra da böyle devam edip " polat abijim ülkeyi kurtardı " sözleriyle sokakta gezen magandalar ki onları örnek verdim ben. Evet haklısın eksik anlatım biçimi özür dilerim yanlış anlayanlar varsa. edit:devrik benim de :P [ Mesaj 10 March 2007, Saturday - 21:27 tarihinde, DarKRideR tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xueshen Mesaj tarihi: Mart 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2007 topic'te nasıl bir imla hatasıdır abi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sughnuk Mesaj tarihi: Mart 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2007 @DarKRideR ya pardon ülkücülükle ne alakası var ben çözemedim, tek milliyetci atatürkçü onlar mı yani,, supompası yaptı bi hata yanlış anladı yada anlamadı (tanımam etmem elemanı, ülkücü de olsa umrumda olmaz) hala üzerine gidiyosunuz fakat asıl üzerine gidilmesi gereken bence sensin,,,, tamam diyelimki bunu da demek istemedin ama madem cahil diyosun gözündeki diğer ülkücüye, bende sol görüşlüyüm benim gözümde de sen cahilsin,,, naapıyosun sen ya, bu kadar ön yargılı olunur mu.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Mart 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2007 Bu adamı direk şutlayın mesela, bu foruma ve çevreseni bir yararı yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Mart 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2007 ülkücü terimini ben kendi gözümde ikiye ayırdığımı söylemiştim.Biri benim gözümde ülkücü olanlardır,diğeri de kendine ülkücü diyen ama benim gözümde değeri olmayanlar. Bu benim kişisel görüşürüm,ben ülkeme olan sevgimi böyle ifade ediyorum.Ülkücülük hakkında herkesin düşüncesi farklı her şekilde benimseyenler de sonuna kadar korur,karşı olanlar da küfreder. Ben ülkücülük konusunda tarafsız kalmayı seçiyorum çünkü sonu olmayan boş tartışmalar bunlar.Dediğim gibi benim amacım burada ülkücülere laf sokmak değildi,en azından ben bu yazıyı ülkücülere laf sokmak amacı ile yazmadım.Yorum gücü herkese göre farklıdır herkes bu yazılardan istediğini çıkarabilir. Ben bu tartışmaları çocukluğumdan beri çok gördüm,uğraştım ve artık çok sıkıldım.O yüzden bu mesajım ile izninizle tartışmadan çekilmek istiyorum. Tekrar diyorum herkes nasıl anlarsa anlasın benim burada tek gönderme yaptığım adını ülkücü koyup her türlü magandalığı yapan tiplerdir.Ülkemizde de bunlardan çok var malesef. İyi akşamlar, edit : ve ilk mesajımdaki ülkücü kelimesinden gerçekten rahatsız olanlar varsa zaman varken editleyebilirim.Bu forumda kimseyle kavgalı olmakta istemem,kimseyi de üzmekte. [ Mesaj 10 March 2007, Saturday - 21:58 tarihinde, DarKRideR tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mart 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2007 elbette içi boşaltılmış milliyetçilik: papağanlar ve sinirli boğalar arasında isimli bir başlık altında yer alabilir bu yazı. Nitekim yazsam bile bunu yapanlar aynı kalacaklar, değişimden uzak kalıcaklar ve (özür dileyerek) zihinsel hastalıkları ile mutlu mesut yaşıyacaklar. Zihinsel masturbasyon malzemesi olarak ne olduğunu anlamadıkları (anlayabildiklerinden şüpheliyim gerçekten) olayların ardından, içeriğini kavrayamadıkları yazıların peşinden yapıştıracaklar copy/paste'i. Kendi fikirleri olmadığı için bu şekilde copy/paste daha uygun tabi ve beyin süzgeci tıkalı olduğu için tarihi olaylarlar karşısında "bah bah hele adam ne demiş! büyük adam valla" diyip beğenilerini dile getirecekler, "harika, muhteşem" diyip birbirilerini yüceltecekler ve gerçekten Türkiye'yi sevdiklerine o kadar inanıcaklar ki, bu konuda ters bir laf söylediği anda faşizan bir tutumla "bizden değilsen, aynı düşünmüyorsan bir hiçsin" diye ağızlarından tükürükler saçarak bağırıp saldıracaklar. "sen ne anlanrsın" diye hönkürecekler ve ezmeye çalışacaklar. ve gelişmeden, değişmeden aynı tepkiyi vericekler. yine ve yine ve yine.. Vay sen misin bunu yazan? Sen Türk müsün? Bir Türk bunu yapar mı? Yapar efendim yapar. Türkü bırak, milleti unut.. İnsan bunu yapar. İnsan gelişir.. Tarih elbet önemlidir ama "sadece"geriye bakmayla iş yürümez. Nereden geldiğiniz önemlidir, kesinlikle! Ancak ilerleme çok daha önemlidir. Durup, ilerlemeyip sadece geriye bakmak; köklerine saygı duymaktan ve tarihi ile geçmişi ile gurur duymaktan çok, bir zeka geriliği ile açıklanabilir zannımca. Zihinsel masturbasyon ise sadece gelişmiş kurtulunamaz bir hastalığa yakalanıldığının göstergesidir. Bu tür yaklaşımlara gerek paticikte gerekse reel hayatta karşılaşma olasılığınız oldukça yüksek. Ha gerçek hayatta bu gibi kişiler sözlerinin bittiği yerde kaba kuvvete başvururlar, zaten adam copy/paste 'te yapamıyor sizinle yüzyüze konuşurken. Zorlamayın beynini garibin. Siz savınızı tartışmaya dahi aç(a)madan sözünü kesmeye çalışır ve üzerinize yürürler. Keşke özgür bir beynin nasıl hissettiğini ve fikirleri nasıl özümsediğini ve değerlendirip yeni fikirler üretebildiğini anlayabilseler. O zaman elbette imrenerek bakarlar objetif olmaya çalışan ve bilgileri değerlendirmeye çalışan "ilerici insan" topluluğuna.. Ancak uykuları o kadar ağırdır ki bunların, farkına bile varmazlar ne iyi ne de kötü olayların. Uyansalar ne olur derseniz cevap; koca bir hiç.. Çünkü hastalıklı bu insanlar bir papağanın tekrarlama kabiliyetine ve bir boğanın kızgınlığına sahiptir. Onu uyandıran olay büyük veya küçük farketmez, hemen hemen aynı şeyleri söyler ve aynı suçlamaları yaparlar. Bir de bu gariplerin bilgi almış ama eşekliği baki kalmış modelleri vardır. Ah işte o daha feci. Cahilden daha kötüsü, yarım yamalak bilgilerle donanmış bu tiplerdir. Bu 2. tipler (sağcı, solcu vs farketmeden) kendi ideolojilerine yakın olan kitapları ezberleyip, size bunları empoze etmeye çalışırlar. Kitap okumayı ve "bilgi" almayı hatalı bir şekilde anlamışlardır. Bu yüzden sadece benzer yayınları ve tekrar tekrar aynı fikirleri anlatan kitapları, programları takip etmelerinden mütevellit paslanmış vana gibidir kafaları. Açabilene, aşabilene aşkolsun.. Şimdi sormak (veyahut sormanız) lazım "böyle çocukça bir olay için neden klavye paralıyorsun?" diye.. Cevap basit, oldukça basit. Açılmış başlıklara ve gönderilen mesajlara bakın. Bunlardan o kadar çok var ki.. Bazen diyorum "yahu ben burada ne yapıyorum.. ne işim var benim burada" bilmiyorum. Gerçekten bilmiyorum. Seçimler yakın, cumhurbaşkanlığı seçimleri yakın, yaşanan küresel olaylar karışık ve bir grup masturbatör kendini tatmin ediyor... Alışkanlık yapmış sanırım bunu her gün bıkmadan usanmadan yapıyorlar! Elbette buna aşırı uç sağ veya sol grupların forumlarında tanık olsam normal der geçerim. Ama burası daha nötr bir yer yahu... Galiba cehalet ve hoşgörüsüzlük metastaz yapmış ve sarmış ülkenin dört bir yanını. Cumhuriyet gazetesi mezar taşı resmi basmıştı üzerinde 1881-2007 basılı, alanlar görmüştür elbet. Sanırım tarihi yanlış basmışlar önceden ölmüş, biz şimdi farkediyoruz. Bilakis, cumhuriyetin ölmesi için birilerinin Çankaya'ya çıkması değil gençliğinin zihninin yok olması gerekiyor. Düşünenler azalmış, zombiler çoğalmış, "Atam büyüksün!" demek vatanı sevmek için yeterli olmuş.. Yahu bu saatten sonra büyüksün desen ne olur, demesen ne olur? Kendi ayağının üzerinde dur be çocuk! Ülke için bir şeyler yap! Düşün, öğren, üret, farkına var ama önce uyan be uyan. Tarih yaprakları 1900'lü yılları göstermiyor! Artık farklı düşünmek gerekiyor. Farkına varmak gerekiyor. Gericilik sadece din ile olmaz ki! Geçmişe takılmak da bir çeşit gericiliktir. Zamanı yaşa biraz be.. Zorla kendini de aç kafanı... "Ülkeyi seviyorum" sadece iki kelimeden oluşan bir cümle... Önemli olan içini doldurmak. "Atatürkçüyüm, kemalistim vs." bunlar sadece söz, laf salatası. Ta ki sen içini doldurana ve gereğini yapana kadar. Bilgiye saygı olmayan adamdan Atatürkçü mü olur yahu? Milletin içinde bulunduğu durumu kavramadan asan kesen, kendi milletine sinirli yaklaşan milliyetçi mi olur yahu? Gelişimden uzak kalmış, çağdaşlamanın anlamını bile bilmeyen Kemalist mi olur yahu? Sizler milliyetçi, Atatürkçü, ilerici falan değil ayağında pranga ile biryerlere bağlanmış ve aynı şeyleri tekrarlayan zavallı papağanlarsınız sadece. Hiçbir şeyden haberiniz yok. Fox Tv'nin İsrail ile ilgili yaptığı haberi duydunuz mu? BBC World'ün bu gece yayınladığı programı izlediniz mi? Askerlerden gelen liste (andıç) gibi bir listenin de AKP'den çıktığını duydunuz mu? Cumhuriyetin reklamları karşısında neler düşündünüz, neler hissettiniz? Ben isterdim ki bunları kavrayıp, takip edip bunları düzgünce tartışabilecek birileri olsun. Mamafih yok işte! Sulandırılmış, bin kere anlatılmış eski kahramanlık masallarınızla, tarihten sararmış sayfalarınızla mutluluklar dilerim size.. sığlaştırılmış ve kavranamamış düşüncelerinizle masturbasyona devam. Aferrin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
skyly Mesaj tarihi: Mart 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2007 tamam arkadaşlar, apachenin topicini okuyamamış demekki, yorumlarınızdanda anlamış bunu daha fazla uzatmayalım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
spompas Mesaj tarihi: Mart 12, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2007 Arkadasim yazmış apache'ye özür! [ Mesaj 12 March 2007, Monday - 19:07 tarihinde, spompas tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlaCk Mesaj tarihi: Mart 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2007 belli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Mart 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2007 gereksiz bi ton yazı yazmış elin gereksizi. Üstüne sizler gereksiz yere debelenmişsiniz nie uğraştınız ki =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
spompas Mesaj tarihi: Mart 12, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2007 copy paste sanirim :) ugrassa iyi :d Ayrıca o kadar hızlı ve guzel yazabilecek kadar klawye bilgisi yok :) [ Mesaj 12 March 2007, Monday - 19:48 tarihinde, spompas tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar