Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

firefox kürtçe dil desteği

cenx

Öne çıkan mesajlar

http://shiftdelete.net/site/content/view/1287/1/

konu gayet açık. firefoxa kürtçe dil paketi eklenmiş.
linkteki yorumlara baktığımda bazılarının firefoxu hemen sildiğini, bazılarının kürtlere almanların yahudilere yaptığını yapmamız gerektiğini, bazıları bu dilin eklenmesinin bir sorun teşkil etmeyeceiğini, bazılarının çok güzel bulduğunu, özellikle kürt nüfusun ana dillerinde firefox kullanmaktan mutlu olduğunu görüyoruz. kimisi kürtçe dil deildir ve kürt diyede bi ırk yoktur derken, bir kısmı kaynak gösterip kürtçe dilinin bulunduğunu ve kürt ırkının var olduğunu söylüyor.

ben diyorumki...
uzun süre kardeşçe yaşayan iki ırkın gelişmesinin, bilinçlenmesi teröre ve ayrımcılığa bir son vericektir. böylece türk olsun kürt olsun birlikte kalkınıp saçma sapan şeyler yüzünden birbirimizi yiyip bazı ülkelerin bizi rahatça sömürmelerini engelleyebiliriz.
türkün düşmanı, kürtleri yakmanın uygun olduğunu düşünen türklerdir.
kürdün düşmanı, türkleri yakmanın uygun olduğunu düşünen kürtlerdir.
ama iki tarafın düşmanı asla diğer ırk değildir.
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
bence gayet doğal birşey sadece Türkiyede kürtler yaşamıyor iranda ırakda birçok yerde var bunun yanında ABye uyum için imzalanan anlaşmalarda zaten Kürtçe konuşmanın yayın yapmanın vs yasak olmadıgı zaten belirtilmişti

[ Mesaj 26 February 2007, Monday - 23:42 tarihinde, Virus tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
lazca çerkezce kullanımı nekadar kaç kişiden duydun? çerkezceyi bilmem ama bizim köye gittiğimde ben kimseden lazca duymadım umarım insanlar kelimelerin sonuna eklenen -de , -da ekini lazca olarak görmüyordur.Eminim diğer diller için bir istek veya çeviri işi için gönüllüler çıkarsa onlar içinde dil paketi çıkar abartılcak bir olay degil.

[ Mesaj 26 February 2007, Monday - 23:50 tarihinde, Virus tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Benim anlamadığım, sonuçta bu dil eklentesi kürtler için yapılmış. Türk olanları neden bu kadar etkiliyor? Size ne millet hangi dilde kullanmak istiyorsa onu seçsin.

@blackchaos, git mahallende, ülkü ocağında fln yap bu ırkçı esprilerini. burası yeri değil.

[ Mesaj 26 February 2007, Monday - 23:52 tarihinde, Krusty tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Gayet normal bi durum.

Herkez kendi işiyle ilgilenmeli.
Mozilla adı altında bir tarayıcı yazmış adam buna da ister türkçe ister kürtçe ister ibranice diye dil seçeneği koyar.

Türksen oradan türkçeyi seçersin kürtsen de kürtçeyi seçer yoluna devam edersin.

Herşeyden nem kapmaya ve gereksiz yere haykırmaya, homurdanmaya gerek yok kanısındayım.
Sosyal ağlarda paylaş

hayır yani olsa bile, koskoca bir millete laf ediyorsunuz. Genelleme yapıyorsunuz, cidden tebrik ediyorum yani. Bütün uzun saçlılar da satanisttir? Farkını gösterin.

Laf ettiğiniz dil de ( her ne kadar wikipedia da çok güvenilir bir bilgi kaynağı olmasa da) wikipedia'da Most of the ancestors of today's Kurds spoke various languages of the Indo-European family during the millennia BC. An exception to this wa olarak oldukça uzun bir geçmişe sahip bir dil.

Düşünün, araştırın öyle konuşun, rica ediyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
diğeride mozilla'nın sitesi. şuan kürtçe'nin beta versiyonu yayınlanmış sanırım.

diğer duyuru yazan site? o sitede buraya link veriyor ve bu sayfada öyle bir dil gözükmüyor. onlar da kontrol etmeden duyuruyu yazmış olabilirler? çünkü dilleri onlar ayarlamıyor, pek çok mail gelince böyle yapmışlardır...

[ Mesaj 27 February 2007, Tuesday - 00:16 tarihinde, zgrw tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

o deilde bu paketi kürt gençler hazırlamış. yani mozilla oturimde şöle bişi hazırliim dememiş. yollamış cocuklar bunlarda kabul etmiş
blackchaos senden hiç beklemezdim öyle bi söz. o tür sözleri söylmeden önce insanın kendisine "ben neyim kimim?" diye sorması gerek önce...

edit:yazım hatası

[ Mesaj 27 February 2007, Tuesday - 00:45 tarihinde, cenx tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

ben neyim kimimi yok

Benim soyumun bir kısmıda azınlık.Sarajevodan geliyor.
Ben Sırplardan ve Kürtlerden nefret ediyorum bu kadar basit hemde doğmamış çocuğuna kadar.
Bu iki millette tarih boyunca düzelemeyecek.İster kafatasçılık deyin ister ülkücü hareket türkücü söylem farketmez. Sevmiyorum bu kadar.O milletlere hakaret etme hakkınıda kendimde görebiliyorum.
Bırakında göriyim Sırplara sayısız akrabamın kürtlere ise kuzenimin kanını verdim.

neyse ya konuşmayalım sonuç olarak sevmiyorum nefret ediyorum NOKTA.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...