cenx Mesaj tarihi: Şubat 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2007 http://shiftdelete.net/site/content/view/1287/1/ konu gayet açık. firefoxa kürtçe dil paketi eklenmiş. linkteki yorumlara baktığımda bazılarının firefoxu hemen sildiğini, bazılarının kürtlere almanların yahudilere yaptığını yapmamız gerektiğini, bazıları bu dilin eklenmesinin bir sorun teşkil etmeyeceiğini, bazılarının çok güzel bulduğunu, özellikle kürt nüfusun ana dillerinde firefox kullanmaktan mutlu olduğunu görüyoruz. kimisi kürtçe dil deildir ve kürt diyede bi ırk yoktur derken, bir kısmı kaynak gösterip kürtçe dilinin bulunduğunu ve kürt ırkının var olduğunu söylüyor. ben diyorumki... uzun süre kardeşçe yaşayan iki ırkın gelişmesinin, bilinçlenmesi teröre ve ayrımcılığa bir son vericektir. böylece türk olsun kürt olsun birlikte kalkınıp saçma sapan şeyler yüzünden birbirimizi yiyip bazı ülkelerin bizi rahatça sömürmelerini engelleyebiliriz. türkün düşmanı, kürtleri yakmanın uygun olduğunu düşünen türklerdir. kürdün düşmanı, türkleri yakmanın uygun olduğunu düşünen kürtlerdir. ama iki tarafın düşmanı asla diğer ırk değildir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cintonik Mesaj tarihi: Şubat 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2007 oraya kurtçe dil paketi ekleyenler , diyarbakırı kürdistanın başkenti olarak haritada gosterenlerdir.Ne kürdistan diye bi yer var ne de kürtçe diye bi dil.Almışlar 300 400 kelimeyi dil yapmışlar.Ne kökeni var ne ataları.Fos bişey.Opera daha güzel hem.Ben geçtim çoktan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Osso Mesaj tarihi: Şubat 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2007 yanlıs hatırlamıosam psp dede kurdish die altyazi dili var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Krusty Mesaj tarihi: Şubat 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2007 Bir ırkın, bir milletin tarihine, diline laf atmak bence çok yanlış bir hareket. "Aynı şekilde türklerin ne tarihi ne dili var, fos millet, 300-400 kelimeden dil yapmışlar." deseler, nasıl tepki gösterirdiniz ? Bunuda düşünmek lazım mesaj atarken. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Şubat 26, 2007 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2007 firefox'a bu konuda bir mesaj attım bile ben. doğrusu mozilla.org.tr'ın yaptığıda bence biraz ayıp olmuş. gerçi bi bakımada adamlar haklılar. sonuçta insanları uyarıyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Şubat 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2007 türkiyede kürtçe dilinin konuşulmasının yasak olmadıgı, kürtçe yayınlara serbestliğin var oldugunu biliyorsunuzdur umarım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin Virus Mesaj tarihi: Şubat 26, 2007 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2007 bence gayet doğal birşey sadece Türkiyede kürtler yaşamıyor iranda ırakda birçok yerde var bunun yanında ABye uyum için imzalanan anlaşmalarda zaten Kürtçe konuşmanın yayın yapmanın vs yasak olmadıgı zaten belirtilmişti [ Mesaj 26 February 2007, Monday - 23:42 tarihinde, Virus tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Şubat 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2007 kürtçe diye bir dil varken neden onların dil paketi olmasın ki? gayet normal bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin Virus Mesaj tarihi: Şubat 26, 2007 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2007 lazca çerkezce kullanımı nekadar kaç kişiden duydun? çerkezceyi bilmem ama bizim köye gittiğimde ben kimseden lazca duymadım umarım insanlar kelimelerin sonuna eklenen -de , -da ekini lazca olarak görmüyordur.Eminim diğer diller için bir istek veya çeviri işi için gönüllüler çıkarsa onlar içinde dil paketi çıkar abartılcak bir olay degil. [ Mesaj 26 February 2007, Monday - 23:50 tarihinde, Virus tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Krusty Mesaj tarihi: Şubat 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2007 Benim anlamadığım, sonuçta bu dil eklentesi kürtler için yapılmış. Türk olanları neden bu kadar etkiliyor? Size ne millet hangi dilde kullanmak istiyorsa onu seçsin. @blackchaos, git mahallende, ülkü ocağında fln yap bu ırkçı esprilerini. burası yeri değil. [ Mesaj 26 February 2007, Monday - 23:52 tarihinde, Krusty tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AthleT Mesaj tarihi: Şubat 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2007 Düzeltme: Türkçe karakterler. [ Mesaj 26 February 2007, Monday - 23:53 tarihinde, AthleT tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
THiM Mesaj tarihi: Şubat 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2007 O zaman siz de çerkezce çeviri yapıp mozilla'ya yollayın efendim. Bu kadar tepki gösterilmesine anlam veremedim ayrıca firefox'u silip opera kuranlara da ne diyeceğimi bilemiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Werewolf Mesaj tarihi: Şubat 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2007 said: ne de kürtçe diye bi dil Ulan yuh be. Cidden yuh. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mavi Mesaj tarihi: Şubat 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2007 Gayet normal bi durum. Herkez kendi işiyle ilgilenmeli. Mozilla adı altında bir tarayıcı yazmış adam buna da ister türkçe ister kürtçe ister ibranice diye dil seçeneği koyar. Türksen oradan türkçeyi seçersin kürtsen de kürtçeyi seçer yoluna devam edersin. Herşeyden nem kapmaya ve gereksiz yere haykırmaya, homurdanmaya gerek yok kanısındayım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zgrw Mesaj tarihi: Şubat 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2007 suçlamadan önce, keşke mozilla.org dan bunun gerçekliğine baksaydınız... http://www.mozilla.com/en-US/firefox/all.html bu sayfada firefox'un tüm dillerini bulabilirsiniz.... kürtçe olmadığına dikkat çekerim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Krusty Mesaj tarihi: Şubat 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2007 diğeride mozilla'nın sitesi. şuan kürtçe'nin beta versiyonu yayınlanmış sanırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Şubat 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2007 hayır yani olsa bile, koskoca bir millete laf ediyorsunuz. Genelleme yapıyorsunuz, cidden tebrik ediyorum yani. Bütün uzun saçlılar da satanisttir? Farkını gösterin. Laf ettiğiniz dil de ( her ne kadar wikipedia da çok güvenilir bir bilgi kaynağı olmasa da) wikipedia'da Most of the ancestors of today's Kurds spoke various languages of the Indo-European family during the millennia BC. An exception to this wa olarak oldukça uzun bir geçmişe sahip bir dil. Düşünün, araştırın öyle konuşun, rica ediyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
olorin84 Mesaj tarihi: Şubat 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2007 said: nerde gördün bi kürt iki dürt bi sürt... Yazık ya paticikte bunları okumak gercekten hayal kırıklına uğrattı beni Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zgrw Mesaj tarihi: Şubat 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2007 said: diğeride mozilla'nın sitesi. şuan kürtçe'nin beta versiyonu yayınlanmış sanırım. diğer duyuru yazan site? o sitede buraya link veriyor ve bu sayfada öyle bir dil gözükmüyor. onlar da kontrol etmeden duyuruyu yazmış olabilirler? çünkü dilleri onlar ayarlamıyor, pek çok mail gelince böyle yapmışlardır... [ Mesaj 27 February 2007, Tuesday - 00:16 tarihinde, zgrw tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cenx Mesaj tarihi: Şubat 27, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2007 o deilde bu paketi kürt gençler hazırlamış. yani mozilla oturimde şöle bişi hazırliim dememiş. yollamış cocuklar bunlarda kabul etmiş blackchaos senden hiç beklemezdim öyle bi söz. o tür sözleri söylmeden önce insanın kendisine "ben neyim kimim?" diye sorması gerek önce... edit:yazım hatası [ Mesaj 27 February 2007, Tuesday - 00:45 tarihinde, cenx tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cenx Mesaj tarihi: Şubat 27, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2007 zgrv sana verdiğim linke bakarsan yeni sürümde eklendiği yazıyor. http://en-us.www.mozilla.com/en-US/firefox/2.0.0.2/releasenotes/#localizedbuilds ben araştırmadan buraya niye postlim yaw. [ Mesaj 27 February 2007, Tuesday - 00:51 tarihinde, cenx tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Şubat 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2007 ben neyim kimimi yok Benim soyumun bir kısmıda azınlık.Sarajevodan geliyor. Ben Sırplardan ve Kürtlerden nefret ediyorum bu kadar basit hemde doğmamış çocuğuna kadar. Bu iki millette tarih boyunca düzelemeyecek.İster kafatasçılık deyin ister ülkücü hareket türkücü söylem farketmez. Sevmiyorum bu kadar.O milletlere hakaret etme hakkınıda kendimde görebiliyorum. Bırakında göriyim Sırplara sayısız akrabamın kürtlere ise kuzenimin kanını verdim. neyse ya konuşmayalım sonuç olarak sevmiyorum nefret ediyorum NOKTA. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zgrw Mesaj tarihi: Şubat 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2007 hmm ben download sayfasında görememiştim. demek ki henüz oraya eklenmemiş. haksız yere sizi yargıladığım için özür dilerim ama bide aşırı tepki göstermek yanlış bence, sonuçta her dilde olabilir... =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Şubat 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2007 kürtçe yayın türkiyede serbest değil ya da şöyle diyim yanlış olmasın serbest de kürtçe serbest diye bir şey yok..etnik, ana ,yabancı dillerde yayın serbest..ve evet kürtçe kırma bir dildir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Şubat 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2007 iyi de firefox u türkler mi yapıyor ne alaka? Hem türkler yapsa ne değişir, ahah. Cidden şaşırıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar