Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

RunUO Serverları - Son durum?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Hmm şimdi konuyla alakasız olacak ama bir soru sormak istiyorum.

RunUO 1.0 mi yoksa 2.0 mi tercih ederseniz ?

Bir çok kişi 1.0'i önerirken bana çoğu kişide 2.0'i öneriyor.2.0'in daha yeni olmasına rağmen 1.0'dan daha sorunlu olduğu vs. söyleniyor.

Hangisini önerirsiniz siz ?
Mesaj tarihi:
runuo2 henüz stabil değil pek o yüzden önermiyor olabilirler ama runuo2'de bir çok bug fixlenmiş halde ayrıca runuo1'den farklı bir sistemle çalışıyor bildiğim kadarıyla.

runuo2 olunca ml'ye yakın bir server oluyor genelde, o yüzden önermiyor olabilirler. elf karakterler falan giriyor işin içine.

bir de yanlış hatırlamıyorsam runuo1 scriptleri runuo2'de direk çalışmıyor, üstlerinde bazı değişiklikler gerekiyor.
Mesaj tarihi:
ya şuan bende runuo scripting'e atladım ve ciddi ciddi bir çalışma ortamı yakalarsak sonbahar'a doğru bir server düşünüyoruz arkadaşlarla.

Sizin için en iyisi 1.0 dediler sorduklarımız,kendimiz script yazamasak bile şuan elimizin altında toplam 4000'e yakın 1.0 scripti var.Bu yüzden 1.0 bana daha çekici geliyor.Yani herşeyi geçtim c/p bile yapsam bu 4000 script ile birşeyler kapabilirim :D

Ama 1.0'a geçip sonra da pişman olmak istemiyorum,2.0'i biraz araştırdım,o da biraz çekici geldi.

Karar veremiyorum yani
Mesaj tarihi:
RunUo 1-2 yorumları olmuş da sanırım şu anda bu konuya en güzel yorumu ben yaparım. Şimdi geçtiğimiz Ağustos ayında Nebula bünyesinde Raven adında bir server açtık. RunUO 2.0 olarak. Fakat heralde yaptığımız en kötü seçimdi. Çünkü mondains legacy henüz tam adapte edilememiş ve elfler birçok yerden hatalıydı. Normalde herzaman nightsight olmaları lazımken hiçbir zaman inlor atılamıyordu hep karanlık görüyorlardı mesela. Onun dışında birçok ayar dosyasını da değiştirmiş Runuo. Yani 1.0'a alışanlar için runuoyu yeniden öğrenmek gibi birşey oluyordu. Her neyse, serverda sorunlarımız malesef hiç bitmedi sonra bir hack olayı yaşandı falan 2,5-3 ayda kapamak zorunda kaldık. O zamandan beri Runuo 2.0 epey epey gelişti ama şu anda bile tam hatasız diyemeyeceğim. Ama kendine güveniyorsan ben altından kalkarım neleri becerdim diyorsan, açabilirsin. Ama sorunlarıyla çok uğraşacaksın ve bazı sorunlarının çözümünü hiçbir yerde bulamayıp günlerce kodları didikleyeceksin bunu bil :)
Mesaj tarihi:
En güzeli runuo 1.0 herşeyin yeri belli yurdu belli, minor artifact bile koymayacaksın servere :) . Paragonmuş craftablemış falanmış filanmış, çok cılkını çıkartıyor ve pvp sistemini bozuyor bana kalırsa. Bir de oyuna ne kadar ekstra script item vs. eklersen oyun o kadar saçmalaşıyor.

Bu arada anette hakkatten oynanmaz, adamlar bod haklarını parayla satıyorlardı :S . 100 bod hakkı 50 ytl asdasfas. Şaka gibi.
Mesaj tarihi:
Bayağı araştırdım ve genelde herkes 1.0 dedi.

Üstüne üstlük script işine de gireceğimiz için 1.0 daha önem kazandı.Ya şuan sadece runuo forumlarından ve başka forumlardan topladığım 4000'e yakın script var.Bunlara bayağı kafa yorsam,üstüne c çalışsam biraz yükü hafifletirim gibime geliyor.

Neyse böyle işte zaten Pati UO açılıyor,server projesini ertelemeye karar verdik.Zaten başlarken Pati'de açılırsa açmayz diyorduk :) Açacağız ama ileride hehe
  • Yeni Oluştur...