murtyy Mesaj tarihi: Haziran 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2010 Tufekli birimleri tam sira halinde dizmen gerekiyor ates etmeleri icin ve reloadlarinda buglaniolar. Ben sevmiorum tufek kullanmayi asiri gereksiz bence. Onun yerine saglam bi crossbowmen cok daha iyi is yapar. Turklerde de yenmek icin surekli meydan savasi yapin kale savasina girmeyin cunku dar alanda saf tutucak adam kesicek saf yaricak unit yok. Acik alanda atli okculari arkasina dolastirin birliklerin ordan okliyin arkadan atinca oku defans ve shield kayboluo catir catir gidiolar. En sonunda da oklariniz bitince tek taraftan chargelayinca kacarlar zaten. Turklerle yenmenin taktigi cok basit bence sadece nerde ne zman durcagini iyi bilmen lazim. Bi sure sonra sikici cunku surekli kite surekli kite bi yere kadar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Max Damage Mesaj tarihi: Haziran 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2010 Peki. Bir de şu yeniçeri okçu soruma cevap alsam iyi olacak kafama takıldı çünkü. Ha bir de şunu sorayım sizce kulelerin silahlarını kullanmak oyundaki açığı değerlendirmek midir? Barut icat olur olmaz topçu kulesi yapıp kuşatanları bombardıman ediyorum. Tarruz etmedikleri halde bile bunu yapıyorum çünkü menzil içinde duruyorlar devamlı :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
murtyy Mesaj tarihi: Haziran 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2010 Bicakla veya kilicla savasmalari cok mu onemli:D Bnm bildigim kilic olmasi lazim. Bir kere oyle savastilarsa oyun hatasidir. Yeniceri soruna gelince bende kullanamiodum onlari ben hep kiteliya kiteliya cok rahat yeniyordum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Haziran 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2010 jenıceri tüfekliler bugdan gecilmiyo zaten. okcuları hesapta kılıclı olması lazım ama evet bıcak cekiyolar oda bir bug melee yenıceriler diger 2handerlardan daha bi combolu dövüsüyo, öle bi güzellikler var. ama kesinlikle charge etmemek lazım. 2handerlarıyla uzaktan uzaktan dövüşünce iseyarıyolar. kalkan-kılıclı 13421defanslı avrupa sovalyesine charge edip ic ice girerlerse hiç sansları yok. yüsüye yürüye gidiceksin sakin sakin dadanıcaksın adamlara. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Haziran 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2010 "Max Damage" said: Yeniçeriler nasılsa geç dönemlerde çıktığından ve o sıralarda ekonomi iyi olduğundan keşke daha çok bakım masrafı olsa ama şu Fransızların, İngilizlerin çekiçli şovalyeleri gibi olsa. Adamlarda 21 atak var yahu. medieval 2'de saldırı animasyonu grubu > stat 4 attack'lı imp knight'lar mesela oyunun en ölümcül birimlerinden biri, 21 attack'lı knight'larla kapıştırın nasıl yokoluyorlar. ağır yeniçeriler de oyundaki en iyi 2h animasyonuna sahip, varangian'ları (ing & fra şövalyeleriyle aynı animasyon) mesela statları neredeyse iki kat iyi olduğu halde tokatlıyorlar. o bakımdan yeniçerilerin statlarına aldanmayın, oyundaki en iyi 2h birimleri arasında. ben de m2'deki birimlerin hangileri işe yarar, hangileri yaramaz diye anlamak için tek tek skirmish çarpıştırdım neredeyse hepsini. animasyon grubunu bilirseniz oyunun kilit noktasını çözüyorsunuz gibi birşey. mesela bazı grupları örnekleyeyim: 2h axe: (ezik 2h) eng & fra dismounted, varangian 2h halberd: (imba 1h) janiss heavy, halbbrüder, halberd militia 1h mace: (imba 1h) pronoiai, dismounted imp knight, venetian heavy 1h sword: (iyi 1h) bilumum dismounted 1h şövalye, ağır piyade, order şehir levy'si, sword & buckler men vs 1h spear: (ezik 1h) bilumum levy, sergeant, spearmen etc neyse anladınız herhalde demek istediğimi, özellikle merak ettiğiniz birim varsa sorun, hatırlarsam yazarım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Max Damage Mesaj tarihi: Haziran 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2010 Ben hemen sorayım o zaman. Ruslardaki berdiche axemanlar nasıl? Savaş alanında iyi gözüküyorlar. Bir de Danimarka'nın uzun baltacıları da savaşlarda imbalar ama senin listede yoklar yoksa onlar da mı kağıt üzerinde iyiler? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Max Damage Mesaj tarihi: Haziran 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2010 Ha bir de yine Ruslardaki dismounted boyarlar ile druzhinaların özellikleri tıpa tıp aynı ataktan defansa, chargedan bakım masraflarına kadar. Onların hangisi avantajlı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Komutan Mesaj tarihi: Haziran 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2010 Baltali birimleri degerlendirirken, baltalarin zirha karsi bonus aldigini da unutmayin. Bonusun etkisi karsi tarafin zirh degerinin normalin yarisiymis gibi hesaplanmasi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Haziran 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2010 berdiche'ciler hatırladığım kadarıyla 2h axe olması gerek, litvanyalı paganların ultimate birimi vardı onun gibi. iyi statlar ama pek başarılı değil. dismounted boyar ve druzhina evet benzer diye hatırlıyorum, çıktığı binaya göre tercih yapılabilir herhalde. demek istediğim animasyon farkını skirmish 1vs1 yaptırırsanız farklı animasyon gruplarını, görebilirsiniz. 2h axe kaldırıp sallayana kadar adam, karşısındaki ya kafasına çakmış oluyor, ya da atağını bozup defans animasyonuna sokuyor. oyunda en başarılı bulduğum piyadeler 1h mace ama, hem oklara karşı dayanıklılar, hem hat tutuyorlar, hem yakın dövüşte herkesi dövebiliyorlar. sur tutmada veya surlara saldırmada da mükemmeller. bu nedenle komik bir şekilde venetian heavy infantry sayesinde venedik en iyi kara ordularından birine sahip mesela. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Max Damage Mesaj tarihi: Haziran 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2010 Venetianlar ciddi tehlikeli birimler. Hem kalkanları var hem silahları zırh delici özelliğe sahip hem de ekonomik birimler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
murtyy Mesaj tarihi: Haziran 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2010 Britian campaign de bitti. Tavsiye ettiginiz campaign var mi zevkli? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vivavale Mesaj tarihi: Haziran 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2010 önemli komutanlarımdan biri bana ihanet etti lan,anlamadım,emrinde de baya asker vardı :/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
murtyy Mesaj tarihi: Haziran 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2010 Oyun sacmalio bazen bi kere bana 7 loyalty li prensim ihanet etmisti:D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Max Damage Mesaj tarihi: Haziran 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2010 murtyy said: Britian campaign de bitti. Tavsiye ettiginiz campaign var mi zevkli? Amerika'yı dene ve İspanyollarla oyna. Daha önce oynamadıysan söyleyeyim şehirler sonra sonra gelişmeye başlıyor. Normal oyundaki gibi en üst seviyeye çıkartabiliyorsun ama baya bir zaman geçmesi gerekiyo. Ben çok geç öğrenmiştim öyle olduğunu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Haziran 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2010 Kesinlikle teutonic camp ve tötonlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
murtyy Mesaj tarihi: Haziran 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2010 Sam said: Kesinlikle teutonic camp ve tötonlar. Teutonic camp efsane de bitirdim zaten onu en zewklisi oydu sanirim. Amerika bir kere kizil derililerle denemistim hosuma gitmemisti ama deniyim bi ispanyollarla bakalim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Haziran 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2010 britania kampta irlandayla adayı aldım. ana adaya 15 ass 15 spy gönderdim. çok zevklisdkfjs lk Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
murtyy Mesaj tarihi: Haziran 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2010 Haritanin kapali olmasi kotu amerikada en onemli sey cunku strateji icin... Harcicaklar beni:D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Haziran 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2010 abi milanodan bi tane hacli ordusu girdi topraklarima, adamlarin nereye gittigide belli degil, herifler bildigin duvar gibi, 3 kere 800 kisilik ordu ile saldirdim ucundede, 50 tane tane kayip verdiler, benim butun orduyuda tutsak edip sonrasinda para karsiligi serbest birakiyolar, saka gibi lan :D hayir adamlarin nereye gittigini bilsem oraya ordu yigacam ama oda belli degil, su anda benim baskentin dibinde ankaranin oralarda duruyolar ama saldircak gibide degiller jerusalem e fln gidiyolar galiba, yukaridada sonunda 8 full ordusu ile mongollar da saldiriya gectiler, bildigin karlofca anlasmasi imzalicam galiba... full back!!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Max Damage Mesaj tarihi: Haziran 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2010 Halbuki ben haçlı ordusu yaptığımda en ufak bir güzergah değişikliği yapsam anında gıcık bir müzikle desertion uyarıları geliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vivavale Mesaj tarihi: Haziran 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2010 murtyy said: Britian campaign de bitti. Tavsiye ettiginiz campaign var mi zevkli? nasıl bitio abi merak ettim,biraz ilerledim adayı tamamen aldım,fransanın bir bölümünü aldım,danimarkada da ilerledim. neye göre bitio oyun merak ettim? kac defa haclı ordusuna yolladım askerlerimi lan bi halt olmadı :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Max Damage Mesaj tarihi: Haziran 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2010 Sen normal oyunu oynuyosun. Onların dediği Kingdoms'un Britanyası. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
murtyy Mesaj tarihi: Haziran 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2010 reyou said: abi milanodan bi tane hacli ordusu girdi topraklarima, adamlarin nereye gittigide belli degil, herifler bildigin duvar gibi, 3 kere 800 kisilik ordu ile saldirdim ucundede, 50 tane tane kayip verdiler, benim butun orduyuda tutsak edip sonrasinda para karsiligi serbest birakiyolar, saka gibi lan :D hayir adamlarin nereye gittigini bilsem oraya ordu yigacam ama oda belli degil, su anda benim baskentin dibinde ankaranin oralarda duruyolar ama saldircak gibide degiller jerusalem e fln gidiyolar galiba, yukaridada sonunda 8 full ordusu ile mongollar da saldiriya gectiler, bildigin karlofca anlasmasi imzalicam galiba... full back!!! sirf turkoman sipahilerle git okla sonuna kadar kac sonra savastan =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Haziran 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2010 eheh oda olabilirdi ama genelde piyade duzeni ile oynadigimdan cokta fazla atli cikarmadim, ki full atli cikarip toparlayincaya kadar adamlar uskudari gecerdi zatn, neseki mogollara yonelttigim bi ordu vardi onu cagirdim van taraflarindan istanbuldan balkan ordusu verdigim basinda cok guvendigim bi generalim vardi :) onuda seferden geri cagirdim ankaraya acil durum ilan etiim :D adam istanbuldan gelen orduyu duman etti, neseki dogudan gelen 3. kolorduda savasa yetisti generalin muthis rage i sayesinde aldik zarzor, gerci adam resmen anadolu ordularimi eritti ama bidaha zor hacli seferi gonderirler artik :) yalniz bu adamlarin ordularinda uzerinde kocaman hac olan tahtadan bi nane var, hayir ates flnda etmiyo, nasi bi moral sagliyosa artik herifler 10 kaplan gucunde savasiyo. artik bu mogollarada ya herro ya merro giricem yoksa adamlar maymun ettiler beni orda gecen turn saldiran adamlar simdide hicbisi yokmus gibi doguya dogru tum askerlerini cektiler, yeter lan bende peslerinden gidiyom :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
murtyy Mesaj tarihi: Haziran 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2010 Turklerle nasil piyade duzeninde oynuyorsun =) Piyade yok ki adam gibi les hepsi. Atlilari bascan 40 kayip vererek yicen 1000 kisilik haclilari :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar