Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Lost: Mükemmel Teori [Spoiler]


Black-ice

Öne çıkan mesajlar

Diğer topicleri pek inceleyemedim umarım yazılmamıştır ve tartı$ma topiğine de uçup gitmesin diye yazmak istemedim.

Açıkçası önce bana konu iyice karı$mı$ gibi geldi ama aslında her$eye açıklık getiriyor.
işte mükemmel teori okuyun ufuklarınız geni$lesin efendim :



link: http://www.yuzsekiz.com/mukemmel-teori
not: site çalışanı falan değilim reklam amaçlı değildir:)

[ Mesaj 19 February 2007, Monday - 03:05 tarihinde, Black-ice tarafından güncellenmiştir ]

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

öncelikle bu teori 2 sezonda yapılmış bi teori ve dizinin üçüncü sezonuna bakıldığında büyük çelişkiler oluşuyo.ayrıca bu teoriyii sıradan bi lost seyircisinin yaptığına inanmıyorum.arkasında bence lost ekibi var ve böyle dönem dönem teoriler ortaya sürüp az biraz bilgi verip izleyenlern aklınca gereksiz soru işaretleri bırakmaya çalışıyolar diye düşünüyorum.ama bir çok tutarlı tarafıda var tabi..

[ Mesaj 19 February 2007, Monday - 04:45 tarihinde, Zep tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Seventh Seal Theory
Bu teori sanırım tazecik daha bir de buna bakın derim ;)

Her iki teoride de senaristlerin parmağı var diye düşünüyorum. Daha önceden de senaristlerinde senaryoyu oluşturulan teorilerin aksi yönünde değiştirdiğini duymuştum. Mutlaka taslak bir senaryo vardır diye düşünüyorum ama yine de oluşturulan teorileri çürütmek için ufak eklemeler veya değiştirmeler yapıyor olabilirler diye düşünüyorum.


Edit: Desmond ile ilgili bir düşüncem de bazı şeyleri saklamakta ısrar ettiği veya diğerleriyle ilgili olduğu. Bir çok kez bunu düşünmeme neden olan şeyler olmuştu fakat aklımda kalan adanın etrafında tur atmış olmasına rağmen diğer adayı görmemiş olması. ("Sürekli bot ile batıya doğru gittim aynı yere geldim, tüm adayı dolandım kaçış bulamadım, boşuna uğraşmayın" diyordu bir yerlerde.) Belkide dizideki tutarsızlıklardan biridir.

[ Mesaj 19 February 2007, Monday - 16:47 tarihinde, xaty tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Her iki teoriyi de beğenmedim ve de zorlama buldum. Anlamadığım 2 şey var ayrıca:

1) Neden böyle çizgi roman gibi yapıyorlar da tezlerini adam gibi anlatmıyorlar? Mümkünse çoğunda var olmasa da diziden sslerle ve ipuçlarıyla da anlatılsa güzel olur.

2) [spo]Neden hep beyin kontrolü teorileri var? Yani neden illa hepsi kafalarının içinde, öyle bişey yok diyorlar ki? Bence çok zorlama ki dizi gerçekten böyle birşey olsa bence çok kötü olurdu. Kaçamak bir çözüm yolu, adada olanları açıklayamayıp, "hepsi kafanda, aslında onlar yok o yüzden de gariplikleri açıklamaya gerek yok" durumuna sokuyorlar[/spo]

[spo]Ayrıca her iki teoride de sayılar kaderle alakalı, bir sayı değiştirilirse kaderi değiştirip dünyayı kurtarırız deniyor. Çok saçma bence, bir kere sayı nerede, özü ne ki değiştiriyorsun?? Ayrıca dizide sayıların değiştirilebilir olduğuna, amaçlarının sayıları değiştirmek olduğuna veya dünyanın sonunu bu sayıların getireceğine dair ciddi ipuçları yok. Sadece bazı şeyler çok kasılarak bu yönlere çekilebilir ama elle tutulur bir ipucu veya kanıt yok bence[/spo]

[ Mesaj 19 February 2007, Monday - 17:28 tarihinde, nileppezdel tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bilinçaltı, beyinde oluyor, rüya vb. şeylerin söylenmesi diziyi gerçeğe yakın tutmak için diye düşünüyorum. sonuçta fantastik bir dizide her türlü şey normal karşılanır. ama burda desmond'un önce bi tarafında tabloyu ters görüp sonra diğer tarafında düz görünce alla alla noluyoz, rüya görüo heralde diyebiliyorsun.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Öyle bir ortamda herkes hayal görebilir de "Hababam Sınıfı Askerde" gibi hepsi bir rüyaydı derlerse harcadığım 40 dakkalara yazık olmuş olur. Ha öyle deseler de birileri gördürmüş olur muhtemelen ama yine de insanlara rüya gördürmekteki amaç ne olabilir ki. Bence bu diziden çok daha güçlü bir son çıkabilir, çok zayıf kalır herşey rüya, birileri onlara rüya gördürüyor, eğer rüyayı doğru görürlerse dünya kurtulucak senaryosu..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

nileppezdel sen galiba butun konuyu kacirmissin.
sayilar dunyanin sonuyla alakali oldugu soyleniyor ve aslinda dharmanin butun kurulma amaclarida bu sayilarin birinin denk dustugu ortami manipule edip insanliga zaman kazandirmak. The Valenzetti Equation denilen seyde sayilarin dunyanin sonu oldugu aciklaniyor. Eger youtube a girip Sri Lanka Video yazip full versiyonunu izlersen bayagi bilgi alabilirsin. bu arada soyle bisey daha var adada the door (kendisi %99 fake bi hatch) haric 6 tane hatch var ve 6 tanede rakam var. her hatch'e 1 rakam ve onun dogasini manipule etme gorevi veriliyor. neyse dedigim gibi sri lanka videosunu izlemeni tavsiye edeirm.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben sadece sezon bölümlerini izledim, o ekstra bölümleri izlemedim ki. Normal sezonda gösterilen bölümlerde (24'er tane olanlar yani) öyle bir equation'dan falan bahsedilmiyordu. Dharma'nın kuruluş amacı da daha iyi bir gelecek için idi. Hangi bölümü izlemem lazım yazdıklarını izlemem için, download linki falan yollayabilir misin?

Ayrıcabir sayı nasıl bir yere denk düşebilir? Koordinatlar hariç??

Sri lanka videosu ne? Diziyi yapanlar mı yapmış? Yani gerçeklik oranı nedir? Ayrıca bir düğmeye basmak nasıl bir sayıyı manupile edebilir ki?

[ Mesaj 19 February 2007, Monday - 18:37 tarihinde, nileppezdel tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Az önce izledim Sri Lanka videosunu. Ve Lost'un 1. 2. ve3. sezonlarında (3ün ilk 6 bölümünde) bu video yoktu. Ne o kaset ne de sonrasındaki konuşmalar. Bu video Lost'un sezon dışı bölümlerinde mi vardı yoksa bağımsız bir çalışma mı?

Bana bağımsız gibi geldi, sanki birisi kendi teorisini desteklemek istiyormuş gibi. Ama Lost'un sezon içi bölümlerinde bu denklemden, sayıların insanlara bağlı değişkenler olduğundan falan bahsedilmedi hiç. Ayrıca Sri Lanka'da geçen bir bölüm de yoktu.

Bu videonun ve anlatııklarının ne olduğunu ve lost ile "gerçekten" ilgisi olup olmadığını, yani senaristlerinin yayınladığı sezon dışı bir video olup olmadığını bilen biri açıklama yapabilirse sevinirim. Çünkü merak ediyorum ve bir dizinin sadece sezon içi bölümlerinde bilgi verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Sadece sezonu takip ediyorum, 2006 eylülünde youtube'a giren bilgilerden haberim yok. Burada bir terslik var sanki...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bu videolar "Lost Experience" diye geçen bi olayla yapımcılar tarafından daha meraklı lost izleyicilerine sunulan videolar denebilir. Dizideki her şeyin bi sitesi var nerdeyse Hurley in çalıştığı tavuk firmasından, apollo gofretin sitesine kadar. İşte bu sitelerde gizli yerler var bu tip videolara , bilgilere ulaşabilceğiniz. Ultimate theory çöktü ama aynı adam işte the Seventh Seal teorisini çıkardı ki valla bence çözdü adam işi. Şu an çoğu olay tutuyo , 308 den sonra eklenti falanda yaptı ona 41. sayfada. O arkadaş insan değil zaten böyle bi teori yazabildiğini için :-D
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Seventh Seal theory'nin ilk sayfasını okudum ve baya güzel ve tutarlı bir teori. Hakkaten adam olayı çözmüş olabilir ama numaraların eş değerlerini değiştirmekten bahsedilmiyor orada.

Ayrıca adamlar uçağa binmeden ada yaratılmış ama ada bu salgından sonra ölümü yenmek ve insanoğlunun soyunu devam ettirmek için yaratılmış. Bu durumda salgından sonra nasıl uçağa binebiliyorlar ve bu hafızalarında olmuyor. Yani eğer orada bahsedildiği kadar ciddi bir salgın olmuşsa bu durumda sydney-new york uçuşu gibi sıradan uçuşlar yapılmamalı. Bu bölüm çok kafamı karıştırdı devamında açıklıyorsa veya ben yanlış anladıysam biri açıklayabilirse çok sevinirim.

Bu arada ada ve manhattan şekil olarak da baya benziyor ve o sokak olayı baya ilginç. Ama o ilk sayfada yine de bazı boşluklar vardı, diğer sayfalarda açığa çıkan şeyleri bilen biri kısaca yazabilirse sevinirim 49 sayfa post okumak istemiyorum :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...