Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Erasmus


Penthesilea

Öne çıkan mesajlar

: )
Kotu yanlari da var ama canim. Bu hafta hava -18 dereceyi gordu, gunler uzamaya basadi sukur ama geldigimizde 08.30 - 14.30 arasi gunes goruyorduk sadece. Insanlar, arkadas olmadigin surece cok soguk. Ya mutfagimda 2 tane Isvecli kiz, yarim saat once yemek yapti, sonra oturdu yemek yedi ve bir kelime konusma ihtiyaci duymadi birbirleriyle. Kasti degil yani bizden farklilar sadece bu konuda.
Arkadassan falan cok sahip cikiyorlar yardimci oluyorlar ama.
Bir de ne kadar guzel bir yerde olursan ol, Turkiye'yi ozluyorsun. Ben Istanbul'dayken ailemi hic aramaz sormazdim deli olurlardi, simdi de gormuyorum ama iste baska ulkede olmakli ilgili sanirim, en az gun asiri ariyorum, ihtiyac duyuyor insan.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bizim İtalyanca öğretmeni de söylüyor (yaşamış orada). Yani insanlar birbirine yakınlaşma ihtiyacı görmüyor. Ayıp olur diye bir şey yokmuş anladığım kadarıyla. Tabi bize farklı geliyor. Asıl ben değilde benim bi arkadaş gitmek istiyor İsveç'e. İki hafta önce erkek arkadaşı geldi İsveç'ten. İzmir şaşırtmış bayağı. Kek yapmıştım götürdüm, o da yapıp verme ihtiyacı hissetti. Blog adresimi istedi falan. eheh
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi benimde merak ettiklerim var
bu sene sonunda ortalamam muhtemelen 3ila 3.5 arasında olacak.

gideceğimiz ülkeyi kendimiz mi seçiyoruz yoksa şansımıza avrupadan hangi ülke düşerse mi:)

bide ieü de okuyorum ben hani özel üniv fln diye bir dezavantajım olur mu?

fillandiya ya gitmek istiyorum veya o taraflara ama yazılım konusunda en ilerlemiş ülke fillandiya sanırsam
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yok öyle bişi yemişler seni de.
üniversitenin anlaşmalarına bakar o, eğer yoksa karşı üni. nin koordinatörüne mail atıp üni.n ile anlaşma yapabilme şansın var, ben yaptım mesela almanyada 2 üni. ile anlaşma başkaları gitti sora. onun dışında 3-3.5 ortalam ile büyük ihtimalle 1 olmasa 2. tercihin üni. ye gidersin. finlandiya büyük ihtimale (anlaşmanız warsa) çok rahat olur mesela. anlaşma ykosa üni. ile anlaşma yap özel olarak koordinatörüne o üni. deki koordinatörün mailini ver, senin koordinatörün mail atarak anlaşmayı gerçekleştirsin. biraz araştırman gerekio sadece.
onun dışında sen üni. seçiosun, ortalama ve dile göre diziolar. bizde sadece ortalamaya göre dizdiydi hoca, çok küfreden oldu ehhe.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

GEd hocam isveçli hatunları duydum içim pır pır etti. :D ABD'ye hiç gitmedim ama pek gitmek de istemiyorum. İmkan olursa olabilir gerçi. Japonya da iyi fikir aslında. Zaten hobi olarak japonca öğrenmeyi de düşünüyorum. Okulda japonca kursları oluyor da vakit bulup da gidemiyorum bir türlü.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

cemad, bak ilk entry mi oku blogumda, orada biraz degindim genel olarak bir yabancinin gozunden Isvec'e, Ingilizceleri, davranislari falan.
Ilkokul1 den itibaren, tum zorunlu egitim boyunca araliksiz Ingilizce dersi goruyorlar. Ve ulkede dublaj diye birsey yok, tum televizyon kanallari Ingilizce uzerine Isvecce alt yaziyla oynatiyor tum film ve dizileri. Bir de universitesi buyuk veya bol bir yere veya buyuk bir sehre gidersen (Uppsala, Stockholm, Malmo, Lund vs.) degil problem yasamak, Ingiltere'ye gitmis gibi Ingilizceni gelistirirsin.
Cok seri ve guzel konusuyorlar kulak dolgunluklari yukarida yazdigim sebepten cok oldugu icin. Sly'in dedigi gibi, nasil Kanada'da 2 dil var, Isvec'te biraz oyle aslinda. Yarin Isvecce kurslarim basliyor bi ogrenebilsem su dili, super geliyo kulaga, hele "Absolut!" diyisleri : )


Mirage, para isini ayarlayabilirsen oneririm, 6 ay idare edebilecek olursan guzel bir deneyim olur yani. Master icin de var erasmus evet, ama master icin de undergraduate gibi universitenin gidecegin uni ile exchange anlasmasi yapmis olmasi gerek.
Bu arada bugun tam hesapladim, 3 hafta 5 gunde kira haric 650 euro + 1000 SEK harcamisim iste, 1 milyarin biraz uzerinde. Kira parasini Erasmus karsiliyor gibi dusunebilirsin, 550 euro veriyorlar ayda. Ama tabi asil harcama onumuzdeki ay belli olur, bu donem birsuru ilk ay harcamalari vardi, ne bileyim oda dosemek, nation uyeligi abik gubik falan.
Blogumu da takip etmeni oneriyorum bugun veya yarin bi genel olarak exchange yazisi da eklicem, sardim bu blog isine : )

Ha bu arada simdi nationdan geldim, gonullu olarak calisiyorum. 10 gibi gidiyorsun, 15.00 gibi bitiyor. Ogle yemegi vaktinde calisiyorsun iste, masalari hazirlamak, yemek sunmak, masa silmek vs vs, ustune dana gibi yiyip icip 2 adet bedava yemek fisi aliyorsun, bir de 3 defa calisirsan yaklasik 1 saatlik parti kuyruklarindan donem boyunca direk iceri giriyorsun ki calisma amacim o : ) Ha bi de mutfakta super kizlar var : P Keyifli ya baya Uppsala.

[ Mesaj 19 February 2007, Monday - 17:39 tarihinde, Penthesilea tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

http://ilkekaya.blogspot.com/

blogdan cp yapiyorum:

17. yuzyilda, okul 13 Nation a ayrilmis (okul 15. yuzyilda kurulmus, Iskandinavya'nin en eski universitesi) ve her ogrenci Isvec'in geldigi bolumune gore bunlara dagitilmis. Harry Potter'daki okulun 4'e bolunmesinin aynisi yani kisaca. Sonradan dengesizlik oldugu icin bu memlekete gore bolumlendirme kalkmis, herkes istedigi yere girebiliyor artik, biz exchangelerin de bunda payi vardir tabi. Ornegin ben Stockholms Nation'dayim. Nationlardan tamamen ogrenciler sorumlu ve nationlar bircok hizmet veriyor. Ornegin okulun yemekhanesi yok, onun yerine nationlarda ucuza yiyebiliyorsunuz (en ucuz ogle yemegi 45 KR = 9 YTL gerci), hepsinin publari var, ve hepsinin partisinin oldugu belli bir gun var, cok buyuk partiler yapiliyor, icki de Isvec standartlarinda bayagi ucuz.

Sadece Uppsala ve Lund universitelerinde var ama bu, Lund da Uppsala'dan cakmis, sadece adam gibi Uppsala'da var diyebiliriz yani.
Benimkisi: www.stockholms.se
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Oo nation'lar arası paintball turnuvası yapılıyor mu bari? Faction wars gibin. :p

EDIT: Bu arada blog güzel olmuş emeğine sağlık. Odanın resmini gördüm de, hakkaten ferah ve büyük tek kişilik bir yurt için. E fiyatı da oraya göre normaldir o zaman. Daha küçükleri daha uygunları falan yok mudur?

[ Mesaj 19 February 2007, Monday - 23:30 tarihinde, Mirage tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Oo nation'lar arası paintball turnuvası yapılıyor mu bari? Faction wars gibin. :p

EDIT: Bu arada blog güzel olmuş emeğine sağlık. Odanın resmini gördüm de, hakkaten ferah ve büyük tek kişilik bir yurt için. E fiyatı da oraya göre normaldir o zaman. Daha küçükleri daha uygunları falan yok mudur?
saol abi : ) Hayir genelde en ucuzu 3000 kron, ki isvec cok iyi bi fiyat bu elektrik su abik gubik dahil.

Ya Uppsala bir ogrencinin gelebilecegi en iyi yer, her seyi saldim akademik makademik, egleniyorum sadece hehe :D
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...