Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Fallout 3 - çıkış öncesi

axedice

Öne çıkan mesajlar

Hazır daha oyun yenı yenı baslanmıs ve under cons durumundayken..paticik forumu olarak ''Fallout 3 ten isteklerimiz'' adı altında bi liste yapalım..oyunda ne ıstıyoruz ne ıstemıyoruz,yanlıslar dogrular vs. aklımıza gelıcek herseyı yazalım ve bethestaya bu lısteyı 482932485 kere forwardlayalım..dusunsenıze fallout 3 un sonunda ''special thnx to paticik :)'' yazan bı yazı gormek efsane olur..yeni bi baslık altında acmayayım dedim buyursunlar..
Sosyal ağlarda paylaş

Uzlasılabılır neden olmasın...Muzık konusu mesela..yada sam le senı dusunelım.. her ne kadar drowlar ve elfler kadar yakınlıgınız olsada ortak bi payda ıcın beraber calısabılırsınız..burda bahsettıgımız konu makarna degil...fallout..ben kendımce bı lıste hazırlıyorum yakında yazıcam..aynı seyı sızdende beklemek ve sonrasında bethestaya baskı yapmak eski fallout ruhunu bırak korumayı gelıstırmek olay..hatta su saatte yaptıgım sey van buren demosu uzerınde C++ calısıyorum belkı kendımce bı seyler yapabılırım dıyerek...sansım cok az belki..ama ümidim bir güneş gibi or...ne dıyorum yaaa sabah sabah..anladınız sız..
Sosyal ağlarda paylaş

Tahminimce öyle. Bir üstteki elemanın da söylediği gibi konsept artlar daha çok yeni gibi. Veya fallout 3 daha az ayrıntılı mı olacak ? Yani az ayrıntıdan kastım her yerde variller cartlar curtlar falan çöplük vardı ya , acaba fallout 3 daha mı temiz olacak. Kim bilir...
Sosyal ağlarda paylaş

heh valla paticik camiası olarak dahi anlaşamıyoruz dediğiniz gibi, zor öyle bir liste çıkarmak. ben zaten bayağı çatıştım köktenfalloutçularla resmi forumda ki bayağı dediğim dedik insanlar. :p

şahsen müzik ve consept art'a olumlu yaklaşıyorum mesela. bazı insanlar bethesda'dan bir van buren bekliyor ki ciddi bir hata bu. adamlar fallout'un f'si oratada yokken klasikler çıkarıyordu, belli bir yere kadar öneri verilebilir ama "fallout expansion pack istiyoruz fo3 adı altında" demek komedi olur ki yapılan şey bu. kaç tane başlığa baktım, onu değiştirmeyin bunu değiştirmeyin, gerizekalılık ötesi melee silahların bir ekran öteye yaptığı knockback'i değiştirmeyin diyenler bile vardı. ben şahsen bethesda'da çalışsam bakmam bile o başlıkların %99'una.

zaten teaser'da gameplay görünecekse şu aşamada izonetrik olsun turn based olsun tartışması geride kalmış demektir. adamlar bu denli büyük bir değişikliği yapamaz şu noktadan sonra. ne yaptılarsa göreceğiz işte.

makul istek ve öneriler elbette dinlenecektir ama resmi forumda yazdığım gibi esnekliğin sıfır olması ancak zarar verir yapılan önerilere. insanların asıl yoğunlaşması gereken şeyler şu noktadan sonra ancak bethesda'nın zayıf olduğu bilinen noktalar. mesela ayrıntılı bir dialog sistemi, düzgün bir arabirim ki mesela morrowind'de arabirim iyiyken oblivion'da iğrençti. bunun gibi şeylerde yoğunlaşılsa çok daha cilası düzgün yapılmış bir oyun çıkacak karşımıza. adamlar zaten köklü tasarım kararlarını (izometrik, turn based gibi) çoktan vermiştir.
Sosyal ağlarda paylaş

Benim bahsettigim sey ortak kararlarında yanı sıra orjinal fikirler..
(Her turlu bu listeyi sadece benim fikirlerim olsada yollamayı dusunuyorum-ve yazan arkadasların fikirlerinide ekleyip beth e atıcam)
örn sekil 1a:
-Fallout 3 te tasıt konusunda fikirler:Oyunun sonlarına dogru bir vertibird bulmak istiyoruz,onunla dolasmak gezmek hatta mumkunse yerdeki geckoları pisirmek istiyoruz..takımımızı bindirip gezdirmek premature tribal clanların kamplarının ortasına inmek..enclave gibi takılmak istiyoruz..gibi
yada
-Fallout 3 te tasıt konusunda fikirler 2 : Oyunda cesitli tasıtlar istiyoruz bunlardan biride 69 model mustang cobra olsun istiyoruz.Evlenebilcek hatunlar istiyoruz(atıyorum birisi science konusunda asmıs digeri karizma digeri slaver kızı olsun) ki evlenelim atalım hatunumuzu yanımıza alalım minigunımızı ona da verelim bi gauss maceradan maceraya kosalım atımızla!..miss..gibi..
ve hatta
-easter egg babında:Mad Max le karsılasmak ıstıyoruz.. konusmak,tartısmak,bilgi almak..gerekırse savasmak..gerekırse bi surelıgıne takımımıza almak..yan yana savasmak..vs..
-Oyunun gidisatı dısında istersem tek basıma takılabilen sledgehammerım power armor mk 2 im altımda micro fusion destekli chopperım ortama girip chaotic good tarzında bi hero yapabilecegim gibi,istersem diger oyunda arkamda 30 40 raider ortam basıp kötülükler yada kendimce adalet dagıtabılen bir evil bastard da olabilmeliyim..vs

ıste boyle fikirlerden bahsediyorum..insanlar katılsın yada katılmasın orjınal fikirleri yollarız adamlar zaten okey cekerse tak diye eklerler..bizde oyunda gorursek kendımızden gecerız..

Kötümü..bence degil..
Sosyal ağlarda paylaş

diyaloglar ve interface haricinde benim de bir derdim yok aslında. morrowind in interface i bile iyi değildi.

düşünüyorum yani, fallout evreninde aynı morrowind gibi bi oyun bile şahane olurdu. landscapein tadını çıkaracaz ya. black isle böyle bişi muhtemelen yapmazdı. morovint de oblivyon da atmosfer konusunda, yani ortam ve müzik konusunda çok iyiler. fallout 3 de çok iyi olacak.

ha bi de, deathclawları düşündükçe ağzımın sular akıyor. hehe.
Sosyal ağlarda paylaş

evren yerine diyalogu her zaman tercih ederim. Zor birsey degil yapacaklari; iki diyalog yazabilecek kisi, bir tane alternatifli yollar yaratabilecek senarist tamamdir.

Hem evren hem diyalog acisindan cok hos bir ornek olarak

vampire the masquerade: bloodlines

oyunda deli ama gelecegi az bucuk gorebilen bir karakter secince basima gelen:

İleride cift kisilige sahip oldugu ogrenecegimiz bir karaktere; daha diyalogun ilk basinda ona hitap etme seceneklerinden biri olarak; yunan mitolojisinde bulunan cift basli bir canli ( ya da tanri) adi bulunmasi.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
evren yerine diyalogu her zaman tercih ederim. Zor birsey degil yapacaklari; iki diyalog yazabilecek kisi, bir tane alternatifli yollar yaratabilecek senarist tamamdir.

Hem evren hem diyalog acisindan cok hos bir ornek olarak

vampire the masquerade: bloodlines

oyunda deli ama gelecegi az bucuk gorebilen bir karakter secince basima gelen:

İleride cift kisilige sahip oldugu ogrenecegimiz bir karaktere; daha diyalogun ilk basinda ona hitap etme seceneklerinden biri olarak; yunan mitolojisinde bulunan cift basli bir canli ( ya da tanri) adi bulunmasi

bloodlines bu konuda müthiş bir oyundu zaten.
jack ve prince gibi karakterlerin seslendirmenleri bile resmen tiyatro yapıyorlardı.
canım tekrar oynamak çekti hehe.
Sosyal ağlarda paylaş

yalnız dikkat ediniz, bloodlines'ı örnek gösteriyorsunuz "çok zor değil" diyerek ama fallout 1'i yapan adamlar yapmış ve malkavian dialogları gelmiş geçmiş en iyi gibi birşey. obsidian bile daha öyle dialoglu bir oyun yapamadı. bioware'in gene o ayarda dialoglu oyunu var mı tartışılır, bence yok.

böyle yetenekte insanlar çalışanları arasında ya vardır ya yoktur yani, "kirala gitsin" olmaz. ehu. :p

Sosyal ağlarda paylaş

said:
Evlenebilcek hatunlar istiyoruz(atıyorum birisi science konusunda asmıs digeri karizma digeri slaver kızı olsun) ki evlenelim atalım hatunumuzu yanımıza alalım minigunımızı ona da verelim bi gauss maceradan maceraya kosalım atımızla!..miss..gibi..

Boyle olmasin da =P

[spo] [/spo]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...