Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mutlu olmak için ihtiyacımız olanından çok fazlasına sahibiz.

Chasten

Öne çıkan mesajlar

olay sadece sükretmekle bitmiyor, sadece sükretmek biraz egoistlik olur. gercekten sükrediyorsaniz, elinizden geliyorsa yardim edebilirseniz en büyük iyiligi yaparsiniz.

Bizim okulda güzel bir olay var. Her sene belirli bir günde tüm ögrenciler ''wow day'' adli calismaya katiliyor. (acilimi : Waldorf One World- Rudolf Steiner okullarinda oluyor yani sadece, almanya'da ve cogu avrupa ülkesinde..) Her ögrenci 5 saatlik calisacak bir yer buluyor kendine. Saatte 5 euro karsiliginda, 25 euro topluyor herkes. tüm ögrencilerden toplanan paralar da afrikaya gönderiliyor, ya da yardima ihtiyaci olan diger ülkelere.[spo][/spo] Aslinda imkani olan tüm okullarda, böyle bir kampanya baslatilsa mükemmel olurdu.

[ Mesaj 07 Nisan 2006, Cuma - 15:26 tarihinde, vaniLLe tarafından güncellenmiştir ]

Sosyal ağlarda paylaş

çeşitli kampyanlar ve olayların halka daha da fazla taşınması lazım gerçek yardımı yapabilmemiz için.
ailemle maddi imkanımızın elverdiği ölçüde tanzanya kadar genişleyen bi yelpazade elimizden geldiğince yardım etmeye çalıştık,daha çok deniz feneriyle gönderdik,biraz daha samimi geldiler,cukkaya gitmez yardımlarımız die.
aslında biraz da güven meselesi bu yardım olayı sanırım.güven duyulacak organizasyonlar daha çok halk tabanına indirgenmeli,duyurulmalı.
Sosyal ağlarda paylaş

Acaba bu fotograflari resmeden fotografci arkadasimiz bir şeyler yaptimi ? Bu fotograflarin gelirleri ne oldu ? : ) İşin espirisi bir yana Vanille senin dedigin gibi coook fazla kurum ve kurulus bu işlerle ugrasiyor zaten, ama herkese sagliyamiyorsun kalici bir şeyler.. Dunya nufusu artiyor, insanlar hirsli. Oralara kalici birşeyler yapmak lazim, yoksa topla topla bitmez, cozulmez bu sorun.. E oraya atilim yapicak adaminda deli olmasi lazim, uzak ve verimsiz. E boyle durumda yapabilecek pek bir şey kalmiyor.. Yani birbirine gecen o kadar cok halka vs varki, bu işin ilmini almis nice insanlar bile henuz bir cozum bulabilmiş degil, yani buraya gelinip acilmis 1 topik sanmiyorum bir işe yarasin, devletler ugrasiyor gene bos gene bos..
Sosyal ağlarda paylaş

Ya rahan kusura bakmada abi sacmalamısın ya inanmıosun eyvallah ama bilmedende konusma ya harbi böyle düsük seviye konusmalar tahrik edio nekadar biliosunki su dini sükretmenin ne olduğunuda burda ne geveliosun . Dinin emri zaten yardım yapmak heleki islamda okadar acık bir durumda bu konu bari bunda böyle direk hede hödö konusmayın yav
Sosyal ağlarda paylaş

Ben Rahan ın dediklerine aynen katılıyorum.
Siz bugun Tanrıya şükrediyorsunuz.Neden?
Dünyaya şanslı olarak geldiğiniz için belli bir statüdesiniz belli bir gelirdesiniz.

Peki heryıl açlıktan ölen 700bin kişiyi dünyaya gelmesine vesile olan kim?
Bu insanlar neye ve neden şükredicekler ?

Dünyada herşey tozpembe olmaz tamam.Ama her yıl 2 milyon çocuğun AİDS li doğucağı
Yılda 700 bin insanın açlıktan ölüceği kadar kötüde olamaz olmamalıdırda.
Sosyal ağlarda paylaş

Birçok insanın dinlere inanmamasının sebebi de bu zaten. İslam bildiğim kadarıyla, bu dünya sadece testtir, asıl yaşam bundan sonra başlar; şükredin, yardım edin diyerek bu dengesizliği de ayrı bir test olarak nitelendiriyor.

Gel gör ki açlıktan ölecek durumda olan insan, bir yerlerde parayı toz bezi olarak kullanıp da eğlenmekten başka bir şey yapmayan insanların olduğunu bilerek nasıl inanabilir ki böyle bir şeye? Benim durumum gayet iyi, ben inanamıyorum. Onlar nasıl inansın?
Sosyal ağlarda paylaş

Ben inancı çok yüksek olan biriydim.Babam bile bu nedenden dolayı "hafız" derdi.Herhalde devam etseydim yobaz olurdum.
Sonra ailecek yaşadığımız kötü olaylar benim hayatımın berbat gitmesi herşeyi beni önceleri dahada dindar yaptı dahada sıkı sıkı tutundum.Ama baktım herseferinde her şükredişimde her namaz kılışımda hiçbirşey beklememe rağmen herşey kötüye gidiyor.
Çok soğdum.Birgün afrikadaki insanları dünyadaki kötülükleri düşününce dahada soğudum ve artık inanmıyorum.Halada herşey kötü gidiyor.
Ama sanmıyorumki tanrı yanımda.
Ben ve ailem eminimki pekçok insana yardım ettik ve karşılığında bunları gördük.

Herkesin inancı herkesin yorumu kendine kalsın. Ama Tanrı varsa bu dünya neden bu kadar kötü ?
Sosyal ağlarda paylaş

sımdı bu "tanrı verdıgıne verıyor, vermedıgıne guluyor mu, bu nası adalet" demeden once tanrının adalet sıstemını bılıyo olmak lazım. boyle bı soru soruyorsa bı kısı bu konuda bılgısı eksık olmalı, kı arastırıp ogrenmeyen bırının de bılmemesı cok normaldır.

ıslam dınıne gore bu dunyada basımıza gelen dert, bela vs ler gene bu dunyada ısledıgımız gunahların karsılıgıdır, yanı dunyada ısledıgımız gunahların cezasını sadece cehennemde cekmeyız; kı bence bahsedılen cehennemde karsılıgını gormekten daha ıyıdır dunyada ceza cekmek herneyse. sımdı haklı olarak sorabılırsınız "hıc gunah ıslemedıgı soylenen peygamberler nası bu dunyada cok agır hastalıklar, belalar vs ıle karsılastılar pekı" dıye(aynı afrıkadakı aclıktan olen cocuklar gıbı), gene dıne gore bu belalar sadece gunahlarımıza karsılık olarak degıl, ınsanlara mukafat olsun dıye de verılır. bu mukafat artık cennette daha yuksek bı mevkı(cennet tek bı kat degıldır) mı olur ne olur tam olarak bılmıyorum ama peygamberler baslarına bela geldıgı zaman, aynı baslarına ıyı bırsey geldıgı gıbı sukrederlermıs. allahın "benı sevenın bası musıbetten kurtulmaz" gıbı bı sozu vardır. bunu destekler sekılde cennetın cogunlukla fakırler ve dervıslerle dolu olacagı soylenır.

toplamak gerekırse, ınsanın basına bela gelmesı, ıyı bısey gelmesı kadar hayırlıdır ve sıklıkla soylenen bu belalara sabretmek de bu nedenle onemlıdır. bu denklemın sonucu olarak karsımıza cıkan ne; allahın bızım ıcın takdır ettıgı hersey bızım ıcın hayırlıdır, ıste bu yuzden allah bızı en cok seven, en merhametlıdır.
//ımam mod off
Sosyal ağlarda paylaş

"bu dünyada işlediğimiz günahların karşılığıdır"
Daha dünyaya yeni gözlerini açan AİDS li bebeğin işlediği günah nedir? Rahime diğer spermlerden önce girmesimi?
yada
10 yaşında Açlıktan ölen çocukların günahları ?

bu dünyada adalet yok.Öteki tarafta var mı bunu kimse bilmiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

bu "bu dünyada başına iyi şey gelirse öte dünyada iyi değil, bu dünyada başına kötü şey gelirse öte dünyada çok çok iyi" mantığı sizde hiç böyle bir soru işaretleri falan yaratmıyor mu?

hani böyle insanın hayata katlanabilmek için kendini kandırması gibi böyle değişik şeyler falan..
Sosyal ağlarda paylaş

Bu yazıyı okumadan önce hayatı sevmiyodum, neden bu kadar korkunç diyodum...

Sanırım olaya global bi şekilde bakmamız gerekiyo:

Artık dünyadan nefret ediyorum. O insanların topraklarını yıllarca sömürdükleri için diğer insanlardan nefret ediyorum, elimden bişiy gelmediği için kendimden nefret ediyorum, adaletsizlikten nefret ediyorum, herşeyden nefret ediyorum...

Bumudur olay? Bunu görünce şükretmemiz mi bekleniyodu? "Allahım sağol beni süründürmüyosun onları süründürüyosun çok sağol" demek insanlıkmıdır?

Keşke elimizden birşey gelse... Ama keşke den ötesine gidilmiyo işte...

Fazla mı pessimistim ne?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...