reyou Mesaj tarihi: Nisan 1, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2006 kim demiş domuz eti yiyen dinden çıkar diye.. eğer zorunlu haldeyse yiyebilir. yoksa haramdır. dinden çıkmaz. olmaz öyle saçma şey. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ZiFir Mesaj tarihi: Nisan 1, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2006 yaw kardeşim ne demek dinin günümüze uyması saçma sapan konuşmayın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asgard Mesaj tarihi: Nisan 1, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2006 domuzun belli bir yeri yenmiyormus o yenmemesi gereken yeri bilinmediginden hic bir yeri yenilmiyor. [ Mesaj 01 Nisan 2006, Cumartesi - 18:57 tarihinde, Asgard tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Nisan 1, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2006 hristiyanlığın ilk zamanlarına bakın,birde günümüzdeki haline bakın.Veya Museviliğin ilk zamanına ve bugününe. Araştırın görürsünüz dinde modernleşmeyi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MeSh Mesaj tarihi: Nisan 1, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2006 dinde modernleşme mi? lol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ZiFir Mesaj tarihi: Nisan 1, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2006 Dinde modernleşme olmaz ortalıkta ben hacıyım ben hocayım die dolaşan ama gerçekte hiç bi alakası olmayan denyolar temizlenerek kötü etkiler kalkar.yoksa dini modernleştirecem die inancın özüne müdahale edersen o din nasıl bozulmamış olsun?birincisi senin herangi bir müdahale şansın zaten yok.ikincisi Allah bu dini ve Kur'an'ı kıyamete kadar zaten koruyacağını söylemiş.sen bunun aksini iddia edince durumun ne olur? dipnot:dinî konuları tartışacak adamlar ayrıca biz hiç deiliz.bunları tartışacak olanlar ciddi din adamları.(yasar nuri,zekeriya beyaz bunları katmıyorum.bakınız zekeriya beyaz yine aşırı gereksiz bi ezan tartışmasına sebep olmus.resmen boş adam) edit:dipnot [ Mesaj 01 Nisan 2006, Cumartesi - 19:08 tarihinde, ZiFir tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Nisan 1, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2006 insanın görüşüne göre haram helal yok, başka insanların görüşüne göre de ne kadar dindar veya dinsiz olduğun gibi bişey de yok. dinden çıkma ancak Allah'a ve son Peygamber Hz. Muhammed'e (sav) Kuran'a İslam dinine inanmamakla, inkar etmekle olur. harama yönelen günah işlemiştir, her haltı yemeye başlarsa dinden uzaklaşır yani yaşamını dinin gereklerine göre sürdüremez hale gelir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Afterdeep Mesaj tarihi: Nisan 1, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2006 Eskilerde kendi pisligini yiyor diye yenmemesi farz gorulmus. Artik gayet temiz vs. ortamlarda buyutuluyor ciftliklerde. Ben sahsen yedim. Elhamdurullah muslumanim. Gunahsa allahla aramda birsey, kimene? Ayrica ickide o derece gunah eger sorun oysa.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Nisan 1, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2006 ne ortamda yetiştirildiği ile alakalı değil haram olması yasaklanmış olmasıyla alakalı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Nisan 1, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2006 evet ama kullarinada secim hakki vermis. kullarinin cogunlugu bunu yanlis yonde kullaniyosa allah naapsin? modernlesme dedigin gibi dinde olmaz ama, kafalarda olur. bazi eskiye dayali yontemlerin gereksizligi gorulur, kotu etkileri gorulur yapilmaz. ister dinde modernlesme de ister insanin dusunme yetisini kullanmasi de; durum su ankinden farkli olacaktir kesin. bu ikisinin de ne kadar haram oldugu tartisilacak bi konu olsa da, alkolun tadi guzel oldugu icin, domuzunda tadi kotu oldugu icin birisi normal karsilaniyo, digeri haram sayiliyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MartinLGore Mesaj tarihi: Nisan 1, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2006 Dinde modernleşme olmaz ama günün şartlarına uydurma olur. Mesela islamda bankacılık adına hiç bişi yok. Din alimleri oturup buna uyugn bişi yapabilirler ama yaratıcı din alimi kalmamış.. Eskiden varmış boyle adamlar. İsmini unuttum bi islam ansiklopedisi var. Adamın teki yapıo 2 cilt fela. Sonra ardından gelen aynısını genişletiyo 4 cilt ardından gelen 7 cilt felan filan böyle böyle 4-5 kişi büyütyo yeni bişi koydukları yok yani.. Bu dediğim ansiklopedilerde baz alınan ansiklopediler. İslam alimleri o konuda geri kalmış biraz. Günün şartlarına uygun fetvalar verip sistemleri uyduramamışlar.. ayrıca domuz konusuda dinden çıkarsın demedim , dinden çıkmış gibi davranırlar dedim.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Nisan 1, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2006 domuz eti yediğini duyurma merakı alkol içen birinin, domuz eti yiyen birine göre kendini belli etme oranı çok daha yüksek, diğer insanlar domuz eti yeyip senin dinden çıktığını iddia etcek bilgilere nasıl ulaşıyor. ayrıca islam alimlerinin güncel konular hakkında bilgilendirmediklerini nereden çıkartıyorsun, aklına takılan bir konu hakkında arama yap istersen internet üzerinde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Nisan 1, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2006 demek istediğim oydu aslında modernleşmeden kasıt günümüz şartlarına uydurma Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elvyn Mesaj tarihi: Nisan 1, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2006 kuranda dikkat ederseniz domuz eti kan ve leşle bir tutulup kesin bir dille yasaklanmış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemosh_TR Mesaj tarihi: Nisan 1, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2006 ya biz bunu okuldaki din hocasına sormuştuk.. eğer domuz etinin günah olduunu bilip de yersen sadece günah olurmuş ama yok öle bişey günah falan diil diyip yersen dinden çıakrmışsın ( çünkü ayeti reddetmek oluyomuş ve kur'an ın bi ayetini bile reddetsen dinden çıkarmışsın sonuçta allahın dediini inkar edion) sonra neden domuz dedik oda sadece sınav dedi bunun gibi sınavlarda var dedi işte domuz yerine başka bişeyde olabilirmiş bunda amaç allah işte dediğini yapiomusun nefsine hakim oluyomusun bunu anlamakmış Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldiablo Mesaj tarihi: Nisan 1, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2006 bildiğim kadarıyla domuz kendi pisliğini dahi yediği için haram.ben de yasaktan çok iğrendiğim için yemiyorum.ama içki başka.hele rakı... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Revenge Mesaj tarihi: Nisan 1, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2006 Olayın din boyutunun haricinde,kendi pisliği içinde yaşayan bir hayvanı yemek ne derece doğrudur,nası bi mide ister Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
HymnOfSnuk Mesaj tarihi: Nisan 1, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2006 milyonlarca yiyecek varken domuz yememek büyük bi eksiklik değil ya. ama ilk sorunun cevabını merak ediyorum ben de eheh. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
only_devil Mesaj tarihi: Nisan 1, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2006 her ne kadar yesem de bence yediğimiz her knsrvede veya o tarz şeylerde domuz yağı var...bilmem belki de yoktur... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Nisan 1, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2006 yediğiniz her konservenin(herhalde bunu kasdediyorsun) içersindekilere bakarak içersinde ne olup olmadığını bilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MartinLGore Mesaj tarihi: Nisan 1, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2006 [spo]domuz eti yediğini duyurma merakı alkol içen birinin, domuz eti yiyen birine göre kendini belli etme oranı çok daha yüksek, diğer insanlar domuz eti yeyip senin dinden çıktığını iddia etcek bilgilere nasıl ulaşıyor. ayrıca islam alimlerinin güncel konular hakkında bilgilendirmediklerini nereden çıkartıyorsun, aklına takılan bir konu hakkında arama yap istersen internet üzerinde.[/spo] ne alaka anlamadım, duyurma merakı derken, başkasına mı dedin bilmiyorum.. domuz eti yiyenlerin nasıl karşılandığı biliniyor bunun için ekstra bi açıklama yapmama gerek yok. Alkol içenle domuz eti yiyeni karşılaştır yeter. Bişi göremiyosab uzayda yaşıyosun dicem de o yüzden.. İslam alimleri kousuna gelince, bu konu islam alimleri tarafından da böyle kabul ediliyor. Gerek diyanette üst düzeyde çalışan innsanlar olsun gerek ataşeler olsun aynı fikirdeler şahsi fikrim değil yani.. Al sana örneğini verdim bankacılık konusunda hiç bişi yok. Faiz haram ama dünya ekonomisi faiz ile dönüyor. Faizlerin düşüp yükselmesi Dünya ekonomisini etkiliyor. Buna uygun islami bir sistem geliştirememişler.. (faizsiz bankacılık demeyin :)) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MartinLGore Mesaj tarihi: Nisan 1, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2006 said: her ne kadar yesem de bence yediğimiz her knsrvede veya o tarz şeylerde domuz yağı var...bilmem belki de yoktur... Türkiye'de oldukça domuz üretildiğini biliyosundur sanırım ve bu jelibonlarda falan zaten domuzdan yapılan şeyler kullanılıyor. En çok jelibon tarzı haribo tarzı şeylerde var, yazmıyor ama var direkt birici ağızdan biliyorum.. Diğer ürülerde yok Ülker'in hiç bir ürününde yok.. Ama yurtdışında peynirden sabuna her üründe kullanılıyor domuz ürünleri. Yurtdışına çıktın mı kısacası sıçtın yani.. [ Mesaj 01 Nisan 2006, Cumartesi - 20:13 tarihinde, MartinLGore tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Nisan 1, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2006 faizin enflasyon oranına bağlanması çözüm olarak kabul görmüştür. insanların dediklerini seni niye bu kadar ilgilendiriyor ki, yani adamın biri sana ahmak dese oturup ağalayacak mısın bırak ne derse desinler. sen doğrusunu biliyor musun bilmiyor musun bu önemli duyurma merakını sana yazmadım, genel olarak yazıyorum sadece domuz eti yiyen birinin kendi ağzıyla ben domuz eti yiyorum demesi dışında nasıl anlaşaılabileceği yani sokakta insanlar seni çevirip dün akşam domuz eti yedin mi diye sorar mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MartinLGore Mesaj tarihi: Nisan 1, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2006 Bir ortamda domuz eti yiyeceğin zaman vuku bulabilir.. 2-3 defa denk geldim Türkiye'de ,biri ermeni bir dostumun yemeğinde iken millet yemiyoken ben yemiştim millet oha nası yersin puha falan demişti bu ve buna benzer olaylar.. Aynı şekilde şimdi yurtdışındayım çok çok defa rastlıyorum bu tepkilere. Haftada 3-4 defa diyim ben sana.. Domuz eti yedim diye ne o sen ateist misin felan diyenler oldu. O yüzden merak ettim bu konuyu açtım zaten.. Domuz eti yiyince buna varan tepkilerle karşılaştığım için.. ayrıca faizin enflasyon oranına bağlanmasıdan bahsetmiyorum.. Bankacılık sistemiy ok diyorum.. Faizli bankacılık var ama faizsiz bankacılık gibi (aslında değil) boyle bi sistem yok diyorum.. [ Mesaj 01 Nisan 2006, Cumartesi - 20:23 tarihinde, MartinLGore tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Nisan 1, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2006 Domuz kendi pisliğini yiyo diye iğrenç bi hayvan diyolar da... Eh hayvana yemek vermezsen hayvan kendi pisliğini yer. Hayvana doğru düzgün yemek ver, ozaman pisliğini yemez. Hı, pisliğini yeme konusu batıyosa tavukların filan kendi pisliklerini yedikleri de ayrı bi gerçek. Tavukta yemiyelim ozaman Bide domuz eşini kıskanmaz geyiği vardı da inekler tavuklar filan kıskanıyomu? Bide "domuz eti yenmemesi neden karışıklık yaratıyo" sorusuna en mantıklı cevap sanırım domuzun en ucuz ve en kolay yetiştirilen protein kaynağı olmasıdır. Yani millet yoksulluktan evine et götüremiyo, belki çok daha ucuza et götürebilicek ama dini yasaklar yüzünden adam yılda ancak 1-2 kere et yiyebiliyo Böyle bi yasağın ardındaki mantık "Hadi bakalım en ucuz protein kaynağını yasaklıyim de fakirler hayatlarında et yüzü görmesinler, domuz eti yediklerinde günahkar olsunlar nıhahahahah" mıdır yani? Din hocasının daha iyi yorumlaması gerekirdi bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar