Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Domuz Eti

MartinLGore

Öne çıkan mesajlar

Dinde modernleşme olmaz
ortalıkta ben hacıyım ben hocayım die dolaşan ama gerçekte hiç bi alakası olmayan denyolar temizlenerek kötü etkiler kalkar.yoksa dini modernleştirecem die inancın özüne müdahale edersen o din nasıl bozulmamış olsun?birincisi senin herangi bir müdahale şansın zaten yok.ikincisi Allah bu dini ve Kur'an'ı kıyamete kadar zaten koruyacağını söylemiş.sen bunun aksini iddia edince durumun ne olur?
dipnot:dinî konuları tartışacak adamlar ayrıca biz hiç deiliz.bunları tartışacak olanlar ciddi din adamları.(yasar nuri,zekeriya beyaz bunları katmıyorum.bakınız zekeriya beyaz yine aşırı gereksiz bi ezan tartışmasına sebep olmus.resmen boş adam)
edit:dipnot

[ Mesaj 01 Nisan 2006, Cumartesi - 19:08 tarihinde, ZiFir tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

insanın görüşüne göre haram helal yok, başka insanların görüşüne göre de ne kadar dindar veya dinsiz olduğun gibi bişey de yok.

dinden çıkma ancak Allah'a ve son Peygamber Hz. Muhammed'e (sav) Kuran'a İslam dinine inanmamakla, inkar etmekle olur.

harama yönelen günah işlemiştir, her haltı yemeye başlarsa dinden uzaklaşır yani yaşamını dinin gereklerine göre sürdüremez hale gelir.
Sosyal ağlarda paylaş

evet ama kullarinada secim hakki vermis. kullarinin cogunlugu bunu yanlis yonde kullaniyosa allah naapsin?
modernlesme dedigin gibi dinde olmaz ama, kafalarda olur. bazi eskiye dayali yontemlerin gereksizligi gorulur, kotu etkileri gorulur yapilmaz. ister dinde modernlesme de ister insanin dusunme yetisini kullanmasi de; durum su ankinden farkli olacaktir kesin.

bu ikisinin de ne kadar haram oldugu tartisilacak bi konu olsa da, alkolun tadi guzel oldugu icin, domuzunda tadi kotu oldugu icin birisi normal karsilaniyo, digeri haram sayiliyo.
Sosyal ağlarda paylaş

Dinde modernleşme olmaz ama günün şartlarına uydurma olur. Mesela islamda bankacılık adına hiç bişi yok. Din alimleri oturup buna uyugn bişi yapabilirler ama yaratıcı din alimi kalmamış..
Eskiden varmış boyle adamlar. İsmini unuttum bi islam ansiklopedisi var. Adamın teki yapıo 2 cilt fela. Sonra ardından gelen aynısını genişletiyo 4 cilt ardından gelen 7 cilt felan filan böyle böyle 4-5 kişi büyütyo yeni bişi koydukları yok yani..

Bu dediğim ansiklopedilerde baz alınan ansiklopediler.

İslam alimleri o konuda geri kalmış biraz. Günün şartlarına uygun fetvalar verip sistemleri uyduramamışlar..

ayrıca domuz konusuda dinden çıkarsın demedim , dinden çıkmış gibi davranırlar dedim..
Sosyal ağlarda paylaş

domuz eti yediğini duyurma merakı

alkol içen birinin, domuz eti yiyen birine göre kendini belli etme oranı çok daha yüksek, diğer insanlar domuz eti yeyip senin dinden çıktığını iddia etcek bilgilere nasıl ulaşıyor.

ayrıca islam alimlerinin güncel konular hakkında bilgilendirmediklerini nereden çıkartıyorsun, aklına takılan bir konu hakkında arama yap istersen internet üzerinde.
Sosyal ağlarda paylaş

ya biz bunu okuldaki din hocasına sormuştuk.. eğer domuz etinin günah olduunu bilip de yersen sadece günah olurmuş ama yok öle bişey günah falan diil diyip yersen dinden çıakrmışsın ( çünkü ayeti reddetmek oluyomuş ve kur'an ın bi ayetini bile reddetsen dinden çıkarmışsın sonuçta allahın dediini inkar edion) sonra neden domuz dedik oda sadece sınav dedi bunun gibi sınavlarda var dedi işte domuz yerine başka bişeyde olabilirmiş bunda amaç allah işte dediğini yapiomusun nefsine hakim oluyomusun bunu anlamakmış
Sosyal ağlarda paylaş

[spo]domuz eti yediğini duyurma merakı

alkol içen birinin, domuz eti yiyen birine göre kendini belli etme oranı çok daha yüksek, diğer insanlar domuz eti yeyip senin dinden çıktığını iddia etcek bilgilere nasıl ulaşıyor.

ayrıca islam alimlerinin güncel konular hakkında bilgilendirmediklerini nereden çıkartıyorsun, aklına takılan bir konu hakkında arama yap istersen internet üzerinde.[/spo]

ne alaka anlamadım, duyurma merakı derken, başkasına mı dedin bilmiyorum..

domuz eti yiyenlerin nasıl karşılandığı biliniyor bunun için ekstra bi açıklama yapmama gerek yok. Alkol içenle domuz eti yiyeni karşılaştır yeter. Bişi göremiyosab uzayda yaşıyosun dicem de o yüzden..

İslam alimleri kousuna gelince, bu konu islam alimleri tarafından da böyle kabul ediliyor. Gerek diyanette üst düzeyde çalışan innsanlar olsun gerek ataşeler olsun aynı fikirdeler şahsi fikrim değil yani..

Al sana örneğini verdim bankacılık konusunda hiç bişi yok. Faiz haram ama dünya ekonomisi faiz ile dönüyor. Faizlerin düşüp yükselmesi Dünya ekonomisini etkiliyor. Buna uygun islami bir sistem geliştirememişler.. (faizsiz bankacılık demeyin :))
Sosyal ağlarda paylaş

said:
her ne kadar yesem de bence yediğimiz her knsrvede veya o tarz şeylerde domuz yağı var...bilmem belki de yoktur...

Türkiye'de oldukça domuz üretildiğini biliyosundur sanırım ve bu jelibonlarda falan zaten domuzdan yapılan şeyler kullanılıyor. En çok jelibon tarzı haribo tarzı şeylerde var, yazmıyor ama var direkt birici ağızdan biliyorum..
Diğer ürülerde yok Ülker'in hiç bir ürününde yok..
Ama yurtdışında peynirden sabuna her üründe kullanılıyor domuz ürünleri. Yurtdışına çıktın mı kısacası sıçtın yani..

[ Mesaj 01 Nisan 2006, Cumartesi - 20:13 tarihinde, MartinLGore tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

faizin enflasyon oranına bağlanması çözüm olarak kabul görmüştür.

insanların dediklerini seni niye bu kadar ilgilendiriyor ki, yani adamın biri sana ahmak dese oturup ağalayacak mısın bırak ne derse desinler.
sen doğrusunu biliyor musun bilmiyor musun bu önemli

duyurma merakını sana yazmadım, genel olarak yazıyorum
sadece domuz eti yiyen birinin kendi ağzıyla ben domuz eti yiyorum demesi dışında nasıl anlaşaılabileceği
yani sokakta insanlar seni çevirip dün akşam domuz eti yedin mi diye sorar mı?
Sosyal ağlarda paylaş

Bir ortamda domuz eti yiyeceğin zaman vuku bulabilir..
2-3 defa denk geldim Türkiye'de ,biri ermeni bir dostumun yemeğinde iken millet yemiyoken ben yemiştim millet oha nası yersin puha falan demişti bu ve buna benzer olaylar..
Aynı şekilde şimdi yurtdışındayım çok çok defa rastlıyorum bu tepkilere. Haftada 3-4 defa diyim ben sana.. Domuz eti yedim diye ne o sen ateist misin felan diyenler oldu. O yüzden merak ettim bu konuyu açtım zaten.. Domuz eti yiyince buna varan tepkilerle karşılaştığım için..

ayrıca faizin enflasyon oranına bağlanmasıdan bahsetmiyorum.. Bankacılık sistemiy ok diyorum.. Faizli bankacılık var ama faizsiz bankacılık gibi (aslında değil) boyle bi sistem yok diyorum..

[ Mesaj 01 Nisan 2006, Cumartesi - 20:23 tarihinde, MartinLGore tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Domuz kendi pisliğini yiyo diye iğrenç bi hayvan diyolar da... Eh hayvana yemek vermezsen hayvan kendi pisliğini yer. Hayvana doğru düzgün yemek ver, ozaman pisliğini yemez.

Hı, pisliğini yeme konusu batıyosa tavukların filan kendi pisliklerini yedikleri de ayrı bi gerçek. Tavukta yemiyelim ozaman

Bide domuz eşini kıskanmaz geyiği vardı da inekler tavuklar filan kıskanıyomu?

Bide "domuz eti yenmemesi neden karışıklık yaratıyo" sorusuna en mantıklı cevap sanırım domuzun en ucuz ve en kolay yetiştirilen protein kaynağı olmasıdır.

Yani millet yoksulluktan evine et götüremiyo, belki çok daha ucuza et götürebilicek ama dini yasaklar yüzünden adam yılda ancak 1-2 kere et yiyebiliyo

Böyle bi yasağın ardındaki mantık "Hadi bakalım en ucuz protein kaynağını yasaklıyim de fakirler hayatlarında et yüzü görmesinler, domuz eti yediklerinde günahkar olsunlar nıhahahahah" mıdır yani? Din hocasının daha iyi yorumlaması gerekirdi bence.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...