Suark Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 KV den once o tur 50 bin dizi ve film var. olay KV degil, bizim gereksiz medyanın 2 kurus para icin sacma sapan hareketleri. KV yi Kv yapan medyadır dızının kendısı degıl
toggie Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 Suç dizide değil diyorsunuz da, bu kadar cahil, eğitimsiz insan varken bu ülkede dizinin değil de kimin suç? Ha belki o çocuk yine öldürürdü ama ne biliyim diziden öğrendiği laflarla gaz olmuş bence.
Finrod Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 Kurtlar Vadisi'ne suç atmak bence de cok yanlış.Zamanında Pokemon izledikten sonra balkondan atlayan küçük bir çocuktan sonra pokemon çizgifilmine karşıda bir antipati yaratılmıştı kamuoyunda.Benim fikrim bu tarz diziler vs. sadece tetikleyici unsur.Yani bu tarz insanlar zaten ruhsağlığı yerinde olan insanlar değiller.Milyonlarca insan izliyor bu diziyi neden sadece bir avuç insan sapıtıyor.Bu dizi olmasa başka gün başka bir şey tetikleyecek ve bu adam yine hoş olmayan şeyler yapıcak.Örn:kız arkadaşıyla dolaşırken adamın biri kız arkadaşına yan gözle bakınca;senmisin lan benim kızıma yan gözle bakan diye girişecek adama.Bu örnekler uzar da gider....
SenariouS Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 Geçen akşam olan olay E-5 den gidip eve yürürüm dedim. Zaten kafa berbat halde sinav kötü geçmiş. Neyse ben yürümeye başladım uzaktan bi "eleman" geliyor böye elinikolu sallaya sallaya ben kenara çekildim çarpmasın diye bu inadına girdi. Bişeyler dedi bende kulaklığı çıkardım "Ne diyorsun" diye. Önüne bakmayı bil artislik yapma falan dedi. Sınav kötü geçmiş gecenin bir yarısı veletin teki bile bile bana girmiş. 1.95 lik adamın önünde abidik gubidik laflar söylüyor. İyi boğuştuk kendisiyle... Neyse sonuç adam 1-2 sn sonra aman abilere başladı. Hem sınavın hıncını almış oldum hemde olayın. Sonra eve gittiğimde bi berbat oldum. Bu türler çok arttı son günlerde okullu okulsuz herkezde bi döverim lan herkes tribi var...
Muhallebi Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 Normal lise öğrencisi değil ki bu çocuklar. Kim bilir okuldan çıktıklarında ne yapıyorlar? Tiner, torbacılık?
BoDrUmLu Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 Beyni yetmeyen gaza gelir yapar. önüne geçmek imkansız.
ShadowFury Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 Suç bal gibide böyle bi diziyi yapanlarda. Adamlar biliyolar Türk milleti genel olarak cahil, kolay etkilenen bi millet, çat diye koydular Kurtlar Vadisini, milliyetçilik diye de gazı verdiler alttan, hurraa millet izlemeye başladı Buraya kadar bi parça tamam... Ama daha öncede dediğim gibi oldukça "gaz" bi milletiz, zaten öğrencilerin kavga çıkarma potansiyeli çok büyüktü, bide böyle bişiyi tetikliyince millet hemen parladı. Kurtlar Vadisi olmasa hedeler ovası olcaktı ama yine olucaktı. Ama sonuç olarak bu olayları tetikleyen şey bu diziydi. İnsanlar insan hayatına değer vermez oldu Sorun tamamen eğitim. Bu insanlara toplamayı çıkartmayı türevi integrali öğretmekle bişiy kazandırılamaz. Önce insan yapıp sonra öğretmek lazım İdam cezasına da katılıyorum. Kesinlikle idam olmalı bence İşin kötüsü, yaşı küçük diye o çocuklar doğru düzgün ceza bile almıyo. Adamın cezası bitçek yine elinde bıçakla sağa sola saldırmaya devam edicek
Finrod Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 Shadow,bu ülkede çok fazla cahil insan var ve bu diziyi izleyip etkilenende fazlasıyla insan mevcut;yinede kurtlar vadisini bu sebepten dolayı suçlamak yanlış olur kanımca.Sonuçta adamlar kendi meşreplerince bişeyler yapmış ortaya birşeyler koymuşlar ve gelmiş geçmiş en büyük dizilerden hatta belkide en büyük dizisini yaptılar. Bu tarz dizileri veya şiddet içeren filmleri vs. yasaklamak da tam anlamıyla bir çözüm değil.Bir miktar daha azaltır bu tarz olayları ama nereye kadar?Bu insanlar kurtlar vadisi olmasa yarın öbürgün yan bakan adama da çekicek bıçağını.Herşeyin başı eğitim bu insanlar eğitilmedikleri sürece hiçbir yasağın uzun vadede bir yararı yok maalesef...
Krusty Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 en azından yaş sınırı koymaları lazım bence. ne kadar uygulanır tabii oda ayrı mesele.
Finrod Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 Biraz daha geç saatlere koyabilirlerdi diziyi ama bu seferde izleyemeyen çocuklar internetten takip ederler :) Bilgi paylaşımının bu internet aracılığıyla bu kadar kolay olduğu bir zamanda bu tarz yasaklar,engeller mantıklı gelmiyor bana. Ayrıca pana film kamuoyu tepkilerine karşı o kadar da duyarsız değil.Mesela ilk başlarda çok fazla şiddet ve kan içeren sahneelr vardı sonradan bu sahneleri minimuma indirdiler.Sonra dizideki kahramanların paso sigara tüttürmesi gençlerde özentilik yaratıyor dendi;sansürlemeye başladılar...
Antimodes52 Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 Yahu saçmalamayın arkadaşlar ben bu diziden nefret ediyorum ancak bu diziyi yapanları suçlamak doğru değil. Medya gayet basit bir mantıkla çalışır, izleyici ne isterse o gösterilir. Basın özgürlüğü çok önemlidir. Altyapıda bozuk insan, herhangi bir diziden, herhangi bir programdan, herhangi bir şekilde kötü yönde etkilenebilir. Medya kendini bu sorunları çeken insanlara göre ayarlamak yükümlülüğünde değildir. Nitekim hele bu bireyler 18 yaşlarını doldurmamış ergen gençlerse, ilk etapta onlarla ilgilenmesi gereken ebeveynleridir.
SenariouS Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 Örnek Final Fantasy 8 den etkilenip ailesini doğrayan eleman 3-4 sene öncemiydi neydi..
AthleT Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 Egitim, egitim, egitim... Her$eyin ba$i bu yaa! 3-4 Cocuk kendini kesecek diye dizi izleyemeyecek miyiz? Suc sadece Polat Alemdar veya KV ekibinde mi? Bu cocuklari doguran, buyuten, egiten insanlarda hic mi suc yok? Bende KV hayraniyim, her bolumunu izlemi$imdir 4-5 sefer fakat elime bicagi alip kimsenin bogazini kesmedim. Hatta millet ozenti demesin diye `Eyvallah` kelimesini kaldirdim lugatimdan. Suc bende mi acaba?
dufrasne Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 Geçen Acı Hayat diye dizi vardı televizyonda. Ve abartısız 10 dakika silah muhabbeti yapıldı, öyle böyle değil ama. Abi uçanı kaçanı vurur, çok iyi silahtır, şarjor sesine bak, 9 milimetre, adamı deler geçer vs. vs. Şimdi bilinçli Athlet'i değil de, Sultanbeyli'de yaşayan, sosyal faaliyetleri internet cafede counter oynamak ve televizyon izlemekten ibaret olan bir çocuğu düşünelim. İnsan araştırmazsa önündekine inanır, ona özenir diye bir laf var. Eh çocuğun araştıracak, öğrenecek imkanları olmadığına göre o izlediği karakterler gibi davranması çok doğal... Ne yapmalı? Artık bu neslin tekrar şekillenmesi imkansız. Arkalarından gelen, yani bugünkü ilkokul neslini çeşitli sanat ve spor faaliyetlerine yönlendirmek lazım. Televizyonda, internette, yani kolay erişilebilinen alanlarda sanatı, sporu, eğitimi ön planda tutmak lazım. 500 kişiye bir cami düşen ülkemizde, halen cami inşa etmek yerine okul yapmak lazım. [ Mesaj 30 Mart 2006, Perşembe - 16:28 tarihinde, dufrasne tarafından güncellenmiştir ]
AthleT Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 @dufrasne; Noktayi koymu$sun... Bazi $eyler artik televizyonda degil de egitimde bitiyor. KV Degil MEB...!
2pacAmaruShakur Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 bazen eski okuduğum liseye gidiyorum yakın bize öğrencilere bakıyorum ne kadar anarşist tip varsa ne kadar cakal varsa türemiş iğreniyorum çoluk cocuk ya 16 bilemedin 17 yaşındaki cocuklar ya acıyorum kendisine sorsan o oranın kralı dünayayı o yaratmış öel bi havaları var hepsinin benim mezun olmadığım dönemlerde böle değildi ya
FIRAT Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 hey ya rabbim!bulaşmayacaksın kimseye.Ama ya onlar sana bulaşırsa?bıçak olma ihtimali de var.olmazsa caydırıcılık amaçlı bıçak götürmek lazım.vea karateye vs. gidip,eğitimler almak en iyisidir. acıdım çocuğa yazıktır:..(
Fin Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 ölmeden liseyi bitirenlerede ayrı bi diploma verirler yakında
Diablo Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 kurtlar vadisiyle ilgili degil bu olay içinde olan ben tony montanayım ben don carleoneyim diede kafa keser adam vurur olay cahillik yapcak bişi yok
Kojiroh Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 Kafa boş olduktan sonra, her şeyle dolabilir. Bu "dolgu malzemesi" Avrupa Yakası da olur, Kurtlar Vadisi de olur, Televole de olur, TBMM yayınları bile olur. Mesela Amerika'da futboldansa, basketbol daha yaygın televizyonlarda. Türkiye'de de tam tersi. Genç ve çocuk kesimine baktıımızda, Amerika'dakilerin basketbola, ülkemizdekilerin de futbola meraklı olduunu görüyoruz (genel anlamda). Kurtlar Vadisi, şimdiye kadar yayınlanan dizilerden en çok izlenenlerden biri. Bu da, daha fazla boş kafaya ulaşma imkanına sahip olması demek. Nasıl televizyonlarda en çok gösterilen ve çocuklar tarafından en çok oynanan spor futbolsa; insanları en çok etkileyen dizi de Kurtlar Vadisi oluyo. Eğitimsiz kesim iç göçe gittikçe, eğitimli kesim dış göçe; eğitim görmekte olan "verimli" kesim de beyin göçüne yöneliyo. Bu tür bıçaklamalar falan çok daa artıcak yakında.
Giovanni Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 bence kurtlar vadisinin büyük etkisi var daha önce hiç bir televizyon ya da sinema olayı halkkı bu kadar etkilememişti hatırlarsanız neredeyse tüm kahvehanelerde izleniyordu resmen olay olmuştu.
Bleda Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 Allahım, bana normalden fazlasıyla yüksek akıl ve xeka verdigin, yeterince bilinçlendigim ii durumlu bir ailede dogdugum, burada sana göre hiç olan bir sitede kendim gibi hiç olmadı isterse gerizekalı olsun bilinçli gaza gemeyen insanların halen türkiyede varoldugunu bu sebeplede türkiyede yaşamanın hala bir anlamı olmasını sağladıgın için sana şükrediorum. Aynı şekilde bana ve buradaki diger bilinçli herkeze konuşarak anlaşma becerisini verecek kadar lütufkar oldugun için bir kez daha teşekkür ediorum. Allahım lütfen yarın okula gittigimde sırf kimseye bulaşmayan bir tipim die biri gelip beni bıçaklamasın. Amin. Bilen bilir Allah' a inanç bakış açım deişiktir. Bana bile bu lafları söyletebilen yaşıtlarım, ülkedeki &90 lık moronlar, ve benden 1-2 ya büyük "insan evlatları" hakkında bi yorum yapamıycam. Aslında bunlar ahayvan desem diyemicem. çünjkü hayvanlar bile birbirlerine bunu yapmıo, onlar zaten bizden her hailkarda üstünler ama onlarda bilebize bizim birbirimize karşı duydugumuzda fazla sevgi ve bilinç var. Bunlar bence türkiyenin yetiştirdigi son nesil. bu nesiller bu ülke gelecek 30 yılda yıkılacak.... ps: umarım yarın okuldan eve hayatta dönerim, komada veya yaralı hastanede oda olmadı, tabutala mezara deil. [ Mesaj 30 Mart 2006, Perşembe - 17:39 tarihinde, Bleda tarafından güncellenmiştir ]
Metakuso Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 kurtlar vadisi başlamadan önce ensemden bıçaklandım. diziyi koruduğum yok ama bu hep böyleydi. mesela benim bazı arkadaşlarım var, sineği incitmez denilen tiplerden. ama dizinin hastasıydılar. ben izlemiyorum mesela. bu olaylar sadece bir suçlu bulunsun diye bu kadar su yüzeyinde şu an. "aha bıçaklama, suçlu bulun ülke yolsuz demesinler. tamam bulduk kurtlar vadisi hedesi var kanlı falan. haber yapın" ha tabi bıçaklamadan önce o sözü söylediğine göre o çocuğun olayı bambaşkaymış. direk etkilenme var. bunlara eğitilemez gerizekalı deniyor. eğitim şart olsa nolur :)
firatram Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 Kendine bir topluluk arıyan ailesinin bakmadıgı yalnızlık hisseden cocuklar + kurtlar vadisi + 2-3 tanısılan cocuk + okul onunde satılan 3 milyonluk sustalı = Bana racon kesenin kafasını keserim... Salak sen kimsin...Sen mafyaysan insanlar neden mafyalardan korkuyor...Hıyar...Mafya terimini ogrende gel...Guduk...Burası okul lan pezo... hey allahım gidicem amerikaya abimin yanina...Su lisem bitsin...Of cile cile be cile... [ Mesaj 30 Mart 2006, Perşembe - 19:40 tarihinde, firatram tarafından güncellenmiştir ] Ne egitimi insanı dusunduruyor,nede insanları ben bole egitim sisteminin,medyanın ta .... NOT : Kurtlar vadisinin bu olaylarla alakası yok diyenler,umarım lise ogrencileridir...Yoksa bir liseye girsinde baksın...Bizim tuvalette : Racon kesecek tek bir baba var...Kenan,Lan kenan kim ? [ Mesaj 30 Mart 2006, Perşembe - 19:42 tarihinde, firatram tarafından güncellenmiştir ]
Öne çıkan mesajlar