Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Karabasan

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Bugün ilk defa başıma böyle bir olay geliyo. Bu tür muhabbetlere inanamamışlığım olmamıştır ama başıma da gelmemişti daha önce. Ama zaten bu karabasan denen olay öyle palavra in-cin hikayeleri gibi değil herkese aynı şey oluyorumuş. Genelde uyurken gece yatakta yatarken falan millete geliyomuş. Okulda aynı masada oturduğum 4 kişinin de başına gelmiş bugün onu ögrendim ve benim başıma gelen olay ile aynı şey tamamen.

Şimdi başıma geleni anlatayım. Oldukça yorgunum ve hasta olacagımın da farkındayım. Önceki haftadan kalan bazı aktiviteler sonucunda felaket yorulmuşum ve hala kendimi toparlayamamış ve halsiz hissediyorum. Dün okuldan sonra bir işimizi halletmek için Şişli'deydik. Akşam saatlerine dogru felaket bir biçimde yagmur başladı. Ama öyle böyle değil üzerimdeki kot 3 katı agırlastı artık bacaklarımı nerdeyse hissetmiyodum. Zaten hasta olacagım belliydi bu yagmurla beraber iyice boku yediğimi anladım. Şişli'den Kartal'a geçtik bilen bilir Şişli'den Kartal'a İstanbul trafiğinde kaç saatte gidildiğini, neyse ben otobüste de uyuyakaldım tabi yine her tarafım tutuldu agrılar içerisindeyim üstelik sırılsıklam vaziyetteyim. Gece arkadaslarda kalıyorum içki vs. içmedik sadece takıldık 4 arkadas.

Sabah dersime yetişebilmem için 6'da kalkmamız gerekiyor. Gece 1.30-2.00 gibi yattık sabah zombi gibi uyandık. Ben ve bir arkadaslardan bi tanesi aynı okuldayız okulumuza gidicez. Neyse atladık elemanın arabaya okula gidene kadar yine sızdım ben.

Ders başladı 9'da tarih dersi zaten okula da biraz erken vardık park yeri bulalım diye, ne yapalım gidelim bari sınıfın en arkasındaki yerleri tutalım, hoca bizi görmez biz de sızarız. Yapacak başka bişey yok zaten oldum olası nefret ederim tarih dersinden, uykum olmasa da uyurum.

Baya uzattım konuyu farkındayım hani bunun karabasanla ne ilgisi var diyceksiniz. Şimdi şöyle bişey oldu ben yine uyuyorum dersteyiz. Kafamı montun üzerine koymuşum sag tarafa dogru bakıyorum arkadası görüyorum ve sesleri duyuyorum bundan adım gibi eminim. Rüyada falan değilim yani. Elimi kaldırmaya çalışıyorum olmuyo. Kafamı kaldırmaya çalışıyorum olmuyo. Bacaklarımın varlıgını bile bilmiyorum zaten o durumda hiçbişey yapamaz oldum. Konuşmaya calısıyorum olmuyo, konusabilsem arkadasa kaldır beni diyicem ama yok olmuyo, sesimi bile cıkartamıyorum mırıldanamıyorum bile.

Çok yavaş işaret parmağımı oynatmaya başladıgımı hissettim. Ulan hareket edemiyorum böyle yavaş yavaş nereye kadar falan dedim acaip oldum. Sonra birden kalktım sıranın üzerinden. Hatırladıgım ve hissettiğim kadarıyla yaklaşık 1 dk falan sürdü ama tabi uyuyodum ne zamandır o durumdayım hiçbir fikrim yok.

İlk olarak felç geçirdiğimi sandım öyle söyledim yanımdaki arkadaslara, dersten sonra kantinde konusurken bi arkadas daha geldi yanımıza benden baska 3 kişi daha var masada ve hepsine aynı olay olmuş zamanında. Karabasan dediler şüphesiz bi şekilde.

(Yukarda bi dünya uzatmamım sebebi de şu acaba bu karabasan değil de yogun tempodan falan mı kaynaklanıyor? Onu merak ettim ama herkes aynı şeyi söyleyince inandım ben de.)

Yatagımda ekmek kırıntısı olmamasını söylediler, güzelcene temizliycem şimdi yatagımı. Ayrıca abdestsiz olma, cenabet olma gibi durumlarla da alakası yokmuş olayın -ki ben yeni banyo yapmıstım- En yakın arkadasım da yastıgımın altına bıcak koymamı soylemişlerdi koydum o günden beri gelmiyo dedi.

Allah hiçbirinizin başına vermesin, gerçekten çok kötü bişey. Korkutucu değil belki ben korkmadım ama sadece şaşırdım ilk kez başıma geldiği için. Felç geçiren insanları çok iyi anlıyorum şimdi, hiçbir yerini oynatamamak neymiş anlıyorum. Halime şükrediyorum.
Mesaj tarihi:
Ben bu tür konuları konuşmaktan veya anlatmaktan hoşlanmam ancak şu kadarını söyliyim bende bu tür olayları sık sık yaşıyorum.

Neyse bıçakla yatmak v.s bir çözüm değil böyle şeylere inanma ama ekmek kırıntıları olabilir bende tam olarak bilmiyorum..

P.s.: Buralarda bıçakla yatanları pek hoş karşılamayız :)
Mesaj tarihi:
Karabasan diye bir $ey yoktur.
Aynısı banda olmu$tu ara$tırmı$tım baya sordum soru$turdum falan bazen çok yorgunken yada yatmadan hemen önce ağır yemek yediysen oluyormu$ bu vucudun ruhdan daha önce uyanamasımı ne tam hatırlamıyorum işte bişiyin bişeyden önce uyunması yüzünden oluyormu$ vucudun gördüğü halüslasyon gibi bir $eymi$.
Mesaj tarihi:
yok yok abdestli uyu.ve uyumadan once dua et.karabasan gercek.karabasan denilen şey cin oluyo.din hocamız anlastmıstı.ve uykuya dalmadan once gelir.bole anlayamazsın ben uyuyo muyum yoksa uyumuyo muyum..garip bişidir.elini kolunu kaldıramzsın.bende çok yasadım
Mesaj tarihi:
Uyku felcinin uyanınca bir süre geçmemesi olayı değil mi bu? Gerisi bizim psikolojimizin onu renklendirmesi. Açıkçası bana olunca ben de korkmuştum
Mesaj tarihi:
Din hocanız cenabet gezmeyin diye boyle bir $ey soylemi$ olabilir =o) ama bunun bilimsel bir açıklaması var gazetelerde falan uzun uzun yazıyodu okumu$tum
Din hocamızada sordum ne olduğunu anlatmı$tı tatmin edici bir $eyler soylemi$ti ama aklımda kalmadı.

kasacası karabasan diye bir $ey yok.. bende bana olursa kafayı yerim falan diye dü$ünüyordum ama bişi olmadı =oD vucudun gördüğü halislasyondan ba$ka bir $ey değil yatmadan önce ağır $eyler yemeyin =) beyin vucuddan önce uyanıyor yada vucud beyinden önce uyanıyor falan gibi bir $eydi hiç kımıldıyamıyosun bağıramıyorsun falan, ben şöle bi sirkelendim bütün vucudumu sıçradım gibi yani öyle kurtuldumdu =)
Mesaj tarihi:
banada olmustu aynısı ruyamda fare gordum fln sora gozlerim açıldı birden fareeeee diye bagarmaya çalısıyorum sesim çıkmıyo vucudumu hissetmiyorum zaten.ole bakakaldım saf gibi.işte 30 40 sn sora kendime geldim bi su içtim dusundum noluyoruz la die.sora hafiften tırsarakta olsa yattım.bidahada olmadı.kotu bişey valla.
Mesaj tarihi:
abicim boyle birsey var...Dinle ilgilinen insanlara sorun.
o dediğiniz farklıdır bu farklıdır

[ Mesaj 14 Mart 2006, Salı - 21:17 tarihinde, unac tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
Madem öyle ben de bir rüyamı anlatayım. Bu olay son 6-7 aydır hiç başıma gelmemesine rağmen daha önceleri sık sık tekrarlayan ve özellikle çok stresli ve baskı altında olduğum dönemlerde gördüğüm bir rüya. Ama anlatmaya başlamadan önce söyleyeyim, her zaman yüzüstü yatmak zorundayım ben, asla sırtüstü yatamam, uyuyamam. Ve bu rüya hep sırtüstü döndüğümde oluyo uykumda.

Böyle gece karanlık, her seferinde hangi odada uykuya daldıysam (evimde kendi odamsa orası, yurt odamsa orası, kuzenimin arkadaşımın eviyse orası) orada görüyorum kendimi, böyle sırtüstü uyurken bi anda yorgan iki yandan çekilmeye başlıyo, kıpırdamaya çalışıyorum ama yorgan öyle gergin ki hareket edemiyorum. Bağırmaya çalışıyorum ama sesim çıkmıyo falan.. Sonra bir anda kan ter içinde uyanıyorum. Hatta son seferinde ben orda tepinirken başucumda beni izleyen bir silüet bile gördüm, öylece bana bakıyordu tepkisiz. Ondan bayağı etkilenmiştim. Çünkü sık sık tekrar eden bir rüya, şu ana kadar 10-15 defa görmüşümdür en az. Ve hepsi de nerede uyuyorsam orada oluyo. Muhtemelen aynı şeydir.

Neyse, dediğim gibi aylardır olmuyo, aman uzak olsun.
Mesaj tarihi:
ekşideki bilgiler baya aydınlattı beni tşk ederim link için.

@penth ben de inanmıyorum tabiki öyle şeylere. ama bir anda bütün masadakiler daha ben anlatmamı bitirmeden "karabasan! bana da geldi, söyle böyle yaptım geçti" diyince ben de denemek için bunları yapacagımı söyledim size. ekmek kırıntısı neyse de bıcak tabiki sacmalıgın daniskası yani.

herşeyin bir bilimsel acıklaması vardır tabi, sanırım benim yasadıgım olay da uyku felcinden baska bişey değil. gece yatarken bişey de yememiştim ağır ama herelde yogun tempodan oldu, biraz da üşüttüm futbol maclaraına gittim falan ondan herelde neyse dinlenelim biraz bari.
Mesaj tarihi:
bana karabasan çok sık oluyor.. bilmiyorum dinsel bi tarafı var mı varsa ne kadar dogru ama bana var gibi geliyor.. çünkü bana o kadar cok oldu ki bazen birinin daha doğrusu bişeyin benim üstüme çöktüğünü farkediyordum.. bana kalırsa bilimsel oldugu kadar dinsel tarafları da var bunun..
Mesaj tarihi:
Ayetel kürsi al önce. Onu bir hocaya okut. Sonra kör bir bıçak al. Onu yatağının altına koy. Sonra ekmek kırıntılarını temizle. Ekmek kız'a söyle sana tam bir ekmek versin. Onu yastığının altına koy. Koynuna da kuran al. Sonra abdest alma. daha rahat uyursun.. dini açıklaması yok bunun arkadaşım. Hurafe. Dedikodu. komadı. ne farkeder?
  • Yeni Oluştur...