MartinLGore Mesaj tarihi: Mart 5, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2006 kayseri emniyet müdürlüğü, bir dershanenin öss deneme sınavında öğrencilerine sorduğu bir soru hakkında, ''istiklal marşı'nın alenen aşağılandığı'' gerekçesiyle cumhuriyet başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. alınan bilgiye göre, dershanenin istanbul'daki genel merkezinde ''öss'ye hazırlık-4'' adıyla deneme sınavı kitapçıkları hazırlandı. kitapçıkların edebiyat soruları bölümünde, ''bastığın yerleri 'toprak' diyerek geçme/sermayeye satılık her santimi, her gramı/sen şehit oğlusun incitme yazıktır atanı/kim çok verirse ona sat bu vatanı'' dörtlüğü verilerek, bu dörtlüğün hangi şiir türüne örnek olduğu sorusu yer aldı. a kitapçığına 4. soru, b kitapçığına ise 14. soru olarak giren dörtlüğün cevap şıkları ise satirik, dramatik, pastoral, epik ve lirik olarak belirtildi. genel merkez tarafından tüm şubelere gönderilen soru kitapçığı, dershanenin kayseri'deki iki şubesinde 24 ve 26 şubat'ta yapılan deneme sınavlarında öğrencilere dağıtıldı. bir öğrencinin sorudaki dörtlüğün içeriğinin kabul edilemeyeceğini belirtmesi üzerine, olay dershane yetkililerine iletildi. daha sonra bir grubun olaya tepki göstermek için eylem hazırlığında olduğu bilgisine ulaşan polis, dershane civarında önlem alarak konuyu araştırdı. savciliğa suç duyurusu kayseri emniyet müdürlüğü, cumhuriyet başsavcılığı'na, tck'nın 300. maddesinin 2. fıkrasında yer alan ''istiklal marşı'nı alenen aşağılayan kişi, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır'' maddesine dayanarak suç duyurusunda bulundu. il emniyet müdürü orhan özdemir, konu hakkında inceleme yaptıklarını ve sorunun yer aldığı kitapçığın öğrencilere deneme sınavı olarak dağıtıldığını belirlediklerini söyledi. soru kitapçığının istanbul merkez tarafından yurt genelinde tüm şubelere dağıtıldığının anlaşıldığını belirten özdemir, şöyle konuştu: ''araştırmalarımızda, kaynağı belli olmayan 'ikinci istiklal marşı' adı altında yazılmış şiire ulaştık. bunun, internet sitelerinde de yer aldığını gördük. 'mehmet hortum ersoyan' imzası bulunan ve istiklal marşımızın dörtlüklerini çağrıştıran ifadelerle yazılmış şiirin 6. dörtlüğü de soru kitapçığına girmiş. kabul edilemeyecek bir durum. konuyu yargıya intikal ettirdik.'' ''halkimizdan özür diliyoruz'' sözkonusu dershanenin kurucu genel müdürü mustafa elmasdere ise olayı çok ciddi bir hata ve kesinlikle olmaması gereken bir durum olarak değerlendirdi. elmasdere, soru kitapçığının istanbul'dan geldiğini, incelenmesi için öğretmenlere dağıtıldığını, ancak yoğunluktan dolayı gerekli hassasiyetin gösterilemediğinin ortaya çıktığını ifade etti. istanbul'daki öğretmenlerin 3 bine yakın soru hazırladığını ve sorunun amacına uygun bir örnek olduğu için dörtlüğü kullandıklarına inandığını belirten elmasdere, şöyle devam etti: ''böyle bir olaydan dolayı son derece üzüntülüyüz. kurum olarak, farkında olmadan aracı olmak bizi çok üzdü. asla tasvip edeceğimiz bir durum değil. istiklal marşı'nı, atatürk'ün gençliğe hitabesi'ni, atatürk'ün resmini baş köşelerde taşıdığımız dershanemizde, böyle bir olayın olması bizi çok yıprattı. halkımızdan özür diliyoruz. düzeltilmesi için elimizden geleni yapacağız.'' elmasdere, dörtlüğün yer aldığı şiirin kaynağını bulabilmek için araştırma yaptıklarını ve bir kişinin, mevcut siyasi duruma tepki amacıyla yazdığı bilgisine ulaştıklarını bildirdi. genel merkezin de olaydan büyük üzüntü duyduğunu ve soruşturma başlattığını belirten elmasdere, soruyu hazırlayan öğretmenlerin çok ciddi şekilde uyarıldığını bildiğini kaydetti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Mikael_ Mesaj tarihi: Mart 5, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2006 Yuh. [ Mesaj 05 Mart 2006, Pazar - 15:13 tarihinde, _Mikael_ tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mithr Mesaj tarihi: Mart 5, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2006 çok ciddi şekilde uyarılmışlar... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dela Mesaj tarihi: Mart 5, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2006 anal yollardan uyarilmalari lazim aslinda da. tayyib'in mentalitesini ortaya koyan bi yorum olmus istiklal marsina. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AthleT Mesaj tarihi: Mart 5, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2006 birden çok babası olan insanların hazırladığı sınav böyle oluyo demek ki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Mart 5, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2006 kim hazırlamış bu soruyu çok merak ettim şimdi. ne annesi kaldı ne bacısı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Mart 5, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2006 hangi dersane ki? gidip basalım :p eskiden bunlar daha hızlı ortaya çıkardı. ne hale getirdiler ülkemizi... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Todesengel Mesaj tarihi: Mart 5, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2006 Oha diyorum... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
THARKAS Mesaj tarihi: Mart 5, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2006 bence isiklal marsiyla dalga gecmemis hukumetin politikasina uyarlamis sadece. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eternal_journey Mesaj tarihi: Mart 5, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2006 bu kadarda olmaz ki kardeşim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Duke_Guybrush Mesaj tarihi: Mart 5, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2006 didaktik Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unac Mesaj tarihi: Mart 5, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2006 komik bence....başka bişi değil.ben güldüm o dörtlüğü okurken.kasmışlar yani.sinirlenmedim bile. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mart 5, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2006 onun bunun çocukları... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Mart 5, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2006 e guzel bi sekilde elestirmisler iste, satirik olmuyo muydu bu? ayaga kaldiracak ne var bunda? sov yapiyolar, isleri gucleri zaten gereksiz islerle uurasmak... "ise sureyyacim... " Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
asinanyavuz Mesaj tarihi: Mart 5, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2006 benim anlamadığım soruyu meb mi hazırlamışta hükümete laf gitti? siyaset niye karıştı bu kel alaka konuya ki hayret birşey... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bodrack Mesaj tarihi: Mart 5, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2006 bu soru ugur dersaneleri sinavinda cikti gecen hafta genel öss deneme 4te:dhatta irenç bi puan yapmistim:d Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
khalad Mesaj tarihi: Mart 5, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2006 hiç şaşırmadım aslına bakarsanız bence bunlar başlangıç bile... rte'nin yaptıklarından sonra bunun böyle olmasına yüksek tepkiler versek ne olur ki zaten? adamlar almışlar başlarını gidiyorlar bir dur diyen yok göstermelik cezalar v.s kolay gelsin bize... anal yollardan cezalandırma fikri aklıma yatmadı değil gerçi ama... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
2pacAmaruShakur Mesaj tarihi: Mart 5, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2006 yaw benim anlamadığım şudur ki burda daha önce istiklal marşını kızlar uyarlanmış versiyonu yada cem yılmazın söylediği yada garip garip elli versiyonu komedi amaçlı burda ben bir çok topic gördüm herkesde hiç bir tepki göstermedi . şimdi buna neden bu tepki yazdıklarıda çok yanlış bişey değil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MeSh Mesaj tarihi: Mart 5, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2006 heh şiirin istiklal marşiyla dalga geçtiği falan yok, forumdaki bazilari da yanliş anlamiş sanırsam. Gayette hükümetin politikasını eleştiriyor. Güzelde yazmiş :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Angelofdeath Mesaj tarihi: Mart 5, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2006 kesinlikle çok ciddi birşey. densizce davranan böyle insanların ciddi anlamda cezalandırılması gerekiyor.çok kızdım açıkcası Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kanix Mesaj tarihi: Mart 5, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2006 babalarının evlilik dışı çocukları! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
metboy Mesaj tarihi: Mart 5, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2006 @2pac: yazdıklarında, yaptığı kinayede falan ne kadar haklı olursa olsun istiklal marşını bu tür şeylerde kullanmaması gerekiyordu. çok büyük bir hata. bu arada daha önce paticikte de açılan bahsettiğin konuda bir sürü tepki gösterilmişti zaten. en azından kendimden biliyorum o konuya bir tepki gösterildiğini. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tuor_annare Mesaj tarihi: Mart 5, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2006 bence dörtlük çok güzel.güzel gönderme yaplımış.bu kadar tepki verilmesini anlamıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Mart 5, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2006 bu bir aşağılama değil aslında, evet biraz eşşeğin kulağına su kaçırmış yazan ama amacı tayyip ve hükümetine giydirmek, "istediğim gibi satarım" diyen şımarık yöneticilerimizin bakış açısını ele almak olmuş. ha yöntem olarak yanlış tabii ki, ama böyle küfür dolu cevaplar da çok abartı ve yersiz tepki bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Narstil Mesaj tarihi: Mart 5, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2006 istiklal marsına yapılan büyük bir saygısızlık ama güzel bir gönderme yapılmıs parayı cok verenin yanına (islami ve suan basta olan partinin adamı olan sermayede dense uygun kacardı) borc la ayakta duruyoz zati büyüdükce büyüdü borclar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar