Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

vicdani ret olayı

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
said:
vatan borcu diye birşey var. bu topraklarda yaşamak bir sorumluluk duygusunu beraberinde getirmelidir. kişi bu sorumluluğu alamıyorsa sorun kendindedir.

başka ülkenin vatandaşlığına geçerseniz askerlikten kurtulursunuz, ama bu ülkenin vatandaşı olacaksanız, size emanet edileni muhafaza edeceksiniz.

mustafa kemal'in günlüğünü okuyarak başlayın işe, sonra gençliğe hitabeyi okuyun.

yaptığınız ve yapacağınız askerliği neden yaptığınızı belki kavrarsınız.

he diyeceksiniz ki, "efendim ben askerlik yapmasaydım şöyle iş kuracaktım vatanıma böyle hizmet edecektim"

tabi çok zekisiniz hakikaten.

ne yazık ki vatan sevgisi sadece askerliğe gidip 2 yıl boyunca kendini tüm hayattan soyutluyup sabah akşam koşmak değildir.

vatan sevgisi vatanının ve halkının iyiliği için çaba göstermektir. sadece 2 yıl askerlik yaparak vatan sevgisini gösteremessin, vatan sevgisi için de illa o askerliği yapmak gerekmez.

ülkeni kalkındırabilmek, teknolojik olarak geliştirmek, işsizlere iş imkanı sağlamak, uygar uluslara yetişmeye çabalamak da bir vatan sevgisidir.

eğer sadece askerlikle vatan sevgisinin olacağını düşünüyorsan bence atatürk'ün anılarını, düşüncelerini ve kitaplarını senin okuman lazım :/ (eğer dedim yalnız, böyle düşünmüyorsan zaten üstüne de alman gerekmez)

son olarak, şu da var.
vatan sevgisi bir zorunluluk olamaz. kimse de kimseye askerlikte zorluyamaz. insan haklarını da düşünmek lazım.

askerliği vatan sevdası olarak görenler, 4-5 kere askerliğe gitme hakkı tanınsın. askerliğe gitmek istemeyenlerin de yerine kılsın. iki tarafı da mutlu edecek bir anlaşma olur bu bence...
Mesaj tarihi:
ileride milletvekili bakan neyim olun degistirin yasayi o zaman. veya eylem yapin askerlik kalksin diye. belki basarili olursunuz. olamassaniz askerde gorusuruz :)

[ Mesaj 26 Şubat 2006, Pazar - 02:37 tarihinde, wanderer tarafından güncellenmiştir ]
  • 2 yıl sonra ...
Mesaj tarihi:
nileppezdel said:
1) askere gidip de sonradan bu vatanı satmaya çalışanlar da var.

2) vatan segisi hede hödö diyenlerin %80'i askerlik zorunlu olmasa gitmez.

yapmadığın birşeyi sorgulaman boş olmuş. ;)
Mesaj tarihi:
Muhallebi said:
savaşçı ırkız biz. gidicez tabi.

ayrıca türkiye'nin askeri gücünü iyi kılan er sayısıdır.

er sayısı günümüz dünyasında hiç bir şey ifade etmez. kitle imha silahları var. bunun tsk da farkında orduyu küçültme ve profesyonelleştirmek için ugrasıyor. 10 ere harcayacağın parayla teknoloji alırsın daha çok işine yarar. er sayısı önemli olsa rusya ve çin dünyayı ele geçirirdi.
  • 8 ay sonra ...
Mesaj tarihi:
Absolut said:
o şehitler ne çin öldü sen bana onu söyle, ne öldürdü onları?

"karakol" diye nitelendirilen yerin bir "baraka" olmasından kaynaklanabilir mi. vatan borcu, ödeyeceksin ulan diyorlarsa eyvallah gideriz, yaparız da askerini koru, tedbirini al be? vatan borcu yapıcaksın dediğiniz şey "gel beni tara" diye bağıran bir sınır karakolu ya da komutan ailesine hizmet değil bence.

ayrıca; http://www.tbmm.gov.tr/develop/owa/kanun_teklifi_sd.onerge_bilgileri?kanunlar_sira_no=69772
Mesaj tarihi:
only_devil said:
ben erkek olsaydım askerliğe gitmemiş olmayı kendime yediremezdim...sorsana 1 kendine...bu senin vatanın değil mi?bu vatan senin gibi küçük düşünenlerle buraya kadar gelemzdi,kurtuluş savaşı'ndan da bağımsız çıkamazdı."sen" derken askerliği yapamayacağını iddia edenlere...elite tabaka,yüksek ideller kurtarmıyor durumu,borcun kardeşim...

Erkek olunca dikkate alırız dediklerini.
Mesaj tarihi:
Şimdi üniversiteden mezun olmaya yaklaştıkça fikirlerim Nefr'in 2006'da yazdıklarına çok yaklaştı. Kariyerde çok büyük bir gediktir ve engeldir.

Ayrıca, 6 ay mı 12 ay mı olacağını belirleyen bir sınav var bildiğim kadarıyla nedir bunun belirleyicisi tam olarak? Sınavda ne sorulur ne edilir vs vs..
Mesaj tarihi:
50 tane genelkültür sorusu diye hatırlıyorum. Ama genel kıstas yok. İhtiyaç oranında alınıyor işte. Ama kısa dönem istiyorsan, kısa dönem seçeneğini işaretle sorularıda yanlış yap hepsini (ben hepsini kafadan attım, sonra zaman geçsin diye soruları okudum) ve kısa dönem yaptım askerliği. Kısa dönem seçip, uzun dönem yapan adamda var, uzun dönem seçip soruları canla başla çözüp kısa dönem yapan adamda var.
Mesaj tarihi:
Vatanin borcu bu, atalarimin kani bu vatani kurtarmak icin akti.
Askerlik yapmayana kiz vermezler.
Mahallede adim cikar.
Ailemin yüzüne nasi bakarim.
Askere gitmeyen erkek olmaz.

Bitiyorum bu zihniyete.

Ya bedelli yapicam, yada mecburi askerlik kalkana kadar erteliycem. Borcla dogmak kadar utanc verici bisey yok. Gecmisimin hatalarini ben cekemem. Gönüllü olan varsa benim icin de yapsin.
Mesaj tarihi:
vicdani red kavramı türk kültürünün her türk asker doğar mantalitesi ile çok fena zıt düşüyor. Her ne kadar "bana kimsenin adam öldürmeyi öğretmesine ihtiyacım yok" desek de militarist bir ülkeyiz canlarım.
Mesaj tarihi:
irenikus said:
dünyada askerliğin zorunlu olup vicdani reddin serbest olduğu ülke var mı ki

http://www.savaskarsitlari.org/arsiv.asp?ArsivTipID=5&ArsivAnaID=30924
Mesaj tarihi:

Bu ülkelerde vicdani redçiler, askerlik yükümlülüklerini "silahlı askerlik" yapmak yerine, yine söz konusu devletlerin belirlediği sınırlamalar çerçevesinde "sosyal hizmet üreterek" değerlendirebiliyorlar. Ülkeler arasındaki vicdani redçilere sunulan alternatif yükümlülüklerin süreleri ise şu şekilde:

"Avusturya: 12 ay, Çek Cumhuriyeti: 18 ay, Danimarka: 9 ay, Estonya: 12 ay, Finlandiya 395 gün, Almanya: 9 ay, Yunanistan: 30 ay, Litvanya: 24 ay, Letonya: 18 ay, Polonya: 18 ay, İsveç 7.5 ay."

Gördüğümüz gibi adamlar da "istemeyen yapmasın bye" demiyor, askere gitmiyorsanız sosyal hizmet yapıyorsunuz, sonuçta hala bir vatan borcu durumu var. Süreler de hiç öyle kısa değil.

Ayrıca bunlar kalkınmış, eğitimli insanlar. Bize böyle bir hak gelse bizim cahil halkımız bunu "ama ben savaş karşıtıyım" diye kullanmayacak, "gidip de komutandan emir mi alacam yerlerde mi sürünecem lan" diye kullanacak. Sonra böyle bencil, artist adamlar sözde sosyal hizmete verilecek, gönülsüz köpeğin ava gittiği gibi hizmet(!) verecek.

Halkımızın işe yarar kesiminin 5 ay veya gayet güzel para alarak 12 ay yaptığı askerlik en azından işe yarıyor. Seferberlik durumu olsa silahı ilk defa elimize alıyor olmayacağız ve insana bir disiplin kazandırılıyor.

Nedir ama olması gereken; bizim gibi geçici askerleri mal gibi çatışmalı sınıra koymasınlar da ölmeyeceğimiz yere koysunlar. Hem yasa zoruyla ve eğitimsizlikten şehit olmak engellensin, hem de doğru düzgün eğitimini almış, askerliği meslek edinmiş insanlar daha etkili çatışsın teröristle, düşmanla.
Mesaj tarihi:
Hayır hayır olmaz öyle kamu hizmeti. Memlekete biraz olsun yarar verebileceğin birşey yapmak yerine , askeriye sınırları içerisinde

kaldırım taşı boya
denetim öncesi yağmurdan ıslanmış asfaltı kurut
çukur kaz , kapa
taşları temizle
ayağını uzat kaytar
ya da sana 50 kova diye gelen boyayı kova yerine 1 litrelik şişelerle 1 kova diye kayda geçirip dağıt ve yolsuzluk zincirinde zorunlu bir halka oluştur ( en basiti ).

Askerlik budur arkadaş.
  • Yeni Oluştur...