Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

wow ve sistemle ilgili kişisel düşüncem..

Rottweiler

Öne çıkan mesajlar

uo 98'de piyasaya çıkmıştı, sanane çıkarmadı ya oyunu. :p 8 yıl denemez gerçi ama 7 yılı geçiyor çıkalı..

blizzard'ın önceki expansion'larının hep başarılı olduğunu düşünürsek ben oyunun pvp konseptinin de genişleyip gelişeceğini düşünüyorum. karakterlerin gelişimini item ve talent ötesine taşırlar mı bilmem ama lord of destruction gibi diablo 2'yi olduğunun çok ötesine götüren bir expansion gördüğüm için ben pvp'nin şimdiki halinde kalacağını da sanmıyorum..

ama pvp loot sistemi beklemek gayet mantıksız bazı arkadaşların nedenlerini belirttiği gibi, olmayacak duaya amin demenin alemi yok.. kaldı ki bg'lerde rakipler gayet güzel lootlanıyor, hele av'de adamın vücut parçasını alıp götürüp npc'ye veriyorsunuz, daha ne? :)
Sosyal ağlarda paylaş

bolvar'i kesip de onyxia'nin yanindaki veledi yemesine imkan tanimami saglasin oyun. oynamasam da yillarca accountun parasini oderim. =]

kisaca, oyuna mudahele edebilmek. hikayede yerim olmasini saglamak olsa her sey coooook daha guzel olurdu. su haliyle wowu cok seven ben oyunu birakmazdim belki de[yalan, islerim cikti sadece.].

=]
Sosyal ağlarda paylaş

sam demişki;
"+15'le iki düz adama dalmazsın. yanına 10 tane daha adam alırsın ve karşına çıkan herkesi ezersin. nitelikle bitmiyor ama nicelikle bitiyordu olay. evet uo böyleydi, oynadım.. "
evet sam bizim renkli set spawnimizdi demi wissy :p

way demişki;
"sen rank 14 oldun eline 3-5 item 1 tane gm, hw silahı dısında ne gecti?

wow rank sistemini begeniyo musun? "
şunu diyebilirim warlord setini kullanmiyorum sadece omuzluk oda görünüşü için hw staffinida shadwoflame ile değiştiricem yani rank i item için kasmadim rank kastım çünki keyif aliyorumdum kapışmakdan ki raid ile de kasmadim solo kastim 23442 tane guild raidi arasinda ve gerçekden keyifliydi ha rank 14 oldund aha oyun oynamazsin birakirsin chari diyorlar hayır elbetteki eskisi kadar sık olmasada hala girip pvpmi yapiyorum ölüyorum öldürüyorum maç oluyor 1 hk alamadan bitiyor oyun maç oluyor tek başima 20 adamin üstüne atlayıp alayını indirip cikiyorum uzun lafın kısasi rank ı keyif için kasmak lazim eziyet için değil bazen sen rank ı deil rank seni kasmaya başlıyor işte o zaman pvp boğucu bile hale geliyor
item bi adami daha iyi bi oyuncu yaparmi?
hayır bence alakasi yok mavili adam epixli adam kesemez mi keser ezer geçer önemli olan classinın pvpsine uygun düzende item talent toparlamak kimi cd ci olur ama yinede keserbiçer kimi cdsiz oynar ezer geçer ama item > skill olayina inanmiyorum ben
misal yeni kastiğim alt charlarla kapışırken çok trinket mageleri warlocklari görüyoruz trinketle bile birşey edemiyorlar elbetteki arada 3k-4k yaslıyorlar öldürebiliyorlar ama sonrasi 3 dakika köepek oluyorlar aslında çok kısa bi süre gibi gözükebilir ama çok uzun bi süreyede dönüşebilir wsg de ab de yani dediğim gibi ben oyundan keyif aldiğim sürece diğerlerinin söyledikleri bir kulakdan girer bir kulakdan çıkar.

way demişki;
"kusura bakma da ben senin gibi dusunemiyorum 20-30 kisinin bi alanda toplanıp ayy blacksmith i alıyım ayyy ayyy lumber mill gitti üff yeniyoruz stables a help :/ demek le pvp olmuyo"
herşey pvp oluyor 30 kişinin sen farm yaparken üstünden geçmeside pvp yada 2-3 rogun senbalık tutarken tepene binmeside pvp tag i altinda geçiyor sonucda
ama benim anlyışıma göre ne duel pvp ne bg ler nede outdoorda farm yapan adamin tepesine zıplama wow da pvp diye bir tban var ama anlamindan uzak.
yinede bgleri daha çok seviyorum en azindan lvl hiç değilden az buçuk item dengin adam çıkıyor karşına

saminda anlatmaya çalıştığı gibi
eğerki bu oyun geniş kitlelere hitab etmese yeterli düzeyde keyif eğlence uğraş sunmasa nasıl 5 milyon oyuncu olabilir.daha onemlisi wow a alternatıf oalbilecek pek fazla oyun yok.
yani "ya sev ya terket" ilkesi uyuyor buraya :p

[ Mesaj 17 Şubat 2006, Cuma - 05:01 tarihinde, Regalya tarafından güncellenmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

sam adam 8 yıldır oynuyor yani UOnun kadrolu testerlarından öyle mi? TR de ilk uo oynıyan adam hatta, daha biz nfsnin ilk oyununa oha derken adam uo takılmış. afedersin ama nasıl takılmış 8 sene önce baglantısı mı varmış yurt dışı serverında oynamak için.
uonun beyinlere verdiği zarar sonucu adam 1 yılda oynasa 3 yıl oynadıgını sanır. normaldir yani bu.
Sosyal ağlarda paylaş

ne güzel herkez bişiler yazmış ama bişi merek ediyorum sadece merekımdan soruyorum ben sabah saat 06:00 da kalkıyorum ve işe gidiyorum aksam 22:00 de işten geliyorum şimdi ban biriniz söyliye bilirmi ben hangi arada item yada rank kasayım npc kesmekten baska bişi yapamıyorum ve oyunuda seviyorum sadce merekımdan sordum:) ben ilaki birilerine baglı kalarakmı item kasmak zorundayım (guild) yada 15 saatimi harcayarak ki okadar vaktim yok eee yani ben bu oyunu birine anlatırken birinr ya kanka gecen npcenin birine bi kodum 1800 yada npcle bi pvp yaptımki sorma diyemi anlatim :) nese canım sıklıdı buda benden olsundedim bayyyyy
Sosyal ağlarda paylaş

azura,

güzel düşünceler, zaten yazdıklarını okursan seninde oyunu bırakmak için oldukça sebebin var gibi gözüküyor. ama bir noktada çok haklısın, uo'daki pvp tadını bulabilecek ortam olursa wow süper olurdu. sosyal aktivite olarak saydıklarına gelince, ben işten eve geldiğimde zaten bunları yapamıyorum wow oynamaktan ve artık "akıllan olum sen ne yaptığını sanıyorsun" dedim kendi kendime. çünkü bana wow eski tadını vermiyor artık. uo ile kıyaslayamıyorum çünkü ne sizin kadar eskiyim ne de sizin kadar iyi bir oyuncuyum uo'da, ama bildiğim net birşey varki uo'yu geçen yıl bıraktığımdaki pvp sistemi şu anki wow'un bg sistemine 1000 basar, her ne kadar ben kendimi uo'da acemi saysamda. umarım dediğin gibi olur ve blizzard bir atılım yapar pvp'yi zevkli kılar ve bende geri dönerim ama şu anda cidden baydım ve uzun bir süre görmek istemiyorum accountumu donduracağım.

darkwish,
ah keşke lvl 1'den başlasamda lvl 70 olunca istediğim tüm itemlara sahip olsam. ama buna ihtimal yok. şu anda full bloodfang set ile gezsem, yarın lvl 70 gelince bu setin anlamı dolayısıyla benim aylarca harcadığım emeklerin anlamı kalmayacak, hepsi tümüyle boşa gidecek. ne anladım ben bu işten, caster'ların durumu daha içler acısı olduğuda inkar edilemeyecek bir gerçek tabi.

sandrue,

ben ve arkadaşlarım horde olarak başladık oyuna ve bu kararı almamızdaki neden betada net olarak gördüğümüz bir sebepti. ne kadar çoluk çocuk varsa alliance ve çoğu paladindi (üstüne alınma lütfen, sadece bu bizim tecrübe ettiğimiz bir konu). zaten horde olma amacımız buydu, az olalım ama işini bilen oyuncularla beraber pvp yapalım. tabi bu oyunun başında böyleydi, şimdi bg'lerde hep aynı tiplerle karşılaşınca köreldim bugün bu denge konusunda yorum yapamayacağım. ama sayımız az olsun ama adam gibi pvp olsun ben ona da razıyım. bu arada lag konusuna katılıyorum ama onu bile arar oldum bu bg yüzünden :(.
zaten bahsedilen de loot sisteminin değişip player drop sisteminin gelmesi ki bu oyunun tüm çehresini değiştirip renk katabilir. bir arkadaşın dediği gibi kan gövdeyi götürür ama zaten ben bu oyunu pvp için oynuyorum.
parça parça yorumlar yaptım yazına idare et :d, saat 1:20 ve ben bu hafta pek uyumadım bayılacam yakında uykusuzluktan :s

oyoy,

bende 06:00-19:30 işteyim genelde, geliyorum yemek yiyorum doğru wow başına, rank 14 yalan o nedenle benim için. pve içinse 8 rogue arasından turn sistemiyle takılıyoruz, istediğim item düşecekte sıra bende olacakta oooo.
Sosyal ağlarda paylaş

bir yıllık deneyimim sonucunu özetlersek;

* guild sisteminin yetersizliği

* end game'de oyunun bir süre sonra kendisinin tekrar etmesi;

* battleground sistemiyle pvp nin artık instancelara mahkum edilmesi, rank 14 olanların hemen oyunu bırakmasından anlayacağımız gibi saçma bir rank sistemi....

* aynı itemlara, mounta, hatta fiziksel özlliklere sahip karakterlerle oyunda ki karakter sisteminin yetersizliği, klonlaşmış bir oyun yapısı.

* genelde wow communiy'nin kalitesinin düşük olması. kompleksli, olgun olmayan, başka bir mmorpg deneyimi olmayan insanların hakim olduğu, official forumlarda, general chatte de artık işin suyunu çıkaran kitleler yüzünden kaliteli oyuncuların oyundan soğuması.

* hardcore nam-ı diğer carebear(free-epix) guildlerin aşırı yoğun instance takvimi ve bunun sonucu diğer mmorpglerden aşırı derece dengesiz loot ve dkp sisteminin getirdiği insanı "robotlaştıran" oyunun zevkini çıkarmak yerine makinlaştıran sistem. (ne kadar ekmek o kadar köfte)

* crafting sisteminin yetersizliği, öznel bir yapısının olmaması herkesin nerdeyse her itemı rahatça craft edebilmesi ...

* oyunu lezzetlendiriyim üç beş yenilik olsun derken azeroth tarihinin içine eden yılbaşı, sevgililer günü, hede hödö festleri ile kadim elfleri ren geyiğine bindiren zihniyet ... elune's day ile bir yerden kurtarmaya çalıştılar.....

*gragiksel açıdan artık yetersiz kalması, warcraft 3 de kullanılan boyama kitabı misali poliganların artık eskimesi (gerçi daha afzla poligon kullansalar lagdan oynanmazdı)

ve daha nice sayamadığım şeyler...bir seneyi boşa geçirmek buna denir herhalde
Sosyal ağlarda paylaş

carebear, daha cok diger faction'a saldirmayi tamamiyle reddedenlere denmiyo muydu? hani sevgi ayiciklari vardi, kalp falan vardi boole karinlarinda, sevgi kardeslik hede hodo diyerek kotuleri yeniyolardi hani... balonlari falan vardi... bi nevi paladin iste. hah simdi anladim demek istedigini. paladinler...
Sosyal ağlarda paylaş

* crafting sisteminin yetersizliği, öznel bir yapısının olmaması herkesin nerdeyse her itemı rahatça craft edebilmesi ...

herkesin her itemı craft etmesi değil sorun, zaten yok böyle birşey. "aynı professiondan olan herkesin" dersen o bile yok; çünkü asıl değerli itemları craft edebilmek için lwde ele, tri, ds seçmen, ne bileyim miningde factionlardan biriyle repini exalteda yükseltmen gibi güzel zorunluluklar var. ben o sistemi beğeniyorum, hele uo ya oranla çok daha güzel.

ancaak; craftingde sorun durability. ben elementalım mesela, elemental olana kadar lwe harcadığım paranın haddi hesabı yok, ancak bu sayede kazandğım para daha masraflarımı karşılamayı bırak, yarılamadı bile. niye? çünkü durability yok. benim sağlam itemlarım living set ve stormshroud set sadece. eh her roguea bir ss, her druide bir living set sattım desen yine paramı çıkartamam set başına 10-15g karla.

dolayısıyla, ya itemlara kalıcı durability loss gelmeli, ya da crafted itemların repairini playerlar yapmalı bence.

hammaddelerin drop ratei de ayrıca abuk, ben setlerimden birini yapmak yerine hammaddelerini satsam daha çok kazanırım, hatta çok çok kazanırım, öyle özetleyeyim. loot ve al-sat dışında bir gelir kaynağı yok oyunun şu haliyle, "ben düzenli cafting yapayım, elimin emeği alnımın teri ile geçineyim" dersen başka hiçbirşey yapman mümkün değil çünkü.

edit: kontrol için okurken aklıma geldi;

mesela şöyle birşey olabilir, uo daki gibi dmga bağlı düzenli durability loss olmaz da, player her öldüğünde üzerindeki equipped itemlara 10% durability loss + "crafted" itemlera 1 puan perma durability loss gelir. en son 1/1 haline geldiğinde de yine kullanılabilir kalır item, ama her ölümünde repair ettirmesi gerekir. gibi gibi...

[ Mesaj 18 Şubat 2006, Cumartesi - 10:12 tarihinde, Nefr tarafından güncellenmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

ya kalıcı durability loss gelmesi demek itemlar için daha farklı bir kodlama sistemi gerektirir şu an aynı isme sahip tüm itemlar ayno kodla anılıyor üstüne enchat alanlar için ayro bir ek perme dura lossu düzgün kotarılmazsa illallah dedirtebilir , şu an bile çok ii değil serverlar .
Sosyal ağlarda paylaş

konuyu başlatan arkadaş tam olarak düşündüklerimi yazmış. daha oyuna bşlayalı 15 gün oldu ama şimdiden baydım. çünkü uo da aldığımız o zevk bu oyunda mlesef yok. oyunda çok yüksek bir potansiyel var orası kesin ama uo dan sonra bu tarz bir oynanış gerçekten çok sıkıcı geliyor. pvp serverlarında ben daha uo daki gibi bir pvp görmüş değilim. herkes bg larda counter strike oynarmış gibi pvp yaptığnı sanıyor. nerede uo daki pvp nerede buradaki pvp...
Sosyal ağlarda paylaş

bende kendi izlenimlerimi söyliyeyim izninizle...
oyun rank 60 olana kadar çok güzeldi herşey 60 olduktan sonra oyun tamamen dungeon tabanlı oldu her patch yeni bir dungeon habercisi oldu güya serverlar pvp pve rppvp diye ayrıldı pvp serverlarında pvp oalyı yok pve devam ediyor battlegroundslar öldürdü pvp yi hiçte bi çabaları olmadı blizzardın çünkü onların beklentileri üzerine gidiyordu oyun millet dungeonlara girmekten bıkmadımı anlamadım bwl geldi ahn quiraj geldi yeni expansionda daha zoru gelcek acaba düşünmüyormu bu firma sanki herekz girebiliyor oralara karakterler arası uçurum oluştu halende server açıyorlar,çünki yeni oyunu alan kitle için oyunu keşfetmeleri 3-4 aylarını bulacak burda büyük para dönüyor bizlerde bu kısır döngüde kaldık umurlarında olma çünkü bizim gibilerin oyunu bırakması yeniler bizden nüfusca fazla,yani oyun instance tabanlı ilerliyor böylede gider.
Sosyal ağlarda paylaş

@ nefr: benim bahsettiğim crafting sistemi bireye özel senin karakterinin mesleğine bireysel yaklaşan bir sistem. yani swg deki gibi; sadece senin yapabildiğin bir olgudan bahsediyorum. ayrıca senin belirttiğin gibi bir mesleği tam levellayana kadar harcadığın emek ve paray daha sonra karşılayamıyorsun. ben auction house'dan al/sat yaparak craftingden daha fazla para kazanan birçok oyuncu gördüm. yani resmen spot pazarcıları gibi bütün itemları alıp senin emek verdiğin craft ettiğin itemları adamlar al/satla auction houseda 3 5 gold ekleyerek ticaretin içine ediyorlardı. wow daki crafting sistemi o kadar saçmaki haftalarca proffession kasmak yerine sourcingden yada al/sattan daha rahat para kazanıyorsun. buda oyundaki craftingi öldüren diğer bir sorun oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

bende tartısmalara yeni bi boyut getireyim :) bence bu oyunun adı world of warcraft degil hede online olsaydı 1 mil zor satardı oyun..1 yıldır oyunun ismini kullanarak cogu kisinin bu rezillige dayanmasını sagladılar..dedigim gibi bu oyunun adı baska olsaydı 6 ay once oynayanların yarısı bırakmıstı oyunu..

piyasayı arastırdıkca cok kalite oyunlar oldugunu goruyorum..ama hak ettigi yerlerde degiller..yetkilerin cok ilgili oldugu oyunlar var world map pve olaylarının asmıs oldugu oyunlar var..varoglu var kısaca..ama neden onlar daha az oynanıyo?cunku kimse bilmiyo. arastırmıyoda oyunu.. kalıyolar oldukları yerde..daoc kac yıllık oyun pvp rank sistemi wow a 10 basar eq2 32432 class 32432 ırk var koskocaman world map harika goruntuler var pvp de geliyo oyuncu sayısı wow dan az..o kadar abarttıgınız wow da 3-5 class var bazı oyunlarda yetkililer 10-15 class ı dengelemeye calısıyo pvp guzel zevkli olsun diye..

1 yıl gecti pvp hic gelismedi 1 yıl oncede pvp alanına girdigimizde nerf xx topicleri butun sayfayı kaplıyodu simdide kaplıyo..ornekler uzar gider..wow da pvp sux o yuzden wow oynanmaz demiyorum tabiki..umarım anlatmak istedigimi anlatabilmisimdir..
Sosyal ağlarda paylaş

nerf su nerf bu topiclerinin bol olmasi oyunun dengede oldugunu gosterir gecmiste diger oyunlardan edindigim tecrubeye gore .

bir de pvp olayina neden bu kadar takiliyorsunuz anlamadim . pvp bazli bir oyun degilse wow ve siz pvp istiyorsaniz baska oyun oynarsiniz . wow hic bir zaman mukemmel pvp tecrubesi sunacagini iddia eden bir oyun olmadi ki . ve evet en buyuk cazibesi warcraft dunyasinda gecen bir mmorpg olmasi . adi wow olmasaydi demenin de bir gecerliligi kalmiyor bu noktada .

daha iyi bir duruma getirilemez mi oyun ? getirilebilir tabii pek cok eksigi oldugu ortada . burda da blizzard devreye giriyor . oyuncuyu cokca dinleyip gerekli degisiklikleri yapabilecek capta bir firma olmasi kalan soru isaretlerini siliyor .
Sosyal ağlarda paylaş

konuyu yeni gordum. bende bir seyler yazayim dedim. accountumu yaklasik 5 hafta kadar once ani bir kararla kapadim. ben su an avustralya da yasiyorum. yaklasik 6 ayim kaldi daha sonra turkiye'ye donecegim. cogu mmporg u denedim. wow us beta'da oynadim. o siralar 2 sene kadar oynadigim daoc (dark age of camelot) tan sikilmistim. nedeni yeni cikan expansion ve levellanmasi gereken itemlar vs. di. oyun cok dengesiz bir hal almisti. tam o sirada wow cikinca baliklama daldim. oyun ciktigi gun elimdeydi. pre-orderla aldim. baslarda cok zevkli idi. 1 tane oceanic (avustralya-yeni zelanda-singapur vs.) pvp serveri oldugu icin daoc'tan gelen turk arkadaslarla baska bi u.s. serverinda oyuna basladim. kastik kastik 60'a geldik. sonra baktimki ben sabah ise giderken amerikalilarda aksamustu, hepsi oyunda, kasiyor vs. sonra 40 kisilik raidler vs. cikti ortaya. zaten ben oyun tarzi olarak o kadar fazla insanla dungeonlara falan giden bir insan degilim. sonra yavas yavas itemi saglam olan digerlerini sindirmeye basladi. gel zaman git zaman pvp yi gelistirmeye calisacaklarina hala instance lar vs acmaya devam ettikleri icin bende biraktim oyunu. eski oyunum daoc'ta klasik zamanli serverlarin acildigini duyup oraya geri dondum. zaten 6 aya donduken sonra askerlik, is hayati vs. derken oyunlara zamanim kalmayacak. ama yinede 1 yilimi wow'a harcadigim icin pismanim. kimse soylediklerimi yargilamasin, elestirmesin, sonucta bunlarin hepsi benim kendi fikirlerim ve oynadigim bir cok online oyunun sonucunda yaptigim karsilastirmalar sonucunda vardigim bir sonuc.
saygilar, sevgiler..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...