Sensible Mesaj tarihi: Şubat 6, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2006 Oyunda geçen muhabbetlere göre allakhazam gibi birkaç siteye bazı reklam verenler internet explorerdan faydalanarak wow hesaplarını çalmışlar. Firefox korudu valla bizi çok şükür Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Şubat 6, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2006 guzelde ie cok kullaniliyor diye onun basina geliyor bunlar . firefox da dunyada en cok kullanilan browser olsa onun da basina gelir . fanatizm yapmayalim lutfen heh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kath Mesaj tarihi: Şubat 6, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2006 yeni bi olay degil ki bu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mardox Mesaj tarihi: Şubat 6, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2006 @huun: Senin bahsettiğin çoğunluk internetle belli yere kadar haşır neşir olanlar. Misal paticik "gaming" ile ilgilenenler dahil pekçok kullanıcıyı barındırıyor ve yapılan anket : http://forum.paticik.com/konu.php?id=171355&syf=3 [ Mesaj 06 Şubat 2006, Pazartesi - 12:14 tarihinde, mardox tarafından güncellenmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Şubat 6, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2006 en cok kullanilan browser olmasiyla ne alakasi var ki bunun ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Qui Mesaj tarihi: Şubat 6, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2006 Firefox open source olduğu için aradaki güvenlik farklarını yanlızca çok kullanmaya bağlayamazsınız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Şubat 6, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2006 burda ms gibi zulti trilyon dolarlik yazilim firmalariyla acik kaynak kod uygulamasi arasindaki farklari tartismaya gerek yok . 0 guvenlik hatasina sahip bir yazilim uretilebilir mi ? konunun uzmani degilim ama tek bildigim simdilik boyle birsey yapilamadigi . ms in program yapmakta hatalari varsa- ki bu bir gercek - en fazla kullanilan browser oldugu icin bu programin aciklarini arayanlarda cok . linux ta mac/os ta virus yok mu ? var . firefoxta guvenlik acigi yok mu ? var . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
muzcu Mesaj tarihi: Şubat 6, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2006 ben çok kullanılmayla ilgili bi bağlantı kuramıyorum. bana sorarsanız ie'nin en çok kullanılan olmasının nedeni, iyi olmasından çok, neredeyse bütün bilgisayarlarda default browser olarak gelmesi. aynı şey firefox için olsa firefox en çok kullanılan olur. bence şunu inkar edemeyiz ki firefox bilgisayarı "bilinçli" olarak kullananlar arasında bir anket yapılsa veya ie'nin default olmadığı bir yerde yapılsa bu anket, en çok kullanılan seçilir. neyse asıl konu, neden ie çok kullanılıyor diye onun açığını bulsunlar ki, atıyorum %40'ı ie kullanıosa %30'u da ffox kullanıosa. adam manyah mı sadece ie'nin açığından yararlansın. ikisine de dadanır :D fox'a bazı yerlerde kılım, özellikle flash'lı sitelerde bazen linkler çalışmıyor çünkü üstüne geldiğimizde açılması gereken reklam, zaten açıkmış gibi oluyor ve kapladığı alandaki linkler tıklanmıyor. belki de ben ayarlayamadım. yine de bazı ucra siteler (hack, serial, ftp vs.) firefox ile açılmıo (belki güvenliktendir) ama ie ile açılıo :D neyse ffox rulaz diyim de fanatizmim belli olsun XD Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pandaalf Mesaj tarihi: Şubat 6, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2006 iide açık kodlara sahip olması programın daha güvensiz olduunu gösterir, kaynak kodları geliştirilebilir şeylerse bu sadece sizin programa daha fazla hakim olabilmenizi saalar ki aranızda firefox a ek kod yazan biri olduunu sanmıorum. Ie nin güvenlik ayarları düzgünse kimse bilgisayarınızdan istemediğiniz birşeyi almayı bırakın ping bile alamayabilir. Ie daa populer olduu için 3-333 herkes var kullanıcıları arasında, o yüzden basit tricklere bile gelen tipler olabilior. Bide wow acct çalınmasına karşı kesinlikle hatırlatma sorunuzun cevabını bilin (scu da okudum pyros die biri açıklamıştı ismini vermezsem olmaz =) ). öle Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Şubat 6, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2006 http://turk.internet.com/haber/yazigoster.php3?yaziid=8386 firefox la ie yi karsilastirmiyorum ben bu arada . firefox daha iyi olabilir ve hatta oyledir eminim ama kullanici sayisiyla daha guvenli olmak arasindaki fikrimi yillar once chip te okudugum bir makaleden edindim . simdi aklima geldi google da bakinirken goz attim ve yukardaki yaziyi buldum . asagi yukari ayni seyler okudugm yaziyla verdim linkini . FANATİKLİK YAPMAYİN HULEEEEEYYN saka saka tamam firefox super :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
silverhoof Mesaj tarihi: Şubat 8, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2006 "iide açık kodlara sahip olması programın daha güvensiz olduunu gösterir" Ömrümde duyduğum en saçma savunma! GNU/GPL plz ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Şubat 8, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2006 maxthon var mis gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aramil Mesaj tarihi: Şubat 8, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2006 Tamamda WoW'la ilgisi nedir?¿ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
heso Mesaj tarihi: Şubat 8, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2006 firefox sux Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DeMiRMaSKe Mesaj tarihi: Şubat 8, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2006 Açık kaynak kodlu olması daha güvensiz olduğu anlamına gelmez ama güvenilir olmayan bir sitedende açık kaynak kodlu bir yazılım indirmek güvensiz olur. Çünkü yazılımı istenildiği şekilde değiştirilebildiğinden sizin kovmaya çabaladığınız şeyleri o çağırabilir. IE olsun Firefox olsun hepsinde güvenlik açığı var ve bunlar zaman içerisinde bulundukça kapatılıyor ki yoksa yeni versyon firefox ya da ie için patch çıkmazdı. IE'nin açıkları ulu orta heryerde anlatıldığından ve ms bunu duyurduğundan olsa gerek herkes tarafından bilinirken ff gibi programların ben henüz bizim şu açığımız vardı ama kapadık dediğini duymadım sadece yeni versyon çıakrıp duruyorlar. Hiç bir konuda fanatiklik yapmaya gerek yok. IE gibi kapalı kodlubir yazılım size çok büyük bir zarar verdiyse dava eder zararınızın bir kısmını giderebilir belki üstüne çıkabilirsiniz ama açık kaynak kodu size zarar verirse hiç bir halt yiyemezsiniz. Bu arada Firefox her sayfada iyi çalışmıyor. Bazı sayfalara(Wow Eu'nun talent sayfası dahil) doğru düzgün çalıştırmadı(Açmadı değil çalıştırmadı dinamik yapıda sorunlu sayfada talent verilmesi gereken yere verdirmedi tooltip açmadı filan) ozaman ie mi daha iyi firefox mu dha iyi olayı değişiyor. Benim ögrüşüme göre birbirlerini tamamlıyorlar. Birinin yetmediği yerde bir diğeri orayı tamamlayabiliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LiGhTfOrCE Mesaj tarihi: Şubat 8, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2006 Bu kullanıcılar windows u kaçak anahtarlarla kullanan autoupdate i kapalı kullanıcılar olmasın sakın? SP2 bilgisayarı yavaşlatıyor diyenler hesaplarına zarar gelmeden anlarlar umarım SP2 ile gelen güvenlik önlemlerinin kullanmayı bilenin hayatını nasıl kurtardığını ve olayın firefox ile alakası olmadığını ... Benim hesabım yerinde duruo updateleri silip bidaha deniim oyunu bırakmak için sebebim olur belki . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Warhero Mesaj tarihi: Şubat 8, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2006 genel bir kanı var "firefox bütün siteleri açamıyor, çoğu sitede problem çıkartıyor". oysa ki firefox ve opera, "genel" web standartlarını büyük bir dikkatle takip eden iki browser. ancak explorer, genel web standartlarını değil, microsoft standartlarını takip ediyor. bütün dev siteler -misal google, wikipedia, phpbb vs- tüm browserlara uyumlu hazırlıyorlar sitelerini. elbette, tek bildiği browser ie olan kişilerin hazırladığı siteler, ie kodları üzerine kurgulanmış olur. böyle sitelerin diğer browserlara uyumlu olmasını bekliyemeyiz. bundan dolayı da firefox'u suçlamak yerine webmaster'ı suçlamak gereklidir. örneğin eksik kod veya yanlış kod yüzünden bozuk olan sitelerde, "kodları yanlış ayarlamışlar" gibisinden şeyler deriz. aynı durum bahsettiğim hadisede de var. ie tüm kodları eksiksiz çalıştırsa dicek sözüm yok. ancak öyle birşey yok. ie tabanlı hazırlanmış sitelerde bile türlü abukluklar çıkabiliyor. hatta birçok sitede ie'yi kitlediğini, siteye girildiğinde browserı çöktürebildiğini gördüm. bunu geçsem bile, ie'nin desteklemediği ama opera ve firefox gibi browserların kullandığı tonla ekstra özellik ve kod var. bu tip siteleri de ie düzgün çalıştırmıyor. es geçmemek gerek. bundan dolayı sadece ie üzerine yüklenilmemesi gerekiliyor. opera gibi firefox gibi diğer browserların da desteklenmesi şart. bu sayede internet siteleri gelişecek ve basit html tadında sitelerden kurtulmuş olucağız. evet, eu wow sitesine baktım, abukluk var o bölümde. ancak worldofwarcraft.com sitesinde talent calculator sorunsuz çalışıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bloodthirst Mesaj tarihi: Şubat 8, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2006 aarkadaşlar çok kullanılan program tabii ki en çok saldırıya mahruz kalır hele ie gibi default olarak gelen bi program kuşkusuz bu saldırıya en çok mahrum kalacak programdır. çünkü bu işi yapan adamların hedefi aşmış her haltı bilen bilgisayar kullanıcısı deildir onun yerine güvenlik nedir anlamayan yada çok önem wermeyen bilgisayr kullanma konusunda ii olmayan adamdır. e bilgisayrdan bu kadar anlamayan adamında ie kaldırıp (yada bi kenara bırakıp) firefox kurmaya çalışcaanı hiç sanmam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lind3r0th Mesaj tarihi: Şubat 8, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2006 bir insan malsa eminim ie de account gider ff de merak etmeyin :) alakası yok yani ie yada ff Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ad3m Mesaj tarihi: Şubat 9, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2006 Demirmaske bahs ettiğin eksiklik Firefoxun değil wow un etkileşim eksikliğidir. IE popüler browserlar arasında en özürlü olandır buna bilgi olmadan karşı çıkmayın! (Bu lafım genele sana yönelik değil) Bahs ettiğin dinamik de IE entegrasyonun dan kaynaklanır FF her halükarda IE den daha dinamik daha esnektir... Çünkü open source uygulamalar kullanım alanındaki standartlar üzerine kurgulanırlar. Ayrıca şu an kalkıp IE şu özelliği ile FF den daha iyi diyebileceğiniz bir özellik bulunmamaktadır mlsf.Burada amacım FF kullanın kullandırtın olayı değil ama kullanıcıyı pek sallamayan Tekel e her zaman karşı olun alternatiflerede açık... Ayrıca program hatalarının çok kullanıcılıkla olan tek alakası bulunan zayıflığın kullanım potansiyeline göre çok hızlı zararlara yol açabilmesidir.IE çok kullanıcı / çok bug ile alakası yoktur güzel bir örnek isterseniz Apache dünyanın en çok kullanılan sunucularındandır diğer bir sunucu olan MS ürünü IIS e oranla tehlikeli zayıflıkları çok daha azdır...Ha konumuz neden windows ta bir sürü virüs var olsaydı şüphesiz ki tek cevabı en çok kullanıcı sayısına sahip olduğu için olurdu.Ama virüs 3. kişiler kodlar ama sistemi 1. kişiler fark bu. [ Mesaj 09 Şubat 2006, Perşembe - 06:25 tarihinde, ad3m tarafından güncellenmiştir] [ Mesaj 09 Şubat 2006, Perşembe - 06:27 tarihinde, ad3m tarafından güncellenmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DeMiRMaSKe Mesaj tarihi: Şubat 9, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2006 Sanırım ben yanlış cümle kurmuşum. Firefox düzgün göstermiyor derken o eksiklik firefox'tan kaynaklanıyor olarak söylemedim ki benim bilgisayarımda da firefox kurulu ama ie'yi de yabana atmam. Adamlar frontpage ile yabana atılmayacak derece orta düzeyde sayfa yapan bir çok kişinin sayfasının ie'de daha düzgün görünecek şekilde ayarlamışlar. Tekel ya da değil. Şuanda kimse ie'nin bu konuda firefox'tan daha kötü durumda olduğunu söyleyemez. Bütün bunlar linux/windows tartışmasında olduğu gibi hiç biri kusursuz değil hepsinin bir açığı var. Fanatiklik konusunda takılmıştım ben. Söylemek istediğim IE'ye patch çıktığı kadar, firefox'a da yeni versyonlar çıkıyor. Sanmıyorum ki ff'ye sadece program geliştirmesi yapıyor olsunlar. Bulunan açıklarıda kapatıyorlardır sadece ne yaptıklarını söylemiyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar