Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

turk korku filmi; dabbe


death_cuk

Öne çıkan mesajlar

fragmanları çok iyiydide, filme gıcık oldum çünkü;

bizim müzik grubunun adı Dabbe idi. şimdi bu film çıkınca matrix gibi ağızdan ağıza dolaşacak.

-Grubunuzun adı ne gençler?
-maaaatriiiiixks

gibi bişey olcak. değiştirmek zorunda kaldık yeni isimde bulamıyoruz.

filme dönmek gerekirse, gidicem çünkü basit efekler, makyajla korkutmaya yönelik olmadığını anladım fragmanlardan. özellikle bi tünelde yürüyen gölgeler sahnesi çok güzeldi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

fragmanlar çok amatörce gibi duruyor.Hani Kamer'laardan falan bahsedilmiş ödüllü bir kameraymış kullanılan kamera ancak bana çok amatör gibi geldi.Belkide bütçe yetersizliginden olsa gerek.Hani TV dizisi izler gibi hissettim fragmanda...Birde oyuncular arasında tanıdıgım bir tek Kaan Girgin var oda benim tanıdıgım Kaan Girginse hani biraz daha popüler isimler olsa daha ii işler çıkarmış.Ama belkide film güzel olur bekliycez.Ayrıca Türk sinemasının yükselmesi muhteşem birşey Son 1 yıldır inanılmaz bir tırmanış var.Holifud filmleri arasından şahane sıyrıldık bana kalırsa
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

dabbe bence mükemmel bir türk korku filmi olacak.. yönetmen japonyada baya çalışmış biri. dolayısıyla japon korku filmlerinden etkilenmişliği var...

Dabbe nedire gelince: Dabbe islami kaynaklarda kıyametin alametlerinden ikincisi sayılır. Yerden ve topraktan bir şekilde çıktıktan sonra insanla konuşabilecek bir varlık olacaktır. Kimilerine göre 10 metre boyunda kimilerine göre insan boyunda olacaktır. Kelime kökeninde ağ ve yayılma anlamı vardır. Bazı islam bilginlerince bu dabbenin örümceğe benzer birşey olacağı şeklinde yorumlanırken kimi islam bilginleri de hem insanla konuşabilmesi hem de bir ağ olması dolayısıyla internetin ve bilgisayar gibi aletlerin dabbe olabileceğini savunmaktadır. Film de bunu konu almaktadır.

Dolayısıyla bence ilginç bir film olacağa benziyor. İslami kaynaklarda gerçek anlamda çok korkunç bilgiler olduğunu düşünürsek (cinler yecüc mecüc vs..) japonyada ringu nun yönetmeniyle çalışmış birinden başarılı bir korku filmi bekleyebiliriz gibime geliyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Cool gençlik fragmanı beğenmemiş ne demek? Fragman bariz rezil. Oyunculuk komedi zaten. Efektlerin kötülüğü düzgün açılarda çekilseymiş gizlenebilirmiş ama bariz ortaya çıkmış. Kamera seçimi kötü. Anlamsız bir yapım olmuş. Belki korku film piyasasını hareketlendiren bir film olur ama başarılı demek yanlış. Yada cool gençlik beğenmemiş demek ayrı komik.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...