Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

cnn'in karikatür anketi

Pessimist

Öne çıkan mesajlar

Ne diyeyimki şimdi tepkiler abartılı ve "burada kalmayacak, çok damara bastılar" demişsin. Böyle çelişkiler kötü.
Avrupa halkına bu tepkiler çok yanlış empoze ediliyor. Gerici terörist olarak gösteriliyoruz.
Modern halklar hukuki sorunlara yıkıcı çözümler getirmemeyi başarabiliyor.

[ Mesaj 05 Şubat 2006, Pazar - 22:08 tarihinde, Redeagle tarafından güncellenmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

abartılı ama abarttırdılar demek istedım olduğu yerde kalacaktı..keşke özur dıleselerdı ve kapansaydı yaptıklarının çırkın bişey olduğunu kabul edıp...
sawas yanlısı falan da dıılım olmasa keske boyle seyler,islamı da kendımızı de daha duzgun tanıtabılsek tanıyabılseler...
Sosyal ağlarda paylaş

sorun muhammedin sadece islam dünyası tarafından saygı duyulan bir karakter olması değil.

sansüre alışık olan "geri" toplumların ezikliği ya da ifade özgürlüğü hiç değil.

esas mesele, bu karikatürlerin 1.3 milyar insanı rahatsız edeceği, kışkırtacağı bilindiği, üstelik bu insanların bir bölümünün saygıdeğer gelişmiş ülkelerde azınlık ve patlamaya hazır durumda olduğu gözler önünde olmasına rağmen, inadına uç kesimleri karşı karşıya getirmek için basılması.

en ilginç nokta ise; eylül 2005te basıldığı zaman elçilere randevu vermeyen danimarka hükümeti ve bir kaç yıl önce bir isa karikatürünü hristiyanları rahatsız edeceği düşüncesiyle basmayan ama farklı bir dinin mensuplarının rahatsızlığı söz konusu olduğunda karikatürleri basmayı "bir görev ve toplumun ifade özgürlüğü" olarak değerlendiren sevgili editörün, ancak danimarkanın gıda firması ARLA'nın günlük zararının 2 milyon euro olduğunu açıklamasından sonra bir kaç ay rötarla özür dilemesi.
Sosyal ağlarda paylaş

@ravachol:

ona bakarsak bush da hristiyan. hristiyanların hepsi savaşçı, insan öldüren varlıklar demiyoruz burda.

ha bu arada kuranın 3-5 suresini okuyup, o zamana göre yorumlayamayıp, günümüze uyarlıyamıyorsan zaten hiç tartışmayalım, sen islama inanların hepsini terörist zanneden insanlara arka çıkmaya devam et.

ha bu arada teröristler ne yapmışsa yapsın, bu herifler islama inanıyor diye islamın lideri o şekilde aşağılanamaz tekrar söylüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

hasta kişilkli olan sensın ben dıılım ben de düsüncemi belırttım bu kadarsın işte kendın soylerken bi sorun yok baskası düsüncesını belırtınce hasta de mı???
belirt ne düsünürsen düşün muhattap olamaya mrklı değilim,fazla gelırım ben sana...
Sosyal ağlarda paylaş

sizlerin bu terbiyesizce ve hakaret içeren mesajlarınızın şikayet edilmediğini sanmayın!
muhatap almadıgımdan bu mesajlara cevap vermiyorum.
anlaşılan bu sabrımı zayıflık zannediyorsunuz!

benim dişlerim uzundur. ağzıma geleni söylemeye bir başlarsam o lafları size yediririm. ben çoluk çocuga terbiye ögretme meraklısı değilim. varsa bir aileniz onlar versin terbiye size. zaten aile terbiyesi de belli bir yaştan sonra alınamıyor!

böyle asarız keseriz tey tey havalarına fazla girmeyin, kötü bozarım. terbiyesizliğin lüzumu yok!
Sosyal ağlarda paylaş

ya sen cok mu terbıyelısın bı de kufur etmişiz gıbı üste cıkma daha açmadık ağzımızı...muhatab değilsen olma o zaman..ne sabrından bahsedıosun sen hasta dıyen sensın basta ben saygısızlık bı sey yapmadım utancak sakınılcak bi şeuım de yok baksın görsunler msjları ..şıkayet ederım deyıp de korkutmaya mı çalısıosun napıosun saçma sapan laflar edıp cvpları yıyınce sıkayetten baska yapcak bışeyın kalmadı istedığını yap..sıte de sen de umrumda dıılsın...
Sosyal ağlarda paylaş

eh boach onu diyoz, sabahtan beri diş sıkıyoz!
biz sustukça seviyeyi korudukça adamlar azıtıyor! bi cevap vermezsen daha da çoşuyorlar.

ben terbiye sınırlarında ikazlarda bulundum! olay bu!

konu dağıldı! mevzu buna döndü!

şahsıma yönelik entry yazılmasın, özellikle muhatap almadığımı kişiler hem topici hem forumu kirletiyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

sen bana terbıyesız de ben senın sahsına bı sey yapmıyımmmmmmm
sen terbıyeyı öğren de gel,bı de topıclerın kırletılmesınden bahsedıosun...yazık senın gıbı duzeysız ınsanlar yuzunden konular dağılıyor.kapat konuyu ozaman sen de muhattap olma....
Sosyal ağlarda paylaş

pek hümanist bir yaklaşım olmayacak ama -birbirlerini yeseler de kafamızı dinlesek be.

ay bu arada çok özür dilerim, kişisel tartışmanızı bölmüşüm. topic sahibine pm atardım bilseydim.

[ Mesaj 05 Şubat 2006, Pazar - 23:38 tarihinde, Saeros tarafından güncellenmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

herkez bı serbest dusunce ayagına yatmıs bu karıkaturlerı savunuyor nedense

burdakı olayın buyuk olma nedenı hz muhammedın yuzunun cızılmesı degıl karısılıklı saygıdır

kaldıkı peygamberı gercekten anlıyan varsa bugun yasasaydı bu yuz cızme geyıgıne karsı olucagınıda bılırlerdı

peygamberın yuzu sırf ona tapılmasın dıye cızılmez dusunsenıze bzıde resım olsa ve hrıstıyanalr gıbı peygamberı resım etsek turbe kapıalrına bıle yuz suren yatırların duvarı open halkın bunu suıstımalı nasıl olurdu
peygamberın ıstedıgı tek sey kendısınden cok gorevının tartısılmasıydı

bugun musluman ulkeler ust uste her yerde bu sekılde saygısızlıklar yapsalar dırek tepelerıne bınılırdı

ulkeler bırbırlerıne ve ozellıkle dınelrıne karsılıklı saygı gostermelıdırler ozgurluklerınız dıger kısının ozgurluklerının basladıgı yerde bıter

ayn ısekılde bu karıkaturıst komunıst bır sey yayınlasaydı veya nazı yanlısı bır sey yayınlasaydı sızce gene basın ozgurlugumu olucaktı

nazılık yasadısı avrupada pekı bu ınsanalrın hıcmı dusunce ozgurlugu yok bugun damımarkada bır gurup cıkıp nazı partısı kurucaz dese yada aprtıyı gectım bız nazı gazete cıkarıcaz dese o zamanda basın ozgurlugumu olucak bu

turkıyede kavgam kıtabı sattıgı ıcın bıle kıllanan bu herıfler boyle olayalrda ozgurlugun arkasına sıgınrısa bunlara nası lsamımı denebılır herseye bır ozgurluk ıbaresı gecırıp hodrı meydan dıyolar

Zaten bu mantıkla durdurulmadı mı Türkiyedeki Kavgqam kitabının basılması.
Kitap Türkiyede fazla satıılmaya başlanınca bastırıp yayın evlerini engellemediler mi?
Şu an istenen şey belli. Müslümanları ama başta arapları kışkırtmak. Ne kışkırtılmaya izin vermeli, ne de boyle bir terbiyesizliğe basın özgürlüğü adı altında izin vermeliyiz.
Bugune kadar yapılan şeylerle zaten müslümanları bölmeyi başardılar ki bugun görüyorum ki tahminimden de fazla başarmışlar.
Bugun Türkiye ile derdi olmayanlar bir gün gelip Türkiye ile derdi olanlar (Bakın bugunun tarihini ve bu yazımı not alın Ghaldszar söylemişti der kına yakarsınız) Atatürk için de savaşta erkek esirlerle bilmem ne yapıyordu diyip iki fotomontaj koyunca ne diycez. Basın özgürlüğü mü?
Basın özgürlüğünün ne demek olduğunu öğrenmeden konuşmayın bence diyeceğim ama kim takar o ayrı.
Kur-an için bile demedğinizi bırakmamışsınız iki dakikada helal olsun.
Bu yüzden burada siyaset ve din konuşulmasına karşıyım.
Sosyal ağlarda paylaş

http://democracyfrontline.org/blog/?p=133

onu bunu bırakın da..bu sitede karikatürlern altında yapılan yorumlara bi bakın...özellikle ilerleyen yorumlarda millet neler sölemiş inanamadım walla..ne kdar yannış tanıolar islamı müzlümanlıı gerçekten çok şaşırdım..hepsi resmen küfredio islama..
Sosyal ağlarda paylaş

Bakiyorum herkes dini kurtarmak icin yola cikmis ders veriyor dusunce ozgurlugunun sinirlarini belirlemeye calisiyor.Ama ayni cok bilenlerin hicbiri cikip bu ne barbarlik bu ne hayvanliktir demedi konsolosluk yakan yabancilara olum fetvasi veren yobaz pisliklere.

Sizin dininiz gozunuzu kor etmis.Insanliginizi unutmussunuz din yuzunden.Demek resminin basilmasini istemedi cunku tapilmak istememis.Peki ayni din adina masum insanlari havaya ucuran serefsizleri istedimi? Musluman olmayanlari kacirip baslarini kesip sonrada o goruntuleri internette yayinlamalarini istedimi? Sivasta canli canli bu ulkedenin degerli insanlarini yakmalarini istedimi?
Belki kotu niyetle yaptilar belki degil ne farkeder ? Her firsatta o karikaturleri cizenlerin nekadar hakli olduklarini ortaya koyacak ilkelliklerden ornekler vermiyormu muslumanlar ? Simdi cikip onlar birkac kisi diye atip tutmazsiniz umarim bana.Kac birkac kisi lan , burda bile bulbul gibi sakiyorsunuz neymis muhammedin karikaturunu cizmis hadi gaza gelinde sizde cikin birkac bina yakin.
Cok farkiniz varmi saniyorsunuz?? Karikaturlere agizda salya saldirmadan once cikip o bina yakip olum fetvasi veren insan musveddelerine iki cift laf etmeyen herkes benim gozumde bes para etmez ilkellerdir.
Korkutup sindireceklerini saniyorlar hala yobazlar.Butun dunya muslumanlari hayvan olarak gormeye basladi siz hala kendi kendinize kralcilik oynuyorsunuz.Uyanin artik be.
Neymis tartistiklari karikaturde terorist gibi gosterilmesiymis.Coktan degisti tartisma konusu farkinda degilsiniz belliki.Neymis cizenler biliyormus kiskirttiklarini.E sizde kiskirmaya coktan razisiniz ozaman.
Iyiki cizmisler muhammedin resmini.Ne mal oldugunu gorduk gene herkesin.Kirmiziyi gosterdiler hemen saldirdi birileri.
Adamlar saygisizlik yapmis sizin dininize ! Vay be! Karsiliginda yapilan ne ? Ben size soyleyeyim Hayvanlik !!

Birkere daha cok net birsekilde gozukuyor bizim ulkeninde , dunyaninda en buyuk hastaligi muslumanlar suanda.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...