-Cleglaw- Mesaj tarihi: Ocak 4, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2006 said: BlackRose, 04 Ocak 2006 10:29 tarihinde demiş ki: bence yanlış bir düşünce forumlarda şikayet edilen her ne varsa temelinde bu "boş arazi" mantığı yatmıyor mu? burayı "meydanı boş bulmak" sözünün anlamındaki gibi yorumlayanlar kirletmiyor mu? doğru. fakat bu durumda şuan geçerli değil. ben sadece yazım kurallarıyla alakalı olarak söyledim.[signature][hline]Vücudundan kurtul, sadece zihnin ve ruhunla yaşa, o zaman toprak altında da nefes alabilirsin. Cüneyt Arkın, Dünyayı Kurtaran Adam [Bu mesaj -Cleglaw- tarafından 04 Ocak 2006 10:43 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlackRose Mesaj tarihi: Ocak 4, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2006 senin ne anlamda söylediğine dikkat etmedim zaten, sadece paspatur'un vermiş olduğu örneği kurcaladım[signature][hline]Halatsız A3 .:. He who fights with monsters should look to himself does not become a monster...When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you .:. - Friedrich Nietzsche Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Cleglaw- Mesaj tarihi: Ocak 4, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2006 ben o zaman gidiyim abi böhühü :P[signature][hline]Vücudundan kurtul, sadece zihnin ve ruhunla yaşa, o zaman toprak altında da nefes alabilirsin. Cüneyt Arkın, Dünyayı Kurtaran Adam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fastreloader Mesaj tarihi: Ocak 4, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2006 ya elbette kurallara uygun bir şekilde yazmak kötü değil. böyle düşünen varsa gitsin duvara çarpsın arabayı =). ama sonuçta burası bir forum. forum olmasına rağmen burdaki yazılarımızda da imla kurallarına anlam bütünlüğü açısından dikkat ediyoruz. ama sonuçta "-ki" ya da "-de" ekleri yanlış şekilde kullanılsa bile bence ne anlamdan bir şeyler eksiltiyor, ne de anlam bütünlüğünü bozuyor. aslında burda yazarken de bunlara dikkat edilmeli. hem başka(resmi vb.) metinleri yazarken de imla hatası yapmayız ve uğraşmadan akıcı bir şekilde yazarız. ama insanlara yazmadığı zaman neden yazmadın diye kızmak mantıksız olur. ama bu topic o amaçla yazılmamış, yani benim bu topice bir tepkim yok. yanlış anlaşılmasın... dipnot: şuanki nasıl yazılıyor ya dipnot2: imla kurallarına dikkat etmek için kaç kere silip yeniden yazdım eheh. dipnot3: saygılar dipnot4: yengeye selam dipnot5: hadi bye[signature][hline]a.k.a. fastreload Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlackRose Mesaj tarihi: Ocak 4, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2006 şuan diye bir kelime olmadığına göre doğrusu "şu anki" olmalıdır ki bitişik olacak yani[signature][hline]Halatsız A3 .:. He who fights with monsters should look to himself does not become a monster...When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you .:. - Friedrich Nietzsche [Bu mesaj BlackRose tarafından 04 Ocak 2006 11:16 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Ocak 4, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2006 Ya tamam bir düşünceniz var ve bunu benimsemişsiniz ama bunu insanlara zorla kabul ettiremezsiniz ki... Yani şimdi biraz dikkat etmeye çalışıyorum ama yinede hatasız yazamam çünkü alışmışım. Ayrıca bir forumda dil bilgisi kurallarına dikkat etmem yada etmemem neyi değiştiricek? Hiçbirşeyi. Edebiyat dersinden hep nefret ettim ve nefret etmeye de devam edicem. Bu topicin açılmasının, benim hayatımda yaratıcağı tek fark bu mesajı yazıyor oluşum=) Buarada; said: Queen, 04 Ocak 2006 10:12 tarihinde demiş ki: Türkce'ye neden kurallar koymuşlar o zaman? Edebiyat hocaları işsiz kalmasın ayrıca sayısal öğrencilerin not ortalaması düşsün diye olabilirmi acaba? (-mi ayrı mı yazılcaktı?)[signature][hline] beybin, 02 Kasım 2005 20:51 tarihinde demiş ki: hep dedim dinsizlikte bir din olmalı. sir, 06 Kasım 2005 23:15 tarihinde demiş ki: "allahın sopası yok" lafı cuk oturuyo ama kafiriz be abi lol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kenjuro Mesaj tarihi: Ocak 4, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2006 okula gerimi geldik noldu oO[signature][hline]Kenjuro olympia Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlackRose Mesaj tarihi: Ocak 4, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2006 said: ShadowFury, 04 Ocak 2006 11:19 tarihinde demiş ki: ...olabilirmi acaba? (-mi ayrı mı yazılcaktı?) evet bütün soru ekleri ayrı yazılır ;)[signature][hline]Halatsız A3 .:. He who fights with monsters should look to himself does not become a monster...When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you .:. - Friedrich Nietzsche Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Ocak 4, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2006 açıldı :D[signature][hline]Holigan Team The Paticik Cup =o= II Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zopik Mesaj tarihi: Ocak 4, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2006 said: Queen, 04 Ocak 2006 10:12 tarihinde demiş ki: Yazdıklarıma iyi yorumlar yazan arkadaşlara teşekkürler. Aslında diğerlerine de teşekkürler, kafamın onları anlamaya calışmasını sağladıkları icin. Evet anlamıyorum bu insanları, bazı şeyleri kuralına uygun yapmamak icin cabalıyorlarlar gibime geliyor benim. Yani insanlar birbiriyle ders calıştıkları, cevreyi korudukları, nazik davrandıkları, küfür etmedikleri gibi sebepler yüzünden alay ediyorlar. Güzel ve doğruyu kullanmak kötü bir şey mi? Yoksa anne babalarımzın bebeklikten beri bize verdiği değerlerin hepsi yanlış mıydı? Büyük ihtimalle kötüyü yapmak insanlara kolay geliyor. Peki o zaman toplum tarafından yadırganıyorlar mı? Evet. İşte o zaman kendilerini coğunluğa cıkarmaları hatta herkesi kendilerinden yapmaları lazım ki herkes kötü olunca onlar kötünün iyisi olup yadırganmasın. Bunları bilincli olarak yaptıklarını da düşünmüyorum, bilinc altında geliyor bunlar bence. Türkce'ye neden kurallar koymuşlar o zaman? Boşluk dahi koymayalım kelimelerin arasına, ya da sesli hharf kullanmayalım, kelimelerin sadece ilk ve son harflerini yerli yerinde yazalım, nasıl olsa anlaşılmıyor mu? Hatta foruma yazı yazılmasın bi ses kaydedicisi olsun forumda herkes dinlesin, bant genişliği de yükseliyor zaten. Bir "de"nin ayrı yazılp yazılmayacağını düşünmeye üşeniyorsak, böyle geri kalmış bir toplum olmamız cok hakkettiğimiz bir şey. Sonra yöneticilere camur atalım. Beni dinlemiyorsunuz bari Atatürk'ü dinleyin: "Siz genç arkadaşlar, yorulmadan beni izlemeye söz vermişsiniz. İşte ben bu sözden çok duygulandım. Yorulmadan beni izleyeceğinizi söylüyorsunuz. Fakat arkadaşlar yorulmak ne demek? Elbette yorulacaksınız. Benim sizden istediğim şey yorulmamak değil, yorulduğunuz zaman bile durmadan yürümek, yorulduğunuz dakikada dinlenmeden beni izlemektir. Yorgunluk insan için doğal bir durumdur. Fakat insanda yorgunluğu yenebilecek manevi bir güç vardır ki, işte bu güç yorulanları dinlendirmeden yürütür." Aynı konu üzerine açılmış başka bir başlıkta söylediğim gibi; Türkçe dediğiniz şey sadece de ya da ki ekinden oluşmuyor. Sadece eklerden de oluşmuyor. Mesela anlatım bozuklukları var. Mesela çamur kelimesi var. Ç ile yazılıyor. Ve özellikle vurgulamak istiyorum ki Türkçe benim yazdığım gibi yazılıyor. Turkce ya da Türkce olarak değil! Anlatım açısından neredeyse her cümlen ayrı bir felaket. Durum bu haldeyken sen kalmış -de ekini ayrı yazın diye tutturuyorsun. Üstüne üstlük Atatürk'ün ağzından alıntılarla pekiştirmeye çalışıyorsun. Adamın kemiklerini sızlatmak değilde nedir bu ? Bir konuda haklısınız ama. Bir yerlerden başlamak lazım. Fakat bunun senin yapmaya çalıştığın gibi olması gerektiğinden pek emin değilim.[signature][hline]Image Resizer | direct-link | Selçuk Erdem'den önce de zopik'tim ben... Fikir Yurdu - Siyasi ağırlıklı fikir ve düşünce forumu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mADmaXimus Mesaj tarihi: Ocak 4, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2006 bu arada bu yazı bonecrusherın blogundan arak diyorum yaw![signature][hline]Lianna Human Paladin Lianna: Msnde gelecek seneye görüşürüz esprisini mi yaptılar? Alomatik: Blocklıcaksın 2-3 tanesini Taksim Meydanı'nda bak bir daha yapıyorlar mı? Lianna: LOL Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zopik Mesaj tarihi: Ocak 4, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2006 Yahu neden yazdıklarım sayfanın hep sonuna denk geliyor. Mesajları sayıp, gerekirse bekleyip öyle mi yazsam ne yapsam.[signature][hline]Image Resizer | direct-link | Selçuk Erdem'den önce de zopik'tim ben... Fikir Yurdu - Siyasi ağırlıklı fikir ve düşünce forumu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Ocak 4, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2006 selam, birşey gözden kaçıyor; devamlı yapılan uygulamaları beyin normal olarak kabul eder. alışmış, kudurmuştan beterdir sözünü anımsayalım. burası serbest ortam, rahatça yazalım diyebiliriz fakat bu tarz yazımlar bir anda gündelik kullanımımıza da hakim olur ve kolaya kaçmak için başvurduğumuz hatalar bir anda dilimize yerleşir. yoksa türk toplumu neden türkçesini yanlış yazsın ki? herkes okulda aynı düzeyde eğitimi alıp çıkıyor. okul öğretmedi diyebilir miyiz? hayır. peki insanlar gereken ehemmiyeti göstermedi diyebilir miyiz? önemli değil ve birşey olmaz telkinleri arasında günden güne eriyip gidiyor türkçe. sonra da tarihimize tansu çiller gibi başbakanlar giriyor. saygılar.[signature][hline]Vorsprung durch Technik 1997 A4 1.8T quattro 150HP manuel Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Warhero Mesaj tarihi: Ocak 5, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2006 said: BlackRose, 04 Ocak 2006 10:29 tarihinde demiş ki: bence yanlış bir düşünce forumlarda şikayet edilen her ne varsa temelinde bu "boş arazi" mantığı yatmıyor mu? burayı "meydanı boş bulmak" sözünün anlamındaki gibi yorumlayanlar kirletmiyor mu? said: paramecium, 04 Ocak 2006 16:17 tarihinde demiş ki: birşey gözden kaçıyor; devamlı yapılan uygulamaları beyin normal olarak kabul eder. alışmış, kudurmuştan beterdir sözünü anımsayalım. burası serbest ortam, rahatça yazalım diyebiliriz fakat bu tarz yazımlar bir anda gündelik kullanımımıza da hakim olur ve kolaya kaçmak için başvurduğumuz hatalar bir anda dilimize yerleşir. yoksa türk toplumu neden türkçesini yanlış yazsın ki? herkes okulda aynı düzeyde eğitimi alıp çıkıyor. okul öğretmedi diyebilir miyiz? hayır. peki insanlar gereken ehemmiyeti göstermedi diyebilir miyiz? önemli değil ve birşey olmaz telkinleri arasında günden güne eriyip gidiyor türkçe. sonra da tarihimize tansu çiller gibi başbakanlar giriyor. katılıyorum, güzel demişler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
taz Mesaj tarihi: Ocak 6, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2006 çok önemli bir konu bence de de, ki ve mı bunlara dikkat edelim.[signature][hline] ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Ocak 6, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2006 önce bi insan olalım da[signature][hline]Eskiden yeterdim kendime Artardım bile Şimdi ne yapsam nafile!... Ve Kim demiş "can eskimez" diye Bu can tedirgin bu tende Can da eskimiş ben de /Bedri Rahmi Eyüboğlu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar