Azure_Knight Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 5x11 acaip büyük spoiler herifler asgard çıktı ulan asgard aha promo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sovereign Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 abi yazılır mı böyle bi spoiler buraya ya gitti bütün episode'un zevki dayanamadım açtım daha ilk kleime naptın ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Azure_Knight Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 acaip büyük spoiler yazıyo abi daha ne yazıyım oraya uyarmak için Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sovereign Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 Neyse baya bi forumlarını okudum adamların alıştım artık.. ama hakkaten süper olcak bu son bölümler.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sovereign Mesaj tarihi: Ekim 13, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2008 Bi göz atınız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
misanthrope Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 şu son iki bölümde cidden atlantis özlenen tempoya kavuştu.. umarım böyle devam eder de güzel bir son yapar bari Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gazanfer Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 diziye yeni başladım, 3. sezondayım. çok beğendim, baya sardı. ama herkesin ingilizce konuşması, hiç çeviriye ihtiyaç olmaması gibi şeyler çok rahatsız ediyo açıkçası. farscapete çok güzel ve doyurucu bi çözüm vardı, stargatete ise "ya bu da böyle kalsın, her yerde çeviri falan bayar diziyi" deyip default ingilizce konuşturmuşlar herkesi ama pek hoş olmamış, sürekli rahatsız oluyorum. hadi gelişmiş ırklar bu sorunu göze batmıycak şekilde halledip insanların dilinde konuşuyo olabilir de, en ilkel ırklarla bile dil sorunu çıkmıyo kardeşim. biraz daha özen gösterilseymiş keşke. başka tutarsızlıklar da var, onlar da arada soğutuyo: mesela nasıl oluyo da diğer taraftaki gözlem aletlerini realtime yönetebiliyolar? ışık hızıyla gitsen yüzyıllar sürecek gezegene alet yollayıp realtime veri alışverişi yapıyolar. bu süre içerisinde gate açık olsa tamam, ordan kurtarılır, ama gate de kapalı. bunlar kafaya takılmazsa süper, ama işte arada çok batıyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sovereign Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 abi ona bakarsan kalkan ve ışın teknolojilerini de açıklayamazsın yani. Subspace sinyal teknolojisi diye bişey var.. bu tech artık aklına hangi scifi dizi geliyosa vardır onda yani. teknolojileri rahat bırakacaksın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gazanfer Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 kalkan ve ışın teknolojilerini açıklayamamamla alakalı değil, kendi içinde tutarsızlık göstermesi sorun. bi alet yollayıp da gidişini "varmasına 5 saniye... 4 saniye... 3 saniye..." diye izleyip, vardıktan sonra onunla veri akışını realtime takip edersen tutarsızlık vardır. aletin gitmesi anlık değil, verinin gitmesi neden anlık? bu tutarsızlıktır. bi istisna ise de, bilim kurgu dizisinde ben açıkçası bunun seyirciye mantıklı bi şekilde açıklanmasını beklerim. yoksa adamların goauld gemisiyle "ışık hızının 100 katı hızında gidiyoruz" demeleri kimse için sorun değil gerçekten :) diyelim subspace sinyal teknolojisi diye bişey var (ki bunun izleyiciye açıklanması cidden gerekir bence, ben cahilim, bilmiyorum bunu mesela cidden), o zaman neden bazı bölümlerde sırf iletişim kurmak için gatei açmaları gerekiyor? teknolojileri rahat bırakıcaksın demişsin bi de, kusura bakma ama cidden rahat bırakamam. yaprak dökümü izliyo olsam sorun değil, ama stargate yahu :) herşeyin mükemmel olmasını beklemiyorum, sonuçta çoğu uydurma ve tahmini teknolojilerden yapılan şeyler, istedikleri kadar uçsunlar, bilimkurgu sevmemizin en büyük sebebi böyle "oha bununla şu yapılır, bu aslında şöyle olsa gerçekten olabilir" diye kafa yormamız, ama işte sırf dizideki konu bozulmasın ya da heyecan dağılmasın diye böyle fedakarlıklar yapılmasını hoş bulmuyorum. mesela sitcomlarda bi eve giren karakter özellikle önemli değilse girdikten sonra kapıyı kapatmaz, seyirci kapıya ne olduğunu, kapıyı daha sonra kimin kapattığını bilmez. çünkü bunun diziye bi etkisi yoktur, ve bu yüzden seyirci bununla rahatsız edilmez. burda yapılanı da aynı şekilde değerlendiriyorum ben. aletten gelen verileri 5 saniye geç alacak olsalar dizideki drama bozulacak, heyecan yarıya inecek, "kamerayı biraz daha sola çevir, kahretsin birisi var, ahan da tam şu anda vurdu aracımızı" heyecanı olmayacak. bunun için feda edilmiştir büyük ihtimalle. o yüzden ben hoş karşılamıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sovereign Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 bazı dediklerinde haklısın mesela o 5 saniye.. 4 saniye.. olayı. Ama bazı dediklerinde yanılıyorsun. Mesela o subspace teknolojisi varsa niye gate açmak zorunda kalıyorlar iletişim kurmak için demişsin. Subspace sinyal teknolojisi baya gelişmiş ve baya uzun menzili var ama "interplanetary" değil. Yani Dünya'dan birkaç milyar kilometre uzaktaki bir gemiyle konuşabilirsin belki.. gemiler durmadan communications range'e girip çıkıyor ya. Aslında daha 3. sezondayım demişsin o yüzden pek görmedin heralde ama ilerde bu konunun çook bahsi geçiyor.. herşey açıklığa kavuşuyor o yüzden merak etme. Sözüm sana değil de, ergenlik çağlarımda olsaydım 15-18 yaşları falan.. buraya sana her türlü teknolojiyi, stargate'teki her türlü hikaye eksikliğini ("plot hole") falan sayfalarca yazardım buraya. Hiç de sıkılmam, anlattıklarımı gerçekten dinleyen insanlar olduğu sürece son derece zevk alırdım. Zaten bu topiğin ilk birkaç sayfasında görüyorsun örnekleri :P Ama ben de yaşlandım artık biraz.. İçimde insanlara o olayları açıklama hevesi kalmadı artık. Ama bilimkurgu'yu ölene kadar sevicem.. ondan eminim. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Azure_Knight Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 atlantis böyle son bölümlerdeki gibi tadında bitsinde sgu sırada bekliyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 SG-1 8. sezonu şöyle bi iki aydır falan bitiremedim. Belki "lan bitiyo güzelim dizi, 2 sezon kaldı" diye kaygılanmaktan, belki de yaşanan onca olaydan sora bitiremedim. Ama bi ara cesaretimi toplarsam, "çayımı alır, saatlerce aralıksız izlerim. evet yapabilirim bunu" dersem, 9'un sonunu veya en azından ortasını vurmayı düşünüyorum :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
evilmaddox Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 Trek ve SG-1? Ben varım fanclub olayına bu arada. 6. sezonda kaldım, büyüsü kaçmasın diye izleyip bitiremiyorum.(tabi 1. sınıfı 3. defa okuyor olmamın da etkisi var sanırım, bi kere daha sınıfta kalmak istemiyorum :D) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Guru Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 acikcasi stargate atlantis'in son bolumunde son kalan asgardlarin evil karakter sergilemeleri pek hosuma gitmedi, yani yeni bir irk ekleyebilirlerdi mesela SGU'da yine karsimiza cikabilecek bir irk olabilirdi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Milamber Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 kaç senelik topik duygulandım birden bayadır girmiyordum patiye :D trtde ne güzel izliyordu türkiye atlantisi kaldırdılar sanırım hiç rast gelmiyorum? mmo'ı çıksada oynasak sıkıldım artık düzgün birşeyler yok :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sovereign Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 stargate ölmez, vatan bölünmez! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 Ben bir ara başlamıştım, baktım herkes ingilizce konuşuyor, ben yerim böyle yapımı diyip bırakmıştım. Bakın Star Trek ne güzel. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Milamber Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 neye başlamıştın yaw :D nerden ingilizce konuşuyor trtde yıllarca seyrettik :P türkçeydi gayet güzel sonra kaldırdılar ama napalım alt yazı olmasada ingilizce her türlü anlarız i love this wraith Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moriQ Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 bu ingilizce muhabbetinde en iyisi farscape. çevirmen mikrop (: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Ekim 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2008 GERGE said: Ben bir ara başlamıştım, baktım herkes ingilizce konuşuyor, ben yerim böyle yapımı diyip bırakmıştım. Bakın Star Trek ne güzel. ahah pire için yorgan yakmak... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gazanfer Mesaj tarihi: Ekim 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2008 az önce sg-1 + filmleri bitirdim. ilk 5-6 sezon çok güzeldi, ama sonra feci halde baygınlık vermeye başladı. goauld olayı gereksiz bi 3 sezon uzadı resmen. ayrıca alternatif gerçeklik, paralel evren, zaman yolculuğu konularının sürekli tekrar etmesi de baya bi sinir bozucuydu. tahmin ediyorum ki ne zaman bütçeyi kısıtlamak için ucuz bölümler çekmeleri gerekse böyle alternate reality olsun, "bilincim ahmete transfer oldu, benimkini de ancientlar yedi", "biz mmo oyun yaptık bütün gezegence oynuyoruz, sizi de soktuk haberiniz yok" konuları olsun, trişkadan konularla geçiştirmişler. tamam 1-2 defa iyidir hoştur da aynı konular bayıyo bi süre sonra. son 2 sezonu hikaye bitsin diye izledim artık. filmleri de hiç beğenmedim. ark of truth yine eğlenceliydi baya ama allaam o continuum neydi öyle. sonuna kadar zor dayandım. atlantis'te 4. sezonu bitirdim. şimdilik güzel, ama yine tekrarlayan konular derdinden muzdarip bu da. bi de, farscape'ten claudia black'e hastaydım, sg-1'de vala mal doran rolüyle iyice hasta oldum. sg-1'e katıldıktan sonra uysallaştırmasalarmış, çakal kalsaymış çok daha iyi olurmuş gerçi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sovereign Mesaj tarihi: Ekim 30, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2008 continuum'a zor dayandım diyosan yani artık bilemicem 10 numaraydı ben bayıldım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sovereign Mesaj tarihi: Kasım 17, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2008 McMurdo Antartika Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Kasım 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2008 said: "YILDIZ GEÇİDİ" VE MCMURDO İSTASYONU Bir iddiaya göre McMurdo İstasyonu aslında, uzay trafiğinin kontrol merkezi olarak faaliyet gösteriyor ve uzaylı varlıklarla temas buradan yapılıyor. Bu iddiaların ayyuka çıktığı 2000'li yıllarda, Hollywood yapımı "Stargate SG-1" filmi bu konuyu işledi. Filmde McMurdo, "Dünya birlikleri" için bir üs olarak gösterilirken, istayona 80 kilometre mesafede ise kayıp kıta Atlantis döneminde kullanılan "Dünyanın ikinci yıldız-gecidi" bulunuyor. ahah bu ne yav, haber olmuş bizim geçit. ya hürriyette türk geçitçilerden biri var ya da haber direkman ingilizceden çeviri Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Kasım 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2008 SG1i izlemeye başladım ama ne biliyim herkesin bahsettiği gibi bir dizi hissi veremedi. Çekimler falan çok başarısız ve kadro rol kabiliyeti yetersiz geldi. Sürekli kendimi ucuz dizi izlermiş gibi hissettirdi. Hayal kırılığı yaşıyorum şu an. Bütün olay p gate senin bu gate benim gezip Evliya Çelebi tripleriyle mi geçiyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar