Smthrill Mesaj tarihi: Aralık 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2005 Guild'imin ihtiyacı olduğu için MT olmam söz konusu.Fakat aklımda bazı şüpheler var.Ben talentlerimi prot olarak değiştirince BG'lere girememekten girsem bile bir iş görememekten korkuyorum.Prot warrior'u olanlar görüşlerini yazabilirler mi?Yeni AR yaptırdım boşa gitmesin alet. Not:genel MT talentlerini biri yazabilirse sevinirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Aralık 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2005 Evet BG'lerde diğer warrior'lara göre iş göremiyorsun, etkisiz eleman olarak dolaşıyorsun. :D[signature][hline]Icq: 50896214 / Msn & E-Mail: [email protected] Kane | Level 60 | Orc Warrior | Magtheridon | GrimSoul Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Direwolf Mesaj tarihi: Aralık 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2005 Main Tank olmak için Mutlaka Protection Tree Gerekmiyor. Ancak Proteciton Tree de bulunan Defiance özelliğinin kesinlikle alınması şart. PVP'de ise Protection'a gittiğiniz taktirde çok zorlanıyorsunuz Stance Değiştirdiğinizde Tactical Mastery Talent'ından dolayı rage kaybınız oluyor. Dolayısı ile Intercept kullanmak nerdeyse imkansız bir hal alıyor. Bu durumda Mage, Priest, Druid ve Warlock'lar için kolay yem oluyorsunuz. Tactical Mastery, Official Forumlarda uzun süredir tartışılan bir konu. Hala talent mı yoksa teach edilerek öğrenebilicek bir özellik mi olması gerektiğine karar veremediler. Ancak her guild'de en az 1 tane Protection warrior olması bence gerekli. Çünkü yaptığım denemelerde gördüğüm kadarı ile Protection Warrior'lar, yeni patch ile birlikte düzeltilen Shield Slam özelliği ile daha fazla Threat yaratabiliyorlar. Bu da Agro tutmayı çok kolaylaştırıyor. Aşağıdaki linkte kendi talent tree'mi hazırladım. Belki sizin için yardımcı olur. Farklı seçenekler üretmek mümkün, ancak PvP, Main Tanklık ve Farm için uzun süre deneyerek oluşturduğum bir tree. Örneğin "Concussion Blow" özelliği Molten Core'da hiç bir işe yaramamasına rağmen PvP'de ve Farm yaparken Hayat kurtarabiliyor. Protection Talent Tree için Tıklayın. Görüşmek Üzere...[signature][hline]Burning Legion - Thorvaim [Bu mesaj Direwolf tarafından 06 Aralık 2005 09:56 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Aralık 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2005 Önemli olan defiance, one handed weapon spec. ve last stand alman zaten. Gerisi küçük detaylar. Toughness'ı es geçebilirsin bence. 7000 ve 7700 armor arasında %2 damage reduction farkediyor. Uzun süre boss savaşlarında etkisi olsa bile illa da gerekli bir şey değil bence. Onun yerine prot talentlerinden kısıp pvp'de işe yarayacak bir iki şey etkeyebilirsin. Mesela: böyle bir build Improved Overpower: Pvp için her şekilde olmalı zaten, tek tuşa silah değiştirme macrosu yapmak şart tabii, biraz da el çabukluğu gerekiyor. Her ne kadar silah değiştirince 0.5 saniye global cooldown oluşsa da overpower kaybolana kadar çok çok rahat vurabiliyorsunuz. Improved Revenge: Şu an için diminishing returns'den dolayı hiç bir işe yaramıyor. Ama 1.9 ile revenge stun efekti diminishing returns'ten etkilenmeyecek. Yani her stun'ınınız hep 3 saniye sürecek. Bu da pvp'de küçümsenmeyecek bir şey. Improved Shield Bash: AFK Caster'ları öldürecek kadar bile damage veremiyorsunuz madem, o zaman silence edin sevinin biraz. Teketekte ölmeniz her şekil garanti sayılsa da mass pvp'de işe yarayabilir. Onun dışında rakiplerinizi bol bol taunt edin gülmekten konsantrasyonları bozulur bir kaç yüz damage verirsiniz. Tip: Conc. blow'un 5 sn stun'ı çoook büyük bir avantaj. Ama gördüğüm çoğu warrior bunu diminishing returns içinde kullanarak mahfediyor. Mesela charge sonrası hemen kullanıp 5 saniyelik güzelim stun'ı 2.5 saniyeye indiriyorlar. Yapmanız gereken şey şu: Charge mı ettiniz, yada intercept mi her neyse, 15 saniye içinde kesinlikle kullanmayın (çok acil durumlarda büyü interrupt etmek için kullanmak hariç :p).[signature][hline]Icq: 50896214 / Msn & E-Mail: [email protected] Kane | Level 60 | Orc Warrior | Magtheridon | GrimSoul [Bu mesaj Mirage tarafından 06 Aralık 2005 10:15 tarihinde değiştirilmiştir] [Bu mesaj Mirage tarafından 06 Aralık 2005 10:16 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Oblomov Mesaj tarihi: Aralık 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2005 One handed weapon spec anlamsız değilmi sizce. %10 gibi bir dmg farkının etkili olacagını sanmıyorum. Mesela verdiğiniz prot. talentında one handeda verilen 5 puan improved shield wall ve improved revenge arasında paylaştırılabilir. Revenge'in 3 saniyelik stun'ı çok büyük rahatlık, ayrıca shield wallun süresinin 5 saniye uzaması bile çok büyük farklar yaratıyor büyük bosslarda. Tactical masteryede en az 2 puan verilmeliki aggro kaçırma gibi bir durumda stance değiştirip mocking blow atabilmelisiniz. One handed spec bu zamana kadar hiç almadım ama aggro kaybetme veya rage gibi bi sorunumda hiç olmadı. Eğer başka bir durum varsa benide bilgilendirirseniz sevinirim :) Benim kullandığım talentta şöyle: prot[signature][hline]Darkstorm - undead priest - Magtheridon Lucielee - human rogue - Sylvanas Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quel-Thul Mesaj tarihi: Aralık 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2005 anticipation, last stand, defiance en lazım telentlar prot tree nin başlarındaki, bence 31/5/15 dene bi mt olarak, agro kaybı falan oluyosa 31 gidersin prota[signature][hline]60 Orc Warlock @ Burning Legion 60 Elven Warrior @ Shadow Moon /cheer Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Oblomov Mesaj tarihi: Aralık 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2005 31/5/15 te güzelde enrage olmazsa olmaz deyip protectiona basmıştım hepsini :) Bence de ilk önce bi bu talentı dene sonra baktın olmadı prot. denersin. Protection warrior olacaksan pvp'yi unutacaksın malesef :/[signature][hline]Darkstorm - undead priest - Magtheridon Lucielee - human rogue - Sylvanas Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pandaalf Mesaj tarihi: Aralık 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2005 talent tree yi 3. resetlemende kaç para vermen gerekio? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Aralık 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2005 Aggro tutmakta hiç zorlanmıyorum diyen warrior'ların grubuna bizim guild'deki bir iki rogue ve mage'i yolliyayim bakalim nolcak. :p Şöyle bir şey var. Herkesin bildiği gibi warrior'in tanklayabilmesi için diğer elemanların da damage'larını kontrol etmesi gerekir. Daha 3 saniye geçmemişken rogue abanmaya başlarsa aggro'yu alabilir. Yada mage çıkıp ne bulduysa her trinket'i açıp max damage'ini vermeye başlarsa -özelliklerde başlarda- aggro kaybetmek işte bile değil. Herkes damage potansiyelini sonuna kadar kullandığı halde, warrior aggro tutmakta sorun yaşamıyorsa o zaman cidden aşmıştır olayı. Ama warrior'ın tanklayabilmesi için diğer oyuncular damage'larını kısıyorsa o zaman o warrior'ın her türlü extra aggro'ya ihtiyacı vardır. Warrior ne kadar aggro üretirse diğer oyuncular aggro almadan o kadar damage verebilir. Damage dealer'a bwl item'larını donatınca öyle bir damage vermeye başlıyorlar ki, warrior bir yerden sonra "ben lay lay aggro tutuyorum" diyemiyor. Adamlarda öyle bir damage potansiyeli oluyor ki rage'iniz 100'de kalsa bile onların aggro'suyla zar zor boy ölçüşüyorsunuz. Paladinlerin aggro düşüren buff'ından dolayı alliance pve'de horde'a göre avantajı var diye bu yüzden bas bas bağırıyorlardı zaten. 1.9'da da aggro düşüren totem geliyor bakalım ne olacak. Her neyse ben boşa konuştum aslında, zaten herkesin bildiği şeyler. Ama şöyle bir şey var, forumlarda yapılmış test'lere göre, verilen ham damage'ın ürettiği aggro hiç de az değil. Tamam sunder armor, revenge gibi özelliklerin kullanıldığında verdiği "innate" aggro denilen değer çok daha fazla, ama yine de damage da aggro'yu epey etkiliyor. %10 fazla damage ve iyi bir one handed silah da aggro üretimini arttırıyor. Özellikle aggro düşüren mob'larda ürettiğiniz her gıdım aggro da önemli olanduğundan prot talentleri giden bir warrior'ın bu talent'i almaması bence çok büyük bir yanlış. Zaten buna alternatif olarak alabileceğiniz şeyler çok yetersiz.[signature][hline]Icq: 50896214 / Msn & E-Mail: [email protected] Kane | Level 60 | Orc Warrior | Magtheridon | GrimSoul Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eeroverian Mesaj tarihi: Aralık 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2005 Bir MT olarak nereye gideceğine bağlı olarak bu şey değişir. MC gibi yerlerde Eğer MT olacaksan Saf olarak Protection gidip sadece Tactical Mastery/Anger Management için Deflection'a da vermen gerekecek. Bu sana Sadece MC yapabileceğin zaman işe yarar.Grinding açısından hiçbirşey bekleme.Eğer MC'ye ZG'ye girmeyeceksen Bu Talent Tree hiçbir işe yaramaz. Ancak MC'de ve üstünde Raid'de 1-2 Warrior'un bu talentleri alması gerekmekte. Eğer MC yapmayacaksan ZG'ye de çok var diyorsan ancak Stratholme veya Scholo için Tanklık Düşünüyorsan düzgün bir biçimde Semi-Protection'u tavsiye ederim. Burada Antipication Toughness ve Defiance'ye 15 Puandan sonra Fury'de Cruelty alarak Arms'da MS'e kadar bildiğin şekilde gitmen çok mantıklı bir seçenek.Ancak Arms ve Fury'le MT'lik olmaz olamaz. Last Stand ve Blood Rage için Çok da önemli olmasa da bunu eğer MT değilseniz almamanız daha mantıklı.Zaten İyi Bir Raid'de Healsız kalmazsınız.Last Stand BWL'de korkunç iş görebilirken(özellikle Razorgore'de Legioneer Kite Ederken) görürken MC'de çok zorlanırsanız kullanabilirsiniz. Diğer Bir olay da Gear'larla ilgili.Arcanite Reaper kasarak MT olunmaz :).Kendinize 1.6'le 2.1 Speed arasında One Hand Bir silahla, UBRS'den Düşen Draconian Deflector'la çok iş yaparsınız.Two Hand hiçbir silahla MT'lik yapılmaz. Defence Skill çok önemlidir.Ancak MC'ye doğru Fire Resistance Ön Plana çıkar.Defence Skill ZG'de etkisini gösterir.(Batlerin patlaması veya Zehirleri saymazsak) Bu yüzden Thorium Brotherhood'la Reputation'u iyi olanların onu geliştirmeye başlaması çok önemli.Başta Dark Iron Plate ve Shoulder yetecekken Epic'ler MC'den düşen Lava Core gibi itemler istemekte bu da onları almayı zorlaştırmakta.Bu yüzden DM Tribute den Belt, Stratholme'den Boot gibi seçenekler var. Link veremiyorum bir zahmet araştır :)[signature][hline]Exodus of WoWTURK Eéroverian of Decerto , EU-Frostwhisper Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Wissy Mesaj tarihi: Aralık 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2005 BG'de Prot Warrior ne yazik ki ise yaramiyor. Cunku sahip oldugu tonla `Threat` yaratma talenti tamamen 0 isleve sahip oluyor.[signature][hline]wi$h, the only gay eskimo Wissy, the Gnomest Warrior Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hautanan Mesaj tarihi: Aralık 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2005 talent dağılımını...tanklık yapicağin instancelara ve sahip olduğun ekipmana göre seçmelisin... misal ben 31 fury/15 protec/5 arms buildine sahipim.. ve end game instance larda ..bwl/mc yada 4 dragonlar için en güzeli bu diye düşünüyorum. Birincisi agro problemim yok yüksek dpsimden dolayi. Ikincisi ekipmanımdan dolayi last stand yada diğer şeylere gereksinimim yok. Ayrica çoğu bossda mt olduğum için agro tutmak bir yerde hayatta kalmaktan önde geliyor. Neyse dediğim gibi talentleri incele ve sana en uygun olanlari talent calculator da deneye deneye seç :) kolay gelsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soth Mesaj tarihi: Aralık 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2005 bide şu var misal ben şimdi pvp serverda bi undead warrior açtım. pvp server da da full prot dolaşılmaz gibi geliyor bana haksız mıyım? bana göre prot dps karışımı bişi olmalı ki bu da sanırım 31/5/15 en iisi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Namessar Mesaj tarihi: Aralık 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2005 bladefist teki guildim dagilmadan once ben bir protection tanktim. su anda arms fury im, ama yine de kendi kullandigim prot buildini vereyim. 4-5 degisik prot kombinasyonu denedim, en cok bunda rahat ettim, ama tam nedenini direk aha sebep sudur diyerek belirtemiyorum. not: 1h weapon spec ve 5 rank cruelty aldigim ve almadigim builtlerde gordum ki bu iki talent protection tankta cok ise yariyor, en azindan raidlerde isi bilmeyen rogue larin ve hunterlarin zamansiz ve cok kontrolsuz dmg bosalttigi durumlarda. isi iyi bilen aggrosunu kontrol eden adamlarda bu sorun olmuyor, o talentlari baska yerlere dagitabiliyorsunuz, ama ben mage ustunden, rogue ustunden, hunter ustunden boss geri almaktan bikinca gordum ki 1h weap spec oldukca islevsel. not2: pesinde bir healerla planli bir grupta prot tank AV de cok is yapabiliyor. herkes size daliyor ama bir turlu olmuyorsunuz, bu arada mageleriniz ortaligi dagitiyor. ama baska bir bg islevi yok. Arms Talents - 5 points Deflection - rank 5/5 Fury Talents - 8 points Cruelty - rank 5/5 Improved Demoralizing Shout - rank 3/5 Protection Talents - 38 points Shield Specialization - rank 5/5 Improved Bloodrage - rank 2/2 Toughness - rank 5/5 Last Stand - rank 1/1 Improved Shield Block - rank 1/3 Improved Revenge - rank 3/3 Defiance - rank 5/5 Improved Sunder Armor - rank 3/3 Improved Taunt - rank 2/2 Improved Shield Wall - rank 2/2 Improved Shield Bash - rank 2/2 Concussion Blow - rank 1/1 One-Handed Weapon Specialization - rank 5/5 Shield Slam - rank 1/1 Not3: ben bu builti yaparken defense itemlar henuz nerf yememisti ve elimde cok fazla defense item vardi. o nedenle anticipation oldukca gereksizdi, getirisi 5 talenta degmiyordu. nerf sonrasi su anda durum oyle mi bilmiyorum. imp revenge pve de oldukca islevsel, pvp de diminishing returns sonrasi islevini yitirmis durumda. ama amaci pve oldugu icin prot tank bence alinmali. bir mob u stunla kilitleyip kisa bir sure diger moba biraz aggro built edip sonra ilk moba geri donebiliyorsunuz. size ekstra bir nefes alma suresi veriyor. grubunuzdaki area ve multi vurabilen classlara aggro kaptirmamaya calisirken, aggro built ederken yardimci oluyor. shield block hic kullanmayan birisi iseniz oraya yatirdiginiz bir puani da vermeyebilirsiniz. 1 rank i fark yaratir, sonrasi sizin kullanim amaciniza kalmis. shield slam bazi prot tanklar kullanmaz, solo icin 1h spec ve cruelty ile beraber shield slam bence tek 3'lu opsiyonunuz, ayrica hem dmg ile hem kendisi baya aggro tutuyor. solo yapabilen bir prot tank insaa etmeye calismistim o donemler, en rahat bu builtle etmistim. [Bu mesaj Namessar tarafından 06 Aralık 2005 22:15 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
supremeallah Mesaj tarihi: Aralık 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2005 tactical mastery siz tank olmas[signature][hline]Erevy wrod in tihs sohrt pgaararh is slepeld cploetemly wnorg but you soluhd be albe to raed it nrmlaloy? Apnptpaarly the hmaun biarn olny ndees the frsit and lsat ltretes to be in the creorct ptosion for a wrod to be lilgbele. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Namessar Mesaj tarihi: Aralık 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2005 katilmiyorum. uzun sure ayni stance te kaliyorsun boss tanklarken, o da zaten defensive oluyor. prot tankin amaci pve zaten. bir execute vurucam diye degmez o kadar talenti harcamaya. zaten butun rage pamuk ipligine bagli aggro built edicem diye, suyuna kadar sikip kullaniyorsun. o yuzden stance degisirken cok bir rage in kalmamis oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Aralık 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2005 tauntlarsın elinden kacar doner mocking blow atarsın, aoe'den mob cıkar onu geri cekersin, tactical mastery gerekli ya[signature][hline]Beş Hececiler 64K RAM SYSTEM 38911 BASIC BYTES FREE Eskiden herzaman boş yer olurdu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
innkeeper Mesaj tarihi: Aralık 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2005 mage camiası olarak tüm warriorların prota gitmesini destekliyoruz ;) [Bu mesaj innkeeper tarafından 07 Aralık 2005 04:36 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Aralık 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2005 prot ağırlıklı gidersen pvp'de hiçbirşey yapamazsın ama main tanklar için avantaj sağlayan sürüyle talent var devamlı high-end instance yapıyorsanız. bwl'de 0 prot warrior'un MT olabileceğini hiç sanmıyorum doğrusu..[signature][hline]Field Marshal Safir of Vita Nova - 60 Human Paladin - Emerald Dream Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Regalya Mesaj tarihi: Aralık 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2005 15 prot herşekilde lazim tanklikyapicak adama inkeeper ne kadar mantıklı bi insan seni hafız olarak anıcam bundan sonra <3[signature][hline] Once laughed so hard, I milked all over the floor. Darkhoof Elderone Antuan Ashkar Shadowthief Signature Avatar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jo_jixu Mesaj tarihi: Aralık 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2005 Ben anlayamadım, neden herkes prot warrior pvp de işe yaramaz diyor?[signature][hline]try not. do. or do not. there is no try. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Aralık 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2005 İşe yaramadığı için. =p[signature][hline]Icq: 50896214 / Msn & E-Mail: [email protected] Kane | Level 60 | Orc Warrior | Magtheridon | GrimSoul Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
innkeeper Mesaj tarihi: Aralık 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2005 işe yaramaz olur mu, frost mage olarak en sevdiğimiz class prot war. hem aynı grupta olup pvede MT oldugunda sevioz, hem pvpde karşımızda olduğunda seviyoruz. tüm warriorlar prot olsun kampanyası! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jo_jixu Mesaj tarihi: Aralık 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2005 yani sadece kolay hedef karşıdaki için. teşekkürler.[signature][hline]try not. do. or do not. there is no try. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jerome Mesaj tarihi: Aralık 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2005 secimini yapacaksin arkadasim, iki krallik olmaz; ya instance yada bg krali olacaksin.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar