Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

tavsiye - GUNDAM SEED

hired_gun

Öne çıkan mesajlar

kım ne derse desın dogulular bızı batılılardan daha cok sevıyorlar
batının bızı yapımalrında yok farzetme polıkalarından sonra en ufak bızle ılgılı sey gorunce sevındırık oluyoruz

mısal GITS de Ataturk ten bahsedıyordu
Spriggan ise tamamen turkıyede gecıyordu
G Gundam dada turkıye vardı hatta ıstanbulda gecen onemlı sahne vardı gene
hatta anımede Neo Turkey dıye bızım ulkemızde bulunuyordu ve uzayda kolonımızde vardı hatta ve hatta ınanmıycaksınız ama Turkıyeye ozel bır gundam da uretilmişti turk kolonılerının kullandıgı
pılotun adı Saette Gyuzelle (sait guzel heralde :P) gundamın adı ise GF13-052NT Gundam Scimitar (minaret diyor bazı kaynakalr ama gundamoffical scimitar demiş)
nerdeyse tamamen melee bır gundam pılot ıstanbulda gecen bır savasta tarıhı bınalara agır zarar verıyor bır hastalık yuzunden ve turk hukumetıde pılot hakkında tutuklama akrarı cıkarıyor (japonlar bıle kapmış bızdekı burokrasıyı ve devlet iyerarşisini :P) baya bır bolum turkler pılotu dolayısıyla ana takımı avlıyormuş sonra da aprdon dıyıp gıdıyorlarmış (kulaga hıcte yabancı gelmedı dımı :P)

buda oyuncagı
[signature][hline]God's In His Heaven, All's Right With The World.

Sosyal ağlarda paylaş

seed destıny ı 40 a akdar bıtırdım
tek cumle soylıycem son ıkı bolum ıcın
Pimp My Gundam
daha otesı yok yanı akatsukı nedır oyle hadı onu gectım strike freedom ne oyle Mr T. ye benzemiş bu halıyle kanatları ıse suxxor dırek guclu olabılır ama Freedom ın karızmasından eser yok bence buna kıyasla infinite justıce daha bı guzel olmus ama dırek pimp my gundam yapmıs adamlar

Logos u ıyı bulmuşlar bu arada zaten gunumzudede boyle sılah satmak ıcın savas cıkaran sırketler bol mıktarda var
bana oyle gelıyorkı dullındal le crueset den cok etkılenmiş onun gıbı sapıkca bıseyler dusunuyor olabılır ama zaman gosterıcek

bu arada bastıbacak shinn e freedom ı feda etmelerıne kıl oldum gercı kıra cıddı dovusse shın ı alırdı ayagının altına ama yazık oldu yanı
bıde shınn ı cok buyuttuler ıkı nebula faıth uyelıgı fılan bana balon karakter gıbı gelıyor kıranın gelısımı dogal gozukuyordu shinn i ise 3-4 bolumde ace yaptılar kıl oldum yanı[signature][hline]God's In His Heaven, All's Right With The World.
Sosyal ağlarda paylaş

hımm sanırım bı teorı geldı aklıma
hanı athrun shınn ı uyarıyorduya baskalarını korumak ıcın guc ıstedın gucu buldun ama onu ıyı kullanmassan fılan dıye
dıkkat ettımde orb da tahlıye emrı cıkmamıs savas basladıgında yanı sıvılelr olucak savas meydanında ve bence shınn aynı sekılde sıvılelre zarar verıcek kazara veya baskasının verdıgını gorucek aklına dırek aılesının oldugu gun gelıcek ve athrun un sozlerı tokat gıbı patlıycak

eh bence guclu bır tahmın eheh[signature][hline]God's In His Heaven, All's Right With The World.
Sosyal ağlarda paylaş

shinn öyle ahanda gördüm falandan anlayacağını sanmıyorum
Birisinin kafasına çakması lazım büyük ihtimallede athrun olacak bu çünkü shinn gerçektende athrun çok saygı duyuyor her ne kadar son bölümlerde ona karşı gelsede. Lunamaria yazık olcak gicek zavallı karambole. Neyse Lacus a dokunmasınlar yeter...[signature][hline]Shaded by the trees, calling out to the wind, I'm lying face-down crying
I saw a version of myself I didn't even recognize
On this guitar I'm playing the melody of someone who's passed on
A star falls in the grief of someone who'll never be seen again
Sosyal ağlarda paylaş

bana kira gidici gibi gelıyor yada muhakkak biri olucek yani seed dede paso oluyodu mıllet burda daha adam gıbı bırı olmedı heıne stellar ve orb komutanı hariç
dıgerınde lıste baya kalabalıktı

halberton
[spo1=Ölenler]tolle
nıcole
flayy
mıguel
natarle
azrael
le crueset
mu la flaga (ılk olmuştu eheh başlıgı ucuyordu uzayda patlamadan sonra)[/spo]

daha bıde bı cok mınor karakter olmuştu daha seed destıny de bu kada olum goremedık yanı ama muhakkak bırılerı daha olucek rey lunamaria ıkılısınden bırının şansı yuksek hele lunamaria da gıderse shinn kendını alkole verır dırek :P
dullındal olucek buyuk ıhtımal djıbrıl de oyle
şansları yuksek olamsada kıra ve athrun ıkılısınden bırısıde olebılır
comamnder waltofelt ınde olme şansı var malum adamın reflekslerı kayık eger gene mobıle suıt kullanırsa yuzde 40 bır olme şansı var

bakalım zaman gosterıcek olmıycek bırı ıs ebence kesın murrue ramius cunkı hatunun seiryuu su cok meşhur japonyada bıde kıraya kıyarlar ona kıymazlar yanı :)[signature][hline]God's In His Heaven, All's Right With The World.
Sosyal ağlarda paylaş

Yeni gundam serisi (destiny den sonra gelecek olan) Seed serisi ile uzaktan yakından ilgisi olmayacağı açıklandı. Tarih olarak Ekim 2006 da yayınlanılacağı tahmin edilen yeni serinin yazarı ise Lorelei, Boukoku no Aegis, ve Turn A Gundam dan tanıdığımız Harutoshi Fukui olduğu açıklandı yani kısaca seed efsaneside burada bitiyor arkadaşlar ve zaman bakımından 1 seneye yakın Gundamsız kalmaya hazır olun...[signature][hline]Shaded by the trees, calling out to the wind, I'm lying face-down crying
Sosyal ağlarda paylaş

Ha bu sırada Gundam Seed Ending 4 çıktı
Torrent linki'inden ulaşabilirsiniz. Bu sırada sabah ki araştırmalarımdan sonra Gundam Seed Break diye bazı söylentiler duydum... Acıkcası pek mantıklı gelmesede (üstteki postum Offical olduğu söyleniyor.) Yazarın 2009 a yetişir umarım 30 yıl dönüüne gibi bir açıklama yapması garip yani arada 4 sene var...[signature][hline]Shaded by the trees, calling out to the wind, I'm lying face-down crying
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Keyzar, 22 Temmuz 2005 12:48 tarihinde demiş ki:
[spo1=Neo Hakkında!!!]Arkadaşlar sanırım Mwu La Flaga - Neo Lorrnoke'nin ta kendisi!!!

Özellikle 39. bölümde köprüyle temasa geçmek için gereken kodu biliyor olması(bir klon bu tür şeyleri bilemez, sadece hafızasını yitirmiş birisinde bu tür şeyler görülür), Athrun'ın, Mwu'nun Strike'ının yok olduğu sahneyi tekrar hatırlaması ve yeni intro'da Orb kıyafetleri içinde bizimkilerin saflarında yer alıyor olması bu düşüncelerimi büyük ölçüde destekliyor...[/spo]

Neo'nun Mwuu olması gibi bir olasılık bile beyin zıplatıyor.Ama Gundam terminolojisinde Memory Clone olayı da var.Yani klonladığınız birisine o kişi hakkında oluşturduğunuz yapay hafıza kayıtlarını da yükleyebilirsiniz. (Bkz MS Gundam : Gaia Gear Manga , Char'ın memory clone olarak klonlanması) Bence ortada halen belirsiz olan bir durum var , benim görüşüm Neo'nun da bir tür memory clone olabileceği yönünfama bekleyip göreceğiz. (En son 26.'yı izledim , şu an askerdeyim)
Sosyal ağlarda paylaş

neo kesınlıkle klon degıl cunkı colone olsa suratı bozulur le kruset gıbı
bıde sesı fılan hersyı aynı kaldıkı memorysını kaybetmiş bide en buyuk ıspat strıke ın yokoldugu sahnede normalde mwu nun kask ı ucuyodu havada ama specıalda ve seed destınby dekı hatırlama goruntulerınde bu kaskı kaldırmışlar
neo nun suratındada hayvan gıbı bır savas yarası var kaldıkı neo yu her klıpte murrue nın yanında gosterıyorlar kı sonuncuda orb unıforması gıyıyordu

en buyuk ıpucunu ıse bandai verdi
gundam seed kart oyununda oyun alanında aynı karakterden ıkı adet bulundurmassınız
neo ıle mwu da aynı anda oyun alanında bulunamıyor kı sanırım bu yeterlı kesınleştirmek için

en buyuk tahmın savastan sonra kıra gıbı bu uzaya dustu EAF tan bırılerı bulup extendedlardakı gıbı bunun hafızasını sıldıler
kaldıkı extendedlarda bazen hatırlıyorlar hafızaları sılınsede stellar da gorduk bunu
neo nunda archangel ın kopru ıletişim kodunu bılmesı sanırım buna yonelık bir işaret[signature][hline]God's In His Heaven, All's Right With The World.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Viktor, 03 Ağustos 2005 04:52 tarihinde demiş ki:
hımm sanırım bı teorı geldı aklıma
hanı athrun shınn ı uyarıyorduya baskalarını korumak ıcın guc ıstedın gucu buldun ama onu ıyı kullanmassan fılan dıye
dıkkat ettımde orb da tahlıye emrı cıkmamıs savas basladıgında yanı sıvılelr olucak savas meydanında ve bence shınn aynı sekılde sıvılelre zarar verıcek kazara veya baskasının verdıgını gorucek aklına dırek aılesının oldugu gun gelıcek ve athrun un sozlerı tokat gıbı patlıycak

eh bence guclu bır tahmın eheh

Birde bunun üzeri Cagalli Yula Athra nın sözleri eklenince gör o zaman hengameyi.

[spo1=Destiny de ölmesi muhtemeller]Bu sezon kesin gidici olan ray ve djibril şu anda, duniihal ın yakalanıp ibreti alem olsun diye hapsedilmesi mümkün olabilir veya seed teki gibi dominion gibi(şu durumda minerva class oluyor zaft için) bir gemide ölmesi mümkün. [/spo]

[spo2=Mwu]Neo kesin mwu zaten sezon başından beri sezdiriyordu açılış ve kapanış sahneleriyle ortaya çıktı. 42.bölümde de gundam yada mobile armor kullanıyor(bkz. 41.bölüm gelecek program pilot kaskıyla)[/spo]
Sosyal ağlarda paylaş

Aslında yaptıklarından sonra kira ve lacusunda sonun gelmesi lazım elemanlar dehşet hele kiranın yaptıklarını düşünürsek. Ama ikisininde ölmesi çok zor japonyada tamamen bir kiracı ve lacus cu grup oluşmuş durumda. Anti-shinn cileride unutmamak lazım eğer gundam seed break haberleri doğru değilse shinn ölme ihtimalide yüksek bende lunamaria unutmayalım..[signature][hline]Shaded by the trees, calling out to the wind, I'm lying face-down crying
Sosyal ağlarda paylaş

kira olebilir tabi ama duşuk bir ihtimal

bunun yanında şöyle bir olay oldu analtıyımda cılgınlıgı anlayın bıraz

bandai 2 ay once Strike Freedom ile destiny nin maketlerini duyurdu
bu cuma pıyasaya cıktı maketler fakaat cıktıktan 3 saat sonra tukendıler yanı arayın tarayın japonyada bıle strıke freedom ıle destıny bulunmaz bu saatte

onun yanında kalsık hand me down gundam ımpulse ıse satmıyor eheh cogu yerde en suxxor gundam tasarımı seçilmiş

bide aile strike ın MG si cıktıktan 2 gun sonra tukendi dıkkatle ızlıyorum
neyse ben MG Freedom umla 1/60 devasa freedom ve aile strike ımı kaptım haftaya salı gelıyorlar eheh :)[signature][hline]God's In His Heaven, All's Right With The World.
Sosyal ağlarda paylaş

yok ya athrun degıl dedıgım

force ımpulse satmıyor shınn ın eskısı işte kı hand me down gundam klasında kendısı
kı gundam da sole bır gızlı kural var
eger bır pılot gundamını baskasına bırakırsa ve bırakan ana karakterlerden bırıyse tekabul eden 10 bolum ıcınde teslım edılen gundam ve pılotu gıder ve bıraktıgı mınor karakter ya ölür yada kıl payı kurtulur ama yuzde 90 force ımpulse gıdıcı eheh
ornek olarak sunları verelım

[spo1=SEED de Hand Me Down mechaların kaderi]freedom a gecınce strıke ı mwu almıştı jachın due da archangel ı koruycam dıye gıttı mwu
cagallı skygrasper ı bırakınca tolle almıştı ve oda havaya uctu akabınde[/spo]

force ımpulse yada takma adıyla voltran gundam pek sevılmıyor genelde
strıke freedom a ıse cok ılgı var kı bende cozemedım resmen pımp my freedom yapmış bandai altınlar filan gundam degıl Mr T. sankı

bide şöyle bir olayda oldu şimdiye kadar yapılan butun gundam serılerınde gelmiş geçmiş en güçlü gundam Freedom dı onun yerıne gelen strike freedom ondan 30 kat daha guclu yanı bu demek oluyorkı bandaı cosmıc erada devam ederse ya geçmişe donucek yada gelenklerını bozup dahada abuk gundamlar uretıcek
cunkı olay dengesız 2 senede GINN lerden Gauf lara geçti adamlar yanı cok hızlı gelişti seri ve 100 bolum gıbı kısa bır surede bıze yapılmış en aşmış gundamın dahada aşmış versıyonunu sundular
eger SEED devam ederse kullanıcakları malzemelerı kalmıycak cunkı strıke freedomda bır gundamda olabılıcek herşey var şuda eksık dıyemıyorsun dıcemde şekil degiştirmiyor
eger strike freedom un yenı modelı abuk transformers varı bısı olursa yemın bıllah dagıtırım adamları :)[signature][hline]God's In His Heaven, All's Right With The World.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Viktor, 06 Ağustos 2005 21:54 tarihinde demiş ki:

bide şöyle bir olayda oldu şimdiye kadar yapılan butun gundam serılerınde gelmiş geçmiş en güçlü gundam Freedom dı onun yerıne gelen strike freedom ondan 30 kat daha guclu yanı bu demek oluyorkı bandaı cosmıc erada devam ederse ya geçmişe donucek yada gelenklerını bozup dahada abuk gundamlar uretıcek
cunkı olay dengesız 2 senede GINN lerden Gauf lara geçti adamlar yanı cok hızlı gelişti seri ve 100 bolum gıbı kısa bır surede bıze yapılmış en aşmış gundamın dahada aşmış versıyonunu sundular
eger SEED devam ederse kullanıcakları malzemelerı kalmıycak cunkı strıke freedomda bır gundamda olabılıcek herşey var şuda eksık dıyemıyorsun dıcemde şekil degiştirmiyor
eger strike freedom un yenı modelı abuk transformers varı bısı olursa yemın bıllah dagıtırım adamları :)

Katılmıyorum çünkü en güçlü Gundam kavramı tanıma göre değişir.Mesela CCA'daki Alpha Aziel benzeri hayvancan bir alet ne SEED'de ne de başka bir alternative dönem Gundam'ında yoktur.Freedom veya Strike Freedom güçlü ona lafım yok ama FAZZ (Full Armor ZZ Gundam) , GP03 Denrobium yada Nu-Gundam HWS 'yi aşmaz , berabere kalır diyorum.Ayrıca ünite değil pilot önemli faktördür kanımca.
Sosyal ağlarda paylaş

kıra nın pılotlugu konusunda suphe yokkı zaten
adamı newtype yapıyolar besbellı alete bakarsan freedom zaten 5 sılahla aşmıştı strıke freedom a yetmıyomus gıbı govdesındek ısılahı artı kalkan yerıne ıkıncı bır sılah vermişler bude yetmemiş dragoon sistemi koymuşlar alet nukleer reaktorle çalışıyor gucu bıtmıyor yanı
bıda kıranın seed modunda dovuştugunu duşunursek abartı bır guc strıke freedom yetmedı bıde reflector kalkanından var
eger kıra kımseyı oldurmıycem geyıgını bırakırsa strıke freedom resmen owerpowered oluyor yanı ıdger sayılan gundamlar la başabaş kapışır tamamda strıke freedom abartı olmuş dıgerlerıne gore bıle sadece kıranın cok sert dovuşmemesı ve kımseyı oldurmemesı olayı dengelıyor

bıde zaten orjınal freedom da cok gucluydu ama yapımcılar strıke freedom ı sahneye cıkarabılmek ve shınn ı abartmak fılan ıcın harcadılar freedom ı ve ımpulse ıle freedom kapışması hiç gerçekçi degildi yani gemıden gelenelrle shınn yenı gundam yaptı nerdeyse yenı parcaları dusunursek core splendor ahrıc mınervada ıkı tane ımpulse olmuş oluyor

ınsan demezmı ulan madem ıkı tane yaptınız parça parça bı core splendor daha koyup onuda rey e fılan verelım dıye o bolum cok sacmadı yanı[signature][hline]God's In His Heaven, All's Right With The World.
Sosyal ağlarda paylaş

impulse ı birden infinite diye okumuşum(haliyle infinite justice geldi aklıma). Core splendorun 2 tane olmamasının sebebi, strike tarzı bir robot üretme mantığından ileri geliyor. Her setin(ayak takımı harici, ki sword silluhette(yada neyse) takımı ve diğer takımlar hep kalkan ve sırt takımı üzerine, ayakların değişmesi çok saçma) bir fonksiyonu mevcut. Seed te zaten kira strike a havada pack değiştirerek(Sky Grasper a monte edilmişti hatta abuk bir görünüş almıştı sky grasper) 1vs4 durumunun hakkından gelmişti. İmpulse dışardan yardım gelmeden(Meyrin in düğmeye basması hariç) bunu gerçekleştiren(gerçekleştirmek için tasarlanan) tek gundam. Tabii salak shinn bu fonksiyonu fark ettiğinde epey bölüm geçmişti.
Yarın 42.bölüm(With Justice and Freedom) yayınlanır sanırım Bu arada 2 sezondur bölüm isimlerinin hakkikaten süper olduğu söylemem gerekir mi:))
Çaktırmadan viktor u da gundamcı yaptık:D
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...