Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

War of the Worlds

Alexi_Septimus

Öne çıkan mesajlar

said:
KucukHusamettin, 08 Temmuz 2005 23:34 tarihinde demiş ki:
hürriyetti galiba bir gazetede okudum, kimin yorumladığını da hatırlamıoyorum çok eleştirmişti şimdi çekiyorum bakacağım

ahmet ... sanırım unuttum soyadını

eet yerden yere vurmus fılmı ki bugun ızledım fılmı elestırdıgı seyler nerdeyse yok yanı cok sacma sapan elestırmıs[signature][hline]
a$k bir sabunsa
köpürt beni pakize

Sosyal ağlarda paylaş

bende hiç beğenmedin filmi ama hangi gazeteyi okusam yada tv de flmi tanıtan bi programa baksam uff dehşet filim olmuş kesin gidin görün yazıyo,konu desen en az 100 defa bu konuyla ilgili film çekilmiştir,bide bu uzaylılar madem bu kadar akıllı niye gece başlamıyolar operasyona yada ne bilim uyku gazı gibi bişe atmıyolar daha kolay olur işlerini görmesi,bence saçmalıkla dolu bi kurgusu hikayesi var filmin stephan abiye yakışmamış yani:D
en çok ta tom cruise a üzüldüm o kadar didindi çoçuklarını kurtarmak için karısı gene öbür adama gitti:)[signature][hline]from exile...
Sosyal ağlarda paylaş

bende bi dalga geciim bu filmdeki uzaylilarla :)

bu alienlar topu topu 26 tane mi, ki o kadarlarsa bile insan(!) 2 tane gezegenlerinde birakir nolmaz nolmaz diye.
bi de filmin basinda tanri gibi gosterilen uzaylilarin o bisiklet sahnesindeki yaptiklari, insani yakarken giysilerini yakmayan teknolojiyi bulmus bi yaratik icin en utanc verici bisi olsa gerek.[signature][hline]dahi'ye gore bisi yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadaşlar bir filmde aşırı kan yoksa ya da bir filmde Seks yoksa o film kötü olmaz.Eminim bir çoğunuzun seyrettiği en güzel filmler Matrix ; Yüzüklerin Efendisi'dir.Şunu söyleyeyim benim gönlüm de hep yeri olan Yüzüklerin Efendisi serisinin yerini bu film aldı.Bu kadar güzel bir film olamazdı.Kitaptan çevrilmiş en iyi yapım bence.Kitabının bir bölümünü okumuştum şimdi kitabi şipariş ediyorum.

Bu film matrix,lotr gibi bir film değil.Bu film bir edebi eserdir.Bunu anlayanlar vardır kesinlikle.

Kısaca film kesinlikle kötü değil.Filmi anlayamadınız büyük ihtimalle

Ayrıca konu zaten çok işlenen bir şey olduğu için şunu belirteyim.Bu güne kadar Uzaylılarla ilgili izlediğim en iyi yapımlar ; Taken ve War Of The Worlds.X-Files 'ta çok iyidir.Ama en iyisi şüphesiz Taken.

Gerçi ben böyle UFO'lara falan inanmam tartışılacak yer olmadığı için kısa geçiyorum :) Ama evrende yalnız değiliz bu kesin.

http://www.weblebi.com/Default.aspx?Pt=14&Pid=6kSfrK-UfVccmWC5TPFhEQ

Bu filmin 1952 yılı ilk çekilmiş versiyonu alın izleyin bakalım

http://www.weblebi.com/Default.aspx?Pt=14&Pid=n504dnFI_E_9e8XCNcBFbQ

Kitabini okumak isteyenler;
Sosyal ağlarda paylaş

daha yeni izleyebildim. Bence rezalet bir film olmuş. Emp den sonra çalışan dijital kamera mı dersin. Evin üzerine uçak düşmesine rağmen arabaya hiç bir şey olmaması mı dersin? (düşen uçak da yanmaz, patlamaz zaten) Bu gemileri yerin kaç bin metre altına sokmuşşlar ki biz bunca yıldır görememişiz dersin. Bu uzaylılar nasıl oluyorda milyonlarca yıldır bizi iziliyorlarmış da bunca şeyden habersizmiş dersin. bütün heryer yerlebir olmasına rağmen kahramanın ailesine hiiiiiiiç bir şey olmaması mı dersin.

Daha yazılacak bir çok eşy var. Artık bıktım hollywood un iyi sonla film yapmasından. Filmin sonu iyi olsun diye yapmadıkları şey kalmıyor. (uzaylıların işgallerinin başarısız olmasından bahsetmiyorum) Boston a varınca eski karısını ve alisenin tek çizik almadığı görülüyor. Hatta oğlu da nasıl olmuşsa kurtulmuş. Ayıp ya ayıp...[signature][hline]NO PAIN NO GAIN ® ©
Sandrue
human paladin (Burning Legion)
oxxx[==============>

Sosyal ağlarda paylaş

Öncelikle hikayenin iyi ve ya kötü sonu yok :) Sonda ailesine kavuştu ama ;

Uzaylı istilasi son bulmadı.Sadece bir bölümüydü.

Ayrıca yeni fark ettim.Kitaptaki olaylar Londra'da geçiyormuş.Film de ise Amerika 'da :)

Bence süper bir filmdi.Herkes farklı düşünebilir :) Bencil bir adamın yaptıkları hayatta kalma mücadelesi vs.

Ayrıca çocuğun sonradan Boston'a gitmesi bana da biraz abes geldi :)
Sosyal ağlarda paylaş

Kitapla bir alakası yok filmin sadece ikisinde de uzaylı istilası var o kadar başka ortak bir noktaları neredeyse yok...
Sonra insanlar demiş ki bu aletler yerin dibine nasıl girdi fln... Bir kere filmde bu bilgiyi sokaktaki insandan öğreniyoruz ne kadar doğru ne kadar yalan belli değil sadece uzaylıların yıldırım ile aşağı girdiğini görüyoruz. Bence film olmamış kitaba büyük saygısızlık, kitabı bir solukta okurken filmde çoğu yeride o kadar gerildim ki çıkmamak zor geldi neyse yinede yaz aylarında biz gibi tatile çıkamayan insanlar için hiç olmadı vakit geçirmek adına güzel bir film[signature][hline]
Sosyal ağlarda paylaş

Kızın oyunculuğuna bayıldım. Özellikle kadrajın kenarında köşesinde, hiç dikkat çekmeyeceği yerlerde o kadar doğal ki... Bittim. Müthiş. Fevkalade. Mükemmel. Diyecek söz bulamıyorum.
Film de bence güzeldi, beğendim.

[spo1=Cık cık]Bazıları filmi bilimkurguyla karıştırıp saçmalamış. Yok göz neden göremiyo, salakmı, x ışını yok mu. Yok aletleri nereye gömmüşler. EMPden sonra kameranın çalışması hata tamam ama, bazı yorumlarda olmamış. Yüzüklrein efendisin için de "o ne öyle uzun kulaklı adam mı olurmuş?" ya da star wars için "o kadar teknoloji var, adamlar kılıçla mı savaşıyo?" yorumları da yapılır o zaman[/spo]

[signature][hline]A.K.T.I.F: Android Keen on Terran Infiltration and Fighting
T.A.B.L.E.T: Transforming Artificial Being Limited to Exploration and Troubleshooting

[Bu mesaj aktiftablet tarafından 09 Temmuz 2005 18:42 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
KucukHusamettin, 09 Temmuz 2005 18:09 tarihinde demiş ki:
xanatos 2 kere saçmalamışın

1- yüzüklerin efendisi edebi eser demişsin yuh diyorum

2- filmi izleyen var izlemeyen var şimdi ben heyecanla izleyemeyeceğim filmi kavuşacakmışi ailesine

1- Yüzüklerin Efendisi;Fantastik Edebiyatin neredeyse bitmiş olduğu bir dönemde ortaya çıkmış ve günümüzdeki Fantastik Edebiyatı şekillendiren bir eserdir.LOTR tamamıyla bir edebi eserdir.Filmi izleyip yorum yapma.

2-Ailesine kavuştuğunu zaten bir üst mesajda söylendi (belki ona söylüyorsundur ama )

Ayrıca aktif tablet o kıza bende bitiyorum.Taken'i izleyenler var mı bilmem ama o dizideki gibi daha büyüse de oynayamaz.

Üstelik Spoiler'ina da katılıyorum.Beğenmediğiniz filmlerin bu yönlerini kulllanarak karalamaya çalışmak kötü bir şey.Sevenler de olabilir olmayabilir de.Ben şahsı olarak filme bayıldım.Bu tür filmleri seviyorum.Gerçek sanat değeri taşıyan filmleri

Türk halkı daha doğrusu Dünya'daki insanların çoğu filmde kan,silah,seks,inanılmaz efektler istiyor.Bunun üzerine filmler yapılıyor.Cennet Krallığı'na gidenlerin %90'u sevmedi.Niye çünkü tüm film boyunca 2 savaş sahnesi vardı.Genellikle konuşmalarla geçen bir filmdi.Ama bir tarihti.Bir gerçeği bir olayı anlatıyordu.Belki benim tarzım bu tür filmler bilmiyorum ama hayatımda izlediğim en kötü filmler listesinde Matrix ilk sırada o kesin (anlatılan konu fln kasten süper ama oyunculuktan tutun geri kalan herşey sıfırdı )

Bir insanı filme bağlayan iki şey vardır aslında;
1- Filmin Senaryosu
2- Oyunculuk

Bazen senaryo o kadar dandiktir ki oyuncular filmi kurtarır.Bazen oyunculuk o kadar kötüdür ki senaryo kurtarır.

Ama günümüzde kötü oyunculuk ve kötü senaryo bilgisayar efektleriyle ve saydığım diğer etkenlerle örtüldüğü için ( kan ,seks) çıkarılan filmlerin %90'i sanat değeri taşımıyor ( Bence)

--

Aksine bir kitaptan filme çevrilen bir eser görmek isterseniz Henri Carrier'in ölümsüz eseri Kelebek'in hem kitabını okumanız hemde filmini izlemeniz.Kitabında yazarın olağanüstü tasvir'i filminde ise zaten olağanüstü bir senaryo üstüne olağan üstü bir oyunculuk.Gerçek film budur arkadaşlar.Sonra bakalım geride Matrix mi Dünyalar Savaşı mı kalıyor :)
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Jaan, 09 Temmuz 2005 14:19 tarihinde demiş ki:
daha yeni izleyebildim. Bence rezalet bir film olmuş. Emp den sonra çalışan dijital kamera mı dersin. Evin üzerine uçak düşmesine rağmen arabaya hiç bir şey olmaması mı dersin? (düşen uçak da yanmaz, patlamaz zaten) Bu gemileri yerin kaç bin metre altına sokmuşşlar ki biz bunca yıldır görememişiz dersin. Bu uzaylılar nasıl oluyorda milyonlarca yıldır bizi iziliyorlarmış da bunca şeyden habersizmiş dersin. bütün heryer yerlebir olmasına rağmen kahramanın ailesine hiiiiiiiç bir şey olmaması mı dersin.

Daha yazılacak bir çok eşy var. Artık bıktım hollywood un iyi sonla film yapmasından. Filmin sonu iyi olsun diye yapmadıkları şey kalmıyor. (uzaylıların işgallerinin başarısız olmasından bahsetmiyorum) Boston a varınca eski karısını ve alisenin tek çizik almadığı görülüyor. Hatta oğlu da nasıl olmuşsa kurtulmuş. Ayıp ya ayıp...

şu örnek verip verip eleştirdiğin herşeyin benzerlerini star wars ve lord of the rings vb filmlerde bulabilirsin... tek çekim hatası kameranın emp'den sonra çalışması[signature][hline]Old loves they die hard
Old lies they die harder...
Sosyal ağlarda paylaş

[spo1=emp ve kamera olayi]emp benim bildigim kadariyla gecici bir olaydir ve kisa bir sureligine etkiler yani kalici bir olayi yoktur ama tek etkisi arabalarda kalicilik yapiyor cunku bilmemnesini yakiyor. hatta robie ilk televizyon izlerken ray'in evinde adam emp yi anlatiyor ve anlatirken "gecici bir sure butun elektrik akimini keser" diyor o yuzden adamin kamerasinin calismasi mantikli[/spo][signature][hline]Even a stopped clock tells the right time twice a day.
Penthesilea ftw...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...