Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

tarihçe of swg

GwindonSurion

Öne çıkan mesajlar

oyuna ilk başladigim zamanlar buff nedir tam olarak bilmiyordum. coronet starport önünde millet birinin önünde öle kuyruga geciyordu. ulan bunlar napiyo böle filan diyodum. sonra ögrendim buff in ne oldugunu. bende aliim dedim. 10k idi buff. zar zor topladigim 10k para ile girdim bi siraya. sonra elemanin biri yan tarafta buff var diye bagirmaya basladi. baktim 5k. hemen atladim oraya. ulan bu adam daha ucuz filan dedim.(akillilik yapacaz ya) adam buffladi beni. hemen hunt a tabi. aradan yarim saat gecti bi baktim benim ham bar birden azaldi. puufff. yarim saatlikmis buff. ilk aldigim buff da kazik yemiştim. :(
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Arkansis, 24 Aralık 2005 16:35 tarihinde demiş ki:
ugurson güzel değerlendirmişsin.

Pheonix mall vardı
Zeus mall vardı
sora theed mall vardı unutmam
virus guildinin bi tane yeri daha vardı naboo da

weapons by POPE yi de unutamıyorum

Teşekkürler, gördüklerimi yazdım sadec icim aglaya aglaya,

bu arada pre-cu baya büyük bir hayal, oyun xbox ve ps2 logosu altında cıkıyor artık ki konsollar ile pre-cu oynamak gercektende zor olur yeniler icin

Tarihçeye bir ek olarakta 20 kişi falan voritor kesmeye giderdik, önden muhakkak 2-3 tane tank gitmeliydi, arkada ise yeni baslamıs arkadaslarımızdan marksmanshipi masterlamaya calisan ve elinde cdef pistolu ile voritordan xp almaya calisanlar olurdu, şu şekilde diyaloglar hatırlıyorum 4ncü box icin 300k xp kaldi bu grup iyi bikac görevden sora yaticam ama; artik saat sabahin 5i olmus :)

Benden küçük bir anı ugur ilk holosunu acar:
Ugur: Mira buna tıkladım prof TKA cıktı napicam
Mirally: Ohh abi süper ya cok kolay cıkmıs cok sanslısın en az 3-4 günde masterlarsın
Ugur: Ooo iyi peki sonra jedi olabilecekmiyim
Mirallay: Hayır toplam 5 holo acicaksin ve 5ncisi silent yani rastgele masterlayip jedi olabilecegin profu bulucaksin
Ugur: Aboo neyse bi baslayalimm bakalim

Tabi bu olaylarin hepsi 2004 Ocak/Subat aylarina tekabül ediyor[signature][hline]SWG - Ugur Mistwalker <-SK-> - Eclipse
"Pre Pub 9 Jedi"
SWG - Reiken Mistwalker <-SK-> -Eclipse
EQ2 - Reiken (LVL 44 Ranger)

[Bu mesaj ugurson tarafından 25 Aralık 2005 23:44 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Ahh ahh çok eskiye değil 2005 Mayıs'in 3. haftası Sınavlarımız bittiği gün ve eve geldiğim gibi subscribe ettiğim account'um ile oyuna girişim :)

O zaman P3 450 ve 512 sd ram vardı.Hatırlıyorum Tatoo dışında çok az takılır içerilerde yürümek ölümdü.Pati'den okuduğuma göre görev yapmam gerekti.Ama nasıl ? Mission Terminal buldum ve Bug görevleri almıştım.Oyuna ilk girişimdi.4 görev yapmıştım 179 Creditsliklerden kes kes bitmiyor 1000m uzaktaki göreve koşarak gidiyoruz araç yok :) Kando'yu çağırıyorum gelmiyor vs. derken oyunun evde oynanmayacağına karar verdim ve kafeye gidip kurdum :)

Kafede 1 hafta " Bu oyuna para mı veriyorsun enayi knight oyna" enayiliklerine katlanırken oyunu öğreniyordum.Günde 6-7 saat oturur SWG'nin tadına varırdım.1 hafta sonra sınıf geçme hediyesi ve babama yıl boyunca yalvarışlarımdan sonra sistem yeniledik ve artık kafeye ihtiyaç duymadım :)

İlk gördüğüm Jedi'den Speeder istemiştim.Newbie olduğumu anladığı için 0 da kırmayım bana bir X-35 vermişti.O aracı Kasım'da yanlışlıkla silmesem hala duruyor olurdu :)

Sonra 1 hafta sonunda 3224 rifle biraz cm ve novice bh olmuştum.İlk görevimi hatırlarım FrF'den birisi bana BH Mission Terminal'i gösterip görev aldırtmıştı.Coronet'te ilk görevime gidişimi hatırlıyorum.3 sn de yatmıştım :D

Sonra dedim bana ne BHlikten.Kando BH o halleder ben Commando olayım

Başladık Commando kasmaya.Tabii kasamadım :D Commando Pistolle mi ne kasılacakmış ben bilmiyordum xp gelmiyor diye bıraktım ve bu sefer CM olmaya karar verdim :)

İlk Master Rifle oluşumu hatırlıyorum FrF Hunt parti.Ne kadar çok sevinmiştim.Agida bana T-21 (bu du galiba) bir silah vermişti baya iyiydi.Ama ben onu sevmemiştim :D Silah iyi güzel güçlü ama görüntüsü hiç güzel değildi :D Sonra Pope'nin Jetpack çekilişini duydum.Gİdip vendorlarına baktım ve o silahi gördüm :D

Benim meşhur silahımı.DMG'si tam olarak hatırlamıyorum ama 430-1010 civarlarında 299 dps POPE imzalı bir silahti ve 75k di :) Hemen kapmıştım ve geçen aya kadar o silahi hep kullanmıştım.2 kez tamir etmiştim ve bırakmak istemiyordum ama artık gücü o kadar azalmıştı ki bırakmak zorunda kalmıştım.Üzülmüştüm baya ve onu evimin en güzel köşesine koymuştum.Pope'nin son silahlarındandı :)

Hatırlıyorum Master CM oluşumu.Double Xp yapılmış kasmaya başlamışız.Aynı derece sevinmiştim ama yapacak iş yoktu.

Bir gece hatırlarım Souldark,Ilker ve adını hatırlayamadığım 2 arkadaş ve ben GORAX badgesi için Endor'a gitmiştik.Ayrılmıştık kollara gören diğerlerini çağıracaktı.E tabii ben neye benzediğini bilmiyordum kimseyede sormadım.Sorayım ya derken Num Lock'a bastım yazıyordum bir anda dev bir maymunumsu şey çıktı karşıma.Hemen sildim yazdıklarımı ve

-Bu gorax dev bir maymun mu ? yazdım :) Hepsi bir anda başıma üşüştü.Hemen kestik ve geri döndük zevkliydi POİ badgeleri dışında ilk badgemi almıştım ve Kando 'ya onda olmayan bir badge için havamı atıyordum :)

Kando ile günlük muhabbetimiz olmuştu SWG.Şu SWG'yi yüklediğim kafeye gider hep orada otururduk.Millet Knight oynardı biz SWG konuşurduk.Ufak veletler muhabbetlerimize ortak olur oynamak isterdi.Paralı olduğunu duyunca ezik Knightlarina geri dönerlerdi.Bir taraftan SWG'ye laf atanlara laf sokardık.

Kando ve ben yeniyiz tabii.Hiç bir şey bilmiyoruz.Kafede sorular sorarlardı bizde bilmediğimiz şeyi abartı + sallama ile tamamlar süper bir oyun yapardık SWG'yi.Ama öyleydi zaten :) Bİzim için öyleydi.

Hayatımda tonla oyun oynamıştım ama 450 mhz işlemci ile takıla takıla oynamama rağmen o zaman aldığım zevk bile farklıydı.Bu bir oyun olamazdı :)

Ama şimdi ne durumdayız görüyorsunuz.Hayatımızda bir dönüm noktası sayılabilecek kadar önemlidir SWG.Benim ve Kando'nun kıçı kırık questler için günlerce uyumadığımız ,Allakhazam'ın en iyi müdavimleri olduğumuz zamanları hatırlarım.Ryatt Trail'i geçmek için okulu kırdığımızı hatırlarım :D

SWG'ye ve SOE'ye bu yüzden laf sokturmam.AMa gittikçe laf sokuşturun demeye başlıyorlar :D Anlamıyorum...

Neyse 8 saat sonra NGE'ye bakalım :) Nasıl yapmışlar.Test Center zamanı cancel etmenin güzelliğini yaşalım bi 5 gün bakalım :D[signature][hline]Eamer, 14 Kasım 2005 01:56 tarihinde demiş ki:
Superman'ın neden donunu dışarı giyeceğini ilerki bölümlerde öğrenebilecek miyiz?

Tık
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Arkansis, 26 Aralık 2005 08:29 tarihinde demiş ki:
ohoo
sen cu zamanı gelmişsin
olmadı şimdi OLMADI

pre-cu zamanında gelebildim.

Oyun ilk çıktığı zaman almak istemiş ama tüm kartlar babam ve annemin elinde olduğu için başlayamamıştım.Başka bahaneler ile Webkart alıdırınca nasıl desem kart çıktığı gün aldım SWG'yi :D

İlk zamanlardan beri ara ara takip ederim.Avaturk'ten kalanlar bilir beni her 2 ayda bir başlıyorum diye konu açar sonuçta başlayamazdım :D[signature][hline]Eamer, 14 Kasım 2005 01:56 tarihinde demiş ki:
Superman'ın neden donunu dışarı giyeceğini ilerki bölümlerde öğrenebilecek miyiz?

Tık
Sosyal ağlarda paylaş

Oooo ben yazmasam içimde kalır.

2003 yılının Ekim ayı. Ben harıl harıl Lgs'ye çalışıyorum o sıralarda. Bir yandan da servis ile okula giderken Level okuyorduk arkadaşlarımla. Ve onu gördüm , bir sayfalık Star Wars Galaxies : An Empire Divided resmi ve açıklaması. Eve gider gitmez Avaturk'e girdim ve hemen siparişimi verdim. Bir yandan da forumlardan gelişmeleri takip ediyordum. 3 gün içinde teslim edilir yazıyordu ama 2 hafta olmuştu ve ben beklemekten deli olmuştum. Her gün okuldan geldiğimde ilk işim anneanneme ' Geldi mi bana bir şey ' diyordum anneannemde gelmedi diyordu. Neyse 2 hafta bekledik , bu sırada paticik'e üye oldum. Millet 3 - 4 ay önce oynamaya başlamış zaten , ben iyice hırslandım geri kalıcam diye. Sonra forumlarda beni iyice mutsuzlaştıran bir haber çıktı : Oyun , gümrükde takılı kalmıştı. Bir çok kişi isyan etti , ne biçim iş bu diye. Ben gene sabırlı oldum , gene bekledim günlerce. Sonra , en sonunda oyun dağıtılmak için avaturk'un dağıtım yerine ulaştı. Ve ben artık dayanamadım , ve akşam akşam gittim ve oyunu direk dağıtım yerinden aldım. Normalde vermiyoruz falan denildi ama ben gene de aldım. Sonunda oyunumu kurup oynayabilecektim.
Eve geldim , accountumu açtırdım. Oyunu kurdum , patchlerim oldu. Sonunda Play'e bastım. Ve gene hüsran , oyun client hatası veriyordu. Bu client ile tam 2 hafta aralıksız uğraştım. Arada ne zipli cd'ler ile uğraştım , ne farklı yöntemler denedim say say bitmez. Neyse , en sonunda Windows Millenium Edition'ı , Windows XP yapınca sorun kökten çözüldü ve oyunuma girdim.

Hemen karakterimi açtım , ve tutorial'ı oynadım. Ardından Tyrena'ya indim ve oyuna tam anlamıyla başlamış oldum. İlk girdiğimde tabi biraz dolaştım etrafı , tuşları öğrendim. Sonra Tyrena etrafındaki bir grup gubbur'a saldırıyım dedim pistolumla , amanın o da ne , çat çat vurdular ben daha ne olduğunu anlamadan hooop incap. Neyse kalktım falan. Tabi o zamanlar Tyrena bile 20 - 25 kişi. Bütün her yerde insanlar var. D'har Exarian benim ilk yardımcımdı o sıralar. Danimarkalı bir çocukdu. Ben bağırarak bir şeyler soruyodum , o da tell atarak bana yardımcı oldu , bana genel olarak bilgi verdi , para ve bir kaç eşya verdi. Birlikte ava çıktık. O sıralar Neeo diye bir çocukla daha tanıştım gene yabancı. Üçümüz dolaşıyorduk , görev yapıyorduk. Sonra D'har bana bir tane böcek vermişti , bana avlarda yardımcı olsun diye. Bir kaç gün onunla birlikte avlanmıştım ismi de Böcek'di. Neyse oyunu böyle böyle 1 hafta oynadım ve baya alıştım. Genelde Dantooine'deydim. İnanilmaz sayıda arkadaşım vardı. Tabi o sıralar FrF'ye katıldım. Daha o zaman bile kalabalıkdı FrF ve Akse , Sufi , Mirally , Enako , Azermann , Arkhonen , Sne başta olmak üzere bir çok arkadaşımla o zaman tanıştım. ( Saymadıklarım darılmasın bir çok insan var sonuçta :) ) Neyse , o zamanlar bana en çok Sne yardımcı oluyordu , genelde av partilerini de o düzenliyordu Türklerden. Nitekim ilk türk Jedilardan biri de oydu , Beyaznocdan sonra. Neyse 1 - 2 ay geçti. Ben iyicene öğrenmiştim her şeyi , ve Master Commando olmuştum. O zamanlar tam anlamıyla oturmuş templateler yoktu , herkes kendine en uygun templatei alırdı. Bende Master Commando - Master Marksman gibi uzak menzilli mesleklerden oluşan bir template yapmıştım. Bir süre sonra Holocron kasmaya başladım , yani Jedi olmak için. Bir çok meslek masterladım , ancak sınavlarım ağırlaşıyordu ve ben gerekli zamanı bulamıyordum. 4. holomu ( Merchantdı - En bela meslekdi o zamanlar ) tamamlayamadan , Hazirana gelmiştik. Ben bu arada bir sürü PvP'ye , av'a , toplu gidilen questlere ... aklınıza gelebilecek her şeyi yaptım. Yaz bitti , Village questleri geldi. Ben hala Master Commandoydum o zamanlar. Serverın en uzun süre Commando kalan kişisi bendim sanırım ( 1 yıl ) Village Qquestleriyle beraber ben tekrar Jedi olma yolunda uğraşlarıma başladım. 3 branch tamamladıktan sonra , bu questlerin çok vakit aldığını ve bir anlam da çok şeyi kaçırdığımı düşündüm. Ve 4. branchin başlarındayken Village'ı bıraktım. Yeni bir template oluşturmuştum , bu seferki templateim melee ağırlıklıydı ama Pistoleer da almıştım yanıma. Artık her gün PvP ve Quest yapmaya gidiyordum arkadaşlarımla. Gene böyle böyle geçti günler , aylar. En sonunda Combat Upgrade geldi bildiğiniz gibi. Önce ne olduğunu anlayamadım , oyun köklü değişmişti. Ben gene her zaman ki gibi PvP , av , quest yaparken , en sonunda Nge geldi. Eh , ondan sonrası da bildiğiniz gibi diğer topiclerde konusuyoruz zaten.

Swg'yi 25 aydır oynuyorum. Oyunda hiç oyuncu kalmayana kadar da devam etmeyi düşünüyorum. Çünkü şu ana kadar oynadığım hiç bir oyunda böyle bir atmosfer , böyle arkadaşlarlıklar ve dostluklar , böyle eğlence görmedim. Nasıl benim Star Wars'a olan bağlılığım bitmiyecekse , Swg'ye olan bağlılığımda bitmeyecek çünkü ben hala oyunda yapılabilecek güzel şeyler buluyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

off ya gece uyku girmedi forumları geziyodum , beni hatırlayan olur Ranitach yada Renalath olarak eskilerden , 2004 şubatında başlamıştım frf ye geçmiştim sonra pislik yapıp RIP e geçmiştim ama her iki guildi de çok sevdim , çok iyi arkadaşlıklar kurdum , çok güzel eğlendik falan , pre-cu devam etseydu şu an vörld of vorkıreft oynamak yerine güzel güzel Sevege oynuyo olurdum of negüzel günlerdi forfinkle freedom city nin tepesinde kamp yapmıştık bana yaşlı flamethrowerını vermişti falan... off gözlerim doldu ağlıyorum beyler :([signature][hline]WOW - Lotharin Lv60Warr & Idrian Lv60Pally...
Retired... Both gone... Forevermore...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
MADBOY, 29 Aralık 2005 03:49 tarihinde demiş ki:
off ya gece uyku girmedi forumları geziyodum , beni hatırlayan olur Ranitach yada Renalath olarak eskilerden , 2004 şubatında başlamıştım frf ye geçmiştim sonra pislik yapıp RIP e geçmiştim ama her iki guildi de çok sevdim , çok iyi arkadaşlıklar kurdum , çok güzel eğlendik falan , pre-cu devam etseydu şu an vörld of vorkıreft oynamak yerine güzel güzel Sevege oynuyo olurdum of negüzel günlerdi forfinkle freedom city nin tepesinde kamp yapmıştık bana yaşlı flamethrowerını vermişti falan... off gözlerim doldu ağlıyorum beyler :(

selam kanka naber ;)[signature][hline]SWG - Ugur Mistwalker <-SK-> - Eclipse
"Pre Pub 9 Jedi"

[Bu mesaj ugurson tarafından 29 Aralık 2005 08:50 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

orjinalite, crafting sisteminin fikirlerinin cok guzel olusu, oyunun mesleklerinin cesitliligi vs gibi konularda yazdiklarinin tumune ama tumune katiliyorum. oyun cok umut vaadeden nefis bir oyundu, ona da katiliyorum. ama devami gelmedi ne yazikki. katilmadigim noktalari belirteyim.

said:
GwindonSurion, 23 Aralık 2005 23:49 tarihinde demiş ki:
birinin birini yenmesi için skill masterlamasına gerek yoktu profesyonel oyuncu olan veya deneyimli birisi daha güçlü oyuncuyu pvp'de alabiliyordu

yok boyle bir olay. melee ve range defense i en cok kim stacklerse o kazaniyordu pvp de. tek yapmaniz gereken KD-dizzy koyan bir combat class la desteklemekti bu defense stacklerini. pve dede kim doctor sa o goturuyordu mali. deneyimli oyuncu bile olsaniz agziniz acik seyrediyordunuz skill pointiniz stacke e yetmiyorsa.

said:
mesela bir teras kasi master'ın jedi knight'ı aldığına şahit oldum

bu normal bir sey cunku:

-tkm asiri inbalanced di, cok az skill pointle cok sey getiriyordu.ayrica o gordugun tkm de kesin dunya baska stacklenmis defense vardir bol bol skill arttigi icin.
-jedi larin kinetic vuran saber dmg problemlerini hatirlatirim o donemki. dogru armor, dogru stacklenmis template ve dogru ekipmanla karsilasirsaniz suratiniza bonbon bakiyorlardi sadece.
- jedi class olarak bazi durumlarda asiri guclu (sayica coktular ustelik o zamanlar bile, bu cok rahatsiz edici bir durumdu diger oyuncualr icin), bazi templatelara karsi ise tavsan yavrusu kadar korumasizdi (bu da olayin sacmalik derecesi). olmasi oyle cok ozel bir sey gerektirmiyordu da. holo ile jedi olunan random professioni aradiginiz donemde bile jedi slot u max 2 ayda aciyordunuz. sorun sonra jedi i levellamaktaydi.

said:
oyunun en zevkli yanlarından biri bu buff kuyruğunda oluşan ortamlar sohbetler insanları birbirine yakınlaştırıyır,herkes birbirini tanıyordu sıkılmak imkansızdı

buff kadar can sikici bir olay yoktur. parayi bastirir doktoru bulur siraya girersiniz, bir olumde buff gider. dunya yolu geri gidersiniz pve dede pvp dede buff icin. ya da grupta hep bir doctor bulunduracaksiniz pve de. olmasi gereken alinan buff in bu kadar kolay fade etmemesi, her olumde bir miktar time decay e girmesi olmaliydi. bir de sonradan basimiza chef olaylari cikti. vaserian brendy vs. aptalca bir sebepten bir bug ya da pvp ile ilgili sacma bir seyden olurseniz dolu mide ile oyle kalirdiniz ekrana mal mal bakarken.

said:
not: bu arada oyunda 32 tane profession var birine bağlı kalmak zorunda değilsiniz zekanızı kullanarak birçok skill'i birleştirip char ınızı daha güçlü - daha hızlı veya daha defansif hale getirebiliyorsunuz

teoride haklisinda, pratikte ne yazik ki is pek dogru degil. herkeste ayni template lar vardi, herkeste ayni stackler. bir den fazla account oynamalar, birini pvp digerini pve icin duzenlemeler falan. 32 profession vardi olmasina ama son holocron profession random olmasa kimsenin cogunu masterlayacagi bile yoktu oyunda.

said:
Neyse sonra bir combat upgrade ile oyunun içine zıçma belirtileri gösterdiler...

cu donemlerinde coktan oyunu birakmistim, son 1 ayinda cu oynama firsatim oldu sadece. cu nun cikma sebepleri mantikliydi, oyunun gorunen sorunlari ortadaydi combat balance konusunda. ama cu yanlis yaklasti biraz, sorunlari cozeyim derken bir suru yeni sorun yarattigi gibi havayi biraz bozdu.

said:
Bu arada yeni eklentiler ard arda gelmeye başladı
Jump to Lightspeed ile ...

jtl bence de cok guzel bir add on.

Pre-cu donemi isteyen oyuncularin goz ardi ettigi bir suru sey var:

1- o donemin sac bas yolduran quest buglari.

not: ozellikle bounty hunter iseniz o donemde allah sabir versin, hem her publishte yediginiz nerf hem de duzelmeyen buglariniz yuzunden.

2- combat balance olmamasi. stack sorunlari. pvp de adaletsizlik.

3- afk macro sorunlari, spawn pointlere elalemin macro da char birakip sabah aksam lootlamasi.

4- crafter sisteminin corellian corvette benzeri bazi eklerle ve daha fazla drop bazli calismaya baslamasi ile bozulmaya baslamasi. eeeee, oynarsaniz resource statlari, cikma sikliklari ve kaliteleri ile, elalem agliyor "ucurum var ureticiler arasinda" diye, dengeleri bozarsaniz resource spawnlarda olacagi bu. sistemi kurtarmaya drop bazli crafttan medet umarsiniz sonra, maymunluklara sebebiyet verirsiniz boyle.

5- pve de dengesizlik. master doctor bir adamin ne bulursa sololamaya baslamasi. stacklemis bir adamin gelip base turretlarinizi solo patlatip patlatip midenizi bulandirmasindan, essek kadar kraytlari sololamaya kalkan adamlara kadar.

6- lag , lag ve daha cok lag. telekom sagolsun, yarisindan cogu ondan kaynakliydi.

7- newbie lik yasayamamak. eger ilk acilis donemini kacirdiysaniz, ancak newbie lik yasayacaksaniz beraberinizde getirdiginiz 2-3 arkadasiniz olmaliydi. cdef rifle ve pistollerle saga sola kosturmanin tadini oyunun 3-4. ayindan sonra kimse tatmadi. d
Sosyal ağlarda paylaş

Fakat şunu söylemeli. SWG çıktığında . aynı döneme göre hangi mmorpg ile karşılaştıabiliriz. aynı ayarda olabilen.. bence yoktu.. pre-cu dönemine göre bile veya cu dönemine göre bence swg ayarında şu anda (nge yi geç) oyun yoktur.. her türlü.. bug olabilri. ama düzeltmeye çalışıyorlardı. hot fix ler çıkması publishler le bir şeyler yapmaları iyi. .
NGE dönemi tam bir fiyasko derim..[signature][hline]eclipse
ulubatli hakan
vodo
jedi padawan
Sosyal ağlarda paylaş

said:
mesela bir teras kasi master'ın jedi knight'ı aldığına şahit oldum
Namessar

Bu sadece CU Sonrasinda olabilecek bisey iditabiki eger jk nin attachmentlari tam deil ise
eger pre-cu saberi varsa, prem pearl x4 tane var ise, tüm defense ve attack tapeleri tam ise ve eger tamplate i güzel bişey ise tka istedigi kadar full donanimli olsun jkyi alamazdi hatta jedin templateine göre jk 2yada3 tkayi bile alabilirdi, simdi ise 4-5 jedi bi ranged adami zor kesiyor gördüm kadariyla :)

pre cu ise 1jk enaz 5-6 kisilik bh grubunu template ine göre alabiliyordu,

iste gercek jk nin olmasi gereken kuvvette bu bence zaten jk olmak cok zor oldugu icin oluncada gayet kuvvetli olmasi dogaldi,

oyuncu sayisi gün ve gün artinca, jedi olabilmek icin bukadar cok prof masterlamaya karsi gelen ve üsenen playerlar sonusu phase sistemine gecildi, bi süre bu jedi olamayan arkadaslara kolaylik olsun diye bu sistem getirilerek jedi sayisindaki artis giderek artti dolayisiyla nerde cok luk orada b..luk olunca biz bu jedilari normal prof yapalim dediler ve nge ile tamamiyle jedin azina s.....tilar

dolayisiyla oyunda gercek anlamda jedi kalmadi sadece etrafta pinekleyen newbie oyuncular kaldi[signature][hline]SWG - Ugur Mistwalker <-SK-> - Eclipse
"Pre Pub 9 Jedi"
Sosyal ağlarda paylaş

aha FRF temple da yetişmiş olan ranitach:) Sen frf ye geldiğinde çok çok küçük padawan dın:)

Uğur abi Pre-cu da tkm ile jedi alani bilmem de fencer larin bi güzel stun baton ile dövdüğüü biliyorum. Ayrıca full donanımlı jedi guardian i bizim azal'lan ile tank liyorduk:D
[signature][hline]Akse Xanadu
Jedi Padawan
Floriel Xanadu
Master Bio-Engineer,Master Chef.

[Bu mesaj Akse tarafından 29 Aralık 2005 18:34 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Namessar, 29 Aralık 2005 12:23 tarihinde demiş ki:
pre-cu cok guzel anilari olan kotu bir oyundu. cu yu ve nge yi bilemicem. ama lutfen pre-cu yu guzel bir seymis gibi savunmayin artik. eldeki onu bile aratiyorsa uzulurum[Bu mesaj Namessar tarafından 29 Aralık 2005 12:52 tarihinde değiştirilmiştir]

pre-cu konusunda tüm söylediklerin doğru. ama malesef pre-cu'nun 10'da 1'i kadar kalitede bile değil şimdi getirilen. pre-cu en azından mmorpg idi. şimdiki ucubenin ne olduğu bile teşhis edilemedi.

ayrıca pre-cu'da eğer ki bir tkm aynı zamanda mbrawler alıp da intim2 spam yapıyorsa bir cedayın onunla başetmesi imkansız değildi ama zordu. en baba kristallerle yaptığınız saberla bile 10-15 vuruyordu ceday intim2'yi yeyince. tabi cedayın intim olması ne demekse artık... intim2'yi makroya bağlamışsa karşınızdaki, zaten intimden asla kurtulamıyordunuz. eğer state heal yapan bir template'iniz varsa force'unuzun tamamını state heala harcamak ya da state heal denen naneyi boşvermek gibi iki mantıklı(!) seçeneğiniz vardı. state resist zaten etkisiz gibi bişeydi. state resisti olmayan kişi intim2'yi ya da herhangi bir state'İ ilk denemede veya 2. denemede yiyordu. state resisti fulleyen de 2. veya 3. denemde yiyordu. tabi state attack'ları bir tkm saniyede 5 kere yapabildiğinden state resist tam anlamıyla çöplük bir ability olarak skill pencerenizde duruyordu.

ama yine de bütün bunlara rağmen pre-cu bir mmorpg idi diye tekrar edeyim. pre-cu da adam edilebilirdi cu da adam edilebilirdi. ama bu nge'den ne köy olur ne kasaba.[signature][hline]Her hakkı mahfuzdur. ©2005
Sosyal ağlarda paylaş

Madem tarihçe diyeceğiz bir iki kelamda bulunalım,

SWG hayatım Haziran 2003, beta aşamasından indirdiğim oyunun son yamalarını indirirken amerika'dan arkadaşım kutuyu alıp, telefonda üzerindeki kodu söylemesi ile başladı.

Aradan bunca yıl geçti ama ilk satın aldığım kutu hala elimde değil.

Oyuna girmeden önce yine buradaki arkadaşların dağılımına baktım ve herkesin aksine ben kettermoor'da başladım. Ultima Online/Atlantic'ten herkes kettermoordaydı.

Oyuna girer girmez, Gunn'dan ve Mono'dan (Hilikus) bir mail aldım oyun içinde, evin hayırlı olsun diyorlardı. Tattoine Bestine'de starport a 500 m mesefade bir tek göz evim olmuştu.

Ne olacağım derken, kendimi BH oynarken buldum, hatta Gunn ile bir dedektiflik bürosu kurduk. Daha doğrusu o kurmuştu bende ona yamandım.

O dönemler de ne buff ne de binek olduğundan herkes grupla dolanırdı, hatta zırh bile yoktu, elimizde ne varsa onlar ile yaratıklara dalardık, ilk zırhım bir tusken kaskı olmuştu hiç unutmam, herkes nereden bulduğumu sordu durdu bestine'de.

Bestine demişken aslında ayrı bir sayfa açmak lazım ki, banka önünde sürekli birilerin grup aradığını duyduğunuz çok güzel bir yerdi, tusken kalesine giden gruplardan tut, çevredeki yaratıkları kesecek gruplara kadar her şey vardı.

BH'lık konusunda hızla ilerlerken, hadi doğrusunu söyleyeyim, gunn hızla ilerlerken ve ben onu takip ederken, bir çok bugla karşılaştık durduk, droid’ler çalışmadı, aldığın görevler gittiğin lokasyonlarda çıkmadı, aldığımız 10 görevden 7 si buglıydı.

Sabırla düzelmesini beklerken, ev değişikliğim beni kablonetsiz bırakması ile dial-up'a geçiş yaptım böylece 400 pinglerden 850 pinglere terfi etmiş oldum, o dönemlerde adsl numunelikti bizim oralarda.

Neyse, ben bu durum içinde BH'lıktan ayrılıp doktorluk mesleğini öğrendim. Bestine med center'ı kendime ofis belleyip sürekli orada buldum durdum, herkese hizmet verdim.

Bu arada çok komik bir PA olayı yaşadım, oyunun ilk günlerinde bestine'de dolanırken bir hatun gelip guild kuracağım katılmak istermisin, adam ihtiyacım var dedi, bende yardım amaçlı olur dedim. Sonra bir daha kimseyi görmedim. Neyse aradan gel git zaman için da Popeye "ağabey, senin tepende sith yazıyor farkındamısın diyince", guild'i hatırladım.

O sevgili hatun kişi "servants of the sith" diye bir guild kurmuş ve kısaltmasını da "sith" olarak almış, böylece bir anda kettermoor serverının en popüler pa'sında kurucu üye olarak gözüküyordum. Oyunun yapımcıları durumu fark ettikten sonra (neredeyse bir yıla yakın) guild'in ismini zorla değiştirdiler ama en son ben Eclipse serverına geçerken 800 kişiden fazla oyuncusu vardı.

Kettermoor'da devam ederken Sufi'den mesaj geldi eclipsede frf'i kuruyoruz, şehir için adama ihtiyaç bir karakter yarartırsan şehre ekleyelim dedi, bende eclipse FRF'e yardımcı olmak amacı ile ki o dönem RIP ve FRF şehileri kuruluyordu eclipse de bir karakter açıp FRF'e ev diktim, yanlış hatırlamıyorsam benim ev ile 6-7 ev vardı Freedom şehrinde.

Aradan bir süre daha geçip, kettermoor'daki paticikler başka oyunlara geçtiklerinde bende yalnızlıktan sıkılıp eclipse'e geçtim, bir süre orada da devam ettikten sonra hesap açık kalacak şekilde oyuna kısa bir ara verdim,

İş yerinden bir arkadaşım swg'ye başlayınca bende geri döndüm.

Şöyle bir geriye dönüp baktığımda, o ilk günler hiçbir zaman unutulmuyor oyunda, ve tadı her zaman kalıyor dudağınızın kenarında.

Maalesef yazık ettiler böyle bir oyuna.

Oyundaki eğlenceyi ve zevki benimle paylaşan herkese çok teşekkürler tekrar.

Goktug Tetik
Smuggler

[Bu mesaj Kumadam tarafından 30 Aralık 2005 12:15 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

şu ilk zamanlarda yazılanları okuyorum da ahha hh

ilk çıktığı zamandan beri izlerim diyiyordum keşke o zamanlar babam kızar diye mırıldanacağıma uyurken kartını çalıp başlasaydım :D Harikaymış ya[signature][hline]Eamer, 14 Kasım 2005 01:56 tarihinde demiş ki:

Tık
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Akse, 29 Aralık 2005 18:28 tarihinde demiş ki:
aha FRF temple da yetişmiş olan ranitach:) Sen frf ye geldiğinde çok çok küçük padawan dın:)

Uğur abi Pre-cu da tkm ile jedi alani bilmem de fencer larin bi güzel stun baton ile dövdüğüü biliyorum. Ayrıca full donanımlı jedi guardian i bizim azal'lan ile tank liyorduk:D

fencer kafa kafaya gidiyordu evet ama tka ihih :)[signature][hline]SWG - Ugur Mistwalker <-SK-> - Eclipse
"Pre Pub 9 Jedi"
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...