Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

FRP ve Amacindaki bir anlasmazlik..*!Psikolojik Harp*

Soulbringer

Öne çıkan mesajlar

Beyler beyler...Bence herkes haklı...herkes bir dunya msj atmış, yanlız başlığı acandan ses yok. Bomba'yı atmış kacmış...kızıştırmış...(( Ben en cok boyle frp'yle uzaktan yakından alkaksı olmayan ozenti heriflerden tiksiniyorum...bide Starbuck's tikileri gercekten karnıma agrı sokuo...Işşşş ))
Sosyal ağlarda paylaş

Starbucks da karamelli orta bir kahve 4.75
Bu bir tercih meselesi. Kaliteyi tercih etmek Tikkylikse bence problem sende. Dünyada 10.000 türkiyede 20 mağzası bulunan bu kahve şirketi için fazla büyük konuşuyorsun. Tikkyliğin kelime anlamını bile bilmeyen biri olduğuna bahse girerim. Pc başından kalkmayan asosyal insan örneğini çok güzel yansıtıyorsun.
Sosyal ağlarda paylaş

Aynen katılıyorum insanlar anlamadıkları şeylerden korkarlar. Ancak bu FRP'ye taş atanlar kadar Kurtlar Vadisi vs... için de geçerli...
frp olayını gerçekten ciddiye alanlar yok mu? evet var... ama hiçbir zaman sepetteki birkaç elma göz önüne alınmaz...

insanın akli dengesi yerinde değilse ne yaparsa yapsın bir problem çıkar... bu kurtlar vadisi de olsa bu frp de olsa ve evet hatta gelin ve kaynana bile olsa...

bırakın isteyen istediğini yapsın... dağ başı değil burası..!
Frp oynayıp Black Metal dinleyip intihar eden bir adamla intihar eden bir adamın ya da birisini öldüren bir adamla kurtlar vadisi izleyip birini öldüren adamın bir farkı yoktur bence... Buradaki akli dengesizlik zaten gerçekle sanal'ı ayırt edememekte... ki eğer böyle birşey varsa kurtlar vadisini izleyen herkes katil frp oynayan herkes satanist olurdu...
Sosyal ağlarda paylaş

Birincisi magazinin bir aldatmacası var arkadaşlar... o küçük çocuk kendini Peugetto sanıp atmıştır kendini... tabi pikaçu ve picigeto kelimeleri birbirine benzediği için ve pokemondan anlamayan kesim bu çizgifilmi izleyen yaşıtlarına aaa pikaçumu izliyosun dediği için yanlış anlaşılma olmuştur. Çocuk salak değil yani kendini pikaçu sanıp atmıyo. Kendini atabilecek kadar tutkuyla seviyosa isimlerini biliyo olsa gerek. 4 yaşındaki kuzanim bile hepsinin adını biliyo.

Bana neden yuh dediğini anlayamadım adını hatırlayamadığım arkadaşım. Neyse geçerli bi sebebin vardır elbet.

Mephiston da doğru söylemiş... Bizim milletimize hayal ürünü şeyler yasaklanmalı... *okunu çıkarmakta üstümüze yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Ya ben topici daha yeni okudum tatamıyla.. olaya starbucks ı savunmak için girmiştim.
Soulbringer isimli arkadaş kısmen doğru konuşmuş.

Ama türkiyedeki oyuncuların %75 i gibi bir kesim hakkında böylesine bir önyargıda bulunmak komik.
Şahsen FRP arkadaşlığı çevremde ben bu dünyaya kendimi en çok kaptıranlardan biriyim. Evde Harry Potter'ın büyülerini söyleyerek deynek salalrım fln böyle huylarım vardır.. Ama hiçbizaman o sopadan büyü çıkacağını düşünmüyorum :) hayal kurmayı çok severim ama hayalden medet ummam. Uman lkişi psikolojik sorunları var demektir. Hayalle gerçeği ayırt edebilen insan frp oynamalıdır. Frp ciddi rahatlatıcı bir oyundur. Günün stresinden kurtulup, öss sorunlarını düşünmek yerine bir succubus ile nasıl anlaşma yapılır gibi konulaa kafa yormak cidddi bir rahatlamaya yol açıyor :)

Frp fantastik tiyatrodur. Eğer FRP olarak oynanıyorsa... Siz FP oynuyorsanız bunun R si eksikse yani role kısmı oynamayın derim:) İtem için yaratık keserek exp kazanmak için frp oynanmamalı :) ve frp dm oyunu bitirdiğinde karakter kağıtlarının gittiği yere gitmeli. Yani FRP klasöründe birdahaki oyuna kadar unutulmalı :)
Sosyal ağlarda paylaş

tarih olayi dogru olabilir, yani bir türk gencinin faerun tarihini detaylariyla bilip kendi tarihini bilmemesi hos bir sey degil tabii ki. ama bu frp'ye özgü bir sey degil. devamli futbol oynayan biri de calim atmanin her türlü yolunu bilirken tarihi bilmeyebilir, yada devamli cs oynayan biri "headshot atmanin 1001" kurali adli bir kitap yazabilecek durumdayken, kendi tarihinden 2 paragraf yazamayabilir. burda olay cok frp oynamakta degil, her hangi bir hobinin dozunu kacirmakta.
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 hafta sonra ...
şahsen bır tarıhcı ve frp sever olrak yorum yapmak ıstıyorum

hatayı once kendıelrınde aramalıalr adam faerun tarıhını turk tarıhınden ıyı bılıyorsa

adamın ogrenme sevkını kampcılıyan bırsey yokkı kendı tarıhını ogrensın

en kahramanca savaslar antık ıonyadan kalam bır ogretmen trafından mıy mıy sınıfta anlatılıyor ve hadı ezberleyın sorumcam denılıyor

tarıh boyle ogrenılmezkı adam haklıyla frp tarıhını daha ıyı bılcıek cunkı onunda bır dayatma yok

ama cıksa DM dese ulan hepınızı schoalr yapıyorum yarın claısın gelın faerun tarhınden sorucam bılmemkacıncı cagdakı bılmekacıncı hebele dıe ve yapamazsanız omrunzu boyunca frp oynıyamassınız dese adam halıyle mıklemez faerun tarıhını

ee hocalara soyluyoruz bunu dıyolar gobek mı atalaım cıkıp nasıl egrendırelım

ee ogretmenden cok tarıhcı rolunu oynasan sınıfta o cocukalr zaten ogrenır cocukalrı heveslendırıcek bır aktıvıten yokkı

cık tahtaya savas planlarını cız efendım harıtaları egtır adam gıbı ogrettıgın konuyla ılgılı enteresan tarıhı notları topla anlat ogrencılere hatta odenek ayır savas dıoromaları egtır veya sosyal oalyalrı analtıyorsan daha renklı anlat yada ogrencıye hıtap edebılmek ıcın gunumuzden ornekelr ver

ve en onemlısı dayatma yapma ılla bunu claısıp ezberlıycen deme ezbercılıtken kurtulursan zaten egrısı ıplık sokugu gıbı gelır

cocuk dandanakan savasının gununu ayını yılını bılse ne oluuur bılmese ne olur yanı adam sakarya savasının buyuk taaruzdan once yapıldıgını bılse yeter ılla gun ay yıl saat hesabını ne dayatıyorsun cocukalra

en onemlısıde baska ulkelerın tarıhıne gır bıraz cocuk tarıhle tanısıyor selcuklu osmanlı ortaokula gelıyor selcuklu osmanlı lıseyı bıtırıyor selcuklu osmanlı

bız soyleydık bıs oyle gucluyduk bız ole uberdık ama osmanlı neden coktu ogretmez osmanlının yıkılıs nedenelrını ogretmez varsa yoksa vıyena kapıalrına dayandık

ondan sonra tarıh bolumunde ehr gun kavga ettıgım osmanlı kenkler cıkıyor pıyasaya adamalrın atrıh gorusu osmanlıdan oncesıne veya sonrasına gıdemıyor

gıt cocukalra roma tarıhı anlat uygarlık tarıhı anlat amerıka nasıl kesfedıldı neler dondu onu anlat bız vıyenaya kafa atarken avrupada donen olayalrı analt en onemlısı avrupa ulkelerının tarıhını anlat uzak dogu tarıhını anlat ondan vazgectım turkıye cumhurıyetı tarıhını analt

varsa yoksa osmanlı sen koskoca uygarlık tarıhını kıcıkırık bır hanedanın ımparatorlugu oalrak analtırsan cocukalra cocukalr gıder faerun tarıhıde ogrenır krynn tarıhıde ogrenır kendı dunyasının tarıhını bılmez

sun tzu nun art of war kıtabında bır lafı vardır cok guzel

hem dusmanını hem kendını tanıyorsan savası kazanma sansın yuksektır

kendını tanıyor dusmanını tanımıyorsan kazanma ve kaybetme sansın esıttır

hem kendını hemde dusmanını tanımıyorsan dostum ne yazıkkı kazanman ımkansızdır

bız bu 3. kategorıye gırıyoruz ne kendı tarıhımız bzıe adam gıbı analtılıyor nede rakıplerımızın tarıhını ogrenıyoruz o yzuden savas alanında daıma kazanıp masa absında takır takır donumuza kjadar alıyorlar
Sosyal ağlarda paylaş

şahsen bu tarz psikolojik analizleri çok doğru bulmuyorum.Frp nin çocuklar üzerinde bu kadar etkili olduğunu da düşünmüyorum.Bu kadar çok etkilenenler zaten normaldede psikolojik sorunlar yaşayanlardır kanımca.pokemon izleyip balkondan atlayan bir çocukta vardı.ne oldu sonra pokemon çocukların ruhsağlığını olumsuz yönde etkiliyor dendi.Counter Strike oynayan bi vatandaşta okulda bilmem kaç kişiyi falan öldürmüş.Bunlar tamamen o şahsın kendisi ile ilgili bir durumdur genelleme yapılması çok yanlış bence.....
Sosyal ağlarda paylaş

Ben de curse e katılıyorum. Satanist te deilim. Bence insanların boyle algılamasının sebebi, her frp cafe den çıkan insanın, insanların satanist olarak bildiği tarzda görünmesi. "Abovvvv...saca bak ta sırtında! One oyle garı gibi 2 küpesi var, cık cık cık... " şeklinde ifadelere pek de az raslamıoruz. Ve bunu, frp yi, o insana anlatamıosun.Saygılar, güç sizinle olsun.
Sosyal ağlarda paylaş

hatırlıyorumda tam ben 2000 yılında Lotr ile tanışmışım sonra Dl Fr falan girişmişim kitaplara pat bu satanik haberleri çıkmıştı aileme derdimi anlatana kadar ne çektiğimi bir ben biliyorum abime büyük kuzenlere kitaplarımı okutturmuştu annem bu çocuk sapıtırmı diye bunlardan neyse ki sonradan yırtmıştık :)
Sosyal ağlarda paylaş

Oyundur masada kalır.
Frpye laf edicene, kurtlar vadisi ve türevleri dizilere özenip daha orta okulda birbirlerini bıçaklayan çocukları düşün.
Frp Türkiyede çok yaygın bir etkinlik değil ama o ne olduğu belirsiz diziler / programlar hergece televizyonda milyonlarca insanı ulaşıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

aynı konular aynı suçlamalar bundan seneler önce, televizyon insan hayatına iyiden iyiye girmeye başlandığında da;tartışılmaktaydı.Sonuç ortada,zaman içinde olan teknolojik ve kültrel gelişmeler,insanların yaşayışlarını değiştirecek ve eskiden farklı kılacaktır. Bunun önüne geçilemeyeceği gibi,çıkan her yeni alışkanlık,teknolojik gelişim için aynı monoton ve asılsız suçlamalarla karşılaşılacaktır.Bir atasözümüz derki "İt ürür kervan yürür."
Sosyal ağlarda paylaş

Frp olsun televizyon programları olsun insanda kalıcı sorunlara yol açıyorsa hemde sadece izleyerek veya oynayarak bu oyunları yapanları bu programları hazırlayanları dünyanın en psikolojik sorunlu insanları olarak görmemiz ve onlardan köşe bucak kaçmamız lazım
Düşünsenize her filmde seri katili oynayan bir oyuncunun ne kadar psikopat olduğunu :)
Sosyal ağlarda paylaş

psikologların bok yemesi bu :)
bir arada uo ya satanist oyunu diyolardı ama ben satanist degilim.gidip bilmemne kahvesinde duman altı biryerde okey oynıycagıma koyu sekilde futboldan bahsetcegime guzel bir cafede veya evde bir grup arkadasımla frp mi oynarım yine sora yeri futbolumu konusurum yada baska bir konudan olur biter ki ben frp yi seviyorum drizztinde her bir haltını biliyorum ama kendi tarihimide bana gerekli bilmem gereken herseyinide biliyorum yok bilmem ne anlasmasının gunun tarihini bilmek yerine donemini birde neden ve sonucu kabaca bilmem yetiyo yeterlide zaten onun icin abuk zubuk konusmanın anlamı yok ama frp oynıyanlara farklı gozle bakıyolarmı garipsiyolarmı eet gecen dershanede oynıyalım dedik 2-3 kisi(FEM de) adamlara garip geldi mesela
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...