Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Şiddetle önerilir-Elfen lied

kender

Öne çıkan mesajlar

1- Sam , hocamsın!

2- Türlü forumda anlata anlata dilimde tüy bitti : Harcadığınız zamana* değmez , bu kez sadece bunu söylüyorum.Ha... 9.3 notu olması onu klasik yapıyorsa hay ben o notu veren fanboylara... töbe töbe.Gittim Anidb ve Animenewsnetwork'de de 1.0 not verdim rahatladım.Belki notu 1.0 olmayacak ama maksat Nemrut kıssası misali "safımız belli olsun"

[spo]
*Harcamak mı? Ne için ve ne uğruna? Yoksa harcayacak sonsuz zamanınız mı var?

edit : http://www.anime.gen.tr/animeyorumlar.php?id=274 adresindeki yorumlarda 8 kişi adam gibi niye bu anime rezildir onu yazmış , saldırmadan önce niye yazmışlar anlayın , anlamaya çalışın derim.Lamerin biri her gördüğü animeye 10/10 veriyor , 10 tane 100 tane n00b bunu görüyor aynısını yapıyor , bu mesajı gören animeye başlayalı 3 olmamış ne kadar fanboy varsa aynısını yapıyor , ortalık böyle kanalizasyon animelerine kalıyor.

Git bak bakalım kardeş , Elfen Lied'in ilk 3'de olduğu Animenfo top 100 listesinde Ghost in the Shell kaçıncı? Sonra hala övmek istiyorsa öv Elfen Lied'i , saygı babına bir de tuz dök özgün animelerin toprağına!
[/spo]

[ Mesaj 10 Ağustos 2007, Cuma - 21:48 tarihinde, Akuma_Blade tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

hiç sevmem :D dram izlemek istiyorsanız yani bunda ağlıyorsanız

sinirden cümle bile kuramadım :P

valla böle odun gibi izledim seriyi bitti "ee bumuydu" dedim. Hayatımdan 13 + 1 oav gitti :D

dram istiyorsanız gidin gundam izleyin, wolf's rain izleyin, basilisk izleyin, haibane renmai izleyin, full met...

ama bunu izlemeyin bea :D
Sosyal ağlarda paylaş

eheh akuma ben de anidb.net'te yorum yazmıştım 3 puan verip, (görüntü ve ses sayesinde 3 oldu :p ) ama yok böyle feedback. insanlar ya 10 veriyor "evet sonuna kadar haklısın" deyip ya da "git heidi'ye yorum yap" deyip 1'i basıyorlar. çok eğleniyorum çok, yıllar sonra halen yeni yorum geliyor bazen.. :)

http://anidb.info/perl-bin/animedb.pl?show=animeatt&aid=1544#2307
Sosyal ağlarda paylaş

Nedeni çok basit ssj4songoku

1- 10/1den daha fazlasını haketmeyen birşey için 10/10 not vermek herkese yapılmış bir kötülüktür.Telafisi olmaz.

2- Elfen Lied animenin geleceğini çalıyor , yeni başlayan insanların görüşünü kaydırıyor.Sen hayatında ilk kez birine Elfen Lied izlettir , o kişinin , atıyorum , Kimagure Orange Road hakkında tek cümleden öte bir yorum yapabilmesi için senelerce beklersin. (ki sen bile tek cümlede övmüşsün)

3- Asıl Elfen Lied hakkında 10/1 değil 10/10 not vermek önyargıdır , fanboyluktur.Ben kendi adıma konuşayım her animeye çanak şekilde 10/10 vermiyorum.Atıyorum , hepimiz Ghost in the Shell'e bir klasik gözüyle bakarız ama GITS 2 Innocence'ye sırf ilk film için 10/10 vermezdim yani.Klasikler vardır , çok kimsenin bilmediği gizli başyapıtlar , birde çıkmadan klasik ilan edilenler , fanboylar tarafından zorlama şekilde ite kaka efsane yapılmaya çalışılanlar... Bu farkı artık iyi anlayalım.

[ Mesaj 11 Ağustos 2007, Cumartesi - 15:11 tarihinde, Akuma_Blade tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Animenfo vb. sitelerdeki ratingler için yapmamıştım yorumumu.Burdaki asıl sorun sanki ortada kesin kriterler varmış ve bunu kişiler kendi başlarına karar veriyormuş gibi direk şu anime kötüdür, bu anime iyidir, bu animeyi beyenen aptaldır gibin yorumlarda bulunuyorlar.Allah aşkına kime göre neye göre kötü veya iyi bunlar?

Birisi geliyor bana anime önerin diyor örneğin hemen ordan birkaç akıllı kafa çıkıyor "Abi bla bla çok berbat kesinlikle izleme".
Allah allah belki adam beyencek animeyi.Ama fırsat vermiyorsunuz ki, öyle bir yorumdan sonra adamın bütün şevki kırılıyor tabiki.Beyenmediysen adam gibi söyle "Bla bla yı ben beyenmedim güzel anime değil bence" filan de.Sanki ortada gökten inmiş bir kitap varda ona göre ne iyi ne kötü karar veriyor millet.

Zaten Fanboy olayı da ayrı bir mesele.Sadece anime sevmenin fanboyluğu yok ki.Nefret etmenin de var.Adamın biri bir animeyi beyenmiyor.Başlıyor ondan sonra etrafta durmadan kötülemeye.Kendisinden farklı düşünen biri çıktımı yazık vallahi, nerdeyse öldürmediği kalıyor çocuğu.

Ki bir animeyi tek cümle ile övmenin neyi kötü bana anlatır mısın?3-5 cümle kurunca adam mı oluyor insan?Cidden çok komik kriterler bunlar.

[ Mesaj 11 Ağustos 2007, Cumartesi - 15:32 tarihinde, ssj4songoku tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

İyi kötü kavramı o kişinin dünya görüşünden kültür farkına bir çok şeye bağlıdır , sen Elfen Lied'deki konu işleyişini gerçek insanların oynadığı bir film olarak düşün.Sen bu filmi "heyt be izlediğim en iyi filmdi" diyerek öne sürebilir miydin?

Mesela "Species" filmi var , 2 tane de ondan çok daha kötü devam filmi.... Ben şahsen hayatımdaki en kötü film bile diyemem zira kötü filmlere bile hakaret olan bir serialdir Species. (Bilmeyenler için : Laboratuvardan kaçan yaratık vakasıdır , yaratık 24 saatte küçük bir kızdan Natasha Henstridge türü bir kadın olur , ne kadar özel ajan varsa peşine düşer , yaratık filmin sonuna kadar her seferinde onları haklar , yaratığın amacı hamile kalmaktır bu sayede insanlığın sonunu getirecektir , önüne gelenle yatar vs... Klişe üzerine klişe , soru ise şu : EL'nin Species'den ne farkı var?)

Benim amacım haşa , milleti "vay niye bunu izliyorsun?" türü laf döşemek değil.Ama inandığım birşey var o da sahip olduğumuz zamanın değeridir.Hiçbir sömürü öğesinin bu zaman kaybını iyi göstermeye yeteceğini sanmıyorum.Tek kanallı dönemden beri TVde , 2000 sonundan beri PCmde Anime izliyorum ve bugune dek EL ve benzeri birsürü Anime'yi hiç yermeden övebilirdim de... Hepimiz kendimize şunu soralım , bir şeyin objektif olarak eleştirilmesi mi yoksa tümden olumlu gibi mi gösterilmesi mi ortama zarar verir , başkalarının görüşünde kayma yapar?

Evet , kanımca eğer bir kişi bir anime hakkındaki düşüncesini "bu animeyi sevdim" türü tek cümlelik bir yorumla (!) diyorsa o kişi gözümde fanboy'dur.Fanboy'lardan nefret etmiyorum , sadece Animenfo ve benzeri listelerde dengesiz sonuçlara yol açtıkları için pek sevdiğim de söylenemez.Eğer gerçekten bir seriyi seviyorsanız , o Anime'yi artı ve eksileri ile görün derim , bunu başkalarına tek cümle dışında şekillerde de anlatabilin.Elfen Lied tümden kötü yerine "over rated" tanımlamasını daha uygun bulduğum bir seri.Eğer en azından 3-4 yıldır Anime izliyorsanız bir serideki "over rated" öğeleri de görebiliyor olmanız gerekli.Ama bunu da yapmayacaksanız , sırf et/kan görmek içinizi gıdıklıyor , bu da hoşunuza gidiyor diye körü körüne övecekseniz... Ne diyeyim , siz bilirsiniz.Siz bunlara 10/10 vere vere daha bir sürü büyük emek ürünü eser listede gerilemektedir , keyfini çıkarın!

[ Mesaj 11 Ağustos 2007, Cumartesi - 15:57 tarihinde, Akuma_Blade tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

elfen lied dışında hiçbir anime (anime dedikçe içim sızlıyor ona) için böyle kendimi yormadım iğrençtir, şudur, budur diyerek. fanboylukla alakası yok, "bana anime önerin" diyecek kadar anime hakkında fikri olmayan insanı direkt soğutur anime'den. captain planet gibi kurtarmam lazım insanları!
Sosyal ağlarda paylaş

Açıkçası öyle fanboy fln nedir ne deildir bilmem.Animeyide şu yönden iyidir bu yönden kötüdür die eleştiremeyeceğim ancak ben bunları eğlenmek için izliyorum
Elfen Lied'ıda izlerken eğlendim bu yüzden iyi olduğuna inandıım bir seri.Doğrudur belki çok aptalca şeyler oludour vs ama gerçekten eğlendiysem bu animeyi o zaman bu benim için yeterlidir:)
Bu yüzden girip upladım yine insanlar izleyecek yine bir kısmı nefret edecek yine bir kısmı sevecek:)Ben yine bellowa dalıcam sen nasıl elfen lieda kötü dersin die:D
Du az sora geleceksin bize kaan.Kılıcı hazırladım bekliorm kapının arkasında!

Edit:Zaten kenshin indiriorm tam kılıçla doğramalık havamdayım!

[ Mesaj 11 Ağustos 2007, Cumartesi - 22:40 tarihinde, Bodrack tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

bana anime önerin dicek kadar animeye uzak bi kişiyim, hatta tsubasa dışında (sayılıyosa pokemonda) ilk animemi izlicem galiba, elfen lied indiriyorum şuan. iptal ediyimmi? naruto indiricektim sadece ilk 14 bölümün altyazısı varmış 200küsür bölümünde gelene kadar beklicem, başka altyazılı beni animeden soğutmucak bi anime tavsiye edebilirmisiniz rica etsem =)
Sosyal ağlarda paylaş

Bu yazdığım cümlenin bu topic'e yazılan son mesaj olması dileklerimle...

Düşüncelere elbette saygım sonsuz , fanatizm haricinde , ama herşeye rağmen tüm eksiklerini görmezden gelip , hatta tüm eksilerini artı gibi görme gibi bir yola saparak bu Anime'yi değerlendirecek zihniyete -ki mevcut olduğunu , olacağını hepimiz biliyoruz- Alman sosyoloğu Von Gotze'nin Marjinal Ahlak Kuramı'nın ana fikrini hatırlatmak isterim :

"Toplumda geçerli olan hukuki ve ahlaki kuralların en alt ekstrem sınırında oynayanlar kazançlı çıkar ve buna seyirci kalınırsa , uzun vadede sonuç bu alt sınırda oynayanların sayısı artması olacaktır.Bu durumun devamı , alt sınır bu ağırlığı taşıyamadığından hukuki ve ahlaki kurallar gevşetilerek mevcut normlara ait sınırın daha aşağıya çekilmesidir.Yine buna bağlı olarak kuralların en alt sınırında oynayanların kazançlı çıkması durumu, yeni çizilen sınıra kayanların sayısı artması, hukuki ve nihayet ahlaki kuralların tekrar tekrar gevşetilmesi ile sonuçlanacaktır.Bu sürecin bir aksama olmaksızın devamı halinde gerçekleşecek kaçınılmaz sonuçsa tüm kuralların dejenerasyonu ve neticede toplumun oluşan alt sınırın dibine başını vurarak dağılmasıdır"

[ Mesaj 15 Ağustos 2007, Çarşamba - 09:36 tarihinde, Akuma_Blade tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

said:

ama bişiler öğrenme olayıysa samurai champloo'da zamanın japonyası hakkında bol bol bilgi veriyor.

--------------------------------------------------------------------------------

@senko
bana OST sinden öğrettiği japonyada 49 cents diye bi rapçi olduğu :P çok güzeldir shamploo,herkese tavsiye ederim.,

Bahsettiğim olay tam olarak buydu.Bkz yukarıda... Yani demek istediğim "hafif" örnekleri sonradan izlemek daha iyi olur değerlendirme açısından...

[ Mesaj 15 Ağustos 2007, Çarşamba - 16:14 tarihinde, Akuma_Blade tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...