Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Vodafone'dan bedava telefon !

Persky

Öne çıkan mesajlar

Telsim'i alan Vodafone'un, en büyük rekabet kozu "bedava telefon" olacak !

Şirket, belli süre abonelik şartıyla değeri 1 milyara yakın cep telefonlarını bedava veriyor Telsim ihalesini İngiliz Vodafone'un kazanmasının ardından, Türkiye'de cep telefonu pazarının önümüzdeki dönemde hareketli günlere sahne olması bekleniyor. Bu beklentide, Telsim'i, Vodafone gibi 41 ülkede faaliyet gösteren, 171 milyon aboneye sahip, yeni nesil teknolojiler ve pazarlama faaliyetleri konusunda uzmanlaşmış bir şirketin alması etkili oluyor. Yeni dönemde tüm operatörler rekabette öne geçebilmek için farklı stratejiler uygulayacak. Kimi operatör yeni abone peşinde koşarken, kimi operatör ise elindeki aboneleri elinde tutmaya çalışacak.

Türk pazarının yeni oyuncusu İngiliz Vodafone'un yeni dönemde önemli bir avantajı bulunuyor. Vodafone, Türkiye'de bugüne kadar hiç uygulanmayan, 'sübvansiyonlu cep telefonu' hizmetini, Avrupa'da tüketicilere sunan bir şirket. Bu yüzden Vodafone'un Türk pazarına girdiğinde rekabette öne geçebilmek için oldukça iddialı olduğu bir alan olan 'bedava telefon' uygulamasını başlatmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Sistem nasıl işliyor?

Bu yöntemin işleyişi ise şöyle: Vodafone, farklı cep telefonu üreticileri ile anlaşarak, kendi markasıyla tek seferde 500 bin - 1 milyon adete varan telefon satın alıyor. Bu ölçekteki bir alımla, telefonlar oldukça ucuz maliyet ile satın alınmış oluyor. Ardından şirket, tüketicilere belirli sürelerde kullanım karşılığı kontrat imzalatarak, ücretsiz cep telefonu veriyor.

Tüketici bu dönemde aylık belli bir sabit ücret karşılığında görüşme paketi satın alıyor. Tüketici, paket kapsamında belirli sürede ücretsiz konuşma yapıyor, paket aşıldığında ise tüketici fazladan görüşme bedelini ödüyor. Tüketici kontratı iptal etmek isterse, belirli şartlarda kontrata son veriliyor. Bu durumda genellikle, telefon bedelirin tüketicinin tahsil edilmesi yoluna gdiliyor. Bu arada Vodafone, tüketicilere yalnızca bedava telefon seçeneği sunmuyor. Ucuz fiyata telefon vererek daha cazip tarife seçenekleri de sunuyor.

Milliyet

[Bu mesaj Persky tarafından 16 Aralık 2005 10:05 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

hadi bakalım, vodafone'un telsimin o "imajını" değiştirmesi için uraşması lazım. ama bence becerir. adamlar türkiye pazarından sağlam para kaldırcak. avrupada işler kesat tabi :D e bedava tel verirse ben de telsime geçerim, bedava sirke hesabı...[signature][hline]EU-Frostwhisper; No Skill Just Luckers (guild)
lvl60 Human Mage (31arcane/20fire !)
Sosyal ağlarda paylaş

evt evt sımdıden hazırlık yapmak lazım :)[signature][hline]Ve Buddha onlara dedi:
"-Size benim kim olduğum sorulduğunda, ne cevap vereceksiniz?"
Onlar dediler:
"-Sen bizim varoluşumuzun temelindeki eskatalojik manifestasyon ve açıklanan öz benliğimiz bağlamının ontolojik temelisin."

Ve Buddha cevap verdi:
"-HA!?"

msn
Sosyal ağlarda paylaş

evt kızışsın hatta yansın ne güzel :)[signature][hline]Ve Buddha onlara dedi:
"-Size benim kim olduğum sorulduğunda, ne cevap vereceksiniz?"
Onlar dediler:
"-Sen bizim varoluşumuzun temelindeki eskatalojik manifestasyon ve açıklanan öz benliğimiz bağlamının ontolojik temelisin."

Ve Buddha cevap verdi:
"-HA!?"

msn
Sosyal ağlarda paylaş

Özentilikle alakası yok valla bende gecicem. Neden geçmiyim ki kendini kanıtlamış, sektöre yeni girdiği için yapacağı bir çok kampanya olan, turkcell yada aycell gibi aman ben bu abonelere nasıl geçirsem acaba mantığı güdmeyen bir firma dururken. Neden tekel mantığı güden bir operatörün abonesi olayım ki.

Biz nası olsa tekeliz die bugune kadar hangisi bedava telefon verdi? Hangisi çok çok cazip bi kampanya yaptı?
Sosyal ağlarda paylaş

valla ilk aldığım zamanlar çok memnundum ariadan ama avea oldu, kampanyalar azaldı felan. ama yani bayiiye gidip yaptırmak lazım yoksa sağlam kampanyalar var. bence avea da rulazz ya :D ama vodafone tabi artık my cep takılır, hazırkart tikileri. (ups genelleme yaptım lütfen üzerinize alınmayın)[signature][hline]EU-Frostwhisper; No Skill Just Luckers (guild)
lvl60 Human Mage (31arcane/20fire !)
Sosyal ağlarda paylaş

turkcell i koaly kolay bırakamam ama bu bedava telefon oalyı olursa alırım bir vodafon hat (yaa artık telsim mi var adı direk değişiyor ;)) kırdırırım telefonun kilidini turkcell le kulanırım :) ha vodafon hat boşa gitmesin diye de ona da bir güzellik bulurum artık ehe[signature][hline]Akıl defterim (blog)
HeadShot Studios
S.D.N.

Türkler Orta-Asya'dayken günlük ihtiyaçları için savaşırlarmış;
"-Hanım, baltamı getir. Ekmek almaya gidiyorum"
Bir filminde Şahin K. buyurmuş ki;
Yalayın lan beni allahsızlar!
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Persky, 16 Aralık 2005 10:45 tarihinde demiş ki:
Artis turkcell nası olsa abonelerin hepsi bende die bunca zaman iyi geçirdi bize. Bak bakalım turkcell bey nasıl iptal ediliyormuş abonelik vodafone gelince. Kesin çok büyük bi geçiş olcak vodafone'a

emin ol Turkcell senin olsa sen de geçirirdin ;)
tekelsin çünkü nerdeyse, avea/aria dan sonra bile çok şey değişmişti Turkcell için

Dynamick'in de dediği gibi rekabet bu sonuçta, Turkcell de elinden geleni yapacaktır abonelerini kaybetmemek için, bir denge gerekiyordu zaten, belki Turkcell ne yapsa da abone kaybedecek ama bu belli bir dengenin altına inmez diye düşünüyorum[signature][hline]Halatsız A3

.:. He who fights with monsters should look to himself does not become a monster...When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you .:.
- Friedrich Nietzsche

[Bu mesaj BlackRose tarafından 16 Aralık 2005 11:56 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Ben zaten uzun zamandır Vodafone'un Türkiye pazarına girmesini bekliyordum. Şimdi direk Vodafone'a geçiş yapabilirim. Hem yeni telefonumu alırım hemde avrupanın bir sürü yerinde de düzgün tarife ile konuşabileceğim bir hat sahibi olmuş olurum. Turkcell ile ingiltere konuşmak hem işkence hemde pahalıydı.

Yaşasın Vodafone, yaşasın rekabet.
Sosyal ağlarda paylaş

Tmm iyi hoş da bu adamlar bana "al abi sana bi K750" vermiicekler herhalde.. Artık ne ekonomik geliyosa onu verirler.. Turkcell de uyumuyo herhalde, bu şirket dünya çapında önemli şirketlerin arasında gösteriliyo.. Tmm Vodafone kadar olmasa da boru diil =)[signature][hline]Multiply the joy, divide the sorrow..
Subtract the past and add to tomorrow..
Sosyal ağlarda paylaş

vodafondan bir anakin skywalkerlık sezinledim.. hani o da "güce dengeyi getirecek" diye gelmişti ya..

-Lord Vodafone.. reise..
-phhh phhh who want some free cell phones phhh phh phhh[signature][hline]Akıl defterim (blog)
HeadShot Studios
S.D.N.

Türkler Orta-Asya'dayken günlük ihtiyaçları için savaşırlarmış;
"-Hanım, baltamı getir. Ekmek almaya gidiyorum"
Bir filminde Şahin K. buyurmuş ki;
Yalayın lan beni allahsızlar!
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Persky, 16 Aralık 2005 13:05 tarihinde demiş ki:
Vodafone Türkiye göreceksiniz Türkiye'de en azın %35 hatta %40 pay sahibi olacak GSM konusunda.

Umarım olur,hiç sanmıyorum ama;nerde rekebet var oda güzellik var.[signature][hline]Minibüste şöförün " arkadan vermeyen kaldı mı? " sorusu cinayet sebebi oldu [ 15 Aralık 1987 ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...