Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Eternal Sunshine Of The Spotless Mind

jankis

Öne çıkan mesajlar

said:
riglous, 15 Aralık 2005 18:58 tarihinde demiş ki:
iyide bu filmde o kadar da geri donus yok ki. yani bi defa var sadece. memento sondan basa dogru ilerliyo... her flashback yapilan filme benzer dersen ohooo.

ya iki film de en sondan başlıyor,ya da ne bileyim atmosferleri benziyor.[signature][hline]And in the end, the love you take, is equal to the love you make...

All you need is love
Sosyal ağlarda paylaş

said:
jankis, 15 Aralık 2005 22:14 tarihinde demiş ki:
bu filmin ne atmosferi memento'ya benziyo ne de başka bişeyi yapmayın allah aşkına .. eğer benziyor diyorsanız her iki filmi de anlamamışsınız derim.

e ortak nokta yok mu ? evet var ama sadece "hafıza" unsuru.

ya ben mesela vanilla sky'ı da "tarz" olarak memento'ya benzeten biriyim. yani ne bileyim düşününce konu değil aynı olan,mekanlar değil,ama bir şekilde bu iki film birbirini çağrıştırıyor bana.karmaşık anlatım tarzından,karanlık atmosferlerinden dolayı.eternal sunshine'da da bu var işte,hadi hollywood filmi yapalım diye çekilmemiş bir film,gayet yaratıcı zekice ve "bana göre" biraz da karanlık senaryosu ve sahneleri var,iki filmi de(hatta 3 filmi de diyelim) anlamak için defalarca izlemek gerekiyor. ben demiyorum ki bu filmler aynıdır,kopyadır,ama sadece "bana" bir şekilde memento deyince eternal çağrışıyor. ya da butterfly effect'e bile benzetebilirim biraz kassam,çünkü o da izleyiciyi şaşırtan,sondan başlayan ve hafızayla alakalı olan bir filmi. neyse sonuç olarak bu yazdığım filmlerin hepsi güzel:)
ama eternal'ın yeri çok ayrıdır.jim carrey özellikle en sevdiğim aktörlerdendir. bu filmdeki oyunculuğu man on the moon'daki oyunculuğu kadar başarılıydı.jim carrey zaten bir komedi filminde oynamasa da rolünü çok iyi kıvıran bir oyuncu.kate winslet'i pek sevmezdim ama bu filmde inanılmaz iyi bir oyunculuk sergilemiş. diğer oyuncular da mükemmel.bu film türkiye'de vizyona girmedi di mi??[signature][hline]And in the end, the love you take, is equal to the love you make...

All you need is love
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 yıl sonra ...
dün gece esti,indirdim daha ilk defa izledim cıkalı kac sene olmasına ragmen.güzel desem degil,az kalır.cok sevdigim 2-3 film arasında yerini cok rahat aldı.bazen insan filme dalıp,gercek olsada $u olay kurtulsam kafamdakilerden diyor.ayrıyetten nietzsche'nin "unutkanlar şanslıdır çünkü hatalarının acısını çekmezler!" sözünede hasta kaldım,cuk diye oturmu$.

bu arada filmin ba$ında ve sonunda calan 2 $arkıyı bulamadım.ba$takı neyse de sondaki bile yeter,bilen var mıdır?
Sosyal ağlarda paylaş

ben de memento yu izlerken uyuyakalmı$tım =) herneyse buldum sonda calan $arkıyı,

beck-everybody's gotta learn sometimes

filmin en ba$ında calanı hala aramaktayım ama =p

[ Mesaj 11 March 2007, Sunday - 18:38 tarihinde, Pyro tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

hayatımın filimlerinden birisi...
erase the memory but you cant forget anyway...
ost'u ayrı bir güzeldir...ı need your lovin diye götürür sizi...
filimin sonunda ise anlarsınız hiçbrişeyin imkansız olduğunu
haydı tekrar deniyelim ama ben mükemmel değilim....

[ Mesaj 11 March 2007, Sunday - 18:41 tarihinde, Villians tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

of off bugun film izlicektim 2 tane alternatif vardı elimde biri City Of God(Cidade De Deus) ve eternal sunshine of the spotless mind idi. Ben bi arkadaştan aldığım ve imdbden de baktığım rate gazıyla City of God'ı izledim ve binpişmanım, zerre haz etmedim filmden. Keşke bunu izleseymişim neyse en kısa zamanda izliyicem artık.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 ay sonra ...
  • 4 ay sonra ...
  • Yeni Oluştur...