Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Buyrun Herkez Saçmalıyor

TheCrusher

Öne çıkan mesajlar

Şimdi, Blizzard'dan direkt aldığım Tüm Tarihçe bilgilerine dayanarak şunu diyebilirim.

Azeroth'un Tarihinin Başlangıcından beri Sihirin Gücü Well of Eternity'den gelir.Well of Eternity Sihir kaynağı olarak Highborne Dediğimiz içinde Illidan'ı da bulunduran grubun kontrolu altında kullanılır.
Daha sonra Burning Legion Saldırısında Patlar ve yok olur.Ancak Illidan Well of Eternity'den aldığı esans'la bunu Hyjal dağına götürüp Sihir dediğimiz şeyin burada tekrar yeşermesini sağlar.Malfurion, Illidan'ı Barrow Dens'e hapseder, ve Highborne ile Politik bir savaşa girer. Bu Politik savaşda tansiyon yükselir ve Ashenvale'de Dev bir Fırtına Büyüsü yapılır.Bunun sonucunda Malfurion Azshara bölgesinden Highborne'yi sürgün eder.

Highborne, Sunstrider adındaki Liderleri ile Şimdiki Trisfal Glades bölgesinin batısındaki Vadi'ye yerleşir.(WoW'da bu bölge açılmamıştır ancak haritada gözükmektedir)Burada Sihir güçlerinden uzakta kalan Highborne'ler Fiziksel Değişikliklere uğrar. Artık Ölümsüz ya da Hastalıklara karşı dirençli değillerdir.Burada Highborne'ler Delirmeye ve değişim geçirmeye başlar.Bunların en belirgin olanı fiziksel olarak küçülürler ve tenlerinin rengi açılır.(Insana benzerler)

Buradan ayrılmaya kadar veren Sunstrider, Doğuya giderek Highborne'lere yeni bir yurt bulmaya karar verir.Bu göçte Highborne çok sayıda adamını kaybeder.Trollerle ilk karşılaşmaları bu göçte olmuştur, ve ilk ilkel insan kabileleri ile karşılaşmış ancak hayvandan farksız oldukları için umursamamışlardır.

Doğuda, Eski bir Şehir bulurlar.Yıkılmış olan bu şehir, Burning Legion istilasından önce burada bulunmayan bir şehirdir.Burada yeniden yerleşmeye karar verirler, ve bu sefer Sunstrider bu 6 ay Gündüz, 6 ay Gece olan yerin adını Quel'Thalas koyar, ve Quel Thalas'ın ardındaki adaya kendisine bir Kale inşa ettirir.

Burada Sunstrider, Kaybolmaya yüz tutmuş Sihire açılığı nedeni ile yeni bir artifact yapmaya koyulur ve başarır.Sunwell Grove'de dev bir artifact ile Güneş'in içindeki güçleri sihire çevirir.Bu olay, Highborne'lerin kurtuluşu olur.Aynı zamanda Highborne'lerin Güneşe tapmalarına neden olur.Sihire açlıkları tatmin edilen Highborne'ler kendilerine High Elfler demeye başlarlar.

Bu olay aslında bir tezat olduğu gibi köklerini reddetme olayıdır, Çünkü Night Elf'ler Ay Tanrıçasına tapar.

Quel'Thalas gelişirken, aynı zamanda büyür.Ancak bir Gün Dev Troll ordularını Quel'Thalas Ormanlarını yok ederek gelmeye başladıklarını görürler.Quel'Thalas ve Sunstrider Orduları Trolleri çok kolaylıkla yok ederler.Ancak bunun ilk veya son olmayacaklarını bilirler.Bu onların alsa güvende olmadıklarını açığa vurar ve Burning Legion Istilasını hatırlarlar.Büyü, Burning Legion'u buraya çekmişti, tıpkı Troller gibi.Bu yüzden kendilerini korumak için Quel'Thalas'da çok güvenli yerlere Dev Rünler yerleştirilir ve Quel'Thalas'ın çevresine Büyünün evrende yankılanmasını önleyecek bir Bariyer kurarlar.Bu aynı zamanda gözle görülebilen bir bariyer olduğundan Trolleri korkutmuştur.

Trollerin Kökeni Amani Krallığından gelir ve Şimdiki Stratholme'nin Ardındaki Dağlarda bulunan Zul'Aman adlı şehirden yönetilirler.Ancak High-Elf kolcuları çok önemli birşey farkederler.Quel'Thalas'ın üstüne kurdukları eski şehir, Trollerin Kutsal Saydığı bir başka şehirin üstüne kurulmuştur.

Troller bu sefer daha büyük bir saldırı düzenler, High Elf'ler şaşkındır.High Elfler, Arathi Highlands'deki Stromgarde kalesine Insanların ilk Şehrine bir elçi göndererek yardım ister.Insanların tek şartı vardır: Büyü öğrenmek.

High Elfler bu isteği zor da olsa kabul eder.High Elf ve Insan Orduları Trolleri bir daha hiç bir sorun teşkil etmeyeceğine emin olana kadar Trolleri katlederler.

Ve Insanlar, ve High Elfler arasındaki Müttefiklik başlamış olur.

Bundan Uzun zaman sonra Humanlardaki Terenas Hanedanlığı döneminde, Kral Terenas'ın oğlu Arthas'ın Lich King'e boyun eğmesinden sonra, Quel'Thalas'da dev bir saldırı düzenlenir.Bu saldırının amacı Sunwell Grove'yi ele geçirmek ve Archimonde'yi Dünya üzerine getirmek için yeterli büyü gücünü sağlamaktır.

Sunwell Grove bu Çağrıma büyüsü sonucu Gücünü kaybeder ve High-Elfler Sihir gücünden tekrar uzaklaşır.

Bu arada Lordaeron Orduları da Yok Olan Vatanlarını kurtarmaya çalışırlar, ancak High Elfler artık umurlarında bile değildir.High Elfler Insanlar plague nedeni ile Undead'e dönüşürken onlara yardım etmemiştir, bu yüzden High Elflerin yardım çağrıları geri çevrilir ve Lordaeron Insanları arasında bir Milliyetçilik başlar.Aynı Fikirde olmayanlar Sydicate adlı örgütü kurar, ve Stromgarde'ye saldırarak orayı kısmen de olsa zaptederler.

High-Elfler büyü güçlerinden ayrıldıktan sonra Kendilerine Blood-Elf demeye başlarlar.Prensleri Kael'thas'la Insanların hor görüşleri sonucunda bir savaştayken Naga'larla karşılaştırlar. Insanlar, Naga'larla etkileşimde bulunan Kael'Thas'ı Yıkılmış Dalaran'ın yerin altındaki Zindanlarına hapseder.Kael'Thas buradan Naga Prensesi Vajsh tarafından kurtarılır.Naga'larla Illidan
Sosyal ağlarda paylaş

hehe bir iki hata var ama
sunwell'i arthas Lichi tekrar diriltmek için kullanıyor.[aslında dolaylı yoldan Archimonde u summonlamak için ama olsun yazim dedim]
Bide high elfler plague de yardım ediyorlar,priestleri yolluyorlar hatta w3 te priest e basarsan 'i come to cleanse this land' diyorlar[signature][hline]By blood and honor we serve
dogu, 11 Kasım 2005 23:12 tarihinde demiş ki:
şehit olmak heralde kutsaldırda.allah demiş şehitlerin yeri farklı(öyle duydum).o zaman hepimiz şehit olalım.hem onurlu ölüosun hemde bi işe yarıyosun tabi önce MİLLİ olmak lazım.(alay etmiyorum ciddiyim ama gencecikken ölmekte koyuyo insana)
Sosyal ağlarda paylaş

Valla Kitap değilim yanlışım olabilir :)
İkincisi Human Irkı dediğimiz şeyin High Elflerle Warcraft 3'de beraber sayıldığından Human Irkının Oyun dinamiği içinde Dengesini sağlaması için Priest'ler orada.Yoksa Oyunun Tarihçesi ile Dinamik farklı.[signature][hline]Exodus of WoWTURK
Eéroverian of Decerto , EU-Frostwhisper
Sosyal ağlarda paylaş

campaign de priest lar bize yardım etmeye geldı denıyor[signature][hline]By blood and honor we serve
şehit olmak heralde kutsaldırda.allah demiş şehitlerin yeri farklı(öyle duydum).o zaman hepimiz şehit olalım.hem onurlu ölüosun hemde bi işe yarıyosun tabi önce MİLLİ olmak lazım.(alay etmiyorum ciddiyim ama gencecikken ölmekte koyuyo insana)
Sosyal ağlarda paylaş

W3'te Stormwind civarındaki krallığın geçmemesi var bide,Defias'ı falan tam bilmiyoruz.Ayrıca orayla ilgili en yakın bilgilerimiz W2'nin başlarında bitiyor.W3 sırasında güneyde ne olduğuna dair bilgileri edinebileceğimiz bir yer var mı?[signature][hline]Önce bi acıdım,geçti sonra..

Lancelion Human Paladin-
Sosyal ağlarda paylaş

yok WC^sırasında güneyde olan tek şey arthasın uther le beraber eğitim yapıp orc kesmesi onun dışında ciddi bi olay olmadıı için oyunda orası geçmio zaten tüm saldırılar kuzeyden geldii için pek oralara bakılmıo undead gelirken kim bakar defiasa orclarda zati kalimdora göç ediolar :D[signature][hline]Paladin grubu korurken savaşır,
Druid savaşırken grubu korur,
Shaman karşı tarafı engellerken savaşır
BY suark
Sosyal ağlarda paylaş

BL stormwind i pek ciddiyer almıyor anlaşılar,çünkü scourge un gorevı BL için ortalığı temizlemek.[signature][hline]By blood and honor we serve
Sosyal ağlarda paylaş

Blood elf horde gelmez dedik

a)Elflerle troller 10000 lerce sene onceden gelen bir dusmanlıkları var. Herkes troller clan clandır desene bu kavaga clanlasmadan once baslamıs hala birbirindne nefret eden 2 ırk.

b)Burning Legionun etkisinden yeni kurtulmus orcların büyü gucu icin BL ye yardfım etmeyi goze almıs bir grup elfle ortak olması da extra sacma.

c) Ayrıca Blood Elfler felan daha ortaya cıkmadan WC2 den beri elfler orclarla ve trollerle savasıyor durup dururken bir anda kanka olduk demeleri komik.[signature][hline]OKUYUN OKUTTURUN
BonePART's Blog
Last Update: 02.09.2005

-BonePART bizim neden kız arkadasımız yok.
Bilemiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

warcraft 1-2 zamanı stormwınd yerlebır olmus zaten stormwınd dekı butun halk lordaeron a sıgınmıs wc3 den once sehırın yenıden ınsaasına baslanıyor questlerı cık cık okuamdan gecmeyenelr defıas ın nerden geldıgını kaparlardı burdan

wc3 vaktı stırmwındde ınsaat zamanı gıbın barıscıl bı yer SW layalylom fılan 3. savastan sonra lordaeron dan akcanalr stormwınd e sıgınıyor sehır ıyıce genıslıyor ama sehrı yenıden ınsaa eden masonlara verılen sozler tutulmadıgından masonalrın lıderı edwın van cleff defias ı kuruyor bazı soylularda desteklıyor bunu ama suphesız en buyuk destekcılerı cocuk kral ın danısmanı lady prestor kı kendısı aslında black dragon flıght ın lıderı buyuk deatwıngden baskası degıl stormwınd ın kralınıda nagalarla ısbırlıgı yapıp o kacırıyor kral nagaların ve hydraların korundugu alcaz (alcatraz :P) adasında tutsak su anda eger lvl 62 elıte yaratıkalrla ugrasır adanın kanalızasyonuna ınersenız stormwınd ın kayıp kralını orda gorebılırsınız :)[signature][hline]Bizim apartmanın en geniş anime ve görüntü kalitesi en düşük arşivi...
31 CD ve 4-5 DVD tutan arşivi...
Görmek için mail filan atmayın,ben sizi ararım bir ara...

"If your enemy has a choleric temper, seek to anger him."
Roy Mustang
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Viktor, 02 Aralık 2005 18:38 tarihinde demiş ki:
kacırıyor kral nagaların ve hydraların korundugu alcaz (alcatraz :P) adasında tutsak su anda eger lvl 62 elıte yaratıkalrla ugrasır adanın kanalızasyonuna ınersenız stormwınd ın kayıp kralını orda gorebılırsınız :)

Şamanla orada baya bi farm aypmiştim indim lapıma ana kral mıral dedim bu koyar oturtur heral ama bi dalim zaten Sari gözüküyor natural di neyse ya bisminlah dedim lb shok wf şak die öldü dedim eh bi ahlt deilmi sonra bi süre daha bekleyip paso reskill cekdim cok da cabuk spawn oluyor acaba alienlerine quest i felan varmi orada ?[signature][hline] Once laughed so hard, I milked all over the floor.

Darkhoof
Elderone
Antuan
Ashkar
Shadowthief
Signature Avatar
Sosyal ağlarda paylaş

evet arkadaşlar cevaplar.....
troller konusu karışık troller boy boydur ve bazıları alliencela da işbirliğindedir burdaki troller murloclar tarafından saldırılara uğrayan ve asıl yerleri stranglethornvale olan ve echo adalarında yaşayan darkspear trolleridir ve blood elflerle hiçbir düşmanlıkları yoktur
---bazı arkadaşlar forsakenlar neden horde da dedi açıklaim....
çünkü thrall gördüğümüz gibi iblislere büyük düşmanlık besliyor halkıının bir zamanlar tutsak olmasını iblislere bağlıyor (haklı olarak) ve forsakenlar biz iblislere hizmet etmicez dediği anda thrall inanır ve tabi ki de iblislere karşı t ek başına savaşamayacağındanb kabul eder yalnız blood elf işi karışık şöle söliim
şimdi blood elfler güç tutkularından dolayı dışlandılar ve allylar imkansız yalnız şömle bişe var illidan da iblis olmasına ramen 2 formda da gezebiliyor ve iblis olduğunu çaktırmayabilir onlarında kendilerine göre planı var büyük ihtimal forsakenlar gibi...........
evet siz şunu bilin
ORK-TAUREN-DARKSPEAR TROLL ÖLÜMÜNE DOSTTUR
FOR THE HORDE!!!!(BİRAZ GAZ OLDU AMA NESE :D)
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Lancelion, 01 Aralık 2005 17:50 tarihinde demiş ki:
1)blood elflerin horde gelmesi nerden saçma oluyor zaten illidan bir iblis oldu ve blood elfleri o yönetiyor

Bu parçadan şunu çıkarıyorum

if;
İblisler kötüyse,
İllidian iblisse,
Blood Elfler İllidian'a katılıyorsa,
Blood Elfler Horde'e katılıyorsa,

sonuç;(Horde kötüdür).

işte bu yüzden etik, toplum gibi konularda mühendislik metodolojisi ve basit mantık algoritmaları yerine felsefe ve sosyal bilimler öne çıkıyor :)
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Viktor, 02 Aralık 2005 18:38 tarihinde demiş ki:
cocuk kral ın danısmanı lady prestor kı kendısı aslında black dragon flıght ın lıderı buyuk deatwıngden baskası degıl

Çok güzel yazmışsın sadece bu ufak hata var o kadar. Lady preston Deathwing değil Onyxia'dır. Deathwing erkektir ve 5 Büyük ejderhadan birisidir. Deathwing zamanında Lord Preston adı ile WC3'teki savaş öncesinde daha arthas çocukken insan krallığına sızmış ve onları kandırmıştır (Bkz. "Ejderin Günü" isimli kitap)[signature][hline]TABU Kelime: Kırbaç
Anlatan: Adam dövmekte kullanılır. Ayrıca Sextede kullanılır.
Anlayan: MALA.... MUŞTA...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...