Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

AİHM sinden nihai karar: Türban siyasi İslam'ın sembolü

paspatur

Öne çıkan mesajlar

forgiver

Babam TRT dışyayınlarda mütercim tercüman ve spiker. Kendisi Fransa'dan bizzat, 2 haftadır süren olaylara ilişkin, oradaki basın mensubu arkadaşlarından bilgi almakta ve yaptığı telefon görüşmelerinden ilkinde yanındaydım. Gelişen olaylar kesinlikle eğitim alanındaki kısıtlamalarla ilgili doğrudan, yada dolaylı yoldan ilgili değil. Bu taşkınlıkların Fransa gibi türban konusunda ciddi önlemler alan bir ülkede gerçekleşmesi, başımızdaki cahili cüheyla, patavatsız ve kendini bilmeden konuşup demeç veren kişilerin tamamiyle kendi çıkarları çerçevesinde getirdikleri yorumdur. Zaten kaynak olarak gösterdiğin gazete de bunların yardakçısı...

Babamın aldığı bilgilerin objektifliği konusunda herhangi bir kuşkun varsa ona da açıklık getireyim. Telefon ile bilgi almış olduğu kişiler Fransız Radyosu ve Televizyonunun Romence masası spikerleridir ve babamın yakın dostlarıdır. Yani Türkiye'deki türban sorununa dayanarak yanlı demeç verecek kişiler değiller, belirteyim...[signature][hline]Hatalıysam 155
Sosyal ağlarda paylaş

Turban sorununu -pek cogumuzun yası genc oldugu ıcın- tam anlamıyla hatırlamıyoruz.(benımde genc fakat anlatanlar var.)Unıversıtede sınıflar 2 ye bolunmus.Turban takan ogrencıler bası acık!(ne demekse) olan ogrencılerle konusmuyormus.
Bır hocamız anlattı
Turban takan bır kıza bır soru sormus cevap gelmemıs.Yanındakıne sormus ondanda cevap gelmemış.Dersten sonra sakallı bır eleman elınde bır kagıtla gelmıs:
-Al hoca cevapların demıs.
Hoca sasırmıs nedır bu demıs?Elamanın cevabı:
-Namahremle konusma kafırler var onlara sor sorularını.
Bır baska hocamız anlattı Sanlıurfada okumus.
-Tam 4 yıl sınıfın yarıs benımle konusmadı selam bıle vermedı sebebı saclarımın sarıya boyalı olusuydu.
Iste turban sorunu budur.Toplumu bolmektir.Insanların ozgurluklerını kısıtlamaktır.Turban takmayan ınsanları kafır gormektır.Ve bu sorunu o sakkallı gıbı adamlar cıkarmıstır.
Hergun okula gırerken turbanını cıkarmak zorunda kalan arkadasları gorunce ıcım cız edıyor onurlarıyla oynanıyor fakat bu artık onların cok ustunde bır meseledır.Laıklıge karsı acılmıs bır savastır.Kemalızm bu ulkenın tek dayanagıdır.Ve ona sonuna kadar sahıp cıkacak mılyonlarca kemalıst vardır.[signature][hline]Nietsche is dead...
God!!!
Sosyal ağlarda paylaş

said:
paspatur, 11 Kasım 2005 11:07 tarihinde demiş ki:
Avrupa'daki üniversitelerde de türban tartışılıyor. Ancak, Türkiye'de türban, kişisel özgürlükten çok politik anlamda sorun oluşturuyor. Toplumu geriyor...

Olay budur. Avrupada türbana özgürlük amacı ile izin veriliyordu. Türkiye'de özgürlük'ün altında nasıl bir amaç olduğu anlaşıldı ve belli yerlerde yasaklandı.
Ama şimdi avrupa'da böyle bir yürütmeye gidilmesinin türkiye'de ki gibi asıl amacın anlaşılmasıyla bir ilgisi yok bence. Tamamen islami imajı silmeye yönelik. Yani bunda sevinilecek bir durum yok.[signature][hline]On my death bed,I will prey to the gods and the angels.Like a pagan, to anyone who will take me to heaven-

Davion, 04 Kasım 2005 01:58 tarihinde demiş ki:
Hatun yanlız kaya gibi maaşallah. 87'li gibi hiç durmuo kaç tane kız tanıyorum 26 27 yaşında onun yanında 15 yaşında gibi dururlar.

Sosyal ağlarda paylaş

öncelikle fransa olayı tamamen ayr bir konu, her popo sıkıştığında konu ile alakası olmayan olaylara ve bunların içerisinden cımbızla çekilmiş farklı yönlere el atmaktan vazgeçilmesi gerek.. Suyu bulandırmayın

Konuyla alakalı olarak; AİHM'nin aldığı karar yerindedir. Ha üzerine yazı yazmak bile abestir. Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan bir Türk, kurallara aykırı davranmış ve bu durum kendisine belirtilmiştir. Bu durum karşısında kendisini (nasıl oluyorsa) haklı gören ve hakkının yenildiğini düşünen genç kız AIHM'ye başvurmştur. E haliyle (görünen köy kılavuz istemez mi dersiniz, göz önündeki folder için search gerekmez mi artık bilemiyorum) karar verilmiştir. Hepsi budur.
AB bunun dılında çok daha önemli kararlar vermiştir Türkiye hakkında. Bunların tartışılmaması ve bu "önemli" konuların yerine, ne olduğu belli olan ve incir çekirdeğini doldurmayan konuların konuşulması ilginçtir. Kısaca hiç önemli değil.[signature][hline]MONO(b)LOG
Sosyal ağlarda paylaş

yerinde bir karar. forgiver'ın paste ettiği yazı da hatalarla dolu, bi kere bu olayı AİHM'ye intikal ettiren zaten türbanlı öğrenci. ayrıca öğrenimi yarıda kesildi diye hayatı falan da kararmadı. kaldı ki AİHM kararlarının bütün avrupa ülkelerinde olduğu gibi bizim ülkemizde de hukuki geçerliliği olduğunu kabul etmişiz, altına imzamızı atmışız, daha ne tartışıcaz?[signature][hline]Lopeth, 25 Ekim 2005 18:14 tarihinde demiş ki:
i see kız people

Sosyal ağlarda paylaş

Çok güzel karar verilmiş. Beklemezdim. Ama umarım bu olayı "apoya da yeniden yargılayın diolar o da mı doğru karar" diye demagojilerle çıkmaza dönüştürmek isteyenler çıkmaz arada. [signature][hline]Kalın odun zırh içindeki şovalye ruhu...

[Bu mesaj Rewendor tarafından 12 Kasım 2005 01:09 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
-Cleglaw-, 12 Kasım 2005 00:56 tarihinde demiş ki:
Forgiver'ı çok seviyoruz biz arkadaşlarla. Yenişafak gibi sağlam(!), yansız(!) ve modern(!) görüşlü bir gazetenin "mantıklı(!) yorumlarını bize kaynak gösteriyor kendisi. Aydınlanıyoruz(!).
[signature][hline]Xanator Wegauge
Master Rifleman-Master Combat Medic
Eclipse Galaxy
Star Wars Galaxies
Sosyal ağlarda paylaş

said:
fenerbahce, 12 Kasım 2005 01:07 tarihinde demiş ki:
başı kapatmanın amacı nedir??

Din uğruna kapatılan başa ben cahillik derim...

Ama şu yönde var.Babaannem mesela.Köyde büyümüş sonradan İstanbul'a gelmiş.O bölgenin şartları vs. biliyorsunuz başörtüsü takarlar işte eskilerden gelen gelenek...Babaannemde alışkanlıktan :) Aramızda bir çoğunun annesi,ninesi vs. hep bu şekilde takıyor bu kişilere bir yorumda bulunamam;

Ama 14 yaşındaki kız çocuğunun başını din diye kapatan,din uğruna genç insanların başını yüzünü kapatmasına cahillikten başka bir şey demem...[signature][hline]Xanator Wegauge
Eclipse Galaxy
Star Wars Galaxies
Sosyal ağlarda paylaş

uf bıktım ben artık bu konudan
anlamadığın tek şey ise demokratik bir ülkede yaşıyorsak öğrencinin veya çalışanın türbanlı olup olmaması neyi değiştrir ne yani türbanlı olunca gerizekalımı oluyor insan gerçekten inanılmaz bir cahillik mi diyim gerikalmışlık mı diyim bilemiyorum
türbanla uğraşacağınıza ey hükümet ülkenin gerçek sorunlarıyla ilgilensenize[signature][hline]yok edicinin kaderinde yok olmakda varmış
Sosyal ağlarda paylaş

said:
DarKRideR, 12 Kasım 2005 01:11 tarihinde demiş ki:
said:
fenerbahce, 12 Kasım 2005 01:07 tarihinde demiş ki:
başı kapatmanın amacı nedir??

Din uğruna kapatılan başa ben cahillik derim...

Ama şu yönde var.Babaannem mesela.Köyde büyümüş sonradan İstanbul'a gelmiş.O bölgenin şartları vs. biliyorsunuz başörtüsü takarlar işte eskilerden gelen gelenek...Babaannemde alışkanlıktan :) Aramızda bir çoğunun annesi,ninesi vs. hep bu şekilde takıyor bu kişilere bir yorumda bulunamam;

Ama 14 yaşındaki kız çocuğunun başını din diye kapatan,din uğruna genç insanların başını yüzünü kapatmasına cahillikten başka bir şey demem...

+1 benim de anaannem kapatıyor ama o tamamen farklı bişi ya dinle ne alakası war ben hala anlam veremiyorum saç namahrem bölgemi??hadi uzun etek giyersin anlarımda saçı gizlemek ne alaka[signature][hline]çocuğunuz hangi takımlı olcak tıklayın öğrenin

[Bu mesaj fenerbahce tarafından 12 Kasım 2005 01:14 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Penthesilea, 12 Kasım 2005 01:18 tarihinde demiş ki:
said:
Haber:
Türban siyasi İslam'ın sembolü

İcinizde patlasin

HAHAHAHAHAHAHAHAH ne güzel özetlemişsin ya... +1 demekten nefret ediyorum da, altında imzamı atarım hiç çekinmeden bu lafın:)[signature][hline]L'enfer c'est l'Autre.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Penthesilea, 12 Kasım 2005 01:18 tarihinde demiş ki:
said:
Haber:
Türban siyasi İslam'ın sembolü

İcinizde patlasin

paticik'in top 10 yorumuna koyalım :D[signature][hline]Xanator Wegauge
Eclipse Galaxy
Star Wars Galaxies