Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Star Wars Episode III: Revenge of the Sith

Coldwind

Öne çıkan mesajlar

• 2 ay sonra ...
Harika olmuş film. Tam beklediğim gibi değil çünkü ilk iki filmden sonra çok bişey beklemiyordum. Ama tam istediğim gibi. Anakin'in geçişleri, cgi lar, yoda'nın yıkılması.. Hepsi çok güzeldi, iyi bi tamamlayıcı olmuş seri için. Bundan sonra da tv dizisi halinde gelecekmiş, hadi hayırlısı[signature][hline]There is a void in my chest where I once had a heart, and from this emptiness springs all the sufferings in the Multiverse . . .
Sosyal ağlarda paylaş

lan lan bende pati açılınca bi sw3 topiki açarım diodum ki bu varmış :p

vala 2. üçlemenin en iyi filmi, çok güzel olmuş bitek anakinin Nooo! deme sahnesi çok klişe geldi bana :) onun dışında gayet güzeldi hatta küt die bitio bence, 2-3 saat daha uzatabilirlermiş filmi nie hemen bittiki.

hmm dl'u %8 olmuş eheh[signature][hline]FR - Wow - MM - G.Spot - SmS - NwN-II
let the echoes of doom resound across this wretched world that all who live hear them and despair
Sosyal ağlarda paylaş

Galasına da gittim, basın koltuklarından misler gibi de izledim ve bayıldım. Film muhteşemdi kesinlikle, Episode 5 mi Episode 3 mü diye sorsalar Episode 3 derim, gerçi ilk etkisi geçtikten sonra fikrim belki değişir bilmiyorum.

Anakin'in Dark Side'a geçişini daha uzun anlatmaları gerekirdi bence, ayrıca 2 ile 3 arasında atlanmaması gereken şeyler atlanmış, o yüzden filmi daha iyi anlayabilmek ve hakkını verebilmek için önce Clone Wars'u izleyip ondan sonra gitmenizi tavsiye ederim.

Yalnız Palpatine "The dark side of the Force is a pathway to many abilities that some consider to be unnatural" repliğini söylerken tam bir oyunculuk dersi veriyor, taptım.[signature][hline]Never come near me again..
Do you really think I need you..
John_Petrucci, 23 Ocak 2005 23:00 tarihinde demiş ki:
Neil Armstrong muson du zaten.Beklenir ondan
Sosyal ağlarda paylaş

hehe, üzüntülüydü evet.
[spo1=uzun.]
bunun dışında bence asıl direk palpatine in karizma gitti. mace windu direk rezil rüsvan etti. yoda'da baya bi dalga geçti en başında. senatodaki o oturma yerleri olmasa yoda dağıtırdı palpatine'i. palpatine sadece lightning in ustasıyım dedirtti o kadar.

r2-d2 filmin başında gönüllerin chosen one'ı oldu. general grevious ışın kılıcıyla patinaj yaptı ya, görgüsüzlük dedim. 4 tane saberın var birisiyle iş yapamıyosun.

anakin'in dark side a geçmesi çok salakçaydı. ya daha geçen gün iyilik doğruluk obi-wan 1 numara ot bok diyosun, mace winduyu öldürdükten birkaç saniye sonra "what i have done" diyosun, sonra o lafı dedikten sonra direk kötü oluyosun. orası biraz fazla hızlı olmuş.

genel olarak filmde her 5 dakikada bir birisi ölüyor ortalama, efektler çok fazla olduğundan bazı sahneler kaçırılabiliniyor. yine de serinin son filmi, her ne kadar anakin'e 3-4 dakikada küfretsek de, filme saygımız var.

bu da episode 3'te şahsen en önemli bulduğum diyalog:
said:

obi-wan kenobi: you have allowed this dark lord to twist your mind until now... until now you have become the very thing you swore to destroy.
anakin skywalker: don't lecture me, obi-wan. i see through the lies of the jedi. i do not fear the dark side as you do. i have brought peace, justice, freedom and security to my new empire.
obi-wan kenobi: your new empire?
anakin skywalker: don't make me kill you.
obi-wan kenobi: anakin, my allegiance is to the republic... to democracy.
anakin skywalker: if you're not with me, you're my enemy.
obi-wan: only a sith deals in absolutes. i will do what i must.
[obi-wan ışın kılıcını açar.]
anakin skywalker: you'll try.
[anakin ışın kılıcını açar.]
[signature][hline]Neden feminist olayım ki? Ben güzel bir kadınım. - [i]Courtney Love[/spo]

[Bu mesaj -coLdwind- tarafından 24 Mayıs 2005 13:17 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

spoiler bilgi içerebilir, önceden haber vereyim de, sonradan kızmayın :)

1970lerin sonunda çevrilmiş bir filmin öncesini yapmak ne kadar iyi olabilirse bu film de o kadar iyiydi.

25-30 sene öncesinin uzay ve teknoloji kıvamı şimdikinden çok daha farklıydı.
kocaman butonlar, komik komik robotlar vs..
star wars filmi şu günlerde çekilseydi çok daha farklı olurdu.
örneğin star wars episode 1. mutlaka eski star wars'a bağımlı olcağına rağmen sonuçta daha parlak ve daha teknolojik bir film izlemiştik.
bu filmde de öyle. kımıl kımıl monitörler, dokunmatik tuşlar felan, bir anda filmin sonunda 1970lerin uzay gemisi anlayışına geri döndük.
droidler çok teknolojik. şu yuvarlanıp giden destroyerlara (ya da adı her ne haltsa) hasta olmuştum. şimdiki lord grevouis (kesin yanlış yazdım) da enfes birşey.
teknolojinin gelişmesi sayesinde obi wan'in bindiği o hayvanı, zıplayıp duran yodayı izleme imkanımız oldu. tabii 1970li yıllarda bu teknoloji yoktu, star wars filmi şu anki zenginliğine sahip değildi.

qui gon jinn'e episode I'de hasta olmuştum, darth maul'e de öyle. ancak senaryonun devamı için ölmek zorunda kalmıştı ikisi de. bu filmde "qui gon jinn ölümden öte yaşamı keşfetmiş" diyince sevindim. swg geldi aklıma, über jedi master'lar spirit forma felan kavuşuyormuş. "hey aslan qui, senden de bu beklenirdi hocam" dedim. ama göstermediler adamı bize yazık oldu.
episode I'deki sevimli velet episode III'te gıcık adam'a dönmüş. gördüğümde boğazlayasım geliyor, sevimsiz şey... tabii gene iş episode IV'da darth vader olma zorunluluğu geliyor. ama o küçük çocuğun bütün bu saçmalıkları yaptığını görünce sinirlenmemek elde değil. "verin lan bir kılıç, kesicem şu salağı" diyesim geliyor. neyse.
obi wan da karı gibi olmuş. anakin agresif agresif saldırırken, kendisi "ah dur çok acıdı" gibi yüz mimikleri yaptı birkaç kez. komik oldu.
mace windu'nun öleceğini biliyorduk hatta kendisi de söylemişti. ama bu kadar kolay öleceğini hiç tahmin etmiyordum.
tamam karizma yaptı ışın kılıcıyla koca sith'in başındaki elemanın şimşeklerini durdurdu, ama anakinin kolunu kesmesi ve lordun şimşeklerle onlarca metre uzağa atması çok salakça olmuş. koskoca windu bu kadar kolay ölmemeliydi.
droid ordularının storm trooper ordusuna çevrilmesi de zorunluydu ama gene kolpa durmuş sahne. hele mis gibi droidlerin parça pinçik edilmesi... illa yokedilmesi gerekmezdi, başka bir görev için, star wars episode 4-5-6'da gözükmeyecek biçimde, uzaklara yollanabilirdi. sonra droid ordusunun çok daha güçlü biçimde geldiğini görebilirdik belki de..

uçaklardaki mavi jet'ler çok komik olmuş. aklıma star wars republic commando geldi nedense. mavi jet'ler son moda star wars akımı sanırsam.

clone askerlerinin dönüp jedileri katletmesi çok salakça olmuş. ama illa jedileri öldürmek lazım tabii.
o twi'lek hatunu öldüğünde çok üzüldüm, hoş bir bayandı. farkında olmadan arkadan 3 tane asker öldürdü onu pisi pisine.
bir de star wars çizgi filminde yüzen bir jedi vardı, onun da öldüğü sahnede üzüldüm.

darth vader'in son sahnede deprem yaratıp droidleri ezmesi çok uçuk olmuş beğenmedim.
ancak anakin'in kafasının karışıp durması, en sonunda da "hepiniz bana karşısınız" diye sırtını dönüp sithlere katılması hoş olmuş.
clone ordusunun ihaneti, geçmiş filmlere bağlı kalmak, jediların pisi pisine ölümleri felan saçma olsa da bahsettiğim hadise hoşuma gitti.

asıl filme gelirsem,
star wars hayranı biri değildim. luke ve darth vader üzerine kurgulanmasının bunda payı var.
jedi knight serisi çok hoşuma giden oyunlar. bana star wars evrenini sevdirdi. kotor serisi de bu sevgimi arttırdı. ancak asıl ilk üç film bu evreni değil, jedileri değil, halkı değil, sadece iyi luke vs kötü vader kavgasını anlattığından beni çok sıkmıştı.
yarım yamalak izlemiştim çok eskiden üç filmi. daha sonra trilogy diye sinemaya tekrar uyarladılar ama gidemedim.
birkaç ay önce filmleri (oturup baştan sona izleyemedim ama) gene yarım yamalak izledim. filmlerde anlatılan olaylar felan gene hoşuma gitmedi. ancak çok iyi yönetildiğini, mimiklerden karakter betimlemelerine kadar özenilerek hazırlanmış olduğunu farkettim.
star wars episode I'i tekrar izledim. olaylar çabuk çabuk geçiştirilmişti. ancak dünya baya genişletilmiş, birçok yeni canavarla karşılaşmıştık.
episode II biraz daha sakin bir film olmasına rağmen eski star wars filmlerindeki profesyonellik bu sefer yoktu. biraz daha edepsiz (kastettiğim küfür veya cinsellik değil, tarz) bir film olmuş. olaylar biraz daha aza indirgenmiş yavaş bir film.
episode III ise bize star wars dünyasının ne kadar ilginç olduğunu tekrar gösteriyor. star wars episode I'e benzettim biraz. tabii ki onun gibi çabuk çabuk geçilen sahneler yok, ama episode II'nin tersine senaryo epey büyük. episode I gibi sürekli bişiler oluyor.
son sahneler sanki biraz kısa kesilmiş gibi geldi. 30 dakika daha uzayabilirdi sanki.
episode III, yeni üçlemeden, eski üçlemeye en çok benzeyen episode diyebilirim. tabii gene lord vader üzerine yoğunlaşıldığı i
Sosyal ağlarda paylaş

film haftasında ankaraya gelmiştim. sözde paticik buluşması felan yapçaktık birlikte sinemaya gitçektik. ama kısmet olmadı. birçok kişinin finali var, birçok kişi ilk günden gitmiş, birçok kişi de başka arkadaşlarıyla gidiyormuş. paticik daha erkenden açılsa ayarlardık bişiler ama.. :-P
bir iki kişi bulmuştum ama benim de işim çıktı o gece.. zaten en önde yer kalmış izlenmez ya en önden. ertesi güne gittim en arkada yer buldum oh mis :)

said:
MeSh, 24 Mayıs 2005 13:39 tarihinde demiş ki:
Obi-wan öldü yazmışsında orda takıldım..

pardon orda yanlış yazmışım, olmuş yerine ölmüş. düzelttim hemen
said:
ama spoiler koysan daha da iyi olurdu gibi.

ben de "birşey yazmayı unuttum" diyordum aklıma gelmemişti. sağol hatırlattığın için onu da ekledim. :)[signature][hline]Beş Hececiler

[Bu mesaj Bonecrusher tarafından 24 Mayıs 2005 13:55 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Çok güzelmiş film,izledikten sonra dayanamadım 4,5,6 yı bi daha izledim..Bu sefer 4'te Obi-Wan'ın Luke'a babasıyla ilgili şeyleri anlatırken ki yüz ifadesi daha bi anlamlı geldi.
Gitmemiş olanlara Clone Wars'u izleyip,gitmelerini tavsiye ederim.[signature][hline]Still Goin' Wild !
Sosyal ağlarda paylaş

[spo1=Windu vs Sidious]Windu palpatine'i mahfetti demişsiniz de, orda palpa kardeş anakin'i caydırsın diye numara yapıyordu diye düşünüyorum. Adam kendine acındırmayı biliyor.

Netekim anakin windu'nun kolunu kestikten sonra lightning'i atarak windu'yu nirvanaya göndermeyi de bildi.[/spo][signature][hline]Icq: 50896214 / Msn & E-Mail: [email protected]
Sosyal ağlarda paylaş

[spo1=mace vs. sidious devam.]çünkü saber ı yoktu o sırada. mace bariz şekilde ayarı verdi. saber ı daha iyi kullanıo bi kere. elinde lightsaber warken lightining işlemez bu da her türlü ayarı almasını sağlar. orda kendine acındırıyo ewet ama hakkaten acınacak halde çünkü orda.yine de o kadar uzun süre lightining nası yapar yani oha.bence xmenden storm ile kapışsın jedilarla deil.[/spo][signature][hline]abeo nihilum demonstrere
quod abolesco dum te defendo

[Bu mesaj Sly-One tarafından 24 Mayıs 2005 14:47 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...