Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

pure pve mage

Remus

Öne çıkan mesajlar

Klişeleri yıkın arkadaşlar. Fire'ı da Frost'u da oynamışsınızdır. Artılarını ve eksilerini biliyorsunuzdur. Mage hangi spec olursa olsun görevini yapabiliyorsa sorun yok benim için. Fire mage olunca frost spell kullanılmıyor mu? Arcane missile atılmıyor mu? Belki sonuçta daha frost mage daha çok dmg vermiş olur ama fire mage te sonuçta işlevsiz kalmaz ki duruma göre belki mc de olmaz ama zg de frosttan daha iyi iş çıkarır ya da daha sonra gelecek olan instancelarda..

Her karakter oynayanın elinde işe yarar oynayan kişi bir beceriksizse istediği spec'i seçmiş olsun işe yaramaz.[signature][hline]TABU Kelime: Kırbaç
Anlatan: Adam dövmekte kullanılır. Ayrıca Sextede kullanılır.
Anlayan: MALA.... MUŞTA...
Sosyal ağlarda paylaş

Bejawe ben fazla anlamam mage'den ama 1-2 şey yazıcam.Dogrumudur degilmidir bi bakalım.

Şimdi Frost mage in teması nedir.
Az mana harcayarak uzun vadede çok dmg - kendini savunma

Fire mage in teması nedir.
Çok mana harcayarak kısa sürede çok dmg - full damage deal

Molten Core instance'ı adı üstünde kor,ateş,lav vs vs bu tarz mobları içinde barındıran,gerek hikaye gerek mekan olarak ateşi temel alan bir ortam.
Mobların Fire Base oldugu için atıcagın her fire spellinin resist sansı bir hayli yüksekke vurması taktiride tank ından alıcagın aggro seviyeside o derece yüksektir.
Çok mana kullanarak kısa sürede çok dmg
genel olarak düşündügümüzde ;
Evet kısa sürede çok dmg önemli.Ama Bu tarz instancelarda kısa sürede Fire Talentlarla çok dmg verme gibi bir luksün yok.
Bütün bu durumları genel olarak düşünelim.Kendimize has degil.
40 kişilik bir MC runına 10 tane mage götürdük atıyorum..

Ve 10 mage de Fully Fire geliyor oraya.
Sonuç ne oluyor :
1- Kaybedilen boşa zaman.
2- Çok dmg verdigini zanneden bir mage kümesi
3- Bol bol rest (su ve çay molaları yani.)

Ragnarosa atıcagın 10 fireball'un 5 tanesinin resist edildigini varsayarsak.Harcadıgın mana ve kaybettigin spell i görmek çok zor olmuyor.
Kaldı ki Frostbolt u bile resistleme luksune sahip olan bosslar varken MC ve diger mekanlarda.Fireball ile nası bu kadar yüksek dmg vereririm hissine kapılıyorsunuz anlamıyorum tabi..
Geniş,hardcore bir oyuncu olarak düşünelim bunu.
10 mage gittik.Ve üstümüzde full frost dmg-up gearları var.
Hepimiz frost talentları ve arcane üzerinden meditation gibi durumları alarak kendimiz herzaman combatın içinde tutuyoruz.

10 tane frost gear lı frost mage verdigin dmg lar dogrultusunda yanlarında 5 mage daha bulunuyor hissini vericektir.
yani 10 Frost mage = 15-20 Mage gibi bir denklem çıkıyor karsımıza.

Öte yandan..
Oyunun en iyi (PvE için ) 2 adet mage spell'i vardır.
IceBlock,Evocation
Biri en zor durumda bizi 10 sn immune duruma sokarak priestlerimizin imdadımıza yetişmesini saglarken.
Diger sıfıra inmiş manamızı kısa sürede tekrar doldurmamıza yarıyor.
Bu iki spell olmadan oraya girersen 2 şeye ihtiyacın olur.
1-Su arabası
2-Sana özel priest.
he bide bir macro lazım
"Res me pls.."

Kendinizden çok eminseniz..Ben fazla anlamam diyorum bakın mageden.Sen eger kendinden çok eminsen.Bir movie yap bana
40 kişi girin mc ye 10 mage de Fire tabanlı olsun.
Ragnaros vs vs bu tarz bossları ( fire mage in frost kadar etkili oldugunu göstericek sekilde ) keserek kayıt et.
Sonra buraya koy izleyelim hep beraber.[signature][hline]"Gülün ve bütün dünya sizinle birlikte gülsün,ağlayın ama yalnız başınıza ağlayın."
Sosyal ağlarda paylaş

6'dan fazla mage ile girilmez MC'ye normalde
biz ilk denememizde bütün bossları (majordomo ve ragnaros denemedik) kestik tek fire specced. mage bendim ki. +220 fire +120 de spell dmg gear var. şöyle ki hiç fireball kullanmadım, frostbolt da atmadım ama arcane dmg'e yoğunlaştım gayet de iyi dmg verdim...

ayrıca mana potion, gem ve manastone kullandıktan sonra mana bitmez, nuke yapmazsan zaten manan hiç bir build'da bitmez; çoğu zaman da nuke yapman aggro'yu alman demektir.

yani frost girmek daha fazla dmg vermek demek denildiği gibi full pve'dir, endgame instanceların reset sürelerine bakarsanız da pek mantıklı değil pure pve olmak.

demek istediğim frost olup pure pve karakterler pvp'lerde saçbaş yolmak yerine crit based arcane/fire template ile de bütün instance'lar yapılabiliyor.[signature][hline]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Eternal, 12 Kasım 2005 17:05 tarihinde demiş ki:
Bejawe ben fazla anlamam mage'den ama 1-2 şey yazıcam.Dogrumudur degilmidir bi bakalım.

Şimdi Frost mage in teması nedir.
Az mana harcayarak uzun vadede çok dmg - kendini savunma

Fire mage in teması nedir.
Çok mana harcayarak kısa sürede çok dmg - full damage deal

Molten Core instance'ı adı üstünde kor,ateş,lav vs vs bu tarz mobları içinde barındıran,gerek hikaye gerek mekan olarak ateşi temel alan bir ortam.
Mobların Fire Base oldugu için atıcagın her fire spellinin resist sansı bir hayli yüksekke vurması taktiride tank ından alıcagın aggro seviyeside o derece yüksektir.
Çok mana kullanarak kısa sürede çok dmg
genel olarak düşündügümüzde ;
Evet kısa sürede çok dmg önemli.Ama Bu tarz instancelarda kısa sürede Fire Talentlarla çok dmg verme gibi bir luksün yok.
Bütün bu durumları genel olarak düşünelim.Kendimize has degil.
40 kişilik bir MC runına 10 tane mage götürdük atıyorum..

Ve 10 mage de Fully Fire geliyor oraya.
Sonuç ne oluyor :
1- Kaybedilen boşa zaman.
2- Çok dmg verdigini zanneden bir mage kümesi
3- Bol bol rest (su ve çay molaları yani.)

Ragnarosa atıcagın 10 fireball'un 5 tanesinin resist edildigini varsayarsak.Harcadıgın mana ve kaybettigin spell i görmek çok zor olmuyor.
Kaldı ki Frostbolt u bile resistleme luksune sahip olan bosslar varken MC ve diger mekanlarda.Fireball ile nası bu kadar yüksek dmg vereririm hissine kapılıyorsunuz anlamıyorum tabi..
Geniş,hardcore bir oyuncu olarak düşünelim bunu.
10 mage gittik.Ve üstümüzde full frost dmg-up gearları var.
Hepimiz frost talentları ve arcane üzerinden meditation gibi durumları alarak kendimiz herzaman combatın içinde tutuyoruz.

10 tane frost gear lı frost mage verdigin dmg lar dogrultusunda yanlarında 5 mage daha bulunuyor hissini vericektir.
yani 10 Frost mage = 15-20 Mage gibi bir denklem çıkıyor karsımıza.

Öte yandan..
Oyunun en iyi (PvE için ) 2 adet mage spell'i vardır.
IceBlock,Evocation
Biri en zor durumda bizi 10 sn immune duruma sokarak priestlerimizin imdadımıza yetişmesini saglarken.
Diger sıfıra inmiş manamızı kısa sürede tekrar doldurmamıza yarıyor.
Bu iki spell olmadan oraya girersen 2 şeye ihtiyacın olur.
1-Su arabası
2-Sana özel priest.
he bide bir macro lazım
"Res me pls.."

Kendinizden çok eminseniz..Ben fazla anlamam diyorum bakın mageden.Sen eger kendinden çok eminsen.Bir movie yap bana
40 kişi girin mc ye 10 mage de Fire tabanlı olsun.
Ragnaros vs vs bu tarz bossları ( fire mage in frost kadar etkili oldugunu göstericek sekilde ) keserek kayıt et.
Sonra buraya koy izleyelim hep beraber.

Aferdersin ama ben derken orada bizim butun raid magelerinin hepsinin fire oldugunu soylemedim ayrica cok rest die bisi olmaz die bilirim ben vayp yemedigin surece + biz stormwind den aldigimiz 2 saatlik buff ile girip ciktigimizda o buff hala ustumuzde kaldigini hatirlarim ayrica bi mage in MC de butun agroyu warriorundan tut rogue una kadar dd leri warken agro yu almasi cok cok zor eger bi mage agro alirsa ki ragnarosda alir die dusunuorum oda butun melee combat dakiler olur daha sonra ragnaros bilindigi gibi 5k 6k vurmaya baslar rangedekilere ozaman olur iste ayrica demolarimizi 5 ay onceki bi kesisimiz wardir us forumlarinda warsong guild corp hur oradan bulabilirsin

[Bu mesaj bejawe tarafından 13 Kasım 2005 01:42 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Mage oynuyorum zaten.Ama fazla anlamam =Pp
Hayır bilip bilmeden konusmayın demişsin ben o yüzden haddime düşmeden saçmalarım diye söledim başta..[signature][hline]"Gülün ve bütün dünya sizinle birlikte gülsün,ağlayın ama yalnız başınıza ağlayın."

[Bu mesaj Eternal tarafından 13 Kasım 2005 01:53 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

ahaha :)

Molten core daki moblara normal moblar gibi fire dmg veremezsin.

ben de frostum.
shatter frostbite yok
arcane meditation var
frost channeling arctic reach var ice barrier var ice block cold snap işte fix

Mage armor + arcane meditation la su mana pot falan harcamıyosun. Bi tek ragnaros ta mana ruby kullanıyorum.[signature][hline]Corald | Pain Train |
In Flames We Trust

Sosyal ağlarda paylaş

MC mi? Geçin arkadaşlar artık MC'yi..
BWL şu anda önemli olan, AQ gelecek 1.9'da zaten.

1.9'da Spell Penetration geliyor. Bu yüzden "Fire Mage MC'ye giremez, almazlar" falan yanlış konuşmalar.

Girer, güzel güzel hasarını da verir, amma velakin bir Frost Mage ile karşılaştırıldığında daha dikkatli olması, daha fazla efor sarfetmesi gerekir.

Arcane Power denmiş mesela. Ben şahsen tavsiye etmiyorum. Neden derseniz?

AP = Daha fazla hasar = Daha fazla aggro.
AP = Daha fazla mana = Daha uzun downtime.

Bu yüzden tavsiye etmem, yine aynı nedenden dolayı PvE için BWL Mage Trinket'i de çok kötü buluyorum.[signature][hline]Elonia 60 Undead Mage
Sosyal ağlarda paylaş

AP tavsiye etmiyosunda. bi gerçek var ortada.
AP= 35% dmg , BoS = 30% threat reduction.
Neye göre AP, kime göre AP.

Bide ben pure pve mage im 2.5k life 9 k manam var falan laflarıda ilgimi çekiyor, allah askına hiç bir tehtit giderici abilityniz yokken aggro alınca tek şansınız staminanız. Ha ice blockta iyi ama mob/boss lar instant kill yapınca pek zaman olmaz sanırsam.
Bi iddaa da falan bulunmuyorumda, çok int giyerim acaip mana regen yaparım, dmg vurmam, critlemem, öylecek frostbolt atarım , tarzı bi yaklasımda ne kadar dogru bilemem.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Virtue-L, 13 Kasım 2005 03:59 tarihinde demiş ki:
AP tavsiye etmiyosunda. bi gerçek var ortada.
AP= 35% dmg , BoS = 30% threat reduction.
Neye göre AP, kime göre AP.

cok heves ettigim bir templateti :P

destek icin sagol :) zaten fikrim degismemistide ufak bir destek daha fazla gaza getiriyor :)

nasilsa fire magele oynamaya alistim MCde ice block olmadanda idare ediyorum pek farkli olmayacak benim icin

bu arada fire immune tiplerin disinda scorch spamla toplamda baya abarti damageler verdigim oldu bir kac kez denemistim ( curse varken resist pek etkilemedi)

tek sorun ignite tankin hedefi kaybetmesiyle direk bana geliyor mob genelde

neyse uber l33t templatei haftaya onyxiayada denemeyi dusunuyorum hayirli olsun bana :)

saolun fikirleriniz icin[signature][hline]Don't be afraid of the dark! Be afraid of what it hides!

Brewers
Sosyal ağlarda paylaş

ignite crit aggrosunu yayıyor iyi bişey aslında.
Shatter dansa yani.
Ama genel olarak frost pve tabanlı ve iyide pvp yapılıyo gerçekten.(hernekadar binary spell full resist olayı çok can sıksada)
Ha bu arada ap ile oynamadım instancelarda, ama horde um zaten, tez imi gerçeklestiricek imkanım yok.
Sosyal ağlarda paylaş

MC icin aciklama yapiyim biraz orda ragnaros ve baron disinda sanirim fire damage yemiyen boss yok diye biliyorum ama baya resistliyicek olabilir

Fire magelerin en buyuk problemi moblarin ustunde DEBUFF slotu skullanmalari idi simdi o problemde kalakti bildigim kadari ile ignitelar stuck :) o yuzden fire ball pek atilmaz anca scorge muydu neydi (pek kullanmiyorumda kendilerini) onu atiyor fire spec mageler yada arcane missle felan atiyolar bunlarda problem ise range ve mana cost ozellikle Arcane missle[signature][hline]remüs---> ezik mage (artik bi warrior bile dovemiyorum herkez olmus mos mos delikanli adam mor giyer mi ha ayip ayip)

Burning Legion
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...